Fotoreis Spitsbergen met Marco de Paauw vertrek juni 2017

Noord Spitsbergen fotoreis, 12 dagen per zeilschip Noorderlicht

Fotoreis Spitsbergen onder leiding van professioneel natuurfotograaf Marco de Paauw

Data: 28 juni - 11 juli 2017
Duur: 14 dagen; 11 nachten varen, 2 overnachtingen in een hotel
Foto workshop voorafgaand aan de reis door fotograaf Marco de Paauw: 14 mei
Aan boord: Longyearbyen
Ontschepen: Longyearbyen
Schip: Zeilschip Noorderlicht

 ✓ Met ervaren gids die de mooiste plekken weet te vinden   
 ✓ 1 zodiac om dichterbij een interessant object te komen  
 ✓ Kleine groep, dus tijd voor persoonlijke aandacht  
 ✓ Elke dag een landing om flora en fauna op het land te fotograferen  
 ✓ Indrukwekkend landschap met gletsjers, bergen en fjorden  
 ✓ Kans om walvissen, ijsberen en walrussen te zien in hun eigen omgeving  
 ✓ Naast de zoogdieren leven hier heel veel verschillende vogels  
 ✓ Geniet van de middernachtzon tijdens de korte, uitbundige zomer
 ✓ Unieke ervaring met fantastische fotos als herinnering    


Fotoreis Spitsbergen - algemene informatie

Gedurende deze bijzondere fotoreis naar het fotogenieke Spitsbergen maakt u fotos aan de hand van tips en opdrachten van professioneel natuurfotograaf Marco de Paauw. Tijdens de reis zal er ook een ervaren gids meereizen die er voor zorgt dat we op die plekken komen die voor een (natuur-)fotograaf interessant zijn! Deze fotoreis Spitsbergen brengt u in een andere wereld met ijs en sneeuw, met bergen en dalen, met fjorden en gletsjers.

Ondanks de noordelijke ligging van de eilanden (76 - 81° N), halverwege tussen de Noordkaap van Noorwegen en de Noordpool, is het klimaat van Spitsbergen relatief mild door de invloed van de Atlantische Golfstroom. De zomertemperatuur schommelt tussen de 0° C tot 10° C. Geniet van deze korte, maar uitbundige zomer in juli, wanneer de fantastische Arctische natuur ontluikt. Het is in deze periode 24 uur per dag licht, waardoor u tijdens de middernachtzon in bijzonder licht van prachtige landschappen kunt genieten. 

Wildlife spotten

Naast het indrukwekkende landschap met de machtige gletsjers, oefent ook het Arctische dierenleven een grote aantrekkingskracht uit op natuurfotografen. De gids is samen met de kapitein alert op het spotten van wildlife en zal proberen hier zo dicht mogelijk bij te komen zodat er mooie fotos gemaakt kunnen worden. We hopen onder andere walvissen, ijsberen en walrussen te zien, zodat deze bijzondere dieren in hun natuurlijke omgeving vastgelegd kunnen worden. De fotos worden gezamenlijk bekeken en besproken zodat iedereen hiervan kan leren. Deze foto/expeditie reis is voor zowel de beginnende als ervaren fotograaf. Doordat we met een kleine groep reizen is er voldoende tijd en aandacht voor iedere deelnemer.

Het zeilschip

Het varen met het twee-mast zeilschip Noorderlicht is rustig en relaxed en daardoor zijn er ook tijdens het varen veel mogelijkheden om mooie fotos te maken. Er zal niet altijd gezeild kunnen worden maar wees gerust het zeilschip Noorderlicht kan en zal dan ook waar nodig op de motor varen. Dit mooie schip brengt u naar de meest afgelegen plekken rond Spitsbergen. Het zeilschip Noorderlicht is zeer geschikt voor het varen in deze gebieden, met goed zicht vanaf het dek ook als we onder zeil varen. Elke dag worden er landingen verzorgd waardoor ook de flora en fauna op het land op de gevoelige plaat vastgelegd kunnen worden. Zo zeilend we naar het noorden en bezoeken we de Magdalenafjord, een van de mooiste plekken op Spitsbergen, met vele indrukwekkende gletsjers en vergezichten. Ook bezoeken we de overblijfselen van de 17e eeuw Engelse walvisjacht en kunnen we ook een bezoek brengen aan een aantal grote zeevogelkolonies zoals de opmerkelijke Kleine Alk.

Let op! Het schip de Noorderlicht beschikt over 1 zodiac geschikt voor 5-6 personen. In overleg met gids en expeditieleider wordt gekeken naar zodiac cruises waarbij een deel van de groep dichter bij een interessant object komt.

Het enthousiasme van Marco de Paauw zal er voor zorgen dat iedereen, zowel de startende als de meer ervaren fotograaf, met geweldige herinneringen en fotos thuis zal komen!

Over professioneel natuurfotograaf Marco de Paauw

Professioneel natuurfotograaf Marco de Paauw heeft maar één passie! Het vastleggen van de parels der natuur om die samen met u te delen!! Want niets is zo sterk en fragiel tegelijk als de natuur! 

"Als beroepsnatuurfotograaf vind ik het enorm leuk om mensen te enthousiasmeren en ze advies te geven zodat ze in de toekomst betere en mooiere fotos kunnen gaan maken. Het is niet alleen de techniek die een goede foto bepaalt! Het belangrijkste in het maken van een goede foto valt of staat nog steeds in het zien van het beeld! Want fotograferen begint nog altijd met kijken!"

Zijn aanstekende enthousiasme zal u uw ogen doen openen en u zult deze natuur ervaring niet snel meer vergeten! Mocht u Marco herkennen? Dat kan. Hij heeft mee gedaan met het programma In de ban van de condor op NPO 1. We zijn heel erg trots om deze Fotoreis Spitsbergen samen met deze fantastische natuurfotograaf te kunnen aanbieden.

Kijk op zijn website: www.wildlifeimages.nl


Fotoreis Spitsbergen - dieren

Zoogdieren / wildlife:
ijsbeer, poolvos, rendier, walvis, walrus, zeehond, beluga.

Vogels: 
brandganzen, paarse strandloper, roodkeelduiker, arctische stern, kleine alk, koningseider, kleine jager, sneeuwgors, grote burgemeester, dikbekzeekoet, zwarte zeekoet, ivoormeeuw, papegaaiduiker, drieteenmeeuw.

 

Reisprogramma

Hieronder staat het reisprogramma van dag tot dag beschreven. Klik op de datum om de planning van de betreffende dag te bekijken.- 19.05 - 20.50 uur vlucht Amsterdam - Oslo
- 21.35 - 00.30 uur vlucht Oslo - Longyearbyen
- transfer van luchthaven naar hotel
- overnachting in Rad. Blu hotel te Longyearbyen


Na aankomst in Longyearbyen, de 'hoofdstad' (eigenlijk het administratieve centrum) van Svalbard, kunt u het Svalbard Museum bezoeken dat een interessante collectie heeft over de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouw en poolexploratie. In de avond zeilen we uit en zetten koers naar Trygghamna waar we de resten van een 17e eeuws Engels walvisvangststation zien en in de ochtend een 18e eeuwse Pomor jachtstation bezoeken.

- bagagetransfer Rad. Blu hotel naar schip, passagiers te voet

Highlights:
- Longyearbyen
- Trygghamna
- 18e eeuws Russisch Pomor jachtstation


Van Tryghamna wandelen we naar Alkhornet, een grote zeevogelklif, waar de eerste vogels hun broedplaatsen betrekken. Onder de klippen heeft de poolvos zijn hol en rendieren grazen op de weelderige vegetatie. Indien het zee-ijs het toelaat varen we naar Forlandsundet en bezoeken we een rustplaats van Walrussen bij Poolepynten of Sarstangen.

Highlights:
- Poolvos
- Alkhornet
- Forlandsundet
- Rendieren
- diverse vogels


Vandaag bezoeken we Ny Ålesund, het noordelijkste permanent bewoonde dorp in de wereld, een centrum voor poolonderzoek en een voormalig startpunt voor vele Noordpool expedities (Amundsen en Nobile). Het lokale vogelleven heeft zich aangepast aan de menselijke aanwezigheid en ze zijn uitzonderlijk tam. Brandgans, Rietgans, Eider eend, Noordse stern en diverse soorten steltlopers kunnen van dichtbij worden gezien. De rendieren zijn hier kleiner dan de familieleden op het vasteland en vormen geen grote kuddes.

Highlights:
- Brandgans
- Rietgans
- Eidereend
- Noordse Stern
- Steltlopers
- Rendieren


In de ochtend varen we van Ny Ålesund naar de 14 juli-gletsjer, hier zullen we een zodiac cruise maken. Niet ver van de gletsjer bezoeken we een toegankelijke broedplaats van Dikbekzeekoeten, Alken en Papegaaiduikers. De uitwerpselen van deze vogelkolonies, de zuidwaartse ligging en de beschutte situatie zijn aanleiding tot een relatief rijke vegetatie met veel soorten bloeiende planten.

Highlights:
- Papegaaiduiker
- Alk
- Dikbekzeekoet
- 14de juli-Gletsjer


We zeilen noordwaarts en bezoeken de Magdalenafjord, één van de mooiste plekken op Spitsbergen. Magdalenafjord is niet alleen een kleine mooie maar ook diepe baai, waar vroeg in het seizoen een grote kolonie alken nestelt. Het was in de tijd van de walvisvaart ook een veelgebruikte baai voor de toenmalige walvisvangst. De fjord heeft steile wanden met scherp gekante bergtoppen waar in de zomer al het ijs vanaf glijdt. Vandaar dat er ook verder in het zomerseizoen nog drijfijs aanwezig is. Beluga's en andere soorten walvissen kunnen met geluk worden gespot.

Highlights:
- Kleine alk
- Magdalena fjord
- Walvisstation
- kans op walvissen waaronder Beluga's


Vandaag zullen we proberen Ytre Norskøya te bezoeken, een klein eiland die vele jaren werd gebruikt als uitkijkpunt voor Nederlanders walvisvaarders. De sporen van de walvisvaarders zijn nog steeds te volgen naar de top van het eiland. Al wandelend komen we langs uitstekende vogelklippen. Aan wal vinden we overblijfselen van de 17e eeuwse blubberovens, terwijl de Kleine Jager en Eidereenden broeden tussen de graven van 200 Nederlandse walvisvaarders.

Highlights:
- Ytre Norskøya
- Kleine jager
- Eidereend
- 17e eeuwse blubberovens


Raudfjord ligt aan de noordkust van Spitsbergen en is een prachtige fjord met spectaculaire gletsjers. Het is ook een favoriet van Baardrobben en Ringelrobben, heeft vele zeevogelkolonies en biedt goede kansen voor het spotten van IJsberen en Beluga's.

Highlights:
- Baardrobben
- Ringelrobben
- diverse zeevogelkolonies
- kans op ijsberen en beluga's


Als de zee-ijs omstandigheden het toelaten, kunnen we aan de noordelijke kant van Reindyrfla aan land, het grootste toendra gebied van Spitsbergen. De uitgestrekte vlakte is een goed graasgebied voor rendieren en verschillende soorten steltlopers die hier broeden. De verschillende meren bieden een goede kans op het spotten van Roodkeelduikers en van de zeldzame Koningseider eenden.

Highlights:
- Rendieren
- Steltlopers
- kans op Roodkeelduikers en Koningseider eenden


Vandaag bezoeken we de overblijfselen van Smeerenburg, de grootste 17de eeuwse walvisvaart nederzetting op Spitsbergen. Smeerenburg, ondanks vernielzuchtige Basken en Denen hebben begin 17e eeuw Nederlandse walvisvaarders op deze plek namens de Noordsche Compagnie een kwart eeuw traanovens in bedrijf gehouden. Honderden eindigden wegens scheurbuik in een van de vele graven. Als we toestemming krijgen bezoeken we Danskøya waar veel historische overblijfselen te vinden zijn van de 19e eeuwse expeditie door de Zweedse ontdekkingsreiziger Andree, die probeerde om de Noordpool te bereiken in een ballon.

Highlights:
- Smeerenburg
- Danskøya


Op onze weg naar het zuiden, zullen we proberen om te landen op de kust van de Forlandsundet bij Engelsbukta of Sarstangen of Poolepynten. Hier komen de Walrussen vaak samen. Van daaruit gaan we terug naar Longyearbyen.

Highlights:
- Walrus


- Transfer schip naar luchthaven
- 14.45 - 19.05 uur vlucht Longyearbyen - Oslo
- Transfer luchthaven naar hotel
- Overnachting in Runway Hotel te Gardermoen

In de ochtend ontschepen we en vertrekken per lijnvlucht van Longyearbyen naar Oslo.
Afhankelijk van de vliegtijden kan het zijn dat we een overnachting in Longyearbyen of Oslo nodig zijn.


- transfer hotel naar luchthaven
- 08.20 - 10.05 uur vlucht Oslo - Amsterdam

LET OP: De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer- en lokale ijs omstandigheden, dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Prijzen

Prijslijst Fotoreis Spitsbergen met Marco de Paauw vertrek juni 2017 (klik op prijs voor offerte aanvraag)
Periode/Type Prijs per persoon in € 2017

Inclusief

Scheepsreis

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Bed in hotelkamer / 2 persoonshut geschiedt op indeling.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Begeleiding tijdens de reis door natuurfotograaf Marco de Paauw.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Workshop voorafgaand aan de reis van natuurfotograaf Marco de Paauw.

Vlucht van Amsterdam via Oslo naar Longyearbyen v.v. incl. 1 koffer ruimbagage a 23 kg + 1x handbagage a 8 kg per persoon.

De aanbetaling voor deze reissom is afwijkend van andere reizen, de aanbetaling is na bevestiging 15% €719,25 per persoon en de restsom dient 6 weken voor vertrek te worden voldaan.


Exclusief

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (7-10 euro per dag).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expedities het recht heeft een brandstoftoeslag van €18 per passagier per nacht te berekenen als de brandstofprijzen hoger worden dan US $ 120 per vat (berekend 90 dagen voor vertrek) .

reis incl vlucht4795
Over Norgereiser

Norge Reiser is gespecialiseerd in het organiseren van vakantie rondreizen door Scandinavie, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Spitsbergen, Baltische Staten, Estland, Letland, Litouwen, Groenland, Antarctica, Hurtigruten en Cruises.

aangesloten bij ANVR  aangesloten bij Calamiteitenfonds aangesloten bij SGR 

Contact informatie
Dreef 2, 7641 HN Wierden
(let op als u langs wilt komen we werken op afspraak)
tel.: 085 4010 810
fax: 085 4010 815
RegioBank,
IBAN: NL67RBRB0941012123
BIC: RBRBNL21
KvK Amsterdam 34151402
BTW nr. 8191.74.075.B.01
copyright © 2016 norgereiser.nl

Hulp nodig?

Wij zijn op werkdagen telefonisch beschikbaar om u te ondersteunen bij het aanvragen van een offerte.

Rietje Baas

Esther Baas

085 4010 810 Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op YouTube