Antarctica expeditie, 19 dagen per Fridtjof Nansen

Reisbeschrijving Antarctica expeditie


M/S Fridtjof Nansen
M/S Fridtjof Nansen

530 passagiers
265 hutten

Lengte 140m
Bouwjaar 2020
Snelheid 15 knopen


vlieg Amsterdam-Buenos Aires
vlieg Amsterdam-Buenos Aires

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Buenos Aires. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van een vlucht.


Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika
Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika

Dit avontuur begint met een overnachting in Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië. Breng de avond op uw gemak door en ontdek de 'Parijs van Zuid-Amerika'.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Vroeg in de ochtend vliegt u naar Ushuaia, waar ms Fridtjof Nansen op u wacht. Eenmaal aan boord begint de reis met een welkomstdiner.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

De dagen op zee zitten vol met activiteiten. Het expeditieteam zal verschillende lezingen geven over fascinerende onderwerpen in het Science Centre. Ook is er genoeg tijd om te genieten van het wellnesscentrum of van de zwembaden.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Antarctica faalt nooit in verwondering met een witte horizon boven de oceaan vol met ijsbergen en walvissen. U ontmoet ook enorme kolonies van pinguïns op het ongerepte ijs. De kapitein en het expeditieteam zullen zorgen voor de best mogelijke route voor uw avontuur. Elke kans om te ijscruisen of om landingen te maken wordt gegrepen. Hierdoor krijgt u de kans om de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde te verkennen. Alle plekken dat u tijdens deze reis gaat verkennen is ongerept en biedt grote kansen om pinguïnkolonies, zeehonden, walvissen, gletsjers of ijsbergen in elke vorm en kleur te observeren.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Het expeditieteam gaat door met het houden van lezingen over de geschiedenis en de grote ontdekkingsreizigers, mariene biologie, dieren in het wild, oceanografie en klimaatverandering. Breng wat tijd door op het dek en kijk uit voor dieren in het wild terwijl we op weg zijn naar het noorden naar de Falklandeilanden. U zult zien dat wij meestal gevolgd worden door verschillende soorten zeevogels, zoals albatrossen.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

Wanneer wij vandaag de meest westelijke buitenposten in de Falklands bereiken, ziet u afgelegen boerderijen die al meerdere generaties in familiebezit zijn. We hopen New Island te bezoeken, met witte zandstranden en turquoise wateren. Wij kunnen aan land gaan op Carcass Island: een vogelparadijs met eenden, ganzen, pinguïns, albatrossen, caracaras en wrens. Het expeditieteam zal elke gelegenheid zoeken om u de plaatselijke fauna van dichtbij te laten bekijken. Stanley, de uitnodigende hoofdstad van de Falklands, is goed te doen om door de straten te wandelen. Of neem deel aan een optionele excursie om de wildernis en de natuur in de omgeving te verkennen.

Inbegrepen activiteit: Stanley wandeling individueel (1-2 uur). Maak een korte wandeling om inzicht te krijgen in het leven op de Falklandeilanden. Begin bij de historische Jubilee Villa-tuinen waar u lokale flora en fauna kunt vinden, wandel langs Ross Road en bezoek de kathedraal van Christchurch en de Whalebone Arch voordat u doorgaat naar het Historic Dockyard Museum. Volg de tour als onderdeel van een groep of ga individueel op pad.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

De dagen op zee zitten vol met activiteiten. Het expeditieteam zal verschillende lezingen geven over fascinerende onderwerpen in het Science Centre. Ook is er genoeg tijd om te genieten van het wellnesscentrum of van de zwembaden. Zodra wij de Antarctische Convergentie zijn overgestoken en wij Antarctica benaderen, zult u merken dat de lucht helderder en kouder wordt. Vanaf het dek ziet u misschien ijsbergen in het water en is er een kans dat u ook walvissen gaat zien.


Puerto Madryn
Puerto Madryn

Vandaag brengt u een bezoek aan het schiereiland Valdez, een UNESCO-werelderfgoed. Dit schiereiland ligt aan de Patagonische kust van Argentinië en herbergt enkele van de meest dramatische natuurhabitats van het land. Geniet van onze optionele excursies vanaf Puerto Madryn die u dichter bij de natuur brengen. Ervaar de Gaucho-levensstijl van Patagonië.

Inbegrepen activiteit: Welsh Tea and Sea Lion Lookout. Puerto Madryn werd opgericht door Welsh kolonisten in de late 19e eeuw, dus het is passend om te genieten van wat Welshe thee, ook al zijn wij in Argentinië. Puerto Madryn is ook een geweldige plek om zeeleeuwen te observeren nadat u van uw thee hebt genoten.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Na alle indrukwekkende dagen op Antarctica en de Falklands worden de laatste dagen aan boord doorgebracht met het oversteken van de Drake Passage. Geniet van de tijd op de boot en van het afscheidsdiner op de laatste avond.


Montevideo
Montevideo

Montevideo heeft een kleurrijke culturele diversiteit, met een schilderachtige mix van koloniale Spaanse, Italiaanse en Art Deco architecturale stijlen. Na het verlaten van MS Fridtjof Nansen, kunt u een bezoek brengen aan de Ciudad Vieja (oude stad), de levendige Mercado del Puerto, musea, kunstgalerijen en de uitgestrekte witte zandstranden rondom de stad.


Vlucht Montevideo - Amsterdam
Vlucht Montevideo - Amsterdam

U vliegt op eigen gelegenheid van Montevideo naar Amsterdam. Wij helpen u graag met het zoeken en boeken van een vlucht.


Reisdata

 17 maart - 4 april 2020

Antarctica expeditie, 19 dagen per Fridtjof Nansen

Ervaar het prachtige Patagonië, de magische Falklandeilanden en het majestueuze Antarctica met één geweldige expeditiecruise. Er zijn voldoende mogelijkheden om pinguïns, zeehonden, walvissen en andere dieren in het wild te zien, terwijl het deskundige expeditieteam u meeneemt op het ijs en landingen maakt om deze spectaculaire gebieden te verkennen voor een onvergetelijke reis.

Aanbod van activiteiten

 Lezingen aan boord van het schip

Prijslijst Antarctica expeditie, 19 dagen per Fridtjof Nansen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon, op basis van 2-persoonsbezetting 17 maart - 4 april 2020
RS buitenhut 9290
RR buitenhut 9969
TT, TY buitenhut 10816
XT, XTD, XY buitenhut 12088
MF suite 13699
ME suite 14292
MD suite 16072
MC suite 19463
MB suite 18955
MA suite 24889

Prijzen in €

Inclusief:

Hurtigruten expeditiecruise in cabinecategorie naar keuze.

Eén overnachting in Buenos Aires voor de reis inclusief ontbijt.

Transfer van hotel naar luchthaven in Buenos Aires.

Transfer van luchthaven naar schip in Ushuaia inclusief stadstour.

Economy vlucht Buenos Aires naar Ushuaia.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies aan land met een van de lokale partners van Hurtigruten.

! Optionele excursies in kleine groepen zoals kajakken, lange wandelingen (beschikbaarheid is afhankelijk van weersomstandigheden en veiligheid).

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van het weer en de plaatselijke ijs- en zeeomstandigheden.