Alpinisme Antarctica

Alpinisme Antarctica

  Alpinisme Antarctica is een intensieve activiteit voor de fanatieke bergsporters. Met deze activiteit heeft u de kans om de hogere bergtoppen en uitzichtpunten bereiken in Antarctica.
  De bergsport optie moet voor vertrek gereserveerd worden.

  Alpinisme Antarctica - hoe gaat het?

  Bergsporters trekken in touwgroepen en onder begeleiding van een gediplomeerde berggids (en assistent berggids) door het grotendeels vergletsjerde Antarctische landschap. De bergtochten gaan vaak over gletsjers en er wordt gebruik gemaakt van touwen en stijgijzers. Bergsport kennis en ervaring is een pre maar niet vereist, lichamelijk fitheid is wel noodzakelijk. Het maximum aantal bergsporters per bergtocht is 12. Per touwgroep wordt het aantal beperkt tot 6.

  U moet in staat zijn een wandeling van 6 uur over tamelijk ruig terrein met hier en daar stevige hellingen te maken. Geen andere vaardigheden zijn vereist.

  Alpinisme Antarctica - algemene informatie 

  • Op een reis worden er 4 tot 5 tochten gepland. (halve of hele dag) 
  • Begeleiding door deskundige en gekwalificeerde berggidsen
  • Alpinisme vereist een goede lichamelijke gezondheid, de activiteit is alleen mogelijk voor ervaren bergwandelaars of bergsporters. 
  • De bergschoenen (zelf meenemen) dienen geschikt te zijn voor stijgijzers. Deze worden aan boord verstrekt. 
  • Deelnemers kunnen worden uitgeloten van de activiteit als zij geen degelijke bergschoenen mee hebben. (lage, lichte bergschoenen sportschoenen zijn onvoldoende) 
  • Er wordt gratis gebruik van lichtgewicht sneeuwschoenen en de benodigde bergsportuitrusting aangebodgen op de ms Plansius en ms Ortelius.
  • Wanneer deelnemers niet in goede gezondheid zijn of niet in staat zijn om minstens vier uur aan één stuk te wandelen, dan kunnen ze echter uitgesloten worden van de excursies, omwille van de veiligheid en vanwege het wandelgenot van de andere deelnemers.
  • Op de “Basecamp Plancius en Ortelius” reis is 1 bergtocht inbegrepen. Bergsporters selecteren één geplande tocht waaraan ze willen deelnemen. Extra tochten worden aan boord naar beschikbaarheid toegewezen.
  • Bergsport is in Antarctica gelimiteerd door de strenge milieuvoorschriften van het Antarctisch Verdrag en de IAATO regelgeving.

  Prijzen

  Prijslijst Alpinisme Antarctica (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

  Oceanwide prijs per persoon in €
  Alpinisme gratis

  Prijs per persoon 2019 in €

  Inclusief:

   Warme geïsoleerde wandellaarzen met een goed profiel. (voor het uit de zodiac stappen en wandelingen langs de kust) 

   Lichtgewicht MSR sneeuwschoenen

   Essentiële bergsportmaterialen (zoals een helm, harnas, stijgijzers, ijsbijlen, schroef en snapkarabiners, klimtouwen, slings, prussic touwtjes, bivakzakken en een sneeuwschop) 

   Thermosflessen

  ✓ Biologisch afbreekbare poepzakjes 

  Exclusief:

  ! Enkelhoge, stevige bergschoenen die geschikt zijn voor stijgijzers en gamaschen

  ! Dikke wollen sokken en thermische ondersokken

  ! 25 liter rugzak

  ! 1 literfles voor water (evt. thermosfles) 

  ! ''urineerfles'' 

  ! Thermisch ondergoed, fleece vest / isolatie jack en een reserve set. 

  ! Ademende jas en broek

  ! Trekkingbroek (spijkerbroek is niet toegestaan) 

  ! Warme muts en sjaal + handschoenen (wanten) 

  ! Goede gletsjerbril en zonnebrandcreme

  ! Riempjes of gespen om de sneeuwschoenen aan de rugzak te bevestigen

  ! Waterdichte tas (voor camera apparatuur)

  Let op

  • Omdat de weersomstandigheden in de poolgebieden extreem kunnen zijn en ook snel kunnen veranderen is het belangrijk om kleding en uitrusting mee te nemen die geschikt zijn voor de slechtst mogelijke weersomstandigheden.
  • Vanwege het vaak extreme weer in Antarctica zijn bergsport activiteiten erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Hierdoor kunnen bergtochten geannuleerd of afgebroken worden.
  • Op Antarctica is het niet toegestaan om voedsel of snacks mee aan land te brengen (Antarctisch Verdrag/ IAATO regelgeving). Er is echter een uitzondering gemaakt voor bergbeklimmers die verder landinwaarts trekken en meer tijd aan land doorbrengen. Het is bergsporters daarom wel toegestaan om drinken en voedsel zonder zaadjes of noten mee te nemen.
  • In Antarctica moet al het menselijke afval mee terug naar het schip gebracht worden. Dit betekent in praktijk dat toiletbezoek aan land niet is toegestaan (Antarctisch Verdrag/ IAATO regelgeving). Een oplossing hiervoor kan een “urineerfles” zijn. Een “urineerfles” moet door de passagiers zelf meegenomen worden, “poepzakjes” zijn verkrijgbaar aan boord.

  Antarctica basecamp Ortelius expeditie, 12 dagen

  Deze Antarctica basecamp Ortelius expeditie is een unieke, actieve reis voor mensen die dit bijzondere continent graag op een sportieve manier willen ontdekken. De basecamp reizen zijn daar speciaal voor ontwikkeld. Tijdens deze reizen zal het schip ms Ortelius als een soort basiskamp functioneren, om van daaruit verschillende activiteiten te ondernemen, zowel aan land als op en in het water.  Op zoek naar pinguins, 11 dagen per Ocean Endeavour

  Antarctica is al eeuwenlang een populaire bestemming voor ontdekkingsreizigers. Deze expeditie geeft u de kans om zelf te ontdekken wat hiervan de reden is. Maak een onvergetelijke reis door de spectaculaire wildernis van de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland. Stelt u zich eens voor hoe het zal zijn om in een zodiac tussen het zee-ijs door te varen, pinguins hun nesten te zien bouwen en de vele ijsbergen van dichtbij te bekijken. Alle iconische highlights van Antarctica komen voorbij.  Antarctica reis, 11 dagen per Ocean Endeavour

  Antarctica is al eeuwenlang een populaire bestemming voor ontdekkingsreizigers. Deze expeditie geeft u de kans om zelf te ontdekken wat hiervan de reden is. Maak een onvergetelijke reis door de spectaculaire wildernis van de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland. Stelt u zich eens voor hoe het zal zijn om in een zodiac tussen het zee-ijs door te varen, pinguins hun nesten te zien bouwen en de vele ijsbergen van dichtbij te bekijken. Alle iconische highlights van Antarctica komen voorbij.  Varen langs Zuid-Georgië, de Falklandeilanden en Antarctica, 20 dagen per Ocean Endeavour

  Deze reis is een fantastisch avontuur langs de afgelegen Falklandeilanden, het wildlife-paradijs Zuid-Georgië en het bijzondere landschap van het Antarctisch Schiereiland. U gaat onvergetelijke ontmoetingen hebben met wilde dieren in spectaculaire omgevingen, een stap terug in de tijd bij het bezoeken van belangrijke historische plaatsen en u zal worden overdonderd door de diversiteit en het contrast die deze gebieden zo uniek maken. Bekijk hoe deze wilde, geïsoleerde en extreme wereld tot leven komt wanneer vele pinguins het water induiken om voedsel te zoeken, zeeolifanten genieten van de zon en groepen orka's langs u heen zwemmen.  Kerst en nieuwjaar rond Zuid-Georgië, de Falklandeilanden en Antarctica, 20 dagen per Ocean Endeavour

  Deze reis is een fantastisch avontuur langs de afgelegen Falklandeilanden, het wildlife-paradijs Zuid-Georgië en het bijzondere landschap van het Antarctisch Schiereiland. U gaat onvergetelijke ontmoetingen hebben met wilde dieren in spectaculaire omgevingen, een stap terug in de tijd bij het bezoeken van belangrijke historische plaatsen en u zal worden overdonderd door de diversiteit en het contrast die deze gebieden zo uniek maken. Bekijk hoe deze wilde, geïsoleerde en extreme wereld tot leven komt wanneer vele pinguïns het water induiken om voedsel te zoeken, zeeolifanten genieten van de zon en groepen orka's langs u heen zwemmen.  Expeditie Antarctica, Basecamp Plancius, 12 dagen

  Basecamp is per definitie een tijdelijk kamp opslaan als startplaats van waaruit een activiteit begint. In dit geval tijdens de expeditie Antarctica. Er worden activiteiten aangeboden die verder gaan dan de normale offshore programma's. De volgende activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen: sneeuwschoenwandelen, alpinisme, kamperen, fotoworkshops en kajakken.