Keizerspinguïn expeditie, 11 dagen per ms Ortelius

Op zoek naar de ongrijpbare Keizerspinguin

Duur:           10 nachten
Schip:          m/v Ortelius 
Boord:          Ushuaia
Ontschepen:   Ushuaia

Keizerspinguïn expeditie

Dit is een unieke kans om deel uit te maken van een echte keizerspinguïn expeditie reis. De keizerpinguïn kolonie (circa 4000 paren) ligt ten zuiden van Snow Hill eiland. Hoewel we waarschijnlijk niet in staat zijn zo ver te reiken door het ijs (minder dan 50% kans op basis van onze reizen in de laatste drie seizoenen), is het idee om vooral onszelf te situeren in of tussen de Antarctic Sound en James Ross eiland, dicht bij de ijsgrens, om te kunnen observeren hoe de keizerspinguïns hun weg vinden naar het open water. We zullen gebruik maken van onze helikopters in onze pogingen om te zoeken naar individuele keizerspinguïns. Daarnaast zetten we helikopters in om rondvluchten te maken en om helikopter landingen te maken op plaatsen die anders ontoegankelijk zijn zo vroeg in het seizoen.

Een keizerspinguïn expeditie naar het Antarctisch Schiereiland. ​​​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; "Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden". De keizerspinguín expeditie, een belevenis om nooit te vergeten!

Keizerspinguïn expeditie - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Ortelius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een keizerspinguïn expeditie reis.

 

 

Dag 1: Inschepen

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Ortelius in Ushuaia. In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia, via Tierra del Fuego, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan de Beagle Kanaal. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar u over de Zuidpoolcirkel vaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen.
Highlights:
- grote albatros
- grijskop albatros
- roetkopalbatros


U vaart richting de Weddell Zee. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditie leider aan boord. We varen in de Weddell Zee, geniet van het bijzondere antarctic geluid wat het varen met zich meebrengt door water en ijs. Als het ijs ons niet belet om verder te varen, zou u de enorme tafelijsbergen aan de oostelijke kant kunnen zien van het Antarctisch Schiereiland. Tijdens deze dagen maken we gebruik van de helikopters in onze pogingen om individuele keizerspinguïns te vinden.
Tijdens onze vorige reizen waren we altijd in staat om keizer pinguïns te vinden. Wij bieden ook rondvluchten en - indien mogelijk - helikopter landingen op tafelvormige ijsbergen. Sommige locaties zijn zonder helikopter anders onbereikbaar zo vroeg in het seizoen. Mogelijke landingsplaatsen kunnen zijn; Brown Bluff, waarschijnlijk de meest schilderachtige plek in het hele noordelijke punt van het Antarctica. Met steile muren en tuimelde keien, een opdoemende ijskap, prachtige vulkanische creaties en de scène is compleet met duizenden Adélie pinguïns die nestelen op de hellingen, en enkele ezelspinguins. Helikoptervluchten zijn een grote bijdrage aan de reis, bijvoorbeeld aan de westkant van de Antarctic Sound, een gebied met prachtige uitzichten vanuit de lucht. Het landschap is prachtig met landschappen van gelaagde zandsteen, lavastromen, tuimelende gletsjers in de zee, ijsbergen en pakijs zo ver als het oog kan zien. We kunnen individuele keizerpinguïns observeren. U vindt er Adélie pinguïns op de ijsschotsen; kaapse - , sneeuw en reuzenstormvogels vliegen hoog in de lucht, terwijl de kelpmeeuwen en Wilson's stormvogeltjes beneden ons scharrelen.


Het landschap wordt gedomineerd door grillige bergen doorboord door ijskappen en de muren van ijs vallen op de onderstaande hellingen. Een mooie helikoptervlucht over enorme blauwe ijsbergen en snel ijs kan ook dicht bij Point ... in Duse Bay worden gemaakt. We landen op een rotsachtige heuvel in de buurt van een oude schuilplaats met uitzicht op de baai. Er zal nog veel sneeuw en ijs zijn, maar een groot deel van de beoogde wandeling op het Antarctische continent zal worden over een mooie vorst verbrijzeld steen, bijna geheel bedekt met de meest fascinerende korstmos van alle vormen en kleuren. Als het ijs het toelaat, zullen we in staat zijn om verder het Weddell Zee gebied te verkennen en zult u Devil eiland en Vega eiland kunnen bezoeken. Voor de wandelaars kan u een tocht maken naar de top van de heuvel. Het smeltende ijs levert soms spectaculaire watervallen op van de kliffen in de buurt van 'Well-Met'. Verder naar het zuiden, kunnen we ook een bezoek brengen aan Seymour eiland, waar veel fossielen gevonden kunnen worden. Op onze weg naar het noorden door de Antarctic Sound kunt u een bezoek brengen aan Orcadas station, dit is een Argentijnse basis dat ten zuiden ligt van de Orkney-eilanden. U kunt genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende gletsjers.
We zullen voor u nog steeds uitkijken naar de keizer pinguins op de ijsschotsen. In de middag kunnen we Gourdin eiland bezoeken. Op dit eiland kunt u 3 pinguin soorten zien; de stormbandpinguin, de ezelspinguin en de Adélie pinguin.
Highlights:
- Helikoptervlucht boven de Weddell zee
- Wandelen op het pakijs in de Weddell zee
- keizerspinguin zien


Wanneer de route naar Snow Hill eiland is vrij van meerjarige pakijs (minder dan 50% kans): Het gebruik van helikopters heeft een groot voordeel en kan ons steunen in onze doelstelling om de keizerspinguïn kolonie te bereiken, maar de route is zeer afhankelijk van de krachten van de natuur, ijs en weersomstandigheden. Als de omstandigheden gunstig zijn, willen we
brengen de eerste twee dagen van de keizerspinguïn kolonie bezoeken. De helikopter operatie zal een volledige dag innemen. De vlucht duurt ongeveer 15 minuten en de helikopter is geschikt voor 6 passagiers per helikopter vlucht. De landingsplaatsen van de helikopters zullen zorgvuldig worden gekozen en we zullen ervoor zorgen dat de keizers pinguïns niet verstoord of gestrest worden van het helikopter lawaai. Daarom, zetten de passagiers hun tocht voort te voet. Na een wandeling van ca. 45 minuten, zullen de passagiers een geweldige ontmoeting met de prachtige keizer pinguïns ervaren. Houd er rekening mee dat we in 's werelds meest afgelegen gebied en er geen garanties zijn, met inbegrip van een specifiek hoeveelheid helikopter tijd. Omstandigheden kunnen snel veranderen, met de impact ervan op de helikopter werking. Passagiers moeten dit begrijpen en kunnen accepteren. Veiligheid is onze grootste zorg en daarom kunnen er geen compromissen worden gemaakt.
Highlights:
- Op zoek naar de keizerpinguïns


In de ochtend is de bedoeling om Half Moon eiland te bezoeken waar u de stormbandpinguin, ezelspinguïn en diverse andere vogelsoorten kunt zien. Vroeg in de middag varen we naar Deception eiland. U hebt een kans om zeeolifanten en Weddell zeehonden te zien. Die middag maakt u de laatste landing van onze reis in Pendulum Cove of Whalers Bay.
Highlights:
- wandelen op Deception eiland
- stormbandpinguïn
- ezels pinguïn


Op weg naar Ushuaia. Tijdens de terugreis wordt u gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.
Highlights:
- vogels spotten
- Drake Passage


U gaat in de ochtend na uw ontbijt van boord van de m/v Ortelius in Ushuaia.

LET OP: Hieronder treft u een kaartje van de geplande vaarroute naar de Weddell Zee. Maar de route is afhankelijk het lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor de expeditie cruises.

Prijzen

Prijslijst Keizerspinguïn expeditie, 11 dagen per ms Ortelius (klik op prijs voor offerte aanvraag)
Periode/Type 15/11 - 25/11 2017 (OTL22A)

Prijs per persoon in €

INCLUSIEF

Alle maaltijden, snacks, koffie en thee gedurende de reis aan boord van het schip.

Alle excursies aan wal en activiteiten gedurende de reis door een Zodiac

Programma van lezingen door de bekende natuurkenners en leiderschap door ervaren expeditie leden

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen

Vooraf geplande groep transfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping)

Alle overige diensten, belastingen en havengelden in de hele programma

Uitgebreide informatie over de reis

EXCLUSIEF

Alle vliegtickets, of chartervluchten

Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons in samenwerking met Amedida travel worden geregeld

Paspoort en visum kosten

Overheid aankomst en vertrek belastingen

Maaltijden aan de wal

Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is)

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)

Er is overeengekomen dat als de brandstofprijzen US Dollar 120 per vat of duurder gaat worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek, Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van 18 euro te heffen

4 persoonshut patrijspoort8200
3 persoonshut patrijspoort8800
2 persoonshut patrijspoort dek 39300
2 persoonshut patrijspoort dek 49300
2 persoonshut raam9700
2 persoonshut deluxe10150
2 persoonshut superioir10700
Over Norgereiser

Norge Reiser is gespecialiseerd in het organiseren van vakantie rondreizen door Scandinavie, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Spitsbergen, Baltische Staten, Estland, Letland, Litouwen, Groenland, Antarctica, Hurtigruten en Cruises.

aangesloten bij ANVR  aangesloten bij Calamiteitenfonds aangesloten bij SGR 

Contact informatie
Dreef 2, 7641 HN Wierden
(let op als u langs wilt komen we werken op afspraak)
tel.: 085 4010 810
fax: 085 4010 815
RegioBank,
IBAN: NL67RBRB0941012123
BIC: RBRBNL21
KvK Amsterdam 34151402
BTW nr. 8191.74.075.B.01
copyright © 2016 norgereiser.nl

Hulp nodig?

Wij zijn op werkdagen telefonisch beschikbaar om u te ondersteunen bij het aanvragen van een offerte.

Rietje Baas

Esther Baas

085 4010 810 Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op YouTube