Hurtigruten, postbootreis Noorwegen boeken? Norge Reiser

Norgereiser Spitsbergen aanbiedingen

Hurtigruten, reis per postboot een cruise langs de kust van Noorwegen

dsc09306_medium_1410371223.jpg

 

 

Hurtigruten wordt wel de ‘mooiste zeereis ter wereld' genoemd. Of deze omschrijving waar is, moet u eigenlijk zelf eens gaan (er)varen.

AL MEER DAN 100 JAAR

Al vanaf 1893 vervoeren schepen van Hurtigruten passagiers, post en vracht. En dat gebeurde naar havens aan de langgerekte Noorse kust. Tegenwoordig vaart Hurtigruten met maar liefst 11 schepen. Hurtigruten vertrekt vanuit de aloude Hanzestad Bergen en vaart helemaal naar Kirkenes, vlakbij de grens met Rusland en dan weer terug naar Bergen. Een zeereis van 12 dagen, waarbij op de heenreis maar liefst 34 havens worden aangedaan. Dezelfde havens komen op de terugreis weer in beeld, maar dan arriveert u overdag in havens die op de heenreis 's nachts werden bezocht. Vanuit diverse havens worden excursies georganiseerd. En natuurlijk kunt u ook het letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van uw bootreis - de Noordkaap - bezoeken!

VAREN IS EEN BELEVENIS

De bootreis met Hurtigruten langs de langgerekte kustlijn van Noorwegen is een unieke ervaring. Elke dag weer kunt u genieten van de fjordenkust, de berglandschappen, de talloze eilanden en eilandjes en de diverse kustplaatsen en kustplaatsjes waar wordt aangelegd. Steden als Trondheim en Tromsø worden met een bezoek vereerd, maar ook de indrukwekkende eilandengroepen Lofoten en Vesterålen komen aan de beurt. En nogmaals: de fameuze Noordkaap. Op het dek en vanuit de panoramazaal aan boord van het schip kunt u in alle rust al het moois onderweg bekijken. Of u knoopt een praatje aan met andere opvarenden. Een kennismaking met talloze nationaliteiten. Heel apart.

COMFORT

Bijna alle schepen van Hurtigruten zijn voorzien van alle comfort. Dat begint al met uw hut (natuurlijk afhankelijk van het type), maar dat ervaart u ook in de eetzaal of elders op het schip. Slechts een enkel schip is ouder, maar dat kan ook weer zijn charme hebben. Hoe dan ook: op elk schip van Hurtigruten kunt u genieten van heerlijke buffetten en gerechten. Vlees en vis. Koud en warm.

WANNEER?

Het hele jaar door vertrekt elke dag om dezelfde tijd een schip van Hurtigruten uit Bergen. En volgens een strak tijdschema wordt aangemeerd in de diverse havens. Soms heel kort, soms voor meerdere uren, waardoor er tijd is voor excursies. Eigenlijk heeft elk jaargetijde zijn charme om te gaan varen met Hurtigruten. In de zomer kunt u uitbundig genieten van de middernachtzon. In de winter is er volop kans om het mysterieuze noorderlicht te ervaren.

NOG EVEN DIT

We vermeldden het al: elke dag vertrekt er een schip van Hurtigruten uit Bergen. U kunt met een rechtstreekse vlucht naar Bergen vliegen en dan aan boord gaan. U kunt ook naar Oslo vliegen en dan per trein met de Bergenbanen naar de stad Bergen reizen. Een prachtige gelegenheid om nóg meer van Noorwegen te zien. En natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid reizen. U hoeft trouwens niet de hele bootreis te maken. Enkele reizen zijn ook mogelijk en dat geldt zelfs voor deeltrajecten. En als u wilt, kun u uw eigen auto meenemen aan boord. U kunt de reis ook onderbreken om - als u dat wenst - ergens langer te verblijven. Dan gaat u gewoon weer aan boord bij een volgend schip. Wat een mogelijkheden!

NORGE REISER

Norge Reiser is Noord-Europa specialist en dat betekent automatisch dat wij alles voor een reis met Hurtigruten voor u kunnen regelen. De aanreis, eventueel verblijf ergens in Noorwegen en natuurlijk de bootreis zelf met alles erop en eraan. Bovendien krijgt u van ons - na boeking - ook nog uitgebreide info toegestuurd. Heeft u vragen? Bel ons of stuur een e-mail. Wij staan voor u klaar.

 


kijk ook eens naar deze rondreis:

Hurtigruten Rondreis Viking: per auto naar de Noordkaap en hurtigruten terug

 

 

(Pagina's: 2) 1 2 Volgende Laatste