3 bijzondere overnachtingen in Noors Lapland, Noorderlicht reis Luna

Luna, 3 bijzondere overnachtingen

vlieg Amsterdam-Oslo-Alta
vlieg Amsterdam-Oslo-Alta

U vliegt vandaag van Amsterdam via Oslo naar Alta. Deze mogelijkheid is er met SAS op de zondag. Indien u een andere dag van de week vertrekt zal u een overnachting in Oslo nodig zijn. De vlucht van Amsterdam naar Oslo om 12.45-14.30 uur met SAS en van Oslo naar Alta om 15.50-17.50 met SAS.


Noorderlichtsafari Alta
Noorderlichtsafari Alta

U wordt vanaf het vliegveld van Alta met een transfer naar Bjørnfjell Lodge gebracht. U checkt in en zult om 20.00 uur een avond activiteit hebben. Dit is een 3 uur durende Noorderlichtsafari waar u een 2 gangen diner zult hebben bij het kampvuur. Na afloop van deze activiteit gaat u met de slee over verlaten pistes weer terug naar de lodge.


Hondensledetocht Alta
Hondensledetocht Alta

Na een ontbijt bij Bjørnfjell Lodge heeft u tot 15.00 uur vrije tijd om activiteiten te ondernemen. Bijvoorbeeld fatbiken of Alpine skiën. Met een transfer wordt u in de middag naar Holmen Husky Lodge gebracht, waar u deze avond zult overnachten. Om 16.00 uur heeft u een hondensledetocht van 15 km.


Alta, Holmen Husky
Alta, Holmen Husky

De rest van de avond kunt u gratis gebruik maken van de sauna en jacuzzi en heeft u een 2 gangen diner bij de Lodge. U zult deze avond in een Tipi overnachten. De tipi bungalows zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter bij de natuur!


Sneeuwscootertocht Alta
Sneeuwscootertocht Alta

Na het ontbijt wordt u met een transfer opgehaald. Om 11.30 uur zult een 2,5 uur durende sneeuwscootertocht gaan doen. (2 personen per scooter) Na de sneeuwscootertocht zult u bij het IJshotel gaan lunchen. De middag is verder vrij te besteden, sneeuwschoenen kunt u gratis gebruiken. Om 18.00 uur krijgt u een 3 gangen diner bij het Sorrisniva IJshotel. U maakt zich klaar voor een bijzondere nacht! Om 20.00 uur zult u op Noorderlichtsafari gaan.


IJshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *
IJshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *

Eenmaal terug bij het IJshotel, krijgt u een warme slaapzak en kussen voor uw overnachting in het ijshotel.


Rendiersledetocht Alta
Rendiersledetocht Alta

In de ochtend kunt u voor het ontbijt nog even gebruik maken van de sauna. Als u uitgecheckt bent, zult u kennis maken met de Sami-cultuur. U zult een korte rendiersledetocht maken, en alles leren over hoe de Sami mensen leven. Om 13.00 uur heeft u een lunch bij het IJshotel. Na de lunch wordt u naar het centrum van Alta gebracht, U heeft deze middag vrij, om op eigen gelegenheid bezienswaardigheden te bezoeken. (Noorderlicht Cathedraal, Alta museum of BorealisAlta)


Alta, Thon Hotel Alta
Alta, Thon Hotel Alta

Deze laatste nacht verblijft u in het Thon Hotel Alta. De volgende ochtend na het ontbijt, kunt u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Alta.


vlieg Alta-Oslo-Amsterdam
vlieg Alta-Oslo-Amsterdam

Om 14.30 uur vliegt u met SAS van Alta, via Oslo en waarschijnlijk Kopenhagen, terug naar Amsterdam. (aankomst 21.30 uur)



Winteractiviteiten Noorwegen

Naast het Noorderlicht is er in Noord Noorwegen nog veel meer te beleven, u kunt genieten van de besneeuwde berglandschappen in het bijzondere winterlicht en van de vele outdoor activiteiten.



3 bijzondere overnachtingen in Noors Lapland

In de winter, met name in het gebied ten noorden van de poolcirkel, is bij helder weer het noorderlicht, poollicht of Aurora Borealis, te zien. Wat maakt dit magische licht extra bijzonder? Verblijven in een bijzondere accommodatie! Bij deze 6 daagse reis heeft u 3 bijzondere overnachtingen in Alta.

3 bijzondere overnachtingen in Noors Lapland - geplande reis

• Heenreis: Vanuit Amsterdam vliegt u, via Oslo, naar Alta (vertrek op zondag)
Noorderlichtsafari
• U verblijft 1 nacht in een kamer van Bjørnfjell Mountain Lodge
Hondensledetocht
• 1 nacht bij Holmen Husky Lodge
Sneeuwscootertocht en Noorderlichtsafari
• 1 nacht in het IJshotel Sorrisniva
Rendiersledetocht + sami ervaring
• 1 nacht in Thon hotel Alta
• Terugreis: Vanuit Alta vliegt u, via Oslo/Kopenhagen, terug naar Amsterdam.

3 bijzondere overnachtingen in Noors Lapland - Uw accommodaties

In de Bjørnfjell Mountain Lodge kunt u heerlijk comfortabel onder een wollen deken voor het raam zitten, een boek lezen en wachten tot het Noorderlicht verschijnt.

Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan hun hun gasten. Holmen Husky Lodge combineert het buitenleven en comfort op een unieke manier. De tipi bungalows zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter bij de natuur! ​De tipi's zijn voorzien van een 2 persoonsbed en houtgestookte kachel.​ In het gemeenschappelijke gebouw vindt u de toiletten, douches en uiteraard het restaurant.

Igloo hotel in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel beschikt over 30 standaard kamers, suites, een ijskapel, ijsbar en verschillende loungeplekken. Het hotel is gedecoreerd met diverse ijssculpturen. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden. Als gast zal u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden.

Prijslijst 3 bijzondere overnachtingen in Noors Lapland, Noorderlicht reis Luna (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2020-2021 Op basis van 2 personen
18 december tot 4 april Vanaf
Reissom per persoon in € 2395

Let op! In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge vluchttoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen.
Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs.

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  Overnachting Thon hotel Alta

✓  3 bijzondere overnachtingen o,b.v. logies/ontbijt Bjørnfjell Mountain Lodge, Holmen Husky Lodge en Sorrisniva Igloo Hotel)

✓  Genoemde maaltijden (3x diner, 2x lunch)

✓  Genoemde excursies (hondensledetocht, sneeuwscootertocht, 2x noorderlichtsafari, rendier/sami ervaring)

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden 

! Niet genoemde excursies

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard

Let op! Vanaf 18 december is het pas mogelijk om te overnachten in het ijshotel, gaat u eerder op reis dan zal u een extra nacht in het Scandic hotel verblijven.