Aasiaat, Groenland

Aasiaat

Aasiaat is een redelijk grote stad met ongeveer 3100 inwoners aan de westkust van Groenland. Zoals in meerdere plaatsen in Groenland, bestaat de stad uit vrolijk gekleurde huisjes. Het is het educatieve centrum van Groenland met een gymnasium, een dovenschool en een zeevaartschool. Het hele jaar door worden hier verschillende excursies georganiseerd; in de winter kunt u deelnemen aan hondensledetochten en skiƫn, in de zomer worden er walvissafari's en kajaktochten georganiseerd.


Slow miles zeilreis langs Groenland, 22 dagen per Mae West (MW3)

Deze slow miles zeilreis langs Groenland is perfect voor iedereen die houdt van avontuur. Er kunnen maximaal 4 gasten mee op het kleine zeilschip Mae West, dat tijdens deze reis langs de Groenlandse IJskap naar Upernavik vaart. De slow miles zeilreis gaat door de Disko Baai en de afstand van de totale reis is nog geen 300 zeemijlen. Hier gaan we dus alle tijd voor nemen, waardoor we ook de mogelijkheid hebben om aan wal te genieten van de natuur en de leuke Inuït-dorpjes. Als het uitkomt, maken we de afstand langer, maar dit hangt helemaal van de reis af.Zeilreis langs West-Groenland, 12 dagen per Mae West (MW2)

Deze zeilreis van langs de westkust van Groenland is perfect voor iedereen die houdt van avontuur. Er kunnen maximaal 4 gasten mee op zeilschip Mae West, dat voorbij de poolcirkel naar de ijsbergen van Ilulissat vaart. De reis is nooit saai en u doet actief mee met het zeilen. Bij het aan boord gaan kunt u aangeven welke vaardigheden u (al) heeft, welke u zou willen verbeteren of zou willen leren. Het is praktisch als u al zeilervaring op zee heeft, maar dit is niet noodzakelijk.