4x4 winteravontuur in Zweeds Lapland

4x4 winteravontuur in Zweeds Lapland


Vlieg Amsterdam - Stockholm - Åre Östersund
Vlieg Amsterdam - Stockholm - Åre Östersund

U vliegt via Stockholm naar Östersund. Verwachte vliegtijden zijn 11.10-13.10 en voor uw tweede vlucht 14.40-15.50 uur.


Dorotea, Stuga Doro camping Lappland
Dorotea, Stuga Doro camping Lappland

Aankomst op luchthaven Östersund. U haalt uw 4x4 auto op en vertrek richting Dorotea. De snelste weg is 180km en in winterse omstandigheden zo'n 2,5 uur rijden. U verblijft 1 nacht bij Doro Camping waar u eventueel 's avonds nog een maaltijd kan nuttigen.


Arvidsjaur, Camp Gielas
Arvidsjaur, Camp Gielas

Na een vroeg ontbijt maakt u zich klaar voor een spectaculaire activiteit; een sneeuwscootertocht. U deelt samen met iemand anders de sneeuwscooter en u kan halverwege wisselen van plek als bestuurder of bijrijder. Tijdens deze tocht gaat u door bossen, over bevroren meren en heeft u zicht op de prachtig besneeuwde bergen. Halverwege is er een stop waarbij u bij het kampvuur een snack wordt aangeboden. U vertrekt richting Arvidsjaur in Lapland waar u 2 overnachtingen heeft bij Camp Gielas. U rijdt door een sprookjesachtig landschap. Als het helder weer is ziet u 's nachts misschien wel het noorderlicht. De rit is ongeveer 300 km en ruim 4 uur rijden.


Arvidsjaur, Camp Gielas
Arvidsjaur, Camp Gielas

Na het ontbijt rijdt u verder Lapland in en kunt u het monument bezoeken wat op de poolcirkel staat. U bezoekt het stadje Jokkmokk en Ajtte, het Zweedse berg en Sami museum. In de avond rijdt u terug naar Arvidsjaur voor uw overnachting. U rijdt ongeveer 150 km naar Jokkmokk heen en weer 150 km terug naar Arvidsjaur.


Saxnäs, Saxnäsgården
Saxnäs, Saxnäsgården

U vertrek vandaag naar Saxnäs, deze plek is gegarandeerd van sneeuw. Hier komen atleten zelfs trainen in de wintermaanden. Saxnäs is ligt ook midden aan de wildernisroute waar u morgen een stuk van zal rijden. U dient vandaag zo'n 260km te overbruggen en in winterse omstandigheden zal dit zeker 4 uur in beslag nemen. 1 overnachting in Saxnäsgården Hotel.


Gäddede, Gäddede Camping & Stugby
Gäddede, Gäddede Camping & Stugby

Na het ontbijt rijden we naar Gäddede, vlakbij de Noorse grens. Als de weersomstandigheden meezitten kunt u via de wildernisroute, ook wel Vildmarksvågen genoemd, rijden. Rond de Vildmarksvägen zijn vele plekjes die een bezoek meer dan waard zijn! Als de omstandigheden het toelaten zou u kunnen proberen om de 43 meter hoge waterval "Hällingsåfallet (die waarschijnlijk bevrorern is) te bezoeken. U overnacht 1 nacht op Gäddede Camping.


Järpen, Kallsedets Fjallcenter HB
Järpen, Kallsedets Fjallcenter HB

Vandaag staat er een hondensledetocht in Åre op het programma. U kunt genieten van de prachtige natuur terwijl de honden voor u hard aan het werk zijn. U rijdt over bevroren meren en door het bos, de paden zijn voor u uitgezet. Deze tocht start in de middag en het is ruim 4 uur rijden vanuit Gäddede. Het is verstandig om ruim op tijd te vertrekken zodat u 's middags heerlijk kan genieten van de hondensledetocht. De tocht is rond 15.00 uur afgelopen en vanaf daar is het nog een klein uur rijden naar Kallsedets Fjallcenter waar u 1 overnachting heeft.


vlieg Åre Östersund - Stockholm - Amsterdam
vlieg Åre Östersund - Stockholm - Amsterdam

Het is nog een kleine 2 uur rijden naar de luchthaven. De vluchttijden zijn waarschijnlijk als volgt, 12.45-13.45 uur van Östersund naar Stockholm en van 16.10-18.15 uur van Stockholm naar Amsterdam.


Winteractiviteiten Zweden

Zweden kent net als Noorwegen en Finland een lange traditie als het om wintersport gaat. Zowel skiën als langlaufen behoren vanzelfsprekend tot de mogelijkheden.4x4 winteravontuur in Zweeds Lapland

Ga mee met dit 4x4 winteravontuur door Zweeds Lapland. We bieden u een 7-daagse expeditie door het noorden van Zweden aan. Dit is een programma voor de echte avonturier. 

4x4 winteravontuur - programma

U vliegt voor het 4x4 winteravontuur naar Östersund in Midden Zweden. Vanaf hier rijdt u met uw 4x4 auto in diverse stops naar het afgelegen dorpje Jokkmokk (geen overnachting, alleen voor een dagbezoek) in Lapland. Onderweg kunt u genieten van diverse activiteiten. Let op, er is geen begeleiding of gids aanwezig, alles is op eigen gelegenheid. s Nachts is er een grote kans op het zien van het noorderlicht.

Dag 1: Aankomst Östersund vliegveld, vertrek naar Doro Camping
Dag 2: Sneeuwscootersafari
Dag 3: Bezoek aan Jokkmokk
Dag 4: Saxnasgarden (via wildernisroute als dit mogelijk is)
Dag 5: Reis naar Gäddede en de Noorse grens
Dag 6: Hondensledetocht
Dag 7: Vertrek vanuit Östersund

4x4 winteravontuur - extra informatie

U reist per 4x4 auto's, als u veel offroad gaat rijden of niet via de hoofdwegen is het verstandig om zelf voor een schep te zorgen (ter plaatse regelen) om volledig uitgerust te zijn voor dit 4x4 winteravontuur.
De prijs per persoon is inclusief accommodatie, transport (incl vlucht van en naar Östersund in de goedkoopste klasse, is deze volgeboekt kunt u enkel reizen tegen een toeslag), activiteiten en ontbijt.

De reis is exclusief lunch en diner, persoonlijke uitgaven, kleding en verzekeringen.
De reis is niet geschikt voor (kleine) kinderen in verband met de koude temperaturen.

Prijslijst 4x4 winteravontuur in Zweeds Lapland (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon in € 2018
januari - april 1650
activiteiten .

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  Overnachtingen op basis van logies/ontbijt, bedlinnen en eindschoonmaak

✓  Genoemde excursies (3 uur durende sneeuscootertocht, 3 uur durende hondensledetocht

✓  Huurauto 4x4 Skoda Yeti of vergelijkbaar

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden 

! Niet genoemde excursies

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard