Luna: 3 bijzondere overnachtingen in Noors Lapland

Doe jij een oogje dicht op deze prachtige plekken?

Noors Lapland Alta IJshotel
 • Noors Lapland
 • Alta
 • IJshotel
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

In de winter, met name in het gebied ten noorden van de poolcirkel, is bij helder weer het noorderlicht, poollicht of Aurora Borealis, te zien. Wat maakt het zien van dit magische licht extra bijzonder? Verblijven in een bijzondere accommodatie! Bij deze 6-daagse reis heeft u 3 bijzondere overnachtingen in Alta.

In de Bjørnfjell Mountain Lodge kunt u heerlijk comfortabel onder een wollen deken voor het raam zitten, een boek lezen en wachten tot het Noorderlicht verschijnt. 

Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan hun hun gasten. Holmen Husky Lodge combineert het buitenleven en comfort op een unieke manier. De tipi bungalows zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter bij de natuur! ​De tipi's zijn voorzien van een tweepersoonsbed en houtgestookte kachel.​ In het gemeenschappelijke gebouw vindt u de toiletten, douches en uiteraard het restaurant.

Igloo hotel in Sorrisniva ligt 20 km buiten het centrum van Alta. Alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel beschikt over 30 standaard kamers, suites, een ijskapel, ijsbar en verschillende loungeplekken. Het hotel is gedecoreerd met diverse ijssculpturen. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden. Als gast zult u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Oslo - Alta

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werk ...

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

  Noorderlichtsafari Alta

  Het IJshotel Sorrisniva Igloo vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit Iglo Hotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt.
  - Noorderlicht ...

  Het IJshotel Sorrisniva Igloo vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit Iglo Hotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt.
  - Noorderlichtsafari per minibus (19.00 tot 24.00 uur). Deze trip duurt 4-6 uur. Als u geïnteresseerd bent in het Noorderlicht en de lokale geschiedenis is deze trip perfect voor u.
  - Noorderlichtsafari inclusief diner (16.00 tot 24.00 uur). De avond begint met een 3 gangen diner en daarna gaat u op zoek naar het Noorderlicht.

  North Adventure is een activiteitencentrum in Alta wat alle activiteiten in Alta aan kan bieden.
  - Noorderlichtpunt (van 19.00 tot 23.30 uur)
  - Noorderlicht bij Paeskatun (van 19.00 tot 23.30 uur)

  Vertoon meer

  Hondensledetocht Alta

  Holmen Husky Lodge is geopend in 1996, het hoofdgebouw was een oude schuur. Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan h ...
  Holmen Husky Lodge is geopend in 1996, het hoofdgebouw was een oude schuur. Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan hun hun gasten. Zij bieden de volgende activiteiten aan:
  - Hondensledetocht Alta Rivier (10.00 - 12.30 of 16.00 - 18.30 uur)
  - Best of Alta (dagtocht elke woensdag 10.00 - 16.00 uur)
  - Northern light (16.00 - 10.00 uur)
  - Weekendtocht van maandag tot vrijdag
  - 6-daagse hondensledetocht

  Alta Trasti and Trine biedt de volgende activiteiten aan:
  - Hondensledetocht kort (10.00 of 14.30 uur)

  - Hondensledetocht dagtocht (09.30 tot 16.00 uur)
  - Familieavontuur (11.00 - 15.00 uur)
  Ook bieden zij 2, 3, 4, 5 of 8 daagse hondesledetochten aan.

  Het IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit Iglo Hotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Vanaf het hotel kunt u met een ijsscooter de omgeving ontdekken en als u geluk heeft, kunt u hier in de avond het noorderlicht zien schitteren! Het biedt één activiteit aan:
  - Hondensledetocht (11.00 - 12.30 uur)

  Alta North Adventure 
  biedt de volgende activiteiten aan:
  - Hondensledetocht familiefun
  - Hondensledetocht Gardia Lodge

  Vertoon meer
 • Holmen Husky Lodge

  Dag 2
  De rest van de avond kunt u gratis gebruik maken van de sauna en jacuzzi en heeft u een 2 gangen diner bij de Lodge. U zult deze avond in een tipi overnachten. De tipi bungalows zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter bij de natuur!

  Dag 3
  Vandaag zult u na het ontbijt worden opgehaald met een transfer. Om 11.30 uur zult u een 2,5 uur durende sneeuwscootertocht gaan doen (2 personen per scooter). Na de sneeuwscootertocht zult u bij het IJshotel gaan lunchen. De middag is verder vrij te besteden, sneeuwschoenen kunt u gratis gebruiken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt en Diner

  • Activiteiten

   Sneeuwscootertocht
   Noorderlichtsafari

  Alta, Holmen Husky

  Alta, de stad van het noorderlicht, is gelegen aan het einde van Altafjord, ver in het noorden van Noorwegen. Net buiten de stad vindt u Holmen Husky Lodge. De lodge is geopend in 199 ...

  Alta, de stad van het noorderlicht, is gelegen aan het einde van Altafjord, ver in het noorden van Noorwegen. Net buiten de stad vindt u Holmen Husky Lodge. De lodge is geopend in 1996, het hoofdgebouw was een oude schuur. Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan hun gasten. Omdat de vraag naar "glamping" groeide, volgden er nieuwe gebouwen, allen in dezelfde hoge standaard als het hoofdgebouw. Of u nu een week op avontuur gaat of gewoon een kort bezoek brengt aan de puppy's, Holmen Husky Lodge combineert het buitenleven en comfort op een unieke manier.

  De accommodatie

  De tipi's zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter brengt bij de natuur! ​De tipi's zijn voorzien van een 2-persoonsbed en een houtgestookte kachel. Holmen Husky Lodge beschikt over een sauna en jacuzzi. ​Bij een overnachting kunt u ervoor kiezen om ook een spa-pakket af te sluiten (bij sommige pakketten is dit al inbegrepen). In het gemeenschappelijke gebouw vindt u de toiletten, douches en uiteraard het restaurant.

  De omgeving
  Met gratis parkeergelegenheid en dicht bij het centrum van Alta is Holmen Husky Lodge een goed startpunt voor uw avonturen in en rond Alta. In het gebied rond de lodge vindt u gemarkeerde wandelpaden, evenals de beroemde Alta rivier.

  Activiteiten
  In de winterperiode biedt Holmen Husky Lodge compleet verzorgde hondensledetocht-pakketten aan:
  - 6-daagse hondensledetocht
  - Weekend hondensledetocht
  - Dagtocht
  - 15 km verkenningstocht
  - Northern Night pakket, hondensledetocht + overnachting
  - Holmen Husky Lodge gecombineerd met het Sorrisniva ijshotel en een hondensledetocht

  Naast de hondensledetocht-pakketten biedt de lodge nog andere activiteiten:
  - Kick spark, slee met 1 hond ervoor
  - Noorderlichtexcursie
  - Sneeuwschoenwandelen
  - IJsvissen

  In de zomerperiode kunt u uiteraard ook overnachten in deze prachtige tipi's. Let wel op: het wordt niet donker in deze periode! De mogelijke activiteiten in deze periode zijn:
  - Bezoek aan de husky puppy's
  - Hondensledetocht met slee op wieltjes (cart)
  - Riviercruise

  Vertoon meer

  Sneeuwscootertocht Alta

  Het IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel ligt in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit Iglo Hotel volledig uit ijsbrok ...

  Het IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel ligt in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit Iglo Hotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Vanaf het hotel kunt u met een ijsscooter de omgeving ontdekken en als u geluk heeft, kunt u hier in de avond het noorderlicht zien schitteren! Het hotel biedt de volgende activiteiten aan:
  - Sneeuwscootersafari inclusief bezoek ijshotel (11.30-15.30 uur)
  - Frozen Landscape (11.30-15.30 uur)
  - Safari naar Bjornfjell (09.00-15.00 uur)
  - 2-daagse tocht 

  North Adventure
  is een activiteitencentrum in Alta dat alle activiteiten in Alta aan kan bieden.

  - Sneeuwscootersafari Beskades (10.00-13.30 uur)

  Vertoon meer
 • IJshotel

  Dag 3
  Om 18.00 uur krijgt u een 3 gangen diner bij het Sorrisniva IJshotel. Eenmaal terug bij het IJshotel, krijgt u een warme slaapzak en kussen voor uw overnachting in het ijshotel. U maakt zich klaar voor een bijzondere nacht! Om 20.00 uur zult u op Noorderlichtsafari gaan.

  Dag 4
  In de ochtend kunt u voor het ontbijt nog even gebruik maken van de sauna. Als u uitgecheckt bent, zult u kennis maken met de Sami-cultuur. U zult een korte rendiersleetocht maken en alles leren over hoe de Sami mensen leven. Om 13.00 uur heeft u een lunch bij het IJshotel. Na de lunch wordt u naar het centrum van Alta gebracht, U heeft deze middag vrij, om op eigen gelegenheid bezienswaardigheden te bezoeken zoals Noorderlicht Cathedraal, Alta museum of Borealis Alta.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt, Lunch en Diner

  • Activiteiten

   Rendiersledetocht
   Sami ervaring

  IJshotel Alta, Sorrisniva Iglo hotel *

  Het IJshotel Igloo hotel ligt in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Het ijshotel heeft een oppervlakte van ongeveer 2000m2 en alles is gemaakt van ...
  Het IJshotel Igloo hotel ligt in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Het ijshotel heeft een oppervlakte van ongeveer 2000m2 en alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel wordt jaarlijks opnieuw gedecoreerd met diverse ijssculpturen. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden. Naast het ijshotel ligt het service centrum, in dit centrum zit de receptie met souvenirwinkel, een restaurant, kleedruimtes, toiletten, douches, 2 hottubs en een sauna. De sauna is elke ochtend om 07.00 uur warm. In de avond kunt u in één van de twee restaurants vanaf 20.30 uur dineren, hier heeft u de keuze uit buffet of a la carte.

  De accommodatie 
  Het hotel beschikt over 30 standaard kamers, suites, een ijskapel, ijsbar en verschillende loungeplekken. Als gast zal u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden. Het ijshotel biedt verschillende activiteiten aan:
  - Sneeuwscootertochten
  - Rendiersafari en Sami beleving
  - IJsvissen
  - Noorderlichtsafari
  - Hondensledetocht
  - Rivierbootsafari

  De omgeving 
  Het noorderlicht 'zien' staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Dit ijshotel heeft een perfecte ligging om het noorderlicht te kunnen spotten. Wilt u graag een donkere hemel dan raden wij u aan om met nieuwe maan te gaan.

  Vertoon meer

  Rendiersledetocht Alta

  Het IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit Iglo Hotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Vanaf het hot ...

  Het IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit Iglo Hotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Vanaf het hotel kunt u met een ijsscooter de omgeving ontdekken en als u geluk heeft, kunt u hier in de avond het noorderlicht zien schitteren! Het biedt de volgende activiteiten aan:
  - Rendiersledetocht incl. Noorderlichtsafari (20.30 - 23.00 uur)
  - Rendiersledetocht in Alta Valley (11.00 - 12.30 uur)


  Vertoon meer
 • Thon Hotel Alta

  Dag 4
  Deze laatste nacht verblijft u in het Thon Hotel Alta.

  Dag 5
  De volgende ochtend na het ontbijt, kunt u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Alta.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt

  Alta, Thon Hotel Alta

  Het Thon Hotel Alta, gelegen in het centrum van Alta. Onofficieel is Alta de toegangspoort naar de Finnmark regio, Noorwegen's meest noordelijke regio en ...

  Het Thon Hotel Alta, gelegen in het centrum van Alta. Onofficieel is Alta de toegangspoort naar de Finnmark regio, Noorwegen's meest noordelijke regio en bekend vanwege zijn middernachtszon, het Noorderlicht en natuurlijk de Noordkaap. Het Thon Hotel Alta is één van de beste en nieuwste hotels in de gehele regio (opening mei 2010). Het moderne gebouw telt zes verdiepingen. Het hotel beschikt over 146 kamers en suites, die bijna allemaal een prachtig uitzicht hebben over de mooie Alta Fjord.

  Accommodatie
  Alle kamers (zowel één- als tweepersoonskamers) hebben een badkamer met douche/ toilet en föhn, satelliet TV, telefoon, bureau met stoel, minibar, draadloos internet en andere faciliteiten die u in een modern hotel kunt verwachten. 76 van de kamers hebben een kitchenette, 8 kamers zijn geschikt voor mindervaliden en 38 kamers zijn familiekamers. Het Thon Hotel Alta heeft geen kluisjes in de kamers en alle kamers zijn rookvrij. Huisdieren zijn niet toegestaan.

  - Gratis WiFi in de gehele accommodatie
  - Openbaar parkeren in de buurt van de accommodatie
  - Restaurant en bar
  - Rookvrije kamers
  - Winkels ter plaatse
  - 4-uurs receptie
  - 146 kamers
  - Fietsverhuur

  U heeft de mogelijkheid om te ontbijten, lunchen en dineren bij Peppes Pizza. Peppes Pizza ligt direct tegen Thon hotel Alta aan. Het ontbijt bestaat uit een ruim en gevarieerd ontbijtbuffet.

  Omgeving

  Alta is de stad van het noorderlicht en biedt daarnaast een bruisend nachtleven, maar ook leuke winkelstraten en entertainment. In de omgeving zijn fantastische avonturen te beleven, zoals het ontdekken van Finnmarksvidda met een snowscooter, het maken van een hondensledetocht, skiën of ijsvissen. In de zomer is het mogelijk om te gaan vissen in een van 's werelds meest bekende zalm rivieren: Altaelva. Ook kun je 's zomers een mooie trektocht maken door de Alta Canyon of culturele ervaringen opdoen tijdens de middernachtzon.

  Vertoon meer

  Vlucht Alta - Oslo - Amsterdam

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werk ...

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2021 Vanafprijs, op basis van 2 personen
18 december - 31 maart € 2.765
! Bij de reis aanvraag wordt gekeken welk tarief voor de vluchten op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.
! Vanaf 18 december is het pas mogelijk om te overnachten in het ijshotel, gaat u eerder op reis dan zal u een extra nacht in het Scandic hotel verblijven.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax
 3 bijzondere overnachtingen o,b.v. logies/ontbijt Bjørnfjell Mountain Lodge, Holmen Husky Lodge en Sorrisniva Igloo Hotel)
✓ Overnachting Thon hotel Alta
✓ Genoemde maaltijden (3x diner, 2x lunch)
✓ Genoemde excursies (hondensledetocht, sneeuwscootertocht, 2x noorderlichtsafari, rendier/sami ervaring)
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden