Expeditie Antarctica, Basecamp Plancius (12 dagen)

Expeditie Antarctica, Basecamp Plancius 


Duur:         11 nachten
Schip:         m/v Plancius
Boord:          Ushuaia
Ontschepen:  Ushuaia

​Expeditie Antarctica, basecamp Plancius activiteiten

Tijdens deze Basecamp reizen wordt het schip als basiskamp of wildernis hotel gebruikt, van waaruit alle activiteiten starten. Wij bieden activiteiten die verder gaan dan onze normale offshore programma's. Het schip zal twee of drie dagen op een specifieke locatie blijven om u als gast meer tijd te geven om langer op een bepaalde plek te kunnen blijven. ​Het schip dient als comfortabel windernishotel voor de actieve als sportieve natuurliefhebbers, zodat er meer tijd is voor allerle activiteiten.

​De volgende activiteiten kunt u ondernemen tijdens basecamp en zijn bij de prijs inbegrepen:
- sneeuwschoenwandelen
​- bergklimmen
​- kamperen
​- kajakken
- mountaineering

​Expeditie Antarctica

​​​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van klassiek Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km, dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit
​fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden expeditie Antarctica, een belevenis om nooit te vergeten!

Expeditie Antarctica - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan.Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Plansius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is expeditie Antarctica.

 

Dag 1: Inschepen

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Plancius in Ushuaia. In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia naar Tierra del Fuego, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan het Beagle Kanaal. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar u over de Zuidpoolcirkel vaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen.
Highlights:
- grote albatros
- grijskop albatros
- roetkopalbatros


U vaart direct naar "Hoog Antarctica". U passeert de Melchior eilanden en het Schollaert Kanaal tussen de Brabant en Antwerpeneiland. Daarna varen we naar het Neumayer kanaal. We gaan ons schip zo positioneren voor een grote hoeveelheid aan activiteiten rondom dit basiskamp. De beschermde wateren rond Wiencke eiland zullen onze speeltuin worden voor allerlei activiteiten. In deze bergachtige omgeving zijn er grote kansen om de regio te voet te verkennen, per zodiac en tijdens kajaktochten. Wandelaars zullen diverse mogelijkheden vinden om heerlijke wandelingen te maken in de buurt van de kustlijnen en de bergbeklimmers zullen hun uitdaging vinden door het beklimmen van heuvels en uitkijkpunten verder landinwaarts. Alle beklimmingen en excursies kunnen alleen worden uitgevoerd in goede weersomstandigheden. We zijn van plan om voor twee nachten voor anker te gaan. Zodat u de mogelijkheid heeft om twee volledige dagen en nachten kunt gebruiken voor activiteiten. We zullen een bezoek brengen aan het oude Britse onderzoeksstation, nu gebruikt als museum en postkantoor op Port Lockroy op Goudier eiland.


Dicht bij Port Lockroy kunnen we een landing aanbieden op Jougla Point met ezelspinguïns en de blauw oog aalscholver. We kijken uit naar zeeluipaarden, krabbeneter, zeehonden en walvissen. Met goed weer en voldoende tijd varen we door het spectaculaire Lemaire Kanaal naar Booth eiland, Pléneau en Petermann eiland waar we Adéliepinguïns en blauw-oog aalscholvers kunnen vinden. In dit gebied zijn er zijn er ook goede kansen om bultruggen en dwergvinvissen tegen te komen. We kiezen een ander basiskamp die geschikt en dichtbij de activiteit voor de volgende dag. Bij Neko Harbour zullen we opnieuw de kans krijgen om voet op het Antarctische continent te zetten. Geniet van een prachtige landschap met enorme gletsjers tijdens uw zodiactrip, wandelingen en kajak excursies. Een kleine groep gletsjer wandelaars kunnen klimmen op de hogere gronden van de gletsjer. We zullen de nacht doorbrengen in Neko of nabij Paradise Bay met een kamp aan de wal. We zullen vroeg in de ochtend vertrekken na het opbreken van onze laatste kamp. We varen via de Melchior eilanden naar de open zee van de Drake Passage. We hebben opnieuw een kans op het zien van veel zeevogels.
Highlights:
- basecamp, basiskamp
- bultrug
- Port Lockroy


Op weg naar Ushuaia. Onderweg worden we weer gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.
Highlights:
- vogels spotten
- Drake Passage


U gaat in de ochtend na het ontbijt van boord van de m/v Plancius in Ushuaia.

LET OP: Hieronder treft u een kaartje van de geplande vaarroute naar het Antarctische schiereiland. Maar de route is afhankelijk van het lokale ijs en de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. route De uiteindelijke wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie. De activiteiten die aangeboden worden in het basiskamp zijn gratis.

Prijzen

Prijslijst Expeditie Antarctica, Basecamp Plancius (12 dagen) (klik op prijs voor offerte aanvraag)
Periode/Type 18/12/17 - 29/12/17 - PLA 24-17 29/12/17 - 09/01/18 PLA25 -17 08/03/18 - 19/03/18 PLA30-18

Prijs per persoon in €

INCLUSIEF

Alle maaltijden, snacks, koffie en thee gedurende de reis aan boord van het schip.

Alle excursies aan wal en activiteiten gedurende de reis door een zodiac

Alle activiteiten zoals hierboven beschreven

Programma van lezingen door de bekende natuurkenners en leiderschap door ervaren expeditie leden

Gratis gebruik van neopreen laarzen en sneeuwschoenen

Vooraf geplande groep transfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping)

Alle overige diensten, belastingen en havengelden in de hele programma

Uitgebreide informatie over de reis

EXCLUSIEF

Alle vliegtickets, of chartervluchten

Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons in samenwerking met Amedida travel worden geregeld

Paspoort en visum kosten

Overheid aankomst en vertrek belastingen

Maaltijden aan de wal

Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is)

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)

Er is overeengekomen dat als de brandstofprijzen US Dollar 120 per vat of duurder gaat worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek, Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van 18 euro te heffen

4 persoonshut patrijspoort630063006150
3 persoonshut patrijspoort710071006950
2 persoonshut patrijspoort775077507600
2 persoonshut raam810081007900
2 persoonshut deluxe870087008500
2 persoonshut superior930093009100

Kijk ook eens naar:

Klassiek Antarctica, 11 dagen per ms Ortelius
Ontdek klassiek Antarctica, de South Shetlands en breng een bezoek Deception eiland.
Antarctica Vakantie 11 dagen per ms Ortelius
Een Antarctica vakantie met de unieke extra mogelijkheid om hier te kamperen, kajakken en/ of duiken!

Over Norgereiser

Norge Reiser is gespecialiseerd in het organiseren van vakantie rondreizen door Scandinavie, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Spitsbergen, Baltische Staten, Estland, Letland, Litouwen, Groenland, Antarctica, Hurtigruten en Cruises.

aangesloten bij ANVR  aangesloten bij Calamiteitenfonds aangesloten bij SGR 

Contact informatie
Dreef 2, 7641 HN Wierden
(let op als u langs wilt komen we werken op afspraak)
tel.: 085 4010 810
fax: 085 4010 815
RegioBank,
IBAN: NL67RBRB0941012123
BIC: RBRBNL21
KvK Amsterdam 34151402
BTW nr. 8191.74.075.B.01
copyright © 2016 norgereiser.nl

Hulp nodig?

Wij zijn op werkdagen telefonisch beschikbaar om u te ondersteunen bij het aanvragen van een offerte.

Rietje Baas

Esther Baas

085 4010 810 Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op YouTube