Antarctica, Falkland Eilanden en Chileense fjorden, 18 dagen per ms Roald Amundsen

Treed in de voetsporen van de grote ontdekkingsreizigers.

M/S Roald Amundsen
M/S Roald Amundsen

530 passagiers
264 hutten

Lengte 140m
Breedte 23.6m
Snelheid 15 knopen


Santiago
Santiago

Uw expeditie naar Antarctica, Falkland Eilanden en de Chileense fjorden begint in de hoofdstad van Chili: Santiago. Hier brengt u één nacht door in een hotel, voordat u de volgende dag verder reist naar het schip Roald Amundsen.


Punta Arenas
Punta Arenas

Na uw nacht in Santiago gaat u met het vliegtuig naar Punta Arenas, waar het ms Roald Amundsen voor u klaarligt in de haven. Tijd om aan boord te gaan!


Beaglekanaal
Beaglekanaal

We varen door het Beagle Kanaal. Geniet van het bijzondere uitzicht op de enorme Chileense fjorden en hoge bergen.


Kaap Hoorn
Kaap Hoorn

U bereikt vandaag één van de hoogtepunten van deze expeditiereis; Kaap Hoorn. Dit is het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika, dat op de 56e zuidelijke breedtegraad ligt een gekenmerkt wordt door een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. We proberen hier een landing te maken met de poolcirkelboot.

Als we Kaap Hoorn verlaten, steken we de Drake Passage over. We komen nu steeds dichter bij Antarctica en de spanning stijgt wanneer we de eerste ijsschotsen in het water zien drijven en de eerste tekenen van pinguins zien.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Antarctica bevat ongeveer 90% van al het ijs op de hele wereld. Het volume van het ijs op Antarctica verdubbelt zelfs in de winter. Het is moeilijk een voorstelling te maken van deze bijzondere wereld. Iemand zij dan ook ooit: 'Als u Antarctica met woorden kunt omschrijven, bent u er waarschijnlijk nooit geweest'.

Zomer op Antarctica zorgt voor een voedingsbodem voor pinguins, walvissen en zeehonden. Het hele continent is gericht op vrede, wetenschap en toerisme en dit is vastgelegd in het Verdrag van Antarctica. Het is voor ons ook erg belangrijk dat we respectvol omgaan met de unieke natuur en niets anders achterlaten dan voetstappen. Voor de herinneringen mogen we foto's maken.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Deze dag brengt u door op zee, aan boord van het ms Roald Amundsen. Na ons bezoek aan Antarctica varen we door naar de Falkland Eilanden. Aan boord van het schip kunt u aanwezig zijn bij boeiende lezingen over de geschiedenis en de dieren van de Falklands.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

We komen aan bij de Falkland Eilanden, met hoofdstad Stanley. Na het ongerepte Antarctica is het bijna onwerkelijk om weer in een stad rond te lopen. Stanley voelt aan als een echte Engelse stad, wat de ervaring nog aparter maakt. U wandelt rond tussen rode telefooncellen, rode bussen en echte pubs. U kunt met gemak uren rondwandelen door de vele straatjes. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan een georganiseerde excursie, waarbij u kennis kunt maken met ongeveer 70 diersoorten.


Straat Magellaan
Straat Magellaan

De reis is helaas bijna ten einde en u vaart rustig terug naar Zuid-Amerika. U gaat door de zeestraat Magellaan, die zorgt voor een indrukwekkende terugreis.


Punta Arenas
Punta Arenas

's Ochtends komt u aan in Punta Arenas, de eindbestemming van het ms Roald Amundsen voor deze Antarctica, Falkland Eilanden en Chileense fjorden expeditie. U vliegt van hieruit terug naar Santiago en daarna kunt u uw weg naar huis zelf vervolgen.


Reisdata

 9 november - 26 november 2018 (CENAMANT1802)

 25 november - 12 december 2018 (CENAMANT1803)

 11 december - 28 december 2018 (CENAMANT1804)

 27 december - 13 januari 2019 (CENAMANT1805)

Antarctica, Falkland Eilanden en Chileense fjorden

Deze expeditiereis naar Antarctica, Falkland Eilanden en Chileense fjorden start in Punta Arenas en zal u laten kennismaken met de natuurlijke schoonheid van Patagonië, voordat de oversteek naar Antarctica wordt gemaakt.

Antarctica

In Antarctica bezoekt u verschillende bekende historische plaatsen, zoals het ringvormige Deception Island. Tot 1905 was dit eiland een belangrijke haven voor walvisvaarders. Ook Cuverville Island, thuisbasis van een van de grootste kinbandpinguin kolonies, het Britse station Port Lockroy uit de Tweede Wereldoorlog en Wilhelmina Bay, met grote aantallen bultruggen, staan op de planning om te bezoeken. Brown Bluff is een herkenbare plek dankzij de 750 meter hoge kliffen die het landschap domineren. De landingen geven u ook de mogelijkheid om te gaan hiken of kajakken. Dit zijn unieke momenten waarbij u tussen de walvissen peddelt of oog in oog komt te staan met de pinguins. U verkent de ongerepte wildernis op een milieuvriendelijke manier met het hypermoderne schip ms Roald Amundsen.

Het exacte programma op Antarctica is afhankelijk van het (onvoorspelbare) weer, zoals wind en ijs. Daarom bepaalt de expeditieleider het uiteindelijke programma. Bij goede omstandigheden kunt u genieten van activiteiten van boord, zoals wandelen of kajakken.

Falkland Eilanden

Na Antarctica staan de Falkland Eilanden op de planning. In dit Britse gebied komt u terecht in een wereld vol contrasten, van rode bussen en Engelse pubs tot grote open vlaktes, prachtige witte stranden en een rijke dierenwereld.

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Sneeuwschoentocht

 Wandeltocht

 Boottocht

 Vogelsafari

 Lezingen


Prijslijst Antarctica, Falkland Eilanden en Chileense fjorden, 18 dagen per ms Roald Amundsen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Huttype Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting *12*
Vanafprijs Maximale prijs
RJ buitenhut 7882 10134
RL buitenhut 7882 10134
RS buitenhut 8287 10674
RR buitenhut 8895 11485
TT superior buitenhut 9571 12386
XY superior buitenhut 10584 13737
XT superior buitenhut 10584 13737
MF suite 10922 14187
ME suite 11598 15088
MD suite 13287 17340
MC suite 14976 19592
MB suite 14976 19592
MA suite 20549 27024

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Hotelovernachting in Santiago (1x) inclusief ontbijt. 

Transfer van hotel naar luchthaven in Santiago de Chile.

Retourvlucht Santiago de Chile inclusief belastingen.

Transfer in Punta Arenas, inclusief excursie.

Alle excursies aan wal en activiteiten per poolcirkelboot.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

 Wind- en regenafstotend jack.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- per passagier per nacht te rekenen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.

Flexibel prijssysteem:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.