Natuurreis Baltische Staten 12 dagen, Giedre

Natuurreis Baltische Staten 12 dagen, Giedre

vlieg Amsterdam-Vilnius
vlieg Amsterdam-Vilnius

U vliegt van Amsterdam naar Vilnius, de rechtstreekse vlucht met KLM en Air Baltic vertrekt om 10.20 uur en komt om 13.40 uur aan in Vilnius.


Vilnius, Hotel Rinno
Vilnius, Hotel Rinno

Aankomst in Vilnius, u rijdt naar het centrum voor de eerste overnachtingen in Litouwen. Een bezoek aan de stad is uitstekend wandelend te doen, u krijgt dan een uitstekend beeld van het oude stadsgedeelte, nu beschermd onder de UNESCO, met zijn karakteristieke monumenten. 1 overnachting in het hotel Rinno. Een dag om Vilnius, al 600 jaar de hoofdstad van Litouwen, te verkennen. Bezichtigingen die we u aanraden zijn: St. Peter en Paul's kerk: "de parel van de barokke architectuur" en de oude stad met de Cathedral Square: "het symbol van Vilnius classicistische stijl". De Hill of Gediminas kasteel biedt u een prachtig panorama uitzicht over Vilnius. Wandel langs St. Anne's Gothic kerk en het Bernadine klooster, de Gates of Dawn met het heilige beeld van Maria, de Town hall, de universiteit van Vilnius (gebouwd in 1579) met zijn 13 pittoreske binnenplaatsen en St. John's kerk. Er is een grote verscheidenheid aan musea die u kunt bezoeken, denk dan in elk geval aan de Amber Gallery en het KGB museum.


Kaunas, Hotel Kaunas
Kaunas, Hotel Kaunas

U kan 's ochtends nog even de stad in of al op pad gaan naar Trakai. Trakai is de voormalige hoofdstad van de Grand Duchy van Litouwen. We raden u aan om het kasteel (14e eeuw) dat op een klein eiland in het meer van Galve ligt te bezoeken. Eeuwenlang diende dit kasteel als een defensie voor het verblijf van de Litouwse grand dukes. U kunt het nationale gerecht 'Kibinai' proberen bij een van de plaatselijke taveernes. U rijdt vervolgens naar Kaunas, de tweede grootste stad van Litouwen. 1 overnachting in hotel Kaunas.


Nida, Vila Jelita
Nida, Vila Jelita

In de ochtend heeft u nog tijd om wat van Kaunas te bekijken. In Kaunas maakt u een wandeling rond de oude stad en kunt u het Kaunas kasteel uit de 13e eeuw bezoeken, evenals het prachtige stadhuis van Kaunas. Dit stadhuis staat bekend als de 'White Swan'. Ook staan hier een 14e eeuwse kerk van Vytautas, kathedraal basiliek, Perkunas House. Loopt u ook zeker langs de Laisves aleja pedestrian avenue (the avenue of liberty), aan deze straat liggen de belangrijkste winkels en restaurants van Kaunas. Verscheidene musea liggen in Kaunas, het litouwse museum van oorlog, het art museum van MK Ciurlionis, het museum van de Duivels. Op weg naar Nida maakt u een rit door Aleksotas en de Zaliakalnis heuvels om het prachtige panorama van Kaunas te bewonderen. Zorg dat u echter ook zeker tijd overhoudt om het nationale park de Koerse Schoorwal goed te kunnen bezoeken. Let ook op, om het hotel te bereiken dient u een ferry van 15 minuten te nemen. 1 overnachting in Hotel Jelita te Nida.


Liepaja, Hotel Kolumbs
Liepaja, Hotel Kolumbs

Een korte rijafstand van Klaipeda naar Palanga, de grootste badplaats van Litouwen. Kilometers mooie witte zandstranden strekken zich uit langs de Oostzee. Bezoek de Botanisch tuin en het Amber museum in het paleis va graaf Tyszkiewicz, met meer dan 25 000 stukken van amber en 15 000 insecten. De stad Kretinga ligt vlakbij en is beroemd om haar tropische wintertuin en het museum. Vervolgens heeft u de tijd om het Pape batuurpark te bezoeken. In dit waterrijke natuurgebied leven veel paarden en verwilderde runderen om het gebied open te houden voor trekvogels. Aan menselijk ingrijpen wordt niet gedaan en gemotoriseerd varen is niet toegestaan. Fietsen, wandelen en kanoën is wel toegestaan. Er zijn voor wandelaars een aantal gemarkeerde routes door het gebied. U rijdt verder naar Liepaja, een gebied tussen de Oostzee en Lake Tosmare. De haven verdeelt de stad in twee delen. Moderne Liepaja is een industrieel, cultureel en educatief centrum.


Riga, Hotel Laine
Riga, Hotel Laine

Vandaag heeft u de mogelijkheid om 1 boerderij te bezoeken en het Kemeri Nationaal Park voordat u aankomt in Riga. Een idee zou kunnen zijn om Farm Piladzi te bezoeken, deze boerderij beschikt over 500ha graanveld, 350ha koolzaadvelden en daarnaast nog 20ha aardappelen, groenten en diverse bloemen. Daarnaast kunt u het Kemeri Nationaal Park een bezoek brengen. Hier kunt u fantastisch wandelen en een korte uitgezette wandeling van 2-4 km is zeker de moeite waard voordat u aankomt in Riga waar u 1 overnachting heeft.


Cesis, Karlamuiza Country Hotel
Cesis, Karlamuiza Country Hotel

Voldoende tijd om in de ochtend Riga te verkennen. U kunt langs de boulevards van Riga rijden en genieten van het uitzicht op het City Canal en de tuinen, het Bastion hill, Latvian National Theatre, Fine arts museum en verschillende Art Nouveau gebouwen. Bezoek de middeleeuwse Hanzestad, het Riga kasteel, St. Peter's kerk, Dome kathedraal, de Old guild huizen, Latvian national opera, de Powder tower en andere belangrijke bezienswaardigheden. Een van de oudste musea van Europa staat in Riga, het Riga history en navigation museum. Riga als maritiem metropool, aan de ene kant komen de cruises binnen via de rivier Daugava terwijl de haven ook gebruikt wordt voor grote vrachtschepen. Vervolgens rijdt u naar Cesis en het Gauja nationaal park, het grootste park in Letland en uitgeroepen als een natuur- en cultuurreservaat in 1972. De omgeving van Cesis, wordt ook wel vaak het Zwitserland van Letland genoemd. De prachtige natuur met heuvels, valleien, Bergen en oude kasteelruïnes. 1 overnachting in Kārlamuiža Country Hotel.


Pärnu, Rannahotell
Pärnu, Rannahotell

Bezoek op doorreis naar de stad Pärnu het Soomaa Nationaal Park. Het Nationaal Park Soomaa is het op een na grootste nationale park in Estland, opgericht in 1993. Het gebied bestaat uit hoogveenmoerassen en ooibossen. Karakteristiek voor het park is het zogenaamde "vijfde jaargetijde", zoals de periode aan het eind van de winter wordt genoemd waarin het gebied door smeltwater wordt overstroomd: het waterpeil kan dan in een paar dagen enkele meters stijgen. Tot de 45 zoogdiersoorten in Soomaa behoren het edelhert, de wolf, de bruine beer, de lynx, de eland, de bever en de otter. Ook de bedreigde vliegende eekhoorn is er te vinden. Tot de 160 soorten vogels die er zijn waargenomen, behoren de steenarend, het moerassneeuwhoen, het smelleken, de slechtvalk, het bokje en de poelsnip. Tijdens de vogeltrek in voorjaar en najaar wordt het gebied aangedaan door de kraanvogel, wilde zwaan en diverse soorten ganzen. Vervolgens rijdt u naar de stad Pärnu, de grootste Estse badplaats, beroemd om zijn zandstranden. Dit pittoreske stadje is bekend als kuuroord, de eerste spa werd er al in 1830 geopend. 1 overnachting in het Rannahotell.


Kuressaare, Georg Ots Spa Hotel (GOSPA)
Kuressaare, Georg Ots Spa Hotel (GOSPA)

Op weg naar Kuressaare maakt u gebruik van een ferry. Saaremaa is het grootste eiland van Estland. Dit eiland is mooi groen met verschillende stranden en heeft een meteorietkrater. Saaremaa heeft zijn unieke karakter behouden vanwege de ligging en isolatie. In de dorpen zijn er nog stenen hekken en huizen met rieten daken. Dolomiet, windmolens en het beroemde lokale zelfgebrouwen bier worden beschouwd als de symbolen van Saaremaa. Vanwege het milde zeeklimaat en kalkrijke bodem heeft Saaremaa een zeer rijke flora en fauna. Elk jaar bezoeken honderdduizenden trekvogels Saaremaa waaronder veel beschermde soorten zoals de brandgans en knobbelzwaan. Naast Viidumae Natural Reserve en Vilsandi National Park, zijn er meer dan tweehonderd andere beschermde natuur objecten. De meteoriet krater bij Kaali is de grootste in Europa en gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De bekendste molens van Saaremaa bevinden zich in Angla, een hogere plaats open voor sterkere wind. 1 overnachting in Georg Ots Spa Hotel.


Talinn, KREUTZWALD HOTEL
Talinn, KREUTZWALD HOTEL

Vandaag een behoorlijke trip voor de boeg richting Tallinn maar neem toch ook de tijd om Matsula Nationaal park te bezoeken. Hier hebben ze een wandeling van 5km waar u gemiddeld 2 uur ove doet. U komt bij een speciale vogel uitkijktoren. Het park beslaat ruim 400m2 en staat bekend als meest bekende plek in Europa voor vogelaars. U komt 's avonds aan in Tallinn en kan inchecken. Laat je meeslepen in de middeleeuwse geest welke wordt weerspiegeld door de oude binnenstad van Tallinn. Loop over de geplaveide oude straatjes en neem een kijkje bij een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: De Toompea heuvel met zijn kasteel, Alexander Nevsky's kathedraal, de Dome kerk en het gebouw van het Estse parlement. Neem prachtige panoramische foto's wanneer u op een van de uitkijk platforms staat. Het onderste deel van de oude stad heft de bezienswaardigheden als het stadhuis, de St Olav's en Nicholas kerken. Er zijn interessante plaatsen in de grotere binnenstad, zoals het Kadriorg Park met het 18e eeuwse barokke paleis, het Pirita zeilcentrum en het klooster van St. Bridget. 1 nacht verblijf in het Kreutzwald Hotel.


Siuntio, Scandic Siuntio
Siuntio, Scandic Siuntio

U neemt de ferry om 10.30 uur naar Helsinki. Vervolgens heeft u de tijd om nog wat van Helsinki te bekijken voordat u verder gaat. De stad die bekend staat om haar bijzondere architectuur. De vismarkt bij de haven, Esplanadi, de brede winkelstraat met zijn talloze designwinkels, Kiasma, het museum voor moderne kunst, de rotskerk, de archipel voor de kust. Zomaar een greep uit de highlights van Helsinki. U heeft nog de tijd om het Nuuksio Nationaal park te bezoeken. Het landschap bestaat uit bossen, rotsen en meren en in het park leven onder andere de gewone vliegende eekhoordn, nachtzwaluw en de boomleeuwerik. 1 overnachting in Siuntio.


Talinn, KREUTZWALD HOTEL
Talinn, KREUTZWALD HOTEL

U heeft tot 16.30 uur de tijd om nog dingen te bezoeken in Finland. U kan er ook voor kiezen om een eerdere ferry te nemen zodat u nog wat meer tijd in Tallinn kan besteden.


vlieg Tallinn-Amsterdam
vlieg Tallinn-Amsterdam

U vliegt van Tallinn naar Amsterdam, de rechtstreekse vlucht met KLM en Air Baltic vertrekt om 07.55 uur en komt om 09.20 uur aan in Amsterdam. Tegen een toeslag is het uiteraard mogelijk om andere vluchten te boeken met gunstige tijden (en mogelijk een overstap).


12 daagse reis
vertrek: dagelijks 

Natuurreis Baltische Staten - uw geplande reis

Een prachtige natuurreis door de Baltische Landen, Litouwen, Letland, Estland en Finland. Als hoogtepunten zijn er verschillende nationale parken en natuurreservaten die u gaat bezoeken. U krijgt een grote verscheidenheid aan landschappen, natuurattracties, vogels, wilde dieren, bossen en kust. 

Heenreis: vlucht Amsterdam - Vilnius 
1 overnachting in Vilnius 
1 overnachting in Kaunas  
1 overnachting in Nida 
1 overnachting in Liepaja  
1 overnachting in Riga
1 overnachting in Cesis  
1 overnachting in Parnu
1 overnachting in Kuresaare
1 overnachting in Tallinn
ferry Tallinn-Helsinki
1 overnachting in Siuntio 
ferry Helsinki-Tallinn
1 overnachting in Tallinn
Terugreis: vlucht Tallinn - Amsterdam

U krijgt tijdens deze fly-drive Baltische Hoofdsteden een huurauto tot uw beschikking om zelf naar de steden te rijden.
Bij de meeste hotels is een gratis parkeerplaats inbegrepen. Alleen in Riga (€10 per dag) en Tallinn (€12 per dag) dient u voor het parkeren te betalen.

Natuurreis Baltische Staten - uw accommodaties 

• Vilnius, Rinno Hotel. Het elegante 3-sterrenhotel Rinno ligt aan de rustige Vingriu-straat in de oude binnenstad van Vilnius, vlakbij de synagoge. Het hotel biedt klassiek ingerichte kamers met satelliet-tv en gratis WiFi.

• Kaunas, Hotel Kaunas. Dit 4-sterren superior hotel ligt in het centrum van Kaunas, direct aan de Laisvės Alėja. Het Kaunas biedt een binnenzwembad en kamers met airconditioning, gratis WiFi en een mineraalwater. Er is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar. De ruime kamers in het Hotel Kaunas zijn klassiek ingericht. Ze beschikken elk over een bureau, satelliet-tv, een minibar en een koelkast.

• Nida, Jelita Hotel. Hotel Jelita ligt is een stijlvol vakwerkhuis met een zonnig terras op 300 meter van de Koerse Haf. De appartementen zijn voorzien van gratis WiFi en hebben houten meubels en een eigen badkamer.

• Liepaja, Hotel Kolumbs. Deze accommodatie ligt op 11 minuten lopen van het strand. Dit hotel is in 2007 geopend en ligt in een van de mooiste steden van Letland, Liepāja, in de streek Kurzeme. Het beschikt over moderne en comfortabele accommodatie.

• Riga, Laine Hotel. Het 3-sterren Art Hotel Laine ligt in de historische binnenstad van Riga en op 10 minuten lopen van het oude centrum. Het biedt kamers met een kabel-tv en een minibar. Er is gratis internet beschikbaar.  

• Cêsis, Kârlamuiza Country hotel. Het Karlamuiza Country Hotel is gevestigd in een oud herenhuis. Het biedt ruime suites met aparte keukens, en slaapkamers met moderne voorzieningen. Elke suite is voorzien van eenvoudige keukenvoorzieningen, een badkamer, en alle gebruikelijke faciliteiten.

• Parnu, Ranna Hotel. Deze accommodatie ligt op 1 minuut lopen van het strand. Het prachtig gelegen Rannahotell bevindt zich aan een zandstrand op slechts 15 minuten lopen van het centrum van Pärnu en wordt omgeven door parken.

• Kuressaare, Georg Ots Spa Hotel. Het 4-sterrenhotel Georg Ots Spa Hotel bevindt zich op 50 meter afstand van de jachthaven en het strand in Kuressaare. Het hotel beschikt over zwembaden, een fitnesscentrum en sauna's, die allemaal tegen een toeslag beschikbaar zijn.

• Tallinn, Kreutzwald Hotel. Het 4-sterren Kreutzwald Hotel Tallinn ligt op slechts 12 minuten lopen van de mooie oude binnenstad van Tallinn. Het biedt spafaciliteiten, een bibliotheek en kamers met airconditioning en gratis WiFi.

• Siuntio, Cumulus Spa. Het hotel ligt op 12 minuten lopen van het strand en op 50 minuten rijden van Helsinki. Het hotel is omringd met natuur. 

De overnachtingen vinden plaats in goede hotels.
De reis kan op elke willekeurige plaats worden verlengd, de kosten daarvoor berekenen we graag voor u.

Prijslijst Natuurreis Baltische Staten 12 dagen, Giedre (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode prijs per persoon 2019 in € 2 persoonskamer d/t
Gehele jaar 1350

Inclusief:

De genoemde hotels incl. ontbijt

Huurauto Toyota Auris of gelijkwaardig inclusief: C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver), Ongelimiteerd aantal kilometers, W.A. verzekering, Diefstalverzekering, Lokale belastingen, Wegenservice vanuit verhuurder, NoRisk Garantie en Afkoop annulerings-kosten

Vluchten (Vanaf € 265 per persoon van Amsterdam naar Vilnius & Tallinn naar Amsterdam. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is.)

✓  Ferry Tallinn - Helsinki en v.v.

En natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! One way rental huurauto +/- €210 ter plaatse te voldoen

! Grensoverschrijding huurauto +/- €50 ter plaatse te voldoen