Baltische Staten: vakantie reizen naar Estland, Letland en Litouwen

Stille Parels aan de Oostzee, de Baltische Staten vormen waarschijnlijk één van de meest onbekende gedeeltes van Europa.

 

Na jaren van Sovjetdictatuur zijn deze landen nu vrij, zelfstandig (1991) en lid van de EU (2004) en popelen om ontdekt en verkend te worden. Er zijn diverse manieren om deze landen te leren kennen. U kunt kiezen voor een bezoek aan één of meer van de hoofdsteden of een rondreis waarbij u meer van de Baltische Staten kunt ontdekken. Ze zijn van een ongerepte en ongekende schoonheid en staan bol van een formidabele hoeveelheid cultureel erfgoed. Als gevolg van de roerige geschiedenis van de Baltische Staten zijn de Duitse, Poolse, Russische en Scandinavische invloeden duidelijk zichtbaar, zowel in de architectuur als de cultuur. Laat u verrassen!!

Hoewel deze drie landen in één adem worden genoemd en aan elkaar grenzen, hebben zij toch hun eigen identiteit behouden en zijn trots op hun onafhankelijkheid. Reizend door de Baltische Staten realiseert u zich dat oost en west een stuk dichter bij elkaar zijn gekomen.

baltische staten


Estland
is de kleinste van de drie Baltische Staten, het is even groot als Nederland en er wonen 1,4 miljoen mensen. Het grenst aan Letland en Rusland en wordt omsloten door de Baltische Zee waarin vele dunbevolkte eilandjes om een bezoek vragen.

Letland is groter dan Estland en kleiner dan Litouwen en is het middelste land van de Baltische Staten. Ongeveer 50% van Letland bestaat uit onaangetaste natuur in de vorm van bossen en reservaten, talloze rivieren, 2256 meren en honderden kilometers witte zandstranden. De flora en fauna zijn verbazingwekkend. Hier leven nog bruine beren, lynxen, wolven en duizenden ooievaars die hier een ‘paalwoning' hebben.

Litouwen is het grootste land van de Baltische Staten. De natuur in Litouwen is overweldigend en dat wil men graag zo houden. U kunt vrijwel onbeperkt van de natuur genieten in vijf nationale parken en verschillende natuurreservaten.

Alle reizen naar de Baltische Staten kunnen verlengd worden in elke door u gekozen plaats of accommodatie of aangepast worden aan uw wensen. Maar denk eens aan een uitbreiding met een bezoek aan St. Petersburg. Dit hoort ook tot de mogelijkheden en is een echte aanrader!

Accommodaties Baltische Staten (Estland, Letland en Litouwen)

Of u nu voor uw plezier of voor zaken naar de Baltische Staten reist, Norge Reiser heeft een aantal accommodaties in deze unieke landen voor u geselecteerd waar het u aan niets zal ontbreken. Deze hotels passen prima in een rondreis maar zijn ook uitstekend geschikt voor een weekendje weg of een city trip. Romantisch, met uw partner, of ongedwongen en ontspannen met familie of vrienden.Rondreizen Baltische Staten: Litouwen, Estland en Letland

Reizend door de Baltische Staten realiseert u zich dat oost en west een stuk dichter bij elkaar zijn gekomen. De meest comfortabele manier om naar de Baltische Staten te reizen is per eigen auto en de ferry vanuit Duitsland. Op deze manier vermijdt u de lange afstanden en het drukke verkeer in Polen en arriveert u heerlijk uitgerust op uw bestemming.Over Norgereiser

Norge Reiser is gespecialiseerd in het organiseren van vakantie rondreizen door Scandinavie, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Spitsbergen, Baltische Staten, Estland, Letland, Litouwen, Groenland, Antarctica, Hurtigruten en Cruises.

aangesloten bij ANVR  aangesloten bij Calamiteitenfonds aangesloten bij SGR 

Contact informatie
Dreef 2, 7641 HN Wierden
(let op als u langs wilt komen we werken op afspraak)
tel.: 085 4010 810
fax: 085 4010 815
RegioBank,
IBAN: NL67RBRB0941012123
BIC: RBRBNL21
KvK Amsterdam 34151402
BTW nr. 8191.74.075.B.01
copyright © 2016 norgereiser.nl

Hulp nodig?

Wij zijn op werkdagen telefonisch beschikbaar om u te ondersteunen bij het aanvragen van een offerte.

Rietje Baas

Esther Baas

085 4010 810 Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op YouTube