Activiteiten reis Erkki: in Ruka, Fins Lapland

Een onvergetelijke winterreis vol activiteiten

Fins Lapland Ruka
 • Fins Lapland
 • Ruka
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Een onvergetelijke reis naar Fins Lapland vol met activiteiten, wie wil dat nou niet? Koude temperaturen van soms tot wel -30 graden, een adembenemend wit landschap en minimaal één meter sneeuw. Met deze reis gaat u 8 dagen naar Papin Talo Lodge, Ruka. Ruka staat ook wel bekend als een ski resort in de Finse gemeente Kuusamo. Maar behalve skiën kunt u er nog veel meer activiteiten ondernemen. Tijdens deze reis zijn alle genoemde activiteiten inbegrepen.

De lodge ligt aan het meer Rukajärvi en bestaat uit een combinatie van een rustiek interieur met moderne faciliteiten, zoals gratis wifi, airconditioning en een flatscreen-TV. Het skiresort Ruka ligt op 10 minuten rijden en er is een pendeldienst beschikbaar. Het priesterhuis (op z’n Fins 'Papin Talo’) is een traditionele roodhouten lodge, compleet met Finse sauna en jacuzzi aan het meer. U heeft hier uw eigen kamer. In de sfeervolle woonkamer met open haard, keuken en eetkamer komt u samen met de andere gasten. Elke dag wordt er heerlijk voor u gekookt.


Dag tot dag beschrijving

  Vlucht Amsterdam - Helsinki - Kuusamo

  Cape Tracks zoekt voor u de beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, daarom kunnen wij vrijwel a ...

  Cape Tracks zoekt voor u de beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, daarom kunnen wij vrijwel alle aansluitende vluchten naar al onze bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Ruka

  Dag 1
  Na aankomst op de luchthaven in Kuusamo, wordt u op de eerste dag naar uw accommodatie in Ruka gebracht, de transfer duurt ongeveer 30 minuten. In Papin Talo Lodge heeft u een ruime kamer, met douche en toilet en de mogelijkheid voor een extra bed (slaapbank). U kunt zich hier in alle rust terugtrekken. In de lounge en keuken kunt u gebruiken maken van wifi. U ontvangt uw dagprogramma tijdens het inchecken.

  Dag 2 - 8
  Tijdens de sneeuwscootersafari vanuit Ruka krijgt u in korte tijd een goed gevoel voor het rijden van een sneeuwscooter op gevarieerd terrein, een ideale trip voor beginners. U krijgt een 2,5 uur durende introductieles.

  Ook beleeft u een saunatour die wordt begeleid door een plaatselijke gids die u zal vertellen over de saunacultuur en waarom deze zo belangrijk is voor de Finnen. Deze sauna is als een van de eerste sauna's bekroond met de 'Authentic Finnish Sauna Experience' certificaat. Na de saunabeleving is het tijd om te genieten van een traditionele maaltijd. Een Laps dinerbuffet met lokale delicatessen.

  U maakt in deze dagen ook een korte rendiersledetocht. Voor de rendiersafari, wordt u naar de rendierfarm gebracht waar u mee mag helpen de rendieren te voeren. U krijgt ook allerlei verhalen te horen over de rendieren en het leven in de arctische natuur. Na de rendiersledetocht krijgt u een kop koffie of thee met een zoete snack aangeboden. Het programma duurt inclusief transfers ongeveer 2 - 3 uur.

  Als de lucht helder is kunt u de sterren zien en met een beetje geluk ook het noorderlicht spotten. U maakt tijdens de reis een noorderlichtsafari waarbij u een wandeling maakt door een prachtig landschap. Uw gids verteld diverse verhalen over het noorderlicht en de natuur. De wandeling is tussen de 2 en 5 kilometer, afhankelijk van de conditie van de deelnemers en de keuze van de route. De duur is ongeveer 3 uur.

  Tevens is er ook een hondensledetocht voor u geboekt, u wordt naar de husky farm gebracht, waar u eerst een goede uitleg krijgt over hoe u de slede moet besturen. Tijdens deze 20 kilometer lange hondensledetocht kunt u genieten van prachtige uitzichten, zoals de besneeuwde bossen. Deze sledetocht duurt ongeveer 4 tot 5 uur.

  Maakt u winterreis Erkki tussen 20 december en 20 maart? Dan zult u één van de nachten verblijven in een Iglo! De sneeuwiglo's zijn voorzien van een bedombouw van ijs, hier ligt een matras in en daaroverheen liggen rendiervellen. U krijgt een slaapzak om ervoor te zorgen dat u lekker warm zal slapen. Let op! Deze kamers/iglo's hebben geen eigen faciliteiten!

  • Nachten

   7

  • Maaltijden

   Ontbijt, Lunch en Diner

  • Activiteiten

   Sneeuwscootersafari
   Saunatour
   Rendiersafari
   Noorderlichtsafari
   Hondensledetocht

  • Bijzonderheden

   Inclusief transfers

  Ruka, Papin Talo Lodge

  Het Wildernis hotel Papin Talo ligt op een prachtige plek bij het meer Rukajärvi. Geniet van de prachtige natuur en het leven van de 'countryside'. ...

  Het Wildernis hotel Papin Talo ligt op een prachtige plek bij het meer Rukajärvi. Geniet van de prachtige natuur en het leven van de 'countryside'. Het centrum van Ruka is 10 minuten rijden en de ski-bus (lijn 3) rijdt dagelijks in het winterseizoen naar Ruka. De afstand naar de bushalte is 1 kilometer.

  De accommodatie 
  Het hotel beschikt over zes 2-persoonskamers. Alle kamers hebben een eigen badkamer, een tv en een koelkast. Het hotel beschikt over diverse gemeenschappelijke ruimtes waar u kunt ontspannen. Er is een sauna aanwezig die u eventueel ook op voorhand kan reserveren. In de zomer kunnen klanten gebruik maken van roeiboten, kano's, stand-upp peddling planken en open vuurplekken.

  Alle maaltijden worden genuttigd in het nabij gelegen huis Ilissakin Talo (100 meter) of restaurant Kontioluola (ongeveer 10 minuten lopen).


  Vertoon meer

  Sneeuwscootersafari Ruka

  Tijdens deze sneeuwscootersafari vanuit Ruka krijgt u in korte tijd een goed gevoel voor sneeuwscooter ri ...
  Tijdens deze sneeuwscootersafari vanuit Ruka krijgt u in korte tijd een goed gevoel voor sneeuwscooter rijden op gevarieerd terrein. Dit is een ideale trip voor beginners op gebied van sneeuwscooter rijden. U krijgt een 2,5 uur durende introductieles.

  Algemene informatie 
  - Duur: ongeveer 2,5 uur (afstand 20km)
  - Geschikt voor volwassenen en kinderen (vanaf 5 jr)
  - De bestuurder van een sneeuwscooter moet 18 jaar of ouder zijn en moet in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs.
  - Er zitten 2 volwassenen op 1 sneeuwscooter. Voor alleengebruik van een scooter wordt een toeslag gerekend (€25).
  - Kinderen groter dan 140cm mogen achterop zitten, kinderen kleiner dan 140cm worden in een slede achter de scooter vervoerd.
  - Alle sneeuwscooters zijn verzekerd, maar u heeft een eigen risico als een sneeuwscooter schade oploopt tijdens de sneeuwscootersafari.
  Vertoon meer

  Saunatour Ruka

  Tijdens deze saunatour vanuit Ruka ervaart u een traditionele Finse sauna. De sauna staat naast het meer van Lisakki. Deze sauna is als een ...

  Tijdens deze saunatour vanuit Ruka ervaart u een traditionele Finse sauna. De sauna staat naast het meer van Lisakki. Deze sauna is als een van de eerste sauna's bekroond met de 'Authentic Finnish Sauna Experience' certificaat. Dit certificaat wordt uitgereikt aan sauna's die een hoge standaard aanbieden. De saunatour wordt begeleid door een plaatselijke gids die u zal vertellen over de saunacultuur en waarom deze zo belangrijk is voor de Finnen. Na de saunabeleving is het tijd om te genieten van een traditionele maaltijd: een Laps dinerbuffet met lokale delicatessen.

  Verder is er een mogelijkheid om gebruik te maken van de jacuzzi buiten of maak een duik in een ijsgat. Tijdens de activiteit wordt er bessensap, water en een kleine snack aangeboden. Het is geschikt voor iedereen, van kleine kinderen tot grootouders. Let op! In Finse sauna is badkleding verplicht.

  Vertoon meer

  Rendiersafari Ruka

  U wordt naar de rendierfarm gebracht voor de Rendiersafari Ruka, een korte rendiersledetocht. U mag meehelpen de rendieren te voeren en u krijgt al ...
  U wordt naar de rendierfarm gebracht voor de Rendiersafari Ruka, een korte rendiersledetocht. U mag meehelpen de rendieren te voeren en u krijgt allerlei verhalen te horen over de rendieren en het leven in de arctische natuur. Na de rendiersledetocht krijgt u een kop koffie/thee met een zoete snack aangeboden. Het programma duurt inclusief transfers 2-3 uur.

  Algemene informatie
  - Duur: ongeveer 2-3 uur incl transfers
  - Lengte sledetocht: 300 meter tot 1,5 km
  - U mag de rendieren aanraken en aaien
  - Geschikt vanaf 3 jaar

  Vertoon meer

  Noorderlichtsafari Ruka

  Ga op zoek naar het Noorderlicht! met deze Noorderlichtsafari Ruka maakt u een wandeling en volgt u een oud rendierpad in een prachtig heuvelachtig l ...
  Ga op zoek naar het Noorderlicht! met deze Noorderlichtsafari Ruka maakt u een wandeling en volgt u een oud rendierpad in een prachtig heuvelachtig landschap. Er wordt af en toe gestopt zodat u kunt genieten van de prachtige natuur en de met sneeuw bedekte bomen kunt bewonderen. Als de lucht helder is kunt u de sterren zien en met een beetje geluk ook het noorderlicht. Tijdens deze wandeling wordt er een pauze ingelast en krijgt u warm drinken aangeboden. Uw gids verteld diverse verhalen over het noorderlicht en de natuur.

  Algemene informatie
  - De wandeling is tussen de 2 en 5 kilometer
  - Het begint rond 19:00 uur en het duurt ongeveer 3 uur
  - Het is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar
  - Let op! Er is geen noorderlichtgarantie!
  Vertoon meer

  Hondensledetocht Ruka

  Met hondensledetocht Ruka wordt u met een transfer naar de husky farm gebracht. U krijgt een goede uitleg hoe u de slede moet besturen. Na een korte les gaat u richting de besneeuwde bos ...
  Met hondensledetocht Ruka wordt u met een transfer naar de husky farm gebracht. U krijgt een goede uitleg hoe u de slede moet besturen. Na een korte les gaat u richting de besneeuwde bossen om te genieten van de rust, de honden die helemaal in hun element zijn en de prachtige natuur!

  Algemene informatie
  - 5 km - duurt 1,5-2 uur
  - 10 km - duurt 2-3 uur
  - 20 km - duurt 4-5 uur
  - Warm drinken en een snack worden aangeboden
  - Kinderen vanaf 3 jaar mogen mee
  - U deelt altijd een slede

  Vertoon meer
 • Overnachting ijshotel (20 december - 30 maart)

  • Nachten

   1

  Ruka, Iisakki Village

  Iisakki Village is het gehele jaar geopend en ligt op 6km afstand van Ruka. Aan de oever van Rukajärvi wordt elke winter een winterdorp opgebouwd uit sn ...

  Iisakki Village is het gehele jaar geopend en ligt op 6km afstand van Ruka. Aan de oever van Rukajärvi wordt elke winter een winterdorp opgebouwd uit sneeuw. Het sneeuwdorp wordt op 20 december geopend en sluit haar deuren weer op 30 maart.

  De accommodatie 
  De sneeuwiglo's zijn voorzien van een bedombouw van ijs, hier ligt een matras in en daaroverheen liggen rendiervellen. U krijgt een slaapzak om ervoor te zorgen dat u lekker warm zal slapen. Let op, deze kamers/iglo's hebben geen eigen faciliteiten! In het winterdorp wordt een buitentheater gebouwd waar u 's avonds kan genieten van een film over het noorderlicht. Als het weer het echter toelaat hoeft u niet eens naar de film te kijken want dan laat het noorderlicht zich zelf zien. U krijgt een 3-gangen diner aangeboden in het hoofdgebouw van het dorp Iisakki, in het Iisakin Talo restaurant.

  Vertoon meer

  Vlucht Kuusamo - Helsinki - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt voor u de beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, daarom kunnen wij vrijwel alle aan ...
  Cape Tracks zoekt voor u de beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, daarom kunnen wij vrijwel alle aansluitende vluchten naar al onze bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2022 O.b.v. 2 personen
28 nov - 13 dec & 3 - 17 jan € 1.940
Rest van het seizoen € 1.990
Kerstvakantie Op aanvraag

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax
✓ Transfers
✓ Huur winterkleding (overal, schoenen en handschoenen)
✓ Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. volpension (7x ontbijt, 7x diner, 5x lunch)
✓ Genoemde excursies (sneeuwscooter introductieles, Finse sauna, bezoek rendierfarm + korte rendiersledetocht, noorderlichtsafari per sneeuwschoen, hondensledetocht)
 (Overnachting in sneeuwiglo tussen 20 december - 30 maart)
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden