Alta, Holmen Husky

Alta, de stad van het noorderlicht, is gelegen aan het einde van Altafjord, ver in het noorden van Noorwegen. Net buiten de stad vindt u Holmen Husky Lodge. De lodge is geopend in 1996, het hoofdgebouw was een oude schuur. Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan hun gasten. Omdat de vraag naar "glamping" groeide, volgden er nieuwe gebouwen, allen in dezelfde hoge standaard als het hoofdgebouw. Of u nu een week op avontuur gaat of gewoon een kort bezoek brengt aan de puppy's, Holmen Husky Lodge combineert het buitenleven en comfort op een unieke manier. 

Holmen Husky Lodge accommodatie

De tipi's zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter brengt bij de natuur!​De tipi's zijn voorzien van een 2-persoons bed en houtgestookte kachel. Holmen Husky Lodge beschikt over een sauna en jacuzzi. ​Bij een overnachting kunt u ervoor kiezen om ook een spa-pakket af te sluiten (bij sommige pakketten is dit al inbegrepen). In het gemeenschappelijke gebouw vindt u de toiletten, douches en uiteraard het restaurant.

Holmen Husky Lodge omgeving

Met gratis parkeergelegenheid en dicht bij het centrum van Alta is Holmen Husky Lodge een goed startpunt voor uw avonturen in en rond Alta. In het gebied rond de lodge vindt u gemarkeerde wandelpaden, evenals de beroemde Alta rivier.

Winter

In de winterperiode biedt Holmen Husky Lodge compleet verzorgde hondensledetocht-pakketten aan:

 • 6-daagse hondensledetocht
 • Weekend hondensledetocht
 • Dagtocht
 • 15 km verkenningstocht
 • Northern Night pakket, hondensledetocht + overnachting
 • Holmen Husky Lodge gecombineerd met het Sorrisniva ijshotel en een hondensledetocht

Buiten de hondensledetocht-pakketten biedt de lodge nog andere activiteiten:

 • Kick spark, slee met 1 hond ervoor
 • Noorderlichtexcursie
 • Sneeuwschoenwandelen
 • IJsvissen

Zomer ​

In de zomermaanden kunt u uiteraard ook overnachten in deze prachtige tipi's. Let wel op: het wordt niet donker in deze periode! De mogelijke activiteiten in deze periode zijn:

 • Bezoek aan de husky puppy's
 • Hondensledetocht met slee op wieltjes (cart)
 • Riviercruise

Prijzen

Prijslijst Alta, Holmen Husky (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 pers. tipi incl ontbijt 2 pers. tipi incl halfpension Single toeslag
prijs per persoon aanvraag aanvraag aanvraag


Noorderlicht Vakantie Rigel: Alta met IJshotel

Alta is de grootste stad van Finnmark en biedt u alles om te kunnen genieten van een heerlijke noorderlicht-vakantie. In het winterse Alta komt u in een wereld vol avontuur terecht.Noorderlicht Hurtigruten Noordkaap Sirius: van Alta naar Tromsø

Een mooie combinatie: Alta, noorderlicht, Hurtigruten en niet te vergeten een overnachting in het IJshotel Sorrisniva!3 bijzondere overnachtingen in Noors Lapland, Noorderlicht reis Luna

3 bijzondere overnachtingen in Alta, Noors Lapland. Alta In het winterse Alta komt u in een wereld vol avontuur terecht. U verblijft op verschillende plekken in de omgeving van Alta bij bijzondere accommodaties!Kijk ook eens naar:

Alta, Scandic Hotel Alta
Een eerste klas hotel, gelegen in het centrum van Alta. Dit hotel biedt frisse, moderne kamers, gratis WiFi en een royaal ontbijtbuffet. De omgeving is prachtig zodat u onder andere kunt gaan wandelen, skiën en vissen, of in contact kunt komen met de Sami. Het personeel van Scandic Alta voorziet u graag van toeristische informatie en andere diensten.