Activiteiten reis Fins Lapland Erkki, 8-daagse reis

Activiteiten reis Fins Lapland Erkki, 8-daagse reis

vlieg Amsterdam-Helsinki-Kuusamo
vlieg Amsterdam-Helsinki-Kuusamo

U vliegt met Finnair van Amsterdam via Helsinki naar Kuusamo. De vluchttijden zijn waarschijnlijk als volgt: 11.45-15.05 / 15.50-17.05 uur. Na uw vlucht wordt u naar uw accommodatie in Ruka gebracht, de transfer duurt ongeveer 30 minuten.


Ruka, Papin Talo Lodge
Ruka, Papin Talo Lodge

U heeft een ruime kamer, met douche en toilet en de mogelijkheid voor een extra bed (slaapbank). U kunt zich hier in alle rust terugtrekken. In de lounge en keuken kunt u gebruiken maken van draadloos internet. U ontvangt uw dagprogramma tijdens het inchecken.


Sneeuwscootersafari Ruka
Sneeuwscootersafari Ruka

Tijdens deze sneeuwscootersafari vanuit Ruka krijgt u in korte tijd een goed gevoel voor sneeuwscooterrijden op gevarieerd terrein. Dit is een ideale trip voor beginners op gebied van sneeuwscooterrijden. U krijgt een 2,5 uur durende introductieles in het sneeuwscooteren.


Saunatour Ruka
Saunatour Ruka

Tijdens deze saunatour vanuit Ruka ervaart u een traditionele Finse sauna. De sauna staat naast het meer van Lisakki. Deze sauna is als een van de eerste sauna's bekroond met de 'Authentic Finnish Sauna Experience' certificaat. Dit certificaat wordt uitgereikt aan sauna's die een hoge standaard aanbieden. De saunatour wordt begeleid door een plaatselijke gids die u zal vertellen over de saunacultuur en waarom deze zo belangrijk is voor de Finnen. Na de saunabeleving is het tijd om te genieten van een traditionele maaltijd. Een Laps dinerbuffet met lokale delicatessen.


Rendiersafari Ruka
Rendiersafari Ruka

U wordt naar de rendierfarm gebracht voordat de Rendiersafari Ruka kan beginnen. U maakt een korte rendiersledetocht. U mag meehelpen de rendieren te voeren en u krijgt allerlei verhalen te horen over de rendieren en het leven in de arctische natuur. Na de rendiersledetocht krijgt u een kop koffie / thee met een zoete snack aangeboden. Het programma duurt inclusief transfers 2 - 3 uur.


Noorderlichtsafari Ruka
Noorderlichtsafari Ruka

De wandeling volgt een oud rendierpad in een prachtig heuvelachtig landschap. Er wordt af en toe gestopt zodat u kan genieten van de prachtige natuur en de met sneeuw bedekte bomen. Als de lucht helder is kunt u de sterren zien en met een beetje geluk ook het noorderlicht. Tijdens deze wandeling wordt er een pauze ingelast en krijgt u warm drinken aangeboden. Uw gids verteld diverse verhalen over het noorderlicht en de natuur. De wandeling is tussen de 2 en 5 kilometer, afhankelijk van de conditie van de deelnemers en de keuze van de route. De duur is ongeveer 3 uur.


Hondensledetocht Ruka
Hondensledetocht Ruka

Met een transfer wordt u naar de husky farm gebracht, waar u eerst een goede uitleg krijgt over hoe u de slede moet besturen. Tijdens deze 20 kilometer lange hondensledetocht kunt u genieten van prachtige uitzichten, zoals de besneeuwde bossen, terwijl de husky's u voort trekken over het besneeuwde landschap. De tocht zal zo'n 4 tot 5 uur duren.


Ruka, Iisakki Village
Ruka, Iisakki Village

Maakt u winterreis Erkki tussen 20 december en 20 maart? Dan zult u één van de nachten verblijven in een Iglo! De sneeuwiglo's zijn voorzien van een bedombouw van ijs, hier ligt een matras in en daaroverheen liggen rendiervellen. U krijgt een slaapzak om ervoor te zorgen dat u lekker warm zal slapen. Let op, deze kamers / iglo's hebben geen eigen faciliteiten!


vlieg Kuusamo-Helsinki-Amsterdam
vlieg Kuusamo-Helsinki-Amsterdam

U vliegt met Finnair van Kuusamo via Helsinki naar Amsterdam. De vluchttijden zijn waarschijnlijk als volgt: 10.45-11.55 / 16.40-18.15 uur.


Winteractiviteiten Finland

Er zijn van die ervaringen die je nooit meer vergeet en een wintervakantie naar Fins Lapland is daar één van!Activiteiten reis Fins Lapland Erkki

Een onvergetelijke activiteiten reis naar Fins Lapland, wie wil dat nou niet? Koude temperaturen (soms tot wel -30), een adembenemend wit landschap en minimaal één meter sneeuw. Met deze reis gaat u 8 dagen naar Ruka. Ruka staat ook wel bekend als een ski resort in de Finse gemeente Kuusamo. Maar behalve skiën kunt u er nog veel activiteiten ondernemen.
Tijdens deze reis zijn alle activiteiten inbegrepen.

Activiteiten reis Fins Lapland Erkki - geplande reis

 • Heenreis: U vliegt vanaf Amsterdam, via Helsinki, naar Kuusamo. 
 • Transfer Kuusamo Airport naar Papin Talo lodge
 • 7 nachten verblijf in 2 persoonskamer op basis van volpension (7x ontbijt & diner en 5x lunch)
 • Activiteiten: sneeuwscooter introductie les, Finse sauna ervaring, rendierfarm bezoek, sneeuwschoenwandeling, hondensledetocht, overnachting in sneeuwiglo (tussen 20/12 - 30/3)
 • Huur winterkleding
 • Terugreis: U vliegt vanaf Kuusamo, via Helsinki, naar Amsterdam.

Activiteiten reis Fins Lapland Erkki - uw accommodatie

Deze lodge ligt aan het meer Rukajärvi en combineert een rustiek interieur met moderne faciliteiten, zoals gratis Wi-Fi, airconditioning en een flatscreen-TV. Het skiresort Ruka ligt op 10 minuten rijden en er is een pendeldienst beschikbaar. Het priesterhuis (op z’n Fins 'Papin Talo’) is een traditionele roodhouten lodge, compleet met Finse sauna en jacuzzi aan het meer. U heeft hier uw eigen kamer. In de sfeervolle woonkamer met open haard, keuken en eetkamer komt u samen met de andere gasten. Elke dag wordt er heerlijk voor u gekookt.Prijslijst Activiteiten reis Fins Lapland Erkki, 8-daagse reis (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2020 / 2021 Op basis van 2 personen
Reissom per persoon in €
28/11 - 13/12 & 3/1 - 17/1 1940
Rest van het seizoen 1990
Kerstvakantie volgeboekt
Voorjaarsvakantie volgeboekt

Let op! In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge vluchttoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen.
Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs.

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  Transfers

✓  Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. volpension (7x ontbijt, 7x diner, 5x lunch)

✓ Activiteiten (planning ontvangt u bij inchecken):

 • Sneeuwscooter introductieles
 • Finse sauna
 • bezoek rendierfarm + korte rendiersledetocht
 • noorderlichtsafari per sneeuwschoen
 • hondensledetocht
 • overnachting in sneeuwiglo (tussen 20/12 - 30/3)

✓ Huur winterkleding (overal, schoenen en handschoenen)

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden 

! Niet genoemde excursies

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard