Antarctica basecamp Ortelius expeditie, 12 dagen

Basecamp Ortelius op Antarctica; een actieve en sportieve reis op een uniek continent


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Ortelius in Ushuaia. In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia naar Tierra del Fuego, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan het Beagle Kanaal. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar u over de Zuidpoolcirkel vaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen. Highlights: - Grote albatros - Grijskop albatros - Roetkopalbatros


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

U vaart direct naar "Hoog Antarctica". U passeert de Melchior eilanden en het Schollaert Kanaal tussen de Brabant en Antwerpeneiland. Op Cuverville eiland zult u een grote kolonie ezel pinguïns vinden en broedende sub antarctische stormvogels. Cuverville eiland is een klein steil eiland, gelegen tussen de bergen van het Antarctisch Schiereiland en Danco eiland. Als u landt op Danco eiland, kunt u de ezelspinguins waarnemen en eventueel de wendell zeehond en de krabbeneter. In Neko Harbour zult u weer de kans hebben om voet aan land te zetten op het Antarctische continent. U komt in een prachtig landschap met de enorme gletsjers. U geniet van het landschap waarbij u omringd wordt door bergpieken tijdens uw trip met zodiac in Paradise Bay. Hier heeft u opnieuw de kans om voet aan wal te zetten. U kunt in een zodiac ook de kleine waterwegen te bevaren in deze prachtige baai. In dit gebied heeft u een goede kans om bultruggen en dwergvinvissen te zien. Na het varen door het Neumayer kanaal, hopen we een kans te krijgen om het oude Britse onderzoeksstation met een bezoek te vereren.


Port Lockroy
Port Lockroy

Er staat nu een museum en postkantoor op Port Lockroy op Goudier eiland. Dicht bij Port Lockroy kunnen wij ook een landing maken op Jougla Point met de ezel pinguïns en de keizeraalscholver. Terwijl we verder varen naar het zuiden, naar Pléneau en Petermann Island, komen we door het spectaculaire Lemaire Channel. Hier zijn opnieuw keizeraalscholvers te zien, maar ook Adéliepinguins. In het water rondom dit gebied is de kans groot dat u bultrugwalvissen, dwergvinvissen en vinvissen tegenkomt. Vervolgens varen we weer noordwaarts, door Gerlache Strait. Dan zult u aankomen in Wilhelmina Bay, waar vaak bultrugwalvissen naar voedsel zoeken. Hier kunnen we met de zodiacs een tocht maken bij het wrak van Guvernøren, een oude walvisvaarder dat hier in vlammen opging in 1915. Daarna vaart u rond de Melchior Islands, temidden van een sprookjesachtig landschap met eilanden vol ijs en mooi gevormde ijsbergen. Hier kunt u mogelijk weer walvissen ontmoeten, maar ook zeeluipaarden en krabbeneters. Na deze bestemming varen we weer via de Drake Passage naar Ushuaia.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia wordt u gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage. Highlights: - Bekijken van diverse vogels - Drake Passage


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

We ontschepen m/v Ortelius in de ochtend na het ontbijt in Ushuaia.


Foto workshop Antarctica
Foto workshop Antarctica

De foto workshop Antarctica wordt aangeboden voor voor beginnende en gevorderde fotografen onder leiding van een fotografie-expert. De fotografische mogelijkheden in de poolgebieden zijn ongeëvenaard.


Sneeuwschoenwandelen Antarctica
Sneeuwschoenwandelen Antarctica

Sneeuwschoenwandelen Antarctica is de ideale manier om meer van het Antarctische gebied te verkennen dan slechts de kustlijn. Het sneeuwschoenwandelen vereist geen extra vaardigheden, enkel een normale, goede gezondheid.


Alpinisme Antarctica
Alpinisme Antarctica

Alpinisme Antarctica is een intensieve activiteit voor de fanatieke bergsporters. Met deze activiteit heeft u de kans om de hogere bergtoppen en uitzichtpunten bereiken in Antarctica.


Kamperen Antarctica
Kamperen Antarctica

Kamperen Antarctica is een unieke ervaring, het enige geluid dat je zal horen is afkomstig van de nabijgelegen pinguïnkolonies en de afkalvende gletsjers.


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


Let op!
De hierboven beschreven route en activiteiten zijn afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Reisdata

 7 november - 18 november 2018 (OTL22)

✓ 7 maart 2019 - 18 maart 2019 (OTL32)

 3 november - 14 november 2019 (OTL21)

 5 december - 16 december 2019 (OTL24)


Antarctica Basecamp Ortelius - Algemene informatie

Deze basecamp Ortelius expeditie naar Antarctica is een unieke, actieve reis voor mensen die dit bijzondere continent graag op een sportieve manier willen ontdekken. De basecamp reizen zijn daar speciaal voor ontwikkeld. Een aantal reizen naar Antarctica wordt van tevoren geselecteerd als basecamp reis. Tijdens deze reizen zal het schip ms Ortelius als een soort basiskamp functioneren, om van daaruit verschillende activiteiten te ondernemen, zowel aan land als op en in het water.

Tijdens deze reis ligt het schip ms Ortelius langer voor anker op een mooie plek dan tijdens de normale expeditiereizen. Op deze manier kan het schip als vertrekpunt worden gebruikt om verschillende sportieve activiteiten te ondernemen. Denkt u hierbij aan het beklimmen van bergen, deelnemen aan lange wandeltochten, het uitgebreid fotograferen van flora en fauna, kamperen aan land en kajakken langs de kust. En dat allemaal op en rondom Antarctica! Er bestaat geen betere manier om dit bijzondere continent zo goed te ontdekken als tijdens een van deze basecamp Ortelius expeditiereizen!

Als passagier bent u echter niet verplicht om deel te nemen aan de speciale activiteiten die worden georganiseerd voor de basecamp expeditie. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan één van de activiteiten die bij het normale expeditieprogramma horen. U gaat dan per zodiac met een gids aan land en kunt daar deelnemen aan makkelijke tot matig inspannende wandelingen, met focus op de fauna van Antarctica. Hier hoort ook een bezoek aan een onderzoeksstation bij. Op deze manier kunt u ook van dichtbij genieten van al het moois dat Antarctica te bieden heeft, zonder dat u aan de sportieve activiteiten hoeft deel te nemen.

Antarctica Basecamp Ortelius - Reisinformatie

Tijdens deze twee reizen met het ms Ortelius arriveert u op de vierde dag in Antarctica. De kapitein zal het schip bij het Neumayer Channel voor anker leggen. Dit zal dus de plek zijn die de komende drie dagen als basiskamp gebruikt gaat worden en de wateren rond Wiencke Island zullen het speelterrein worden voor allerlei activiteiten. U kunt kiezen om hier te gaan kajakken, maar ook sneeuwschoenwandelingen zijn mogelijk dankzij de bergachtige omgeving. Voor de alpinisten is het een mooie uitdaging om de heuvels en uitzichtpunten verder landinwaarts te gaan beklimmen en ontdekken. Omdat het schip hier twee dagen blijft liggen, kunnen twee kampeernachten en twee volledige dagen met activiteiten worden ingepland.

Na Neumayer Channel vaart het schip door naar Booth, Pléneau en Petermann Island. Hier wordt opnieuw een geschikte plek gekozen voor het basiskamp. Bij Neko Harbour kunt u genieten van het spectaculaire landschap, dat bestaat uit steile bergen en gletsjers. U kunt hier kajakken en wandelen en voor de actieve wandelaars wordt de uitdaging iets groter gemaakt. Zij kunnen hoger op de gletsjers klimmen met een van de gidsen. Bij Neko Harbour of Paradise Bay maken we een kamp aan land, waar we de nacht doorbrengen. Op de vroege ochtend van dag 9 wordt het laatste kamp opgebroken, om vervolgens langzaam terug te varen naar Ushuaia. Deze laatste dagen van Antarctica basecamp Ortelius kunt u vanaf het schip genieten van de vogels en de zeedieren die we ongetwijfeld zullen tegenkomen.

Let op: de activiteiten kunnen uitsluitend veilig worden uitgevoerd bij goede weersomstandigheden. Hier kunnen van tevoren geen garanties voor worden gegeven. Dit zal dan ook ter plaatse bepaald worden door de expeditieleider.


Prijslijst Antarctica basecamp Ortelius expeditie, 12 dagen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon OTL22 | 7 - 18 november 2018 OTL32 | 7 - 18 maart 2019 OTL21 | 3 - 14 november 2019 OTL24 | 5 - 12 december 2019
4-persoons hut patrijspoort 6350 6350 6550 6550
3-persoons hut patrijspoort 7150 7150 7400 7400
2-persoons hut patrijspoort dek 3 7850 7850 8100 vol
2-persoons hut patrijspoort dek 4 7850 7850 8100 8100
2-persoons hut raam 8150 8150 8400 8400
2-persoons hut deluxe 8750 8750 8950 8950
2-persoons hut superior 9350 9350 9650 9650

Prijzen in €

Inclusief:

Alle maaltijden, snacks, koffie en thee gedurende de reis aan boord van het schip.

Alle excursies aan wal en activiteiten gedurende de reis door een zodiac.

Programma van lezingen door de bekende natuurkenners en leiderschap door ervaren expeditieteam.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

Alle overige diensten, belastingen en havengelden in de hele programma.

Uitgebreide informatie over de reis.

Exclusief:

! Alle vliegtickets, of chartervluchten.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons worden geregeld.

! Transfers naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat als de brandstofprijzen US Dollar 120 per vat of duurder gaat worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek, Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van 18 euro te heffen.