Antarctica basecamp Ortelius expeditie, 12 dagen

Basecamp Ortelius op Antarctica; een actieve en sportieve reis op een uniek continent


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Beaglekanaal
Beaglekanaal

De expeditiereis begint in Ushuaia, waar u aan boord gaat van het ms Ortelius. 's Middags kunt u inschepen en vertrekt het schip door het prachtige Beaglekanaal richting Antarctica.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Om bij Antarctica te komen, zal het schip in ongeveer 2 dagen de Drake Passage oversteken. Vanaf hier zult u zich een echte ontdekkingsreiziger voelen, net als de eerste poolreizigers. U ziet misschien zelfs al wel de eerste walvis, die zijn spuitgat gebruikt. Dit zorgt voor spectaculaire beelden!

Voorbij de Antarctische Convergentie, waar koude en warme(re) oceaanstromingen samenkomen, komt het schip in de "Circum-Antarctic Upwelling Zone". In dit deel van de oceaan komt koud en voedselrijk water naar boven, waar zowel zeedieren als vogels op af komen. Vanaf het schip kunt u dus genieten van uitzicht op verschillende soorten albatrossen en stormvogels, zoals kaapse duiven en zuidelijke stormvogels.

Vanaf de South Shetland Islands zullen de eerste ijsbergen te zien zijn.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Tijdens deze 6 dagen maakt u kennis met het bijzondere continent Antarctica. Bij aankomst wordt u verrast door grijze rotspieken, dikke lagen sneeuw, enorme blokken blauwwit ijs en fantastische dieren die helemaal aangepast zijn aan deze bizarre leefomgeving. Het schip vaart direct naar het Antarctisch Schiereiland, door het Schollaert Kanaal en tussen Brabant Island en Anvers Island door.

De komende dagen bezoekt u mogelijk de volgende plaatsen/ gebieden:
De beschutte wateren rond Wiencke Island zijn perfect te verkennen met de zodiacs of met de kajaks. Ook kun je er prachtig wandelen in de bergachtige omgeving, waarbij je zelfs naar de heuvels en uitzichtpunten kunt klimmen. Dit valt in de categorie 'soft' alpinisme. Voor alle landingen geldt dat ze alleen bij goed weer uitgevoerd kunnen worden.
Pleneau & Petermann Island zijn 2 eilanden die verder naar het zuiden liggen. Als de ijssituatie het toelaat, zal het schip hierheen varen. Op de eilanden leven adéliepinguins en blauwoogaalscholvers en rondom heeft u kans op het zien van zeeluipaarden, bultruggen, dwergvinvissen en orka's. Hier kunt u kajakken, een gletsjertocht maken of deelnemen aan een serieuze bergsporttocht.
Bij Neko Harbour krijg je de kans om ook echt voet op het Antarctische Continent te zetten. Het landschap is hier spectaculair met enorme gletsjers en met sneeuw bedekte rotsen.
Paradise Bay is het volgende doel van deze reis. Hier krijgt u de mogelijkheid om buiten te overnachten! Dit is een unieke beleving waar niet veel mensen over kunnen meepraten!

Na het laatste kamp vaart het schip weer terug naar de Drake Passage, op weg naar het noorden. Onderweg heeft u bij Dallmann Bay nog goede kansen op het spotten van bultruggen en allerlei soorten zeevogels.

Hieronder lichten we een aantal mogelijke plaatsen extra uit:


Port Lockroy
Port Lockroy

Port Lockroy is een Brits onderzoeksstation op Goudier Island, dat bezocht kan worden. Vandaag de dag is het station een museum en postkantoor. Dichtbij, bij Jougla Point, broeden ezelspinguins en aalscholvers. Als de omstandigheden het toelaten kunt u hier ook wandelen, kajakken of zelfs kamperen. Op de sneeuwschoenen kun je heel goed de kust verkennen en zo dichter bij het landschap en de dieren komen.


Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie
Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie

In en rondom het Errera Kanaal is niet alleen het uitzicht spectaculair, maar kunt u ook allerlei sportieve activiteiten ondernemen. Een aantal geschikte locaties hiervoor is Danco Island, Cuverville Island, Orne Islands of Georges Point.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia wordt u gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Na het ontbijt op dag 12 zit de expeditiereis er toch echt op. U gaat van boord in Ushuaia.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

U vliegt op eigen gelegenheid van Ushuaia weer terug naar huis. We helpen u graag met het uitzoeken en/ of boeken van geschikte vluchten.


Foto workshop Antarctica
Foto workshop Antarctica

De foto workshop Antarctica wordt aangeboden voor voor beginnende en gevorderde fotografen onder leiding van een fotografie-expert. De fotografische mogelijkheden in de poolgebieden zijn ongeëvenaard.


Sneeuwschoenwandelen Antarctica
Sneeuwschoenwandelen Antarctica

Sneeuwschoenwandelen Antarctica is de ideale manier om meer van het Antarctische gebied te verkennen dan slechts de kustlijn. Het sneeuwschoenwandelen vereist geen extra vaardigheden, enkel een normale, goede gezondheid.


Alpinisme Antarctica
Alpinisme Antarctica

Alpinisme Antarctica is een intensieve activiteit voor de fanatieke bergsporters. Met deze activiteit heeft u de kans om de hogere bergtoppen en uitzichtpunten bereiken in Antarctica.


Kamperen Antarctica
Kamperen Antarctica

Kamperen Antarctica is een unieke ervaring, het enige geluid dat je zal horen is afkomstig van de nabijgelegen pinguïnkolonies en de afkalvende gletsjers.


Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie
Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en Antarctische dieren.


LET OP: De route van basecamp Antarctica met het ms Ortelius wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 8 november - 19 november 2020 (OTL21)

 29 november - 10 december 2020 (OTL23)


Antarctica Basecamp Ortelius

Deze Ortelius expeditie naar Antarctica is een unieke, actieve reis voor mensen die dit bijzondere continent graag op een sportieve manier willen ontdekken. De basecamp reizen zijn daar speciaal voor ontwikkeld. Een aantal reizen naar Antarctica wordt van tevoren geselecteerd als basecamp reis. Tijdens deze reizen zal het schip ms Ortelius als een soort basiskamp functioneren, om van daaruit verschillende activiteiten te ondernemen, zowel aan land als op en in het water.

Tijdens deze reis ligt het schip ms Ortelius langer voor anker op een mooie plek dan tijdens de normale expeditiereizen. Op deze manier kan het schip als vertrekpunt worden gebruikt om verschillende sportieve activiteiten te ondernemen. Denkt u hierbij aan het beklimmen van bergen, deelnemen aan lange wandeltochten, het uitgebreid fotograferen van flora en fauna, kamperen aan land en kajakken langs de kust. En dat allemaal op en rondom Antarctica! Er bestaat geen betere manier om dit bijzondere continent zo goed te ontdekken als tijdens een van deze basecamp Ortelius expeditiereizen!

Als passagier bent u echter niet verplicht om deel te nemen aan de speciale activiteiten die worden georganiseerd voor de basecamp expeditie. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan één van de activiteiten die bij het normale expeditieprogramma horen. U gaat dan per zodiac met een gids aan land en kunt daar deelnemen aan makkelijke tot matig inspannende wandelingen, met focus op de fauna van Antarctica. Hier hoort ook een bezoek aan een onderzoeksstation bij. Op deze manier kunt u ook van dichtbij genieten van al het moois dat Antarctica te bieden heeft, zonder dat u aan de sportieve activiteiten hoeft deel te nemen.

Antarctica Basecamp Ortelius - Reisinformatie

Hoe een Antarctica basecamp reis eruit zou kunnen zien: op de vierde dag komt u aan bij Antarctica. De kapitein zal het schip bij het Neumayer Channel voor anker leggen. Dit zal dus de plek zijn die de komende drie dagen als basiskamp gebruikt gaat worden en de wateren rond Wiencke Island zullen het speelterrein worden voor allerlei activiteiten. U kunt kiezen om hier te gaan kajakken, maar ook sneeuwschoenwandelingen zijn mogelijk dankzij de bergachtige omgeving. Voor de alpinisten is het een mooie uitdaging om de heuvels en uitzichtpunten verder landinwaarts te gaan beklimmen en ontdekken. Omdat het schip hier twee dagen blijft liggen, kunnen twee kampeernachten en twee volledige dagen met activiteiten worden ingepland.

Na Neumayer Channel vaart het schip door naar Booth, Pléneau en Petermann Island. Hier wordt opnieuw een geschikte plek gekozen voor het basiskamp. Bij Neko Harbour kunt u genieten van het spectaculaire landschap, dat bestaat uit steile bergen en gletsjers. U kunt hier kajakken en wandelen en voor de actieve wandelaars wordt de uitdaging iets groter gemaakt. Zij kunnen hoger op de gletsjers klimmen met een van de gidsen. Bij Neko Harbour of Paradise Bay maken we een kamp aan land, waar we de nacht doorbrengen. Op de vroege ochtend van dag 9 wordt het laatste kamp opgebroken, om vervolgens langzaam terug te varen naar Ushuaia. Deze laatste dagen van Antarctica basecamp Ortelius kunt u vanaf het schip genieten van de vogels en de zeedieren die we ongetwijfeld zullen tegenkomen.

Let op: de activiteiten kunnen uitsluitend veilig worden uitgevoerd bij goede weersomstandigheden. Hier kunnen van tevoren geen garanties voor worden gegeven. Dit zal dan ook ter plaatse bepaald worden door de expeditieleider.


Prijslijst Antarctica basecamp Ortelius expeditie, 12 dagen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon OTL21 | 8 - 19 november 2020 OTL23 | 29 november - 10 december 2020
4-persoons hut patrijspoort 6800 6800
3-persoons hut patrijspoort Op aanvraag Op aanvraag
2-persoons hut patrijspoort dek 3 - -
2-persoons hut patrijspoort dek 4 8400 8400
2-persoons hut raam 8750 8750
2-persoons hut deluxe 9300 9300
2-persoons hut superior 9950 9950

Prijzen in €

Inclusief:

✓ De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team.

Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping).

Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Alle aangeboden activiteiten zoals aangegeven bij de reis zijn gratis (m.u.v. duiken).


Exclusief:

Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven). 

! Arrangementen voor - en na de reis aan boord.

! Transfers naar het schip in Ushuaia. 

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra baggage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.