Antarctica, Falkland Eilanden en Chileense fjorden

Treed in de voetsporen van de grote ontdekkingsreizigers.

Motorschip Roald Amundsen Antarctica Falklandeilanden Chileense fjorden
 • Motorschip
 • Roald Amundsen
 • Antarctica
 • Falklandeilanden
 • Chileense fjorden
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Met deze 18-daagse expeditiereis per motorschip Roald Amundsen naar Antarctica, Falkland Eilanden en Chileense fjorden zult u eerst kennismaken met de natuurlijke schoonheid van Patagonië, voordat de oversteek naar Antarctica wordt gemaakt. Tijdens deze reis bezoekt u verschillende bekende historische plaatsen in Antarctica, zoals het ringvormige Deception Island. Tot 1905 was dit eiland een belangrijke haven voor walvisvaarders. Ook Cuverville Island, thuisbasis van een van de grootste kinbandpinguin kolonies, het Britse station Port Lockroy uit de Tweede Wereldoorlog en Wilhelmina Bay, met grote aantallen bultruggen, staan op de planning om te bezoeken. Brown Bluff is een herkenbare plek dankzij de 750 meter hoge kliffen die het landschap domineren. De landingen geven u ook de mogelijkheid om te gaan hiken of kajakken. Dit zijn unieke momenten waarbij u tussen de walvissen peddelt of oog in oog komt te staan met de pinguïns. U verkent de ongerepte wildernis op een milieuvriendelijke manier met het motorschip Roald Amundsen.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de reis Antarctica, Falkland Eilanden en Chileense fjorden wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving

 • Expeditiereis per Motorschip Roald Amundsen

  • Nachten

   17

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling mogelijk

  Motorschip Roald Amundsen

  In 2019 voegde Hurtigruten een gloednieuw schip aan zijn vloot toe: motorschip Roald Amundsen. Het ultramoderne schip is voorzien van nieuwe en milieuvriendelij ...

  In 2019 voegde Hurtigruten een gloednieuw schip aan zijn vloot toe: motorschip Roald Amundsen. Het ultramoderne schip is voorzien van nieuwe en milieuvriendelijke hybride technologie die het brandstofverbruik verlaagt en de wereld laat zien dat hybride voortstuwing op grote schepen mogelijk is. Motorschip Roald Amundsen is het eerste hybride schip waarvan Hurtigruten de komende jaren meer aan zijn vloot zal toevoegen. Emissies worden verminderd door te varen met elektrische voortstuwing. Innovatieve duurzame technologie verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de schepen met 20 procent.

  Vernoemd naar de eerste man die Antarctica overstak en de Zuidpool bereikte, leidt Motorschip Roald Amundsen voor een nog duurzamere manier van reizen. Het schip is speciaal gebouwd voor reizen in poolwater. Het dient als een comfortabel basiskamp op zee en brengt avonturiers van over de hele wereld op de meest duurzame manier naar de meest spectaculaire bestemmingen. Het verbluffende landschap wordt weerspiegeld in een rijk en comfortabel interieurontwerp. Scandinavische materialen uit de natuur, zoals graniet, eiken, berken en wol, worden gebruikt om ontspannen en stijlvolle hutten en openbare ruimtes te creëren.

  Expeditieteam
  Het schip heeft ervaren gidsen, gespecialiseerd in verschillende onderwerpen. Zij hebben een grondige kennis van de gebieden waarin we varen en zullen tijdens de reis regelmatig gesprekken voeren over onderwerpen als biologie, geschiedenis en geologie bij de landingen. De lezingen worden voornamelijk aan wal gegeven. Aarzel niet om contact op te nemen met het expeditieteam als u vragen of opmerkingen heeft.

  Technische gegevens
  Bouwjaar: 2019
  Scheepswerf: Kleven Yards
  Capaciteit: 530 passagiers
  Hutten: 264
  Lengte: 140 meter
  Breedte: 23,6 meter
  Snelheid: 15 knopen

  Hutten aan boord
  Alle hutten/suites hebben een eigen badkamer met douche & toilet en hebben zitruimte. Ze zijn geschikt van 2 tot 4 personen.

  Expeditie suites
  - XL Suite met balkon – Bovendek (grote ramen, bedbank, tv, minibar, badjas)
  - XL Suite – Middendek (grote ramen, tv, minibar, badjas, bedbank)
  - Corner suite met balkon – Bovendek (hottub, hoge ramen, soms een bank, tv, minibar, badjas)
  - Large suite met balkon – Middendek (bedbank, tv, minibar, badjas)
  - Suite met balkon – Middendek of Bovendek (verschillende groottes, soms een bedbank, tv, minibar, badjas)
  - Corner suite – Middendek (hoge ramen, tv, minibar, badjas)

  Superior hutten
  - Buitenhut met balkon (2 personen) – Bovendek (ruim, verschillende groottes, bedbank, tv)
  - Buitenhut – Benedendek of Middendek (soms een bedbank, tv)
  - Buitenhut met beperkt zicht - Bovendek (ruim, verschillende groottes, tv)

  Buitenhutten
  - Standaard – Benedendek of Middendek (ruim, soms een bedbank, tv)

  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Santiago

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werk ...

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Uw expeditiereis begint in Santiago, de hoofdstad van Chili. In de omgeving komen twee uitersten bij elkaar: de gletsjers van het Andesgebergte net buiten de stad en de wolkenkrabbers in de stad. Dit zorgt voor een indrukwekkende ervaring. Er staat in deze stad één overnachting gepland.

  Santiago

  Santiago is de hoofdstad van Chili. Als u een expeditiereis naar Antarctica maakt, is het mogelijk dat u hier een overnachting heeft. ...
  Santiago is de hoofdstad van Chili. Als u een expeditiereis naar Antarctica maakt, is het mogelijk dat u hier een overnachting heeft.
  Vertoon meer
 • De tweede dag gaat u met het vliegtuig van Santiago naar Punta Arenas waar u aan boord gaat van het motorschip Roald Amundsen.

  Punta Arenas

  Punta Arenas is de enige stad in Magallanes, de zuidelijkste provincie van Chili. Hier leven meer pinguïns dan mensen. Punta Arenas telt ruim 120.000 in ...

  Punta Arenas is de enige stad in Magallanes, de zuidelijkste provincie van Chili. Hier leven meer pinguïns dan mensen. Punta Arenas telt ruim 120.000 inwoners, waarvan de helft afstamt van Kroatische immigranten.

  Chili's zuidelijkste provincie heet ook wel 'het einde van de wereld'. Dit is te begrijpen als u de eindeloze horizon ziet. Windsnelheden kunnen met gemak oplopen tot 130 kilometer per uur. De wind is zo krachtig dat Punta Arenas zich genoodzaakt zag in het centrum een stelsel van windschermen te fabriceren. Verder is Punta Arenas het zuidelijkste stad ter wereld en is het erg kleurrijk. Alleen Ushuaia ligt nog dichter bij de Zuidpool, maar telt de helft minder inwoners.

  Er is veel te doen in Punta Arenas. Zo kunt u bijvoorbeeld varen per boot van Punta Arenas naar Tierra del Fuego (vuurland). Vlak boven Punta Arenas ligt het zuidelijkste skicentrum ter wereld: Cerro Mirador. Maar voor goede skiërs is het gebied niet de moeite waard. Het uitzicht is mooier dan de pistes. In het gebied Los Pinguinos op het eiland Isla Magdalena leven en broeden ongeveer 150.000 pinguïns. Breng een bezoek aan de Nationaal Park of breng een bezoek aan één van de mooiste begraafplaatsen in Zuid-Amerika. Cementerio Municipal bevat bescheiden graven van immigranten, maar ook enorme tombes voor hele families die ooit in Punta Arenas woonden. In Punta Arenas eet u de heerlijkste visgerechten. Een delicatesse is King Crab. Deze krabben kunnen wel twee meter worden (gemeten van de ene poot naar de andere).

  Vertoon meer
 • We varen door het Beagle Kanaal. Geniet van het bijzondere uitzicht op de enorme Chileense fjorden en hoge bergen. Het is een afgelegen gebied dat nog niet door mensen bezocht lijkt te zijn. Het ijs heeft zich een weg gebaand door de bergen waardoor geïsoleerde eilandjes, verborgen baaien en een uniek landschap zijn ontstaan.

  Beaglekanaal

  Het Beaglekanaal is een waterweg van ongeveer 250km lang in Zuid-Amerika. Vanaf het schip heeft u prachtig uitzicht op de Chileense fjorden en de bergen. ...

  Het Beaglekanaal is een waterweg van ongeveer 250km lang in Zuid-Amerika. Vanaf het schip heeft u prachtig uitzicht op de Chileense fjorden en de bergen.


  Vertoon meer
 • U bereikt vandaag één van de hoogtepunten van deze expeditiereis: Kaap Hoorn. Dit is het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika, dat op de 56e zuidelijke breedtegraad ligt een gekenmerkt wordt door een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. We proberen hier een landing te maken met de poolcirkelboot.

  Als we Kaap Hoorn verlaten, steken we de Drake Passage over. Het schip heeft 1,5 tot 2 dagen nodig om de Drake Passage over te steken, afhankelijk van de weersomstandigheden. We komen nu steeds dichter bij Antarctica en de spanning stijgt wanneer de eerste ijsschotsen in het water te zien zijn en de eerste tekenen van pinguïns zien.

  Kaap Hoorn

  Kaap Hoorn ligt in Chili en wordt gezien als het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika, ook al klopt dit niet helemaal. Toch is het een bijzonder punt met ...
  Kaap Hoorn ligt in Chili en wordt gezien als het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika, ook al klopt dit niet helemaal. Toch is het een bijzonder punt met een monument voor omgekomen scheepvaarders. Het enige dat er verder staat is een vuurtoren, een kapel, een woonhuis en een schuur. Tijdens de expeditiereizen waarbij Kaap Hoorn op de route ligt, zal geprobeerd worden om hier aan land te gaan.
  Vertoon meer
 • Antarctica bevat ongeveer 90% van al het ijs op de hele wereld. Het ijs bedekt het land volledig en in de winter voegt zich ook zee-ijs toe langs de kust. Dit zorgt ervoor dat de omvang van Antarctica wordt verdubbeld. Het is moeilijk een voorstelling te maken van deze bijzondere wereld.

  Tijdens de zomer op Antarctica planten pinguïns, walvissen en zeehonden zich voort op en rondom het land. De rest van het jaar bevinden de dieren zich (verder) in zee. Het hele continent is gericht op vrede, wetenschap en toerisme en dit is vastgelegd in het Verdrag van Antarctica. Het is voor ons ook erg belangrijk dat er respectvol wordt omgegaan met de unieke natuur en niets anders achterlaten dan voetstappen.

  We zijn tijdens de reis afhankelijk van de weersomstandigheden en zullen de tijd die we hebben optimaal benutten. We kunnen uren aan land doorbrengen, maar ook rondpeddelen in kajaks, hiken en in de zodiacs rondvaren tussen de walvissen. Wat u kunt doen, wordt per moment bepaald. Ook staat al een aantal landingsplaatsen op de planning. We hopen een bezoek te kunnen brengen aan Deception Island, Half Moon Island, Brown Bluff, Cuverville Island en Neko Harbour. Op al deze plekken kunt u genieten van ongerepte natuur en kans op het spotten van pinguins, zeehonden, gletsjers en ijsbergen in alle vormen, maten en kleuren. Zoals eerder gezegd, is niet eens in woorden uit te drukken wat u allemaal kunt meemaken op Antarctica.

  Antarctisch schiereiland, Antarctica

  Het Antarctisch Schiereiland is het ‘warmste’ gedeelte van Antarctica. Hierdoor is dit gebied eerder en gedurende een langere p ...
  Het Antarctisch Schiereiland is het ‘warmste’ gedeelte van Antarctica. Hierdoor is dit gebied eerder en gedurende een langere periode te bereiken dan bijvoorbeeld de Rosszee. Het schiereiland is omgeven door veel eilanden, met daartussen vaarwegen zoals de Gerlachestraat en het door steile wanden omsloten Lemairekanaal. Regelmatig zullen hier walvissen te zien of te horen zijn. Op de eilanden broeden op ijs- en sneeuwvrije plaatsen Adélie-, ezels- en kinbandpinguïns en zuidpoolkippen. Zuidpooljagers zijn aan de randen van pinguïnkolonies te vinden. Op de stranden luieren pels- en Weddellrobben. Felgekleurde (korst)mossen en dikke groene moskussens zorgen voor verrassende effecten in deze witte wereld.
  Vertoon meer
 • Vandaag brengt u uw tijd door op zee aan boord van het motorschip Roald Amundsen. Na ons bezoek aan Antarctica varen we door naar de Falklandeilanden. Deze bestaan uit twee grote eilanden en ongeveer 700 kleine eilandjes. Aan boord van het schip kunt u aanwezig zijn bij boeiende lezingen over de geschiedenis en de dieren van de Falklandeilanden.

  (Zuidelijke) Atlantische Oceaan

  De Atlantische Oceaan ligt tussen het westelijke deel van Europa en Afrika en het oostelijke deel van Noord- en Zuid-Amerika. Het deel dat zich ongeveer vanaf de even ...
  De Atlantische Oceaan ligt tussen het westelijke deel van Europa en Afrika en het oostelijke deel van Noord- en Zuid-Amerika. Het deel dat zich ongeveer vanaf de evenaar naar het zuiden bevindt, wordt ook wel de Zuidelijke Atlantische Oceaan genoemd.
  Vertoon meer
 • We komen aan bij de Falklandeilanden. De hoofdstad is Stanley. Na het ongerepte Antarctica is het bijna onwerkelijk om weer in een stad rond te lopen. Stanley voelt aan als een echte Engelse stad en dat maakt de ervaring nog aparter. U wandelt rond tussen rode telefooncellen, rode bussen en echte Engelse pubs. U kunt met gemak uren rondwandelen door de vele straatjes. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan een georganiseerde excursie, waarbij u kennis kunt maken met ongeveer 70 diersoorten.

  Falklandeilanden & Stanley

  De Falklandeilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ten oosten van Zuid-Argentinië. De hoofdstad van de Falklandeilanden is Stanley, waarin het lijkt ...
  De Falklandeilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ten oosten van Zuid-Argentinië. De hoofdstad van de Falklandeilanden is Stanley, waarin het lijkt alsof u in Engeland bent. Hier zijn nog rode bussen, telefooncellen en Engelse pubs te zien. Het landschap bestaat uit verschillende typen; de eilanden in het westen hebben steile kliffen en de eilanden in het oosten zijn juist vlakker. Ook hebben deze eilanden baaien met zandstranden. Er leven vele verschillende dieren op en rondom de Falklandeilanden: een aantal soorten pinguïns (magelhaen-, rots-, macaroni-, ezels- en koningspinguïns), meer dan 70 soorten broedvogels, zeeolifanten, pelsrobben, dolfijnen en walvissen.
  Vertoon meer
 • De reis is helaas bijna ten einde en u vaart rustig terug naar Zuid-Amerika. U gaat door de zeestraat Magellaan, die zorgt voor een indrukwekkende terugreis.

  Straat Magellaan

  De Straat Magellaan is een waterweg in het zuiden van Chili en is vernoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan. Hij is de persoon ...
  De Straat Magellaan is een waterweg in het zuiden van Chili en is vernoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan. Hij is de persoon die als eerste door Straat Magellaan voer in 1520. De zeestraat is ongeveer 600km lang.
  Vertoon meer
 • In de ochtend komt u aan in Punta Arenas, de eindbestemming voor deze Antarctica, Falklandeilanden en Chileense fjorden expeditiereis. U vliegt vanuit hier weer terug naar Santiago om uw weg weer naar huis te vervolgen.

  Punta Arenas

  Punta Arenas is de enige stad in Magallanes, de zuidelijkste provincie van Chili. Hier leven meer pinguïns dan mensen. Punta Arenas telt ruim 120.000 in ...

  Punta Arenas is de enige stad in Magallanes, de zuidelijkste provincie van Chili. Hier leven meer pinguïns dan mensen. Punta Arenas telt ruim 120.000 inwoners, waarvan de helft afstamt van Kroatische immigranten.

  Chili's zuidelijkste provincie heet ook wel 'het einde van de wereld'. Dit is te begrijpen als u de eindeloze horizon ziet. Windsnelheden kunnen met gemak oplopen tot 130 kilometer per uur. De wind is zo krachtig dat Punta Arenas zich genoodzaakt zag in het centrum een stelsel van windschermen te fabriceren. Verder is Punta Arenas het zuidelijkste stad ter wereld en is het erg kleurrijk. Alleen Ushuaia ligt nog dichter bij de Zuidpool, maar telt de helft minder inwoners.

  Er is veel te doen in Punta Arenas. Zo kunt u bijvoorbeeld varen per boot van Punta Arenas naar Tierra del Fuego (vuurland). Vlak boven Punta Arenas ligt het zuidelijkste skicentrum ter wereld: Cerro Mirador. Maar voor goede skiërs is het gebied niet de moeite waard. Het uitzicht is mooier dan de pistes. In het gebied Los Pinguinos op het eiland Isla Magdalena leven en broeden ongeveer 150.000 pinguïns. Breng een bezoek aan de Nationaal Park of breng een bezoek aan één van de mooiste begraafplaatsen in Zuid-Amerika. Cementerio Municipal bevat bescheiden graven van immigranten, maar ook enorme tombes voor hele families die ooit in Punta Arenas woonden. In Punta Arenas eet u de heerlijkste visgerechten. Een delicatesse is King Crab. Deze krabben kunnen wel twee meter worden (gemeten van de ene poot naar de andere).

  Vertoon meer

  Vlucht Santiago - Amsterdam

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werk ...

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Vanafprijs per persoon 4 - 21 november 2020 20 november - 12 december 2020 6 - 23 december 2020 22 december 2020 - 8 januari 2021 7 - 24 januari 2021
RS buitenhut € 9.590 € 9.590 € 9.190 € 10.190 € 9.590
RR buitenhut € 10.259 € 10.259 € 9.827 € 10.907 € 10.259
TT en TY superior buitenhut (zonder balkon) € 11.094 € 11.094 € 10.622 € 11.802 € 11.094
XT, XTD en XY superior buitenhut (met balkon) € 12.348 € 12.348 € 11.816 € 13.146 € 12.348
MF suite (zonder balkon) € 13.936 € 13.936 € 13.327 € 14.848 € 13.936
MB suite (zonder balkon) € 19.117 € 19.117 € 18.260 € 20.401 € 19.117
ME suite (met balkon) € 14.520 € 14.520 € 13.884 € 15.474 € 14.520
MD suite (met balkon) € 16.275 € 16.275 € 15.555 € 17.355 € 16.275
MC suite (met balkon) € 19.618 € 19.618 € 18.738 € 20.938 € 19.618
MA suite (met balkon) € 24.966 € 24.966 € 23.830 € 26.670 € 24.966
Voorwaarden Hurtigruten
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord
Activiteiten aan boord en aan wal, inclusief landingen en tochten per poolcirkelboot
Een overnachting in Santiago de Chili voor de reis, inclusief ontbijt
Transfer in Santiago de Chili van het hotel naar luchthaven
Transfer van luchthaven naar het schip in Punta Arenas inclusief citytour, lunchbox en transfer van het schip naar luchthaven in Punta Arenas
Retourvlucht van Santiago de Chili naar Punta Arenas (Economy Class)
Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
Wind- en regenafstotend jack. Ook het lenen van laarzen, wandelstokken en uitrusting indien nodig voor activiteiten
Uitgebreide reisbeschrijving van Norge Reiser

Exclusief
- Internationale vluchten
- Optionele excursies aan land met een van de lokale partners van Hurtigruten
- Optionele excursies in kleine groepen zoals kajakken, lange wandelingen (beschikbaarheid is afhankelijk van weersomstandigheden en veiligheid)
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Maaltijden aan wal
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)