Ross zee expeditie, 32 dagen per ms Ortelius

Spectaculaire Ross Zee expeditie (incl. helikopters)

Data:           13 januari - 14 februari 2017
Duur:           32 dagen
Schip:          m/v Ortelius
Boord:          Ushuaia, Argentinië
Ontschepen:   Bluff, Nieuw-Zeeland

Ross zee expeditie

U vaart naar de spectaculaire Ross Zee. Ga samen met Oceanwide Expeditions op pad voor een spectaculaire Ross zee expeditie. Onze eerste ontdekkingsreizen naar de Ross Zee werden met succes afgerond in 2013. Ga met ons mee op een nieuwe ontdekkingsreis naar Campbell eiland, de thuisbasis van de zuidelijke koningsalbatros, naar de hutten van Shackleton en Scott op Ross Island. Breng een bezoek aan de baai van Walvissen en Kainan Bay, de uitgangspunten van waar de Noorse Amundsen en de Japanse Shirase toegang kregen tot de ijsplaat in 1911 en 1912 en waar Byrd overwinterde in Little America.

LET OP: Tijdens de Ross zee expeditie zullen we onze passagiers aan wal brengen door gebruik te maken van zodiacs. Maar we kunnen ook gebruik maken van onze twee helikopters, mochten de zodiacs niet kunnen worden gebruikt. Een aantal helikopter landinsgplaatsen kunnen zijn; Cape Evans (hut van Scott), Cape Royds (hut van Shackleton), Ross Ice Shelf op Bay of Whales, Peter I-eiland en de Droge valleien. In theorie zijn we van plan om vijf helikopter landingen te maken, maar dat is geen garantie. Het gebruik van helikopters is een groot voordeel en kan ons steunen in onze doelstelling om bepaalde landingsplaatsen te bereiken, die anders bijna ontoegankelijk zijn. Dit is echter een echte expeditie en we varen in werelds meest afgelegen gebied, die geregeerd worden door de krachten van de natuur, het weer en de ijscondities. Voorwaarden kunnen snel veranderen; die uiteraard invloed hebben op de inzet van de helikopter. Passagiers moeten dit begrijpen en kunnen accepteren. Veiligheid is onze grootste zorg en er kunnen geen compromissen worden gedaan. Er kunnen geen garanties worden gegeven en geen claims zullen worden aanvaard. Het schip is uitgerust met twee helikopters, maar in het geval dat een helikopter niet kan vliegen vanwege bijvoorbeeld een technische storing, zal de andere helikopter ook niet kunnen vliegen, vanwege het feit dat een helikopter altijd moet worden ondersteund door een tweede operationele helikopter. Geen garanties kunnen worden gegeven en in geen geval aanspraken worden aanvaard. 
 
EXTRA OPMERKING:
Tijdens deze Ross zee expeditie passeert u de ‘datumgrens'. Deze reis heeft een totale duur van 32 nachten / 33 dagen. Echter, kijkend naar de eerste en laatste dag van de reis, ‘lijkt' dat deze reis een looptijd heeft van 32 nachten. Maar doordat we over de ‘datumgrens' op 180 graden westerlengte varen, betekent dit dat er een dag aan de reis wordt toegevoegd. In elk geval is de duur van de reis nog 31 nachten / 32 dagen. 

Dag 1: Inschepen

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Ortelius in Ushuaia. In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia naar Tierra del Fuego, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan het Beagle Kanaal. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar u over de Zuidpoolcirkel vaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage.
Highlights:
- vogel spotten
- Drake Passage


We komen aan op het Antarctisch Schiereiland. In de ochtend varen we door het spectaculaire Lemaire Channel en u maakt waarschijnlijk een landing op Pléneau eiland, waar pelsrobben kunnen liggen op de stranden. Ezelspinguïns, Kelp Meeuwen en Zuid-Polar Jagers zijn ook bekende diersoorten die u hier tegen kunt komen. Pléneau eiland werd voor het eerst in kaart gebracht door de Franse Antarctische expeditie van 1903-1905 van Jean-Baptiste Charcot en is vernoemd naar zijn expeditie fotograaf Paul Pléneau. We zullen ook een bezoek brengen Petermann eiland met kolonies Adélie pinguïns en ezelspinguïns en de blauwoog aalscholver. Petermann Island is vernoemd naar de Duitse geograaf Augustus Petermann, een van de leden van een Duitse expeditie in 1873-1874.
Highlights:
- flora en fauna van het Antarctisch Schiereiland
- Lemaire Channel
- Petermann eiland


Voor het eerst zet u voet op het continent Antarctica in de prachtige omgeving van Prospect Point. Daarna zeilen we naar het zuiden door de Penola Strait en komen we bij de Vis-eilanden. Deze kleine eilanden, Minnows genaamd, liggen ten oosten van Flouder eiland. Ze zijn in kaart gebracht door de Britse Graham Land Expedition (1934-1937) van John Rymill. U kunt adéliepinguïns en blauwoog aalscholver observeren onder ontelbare grote ijsbergen. U kunt te voet de prachtige omgeving van Prospect Point zien.
Highlights:
- voet op het Antarctisch Continent
- adelie pinguïn
- blauwoog aalscholver


In de Bellingshausenzee ziet u waarschijnlijk uw eerste pakijs.
Highlights:
- vogels spotten


Als de weersomstandigheden het toelaten, proberen we een helikopter landing op Peter I Eiland uit te voeren. Peter I eiland of in het Noors Peter I Øy is een onbewoond vulkanisch eiland (19 kilometer lang) dat ligt in de Bellingshausenzee. Het werd ontdekt door Fabian von Bellingshausen in 1821 en is vernoemd naar de Russische tsaar Peter I. Noorwegen claimt dit stukje zee als eigen gebied. Het wordt zelden bezocht door passagiersschepen. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen we waarschijnlijk een helikopter landing proberen te maken op het vergletsjerde noordelijke deel van het eiland.
Highlights:
- Helikopter landing
- Peter I Island


Varen op de Amundsen Zee. Varen langs en door het ijs is erg bijzondere ervaring, onder het toeziend oog van enkele keizerspinguïns, groepen zeehonden op ijsschotsen en orka's en dwergvinvissen langs de ijsrand.
Highlights:
- keizerpinguïn
- orka
- dwergvinvis


We naderen de Ross ijsplaat, een drijvende massa van landijs, met een hoogte van 30 meter. In de baai vindt u waarschijnlijk walvissen aan de oostelijke kant van de ijsplaat, in de buurt van Roosevelt eiland (genoemd door de Amerikaanse vliegenier Richard E. Byrd in 1934 naar President Franklin D. Roosevelt), kreeg Roald Amundsen toegang tot de ijsplaat en waagde zich naar de Zuidpool, waar hij uiteindelijk arriveerde op 14 december 1911. Ook de Japanse Nobu Shirase had zijn kamp op dit gebied op Kainan Bay in 1912.
We zijn van plan om een helikopter landing proberen te maken op de Ross ijsplaat, indien de omstandigheden dit toelaten.
Highlights:
- Helikoptervlucht boven de Ross
- lopen op de Ross ijsplaat
- Flora en fauna in de Ross Zee


Varen langs de Ross ijsplaat richting het westen.
Highlights:
? vogels spotten
? Ross ijsplaat


In de Ross Zee willen we Ross eiland, bewaakt door Mount Erebus, Mount Terror en Mount Byrd met een bezoek vereren. Deze beroemde plek die zo'n belangrijke rol in de dramatische Britse expedities van de vorige eeuw hebben gespeeld willen we graag met u bezoeken. We zijn ook van plan om een bezoek te brengen aan Cape Evans met de hut van Robert Falcon Scott. Als de ijsblokken en weersomstandigheden niet gunstig zijn, hebben we de mogelijkheid om de helikopters te gebruiken om landingen aan te bieden op één of meer plaatsen in dit gebied. We zullen verder proberen om een bezoek te brengen aan het VS-station McMurdo en Scott Base - het Nieuw-Zeelandse station. Vanaf McMurdo Station kunt u via een wandeling van 10 km. naar Castle Rock van een prachtig uitzicht genieten over de Ross ijsplaat. Ook proberen we een landing te maken in Taylor Valley, een van de Dry Valleys. Deze plek komt het dichts bij de omstandigheden zoals ze zijn op Mars.
Highlights:
- Helikoptervlucht boven de Ross zee
- hut van Scott's bezoeken
- hut van Shackleton's bezoeken


We zeilen noordwaarts langs de westkust van de Ross Zee en passeren de Drygalski ijstong en het Italiaanse Mario Zucchelli Station in Terra Nova Bay. Mocht het ijs voorkomen dat we Terra Nova Bay niet kunnen invaren, kunnen we via het noorden door het speciaal beschermde gebied van Cape Hallet met een grote Adélie pinguin kolonie.
Highlights:
- flora en fauna in de Ross Zee
- Terra Nova Bay
- Drygalski ijstong


We zullen proberen een landing op Cape Adare te maken en de Borchgrevink's hut bezoeken. Dit is de plek waar mensen voor de eerste keer overwinterd hebben op het Antarctica. De hut waar de Noorse Borchgrevink bleef in 1899 is omgeven door de grootste kolonie Adélie pinguïns in de wereld.
Highlights:
- Cape Adare
- Borchgrevink's Hut
- Adélie pinguïns


Via de ingang van de Ross Zee varen we naar het noorden om onze reis te vervolgend door de Zuid-Oceaan. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen we ervoor kiezen om naar Scotteiland te gaan.
Highlights:
- Scotteiland


We zijn van plan om naar het sub-Antarctische Nieuw-Zeeland Reservaat te varen en Campbell eiland te laten zien. Dit eiland staat op UNESCO werelderfgoedlijst. Beroemd om de weelderige en bloeiende vegetatie. De fauna op Campbell eiland is fantastisch met een grote en gemakkelijk toegankelijke kolonie zuidelijke koningsalbatrossen. Ook treft u hier de grote -, grijskop -, de wenkbrauw albatros. 3 soorten pinguïns broeden hier ook. In de 18e eeuw werd er veel gejaagd. En sommige dieren met uitsterven bedreigd. Nu is de populatie zeeolifanten, pelsrobben en zeeleeuwen weer redelijk hersteld.
Highlights:
- zuidelijke pelsrob
- Campbell Island
- roetkopalbatros


Op zee op weg naar Bluff, Nieuw-Zeeland.


We ontschepen m/v Ortelius in Bluff, Nieuw-Zeeland. Waar u vertrekt voor uw terugreis.
Highlights:
- Bluff & de stad Invercargill

LET OP: Hieronder treft u een kaartje van de geplande vaarroute. U vaart naar de Ross zee. De route is echter afhankelijk van het lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Prijzen

Prijslijst Ross zee expeditie, 32 dagen per ms Ortelius (klik op prijs voor offerte aanvraag)
Periode/Type 13 jan - 14 feb 2017 (OTL27)

prijs per persoon in €

INCLUSIEF

Alle maaltijden, snacks, koffie en thee gedurende de reis aan boord van het schip.

Alle excursies aan wal en activiteiten gedurende de reis door een zodiac

Programma van lezingen door de bekende natuurkenners en leiderschap door ervaren expeditie leden

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen

Vooraf geplande groep transfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping)

Alle overige diensten, belastingen en havengelden in de hele programma

Uitgebreide informatie over de reis

EXCLUSIEF

Alle vliegtickets, of chartervluchten

Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons in samenwerking met Amedida travel worden geregeld

Paspoort en visum kosten

Overheid aankomst en vertrek belastingen

Maaltijden aan de wal

Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is)

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)

Er is overeengekomen dat als de brandstofprijzen US Dollar 120 per vat of duurder gaat worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek, Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van 18 euro te heffen

4 persoonshut patrijspoort19950
3 persoonshut patrijspoort21650
2 persoonshut patrijspoort dek 325350
2 persoonshut patrijspoort dek 425350
2 persoonshut raam26200
2 persoonshut deluxe27450
2 persoonshut superioir28850

Kijk ook eens naar:

Ross zee cruise, 31 dagen per ms Ortelius
U vaart naar de spectaculaire Ross Zee. Ga samen met Oceanwide Expeditions op pad voor een spectaculaire Ross zee cruise.

Over Norgereiser

Norge Reiser is gespecialiseerd in het organiseren van vakantie rondreizen door Scandinavie, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Spitsbergen, Baltische Staten, Estland, Letland, Litouwen, Groenland, Antarctica, Hurtigruten en Cruises.

aangesloten bij ANVR  aangesloten bij Calamiteitenfonds aangesloten bij SGR 

Contact informatie
Dreef 2, 7641 HN Wierden
(let op als u langs wilt komen we werken op afspraak)
tel.: 085 4010 810
fax: 085 4010 815
RegioBank,
IBAN: NL67RBRB0941012123
BIC: RBRBNL21
KvK Amsterdam 34151402
BTW nr. 8191.74.075.B.01
copyright © 2016 norgereiser.nl

Hulp nodig?

Wij zijn op werkdagen telefonisch beschikbaar om u te ondersteunen bij het aanvragen van een offerte.

Rietje Baas

Esther Baas

085 4010 810 Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op YouTube