Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië, 20 dagen per ms Fram

Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië en de Chileense fjorden.


M/S Fram
M/S Fram

318 passagiers
127 hutten

Lengte 114m
Breedte 20.2m
Snelheid 13 knopen


Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika
Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika

Op de eerste dag van uw expeditie staat een overnachting in Buenos Aires gepland; de hoofdstad van Argentinië.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Op de ochtend van de tweede dag gaat u per vliegtuig van Buenos Aires naar Ushuaia. Hier ligt de MS Fram voor u klaar om u naar de Falklandeilanden te brengen. Voor die tijd heeft u nog de mogelijkheid om vanuit Ushuaia een excursie te maken naar Tierra del Fuego National Park.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op het moment dat het schip de Drake passage doorkruist, kunt u aan boord genieten van verschillende lezingen van de gidsen. Zij kunnen u alles vertellen over wat u kunt verwachten tijdens uw reis.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Antarctica zal zeker een overweldigende indruk op u maken met de eindeloze witte uitzichten en de wateren vol met ijsbergen en walvissen. Het ontmoeten van grote pinguinkolonies is misschien nog wel indrukwekkender. Ze zijn niet bang voor mensen, dus u kunt zich verheugen op kennismakingen van heel dichtbij. Aan land kunt u de Antarctische omgeving goed verkennen en vanaf het schip heeft u goede kansen om walvissen te spotten. We plannen excursies naar gletsjers, oude walvisstations en andere overblijfselen van vroeger. Dit is het meest afgelegen gebied op aarde, waardoor elke dag onvergetelijk is. Dit komt mede door bezoekjes aan Half Moon Island, Yankee Harbour en Cuverville Island, waar een grote kolonie ezelspinguins leeft. Neko Harbour is mooi gelegen in het binnenste deel van Andvord Bay en Paradise Harbour dankt zijn beschrijvende naam aan de walvisvaarders die hier vroeger kwamen. Als de stormen op hun zwaarst waren, kwamen zij hier om te schuilen. De hoge gletsjerwanden in Wilhelmina Bay maken de kracht van ijs duidelijk, u ziet van dichtbij afkalvend ijs en grote ijsbergen in het water voorbij drijven.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Deze dagen brengt u door op zee, waar het expeditieteam zal vertellen over de geschiedenis, het leven in de zee, de dieren aan land en het klimaat van de gebieden die u gaat bezoeken.


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Het schiereiland Valdés is in zijn geheel tot beschermd natuurgebied verklaard en staat sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het gebied is vooral beroemd om de zeer rijke en gevarieerde natuurlijke omgeving en is de thuisbasis van de zuidkaper, een zeldzame walvis, en een voortplantingsgebied voor zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns en orka's. In de lente werpen de walvissen hun jongen in de wateren rond het schiereiland. De dierenwereld op het schiereiland bestaat uit onder andere guanaco's, gordeldieren, mara's en nandoes.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Deze dagen brengt u door op zee, waar het expeditieteam zal vertellen over de geschiedenis, het leven in de zee, de dieren aan land en het klimaat van de gebieden die u gaat bezoeken.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

Op de Falklandeilanden vindt u meer dan 70 verschillende diersoorten: van pinguïns tot pelsrobben. De Falklandeilanden, in het Spaans consequent als de (Islas) Malvinas aangeduid, vormen een schaarsbevolkte Britse eilandengroep bestaande uit twee grote eilanden (West- en Oost Falkland) en honderden kleine eilanden. De eilanden herbergen een enorme rijkdom aan vogels zoals de rotspinguïn, ezelspinguïn, magelhaenpinguïn, macaronipinguïn, wenkbrauwalbatros, dwarsgestreepte caracara, cobbs winterkoning en de falklandbooteend. Kroon op de Falklandtour is de hoofdstad Port Stanley, die u met bonte Victoriaanse huizen begroet. De Argentijnse weigering om de Britse bezetting te accepteren leidde in 1982 tot de Falkland oorlog.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Deze dagen brengt u door op zee, waar het expeditieteam zal vertellen over de geschiedenis, het leven in de zee, de dieren aan land en het klimaat van de gebieden die u gaat bezoeken.


Montevideo
Montevideo

Uw reis eindigt in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. Na alle avonturen heeft u in Montevideo weer vast land onder de voeten. Optioneel kunt u uw verblijf in deze kosmopolitische stad verlengen om alle spectaculaire indrukken nog eens de revue te laten passeren.


Reisdata

1 maart - 20 maart 2020 

Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië - Reisinformatie

Deel de fascinatie van de grote ontdekkingsreizigers voor de Zuid Amerikaanse kust en het continent Antarctica. Bezoek het schiereiland Valdès met haar spectaculaire natuur, de Falklandeilanden en de meest afgelegen regio van onze aarde, Antarctica.

Deze Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië expeditiereis is een unieke 17-daagse reis naar het eind van de wereld. Met het schip ms Midnatsol ontdekt u een deel van Zuid-Amerika en Antarctica. Het schip vertrekt na één overnachting vanuit Montevideo, waar u de eerste dag deelneemt aan een uitgebreide stadsrondrit. Daarna zet het schip koers naar Puerto Madryn en Valdès. Valdès is een schiereiland aan de kust van Patagonië, Argentinië, dat geheel tot beschermd natuurgebied is verklaard. Het gebied is beroemd om de rijke en gevarieerde natuur.

De volgende bestemming is de Falklandeilanden, met heel veel verschillende diersoorten. Kroon op de de Falklandtour is Port Stanley. Hier kunt u kiezen om een extra excursie te maken. Die kunt u vooraf boeken en staan onderaan de pagina genoemd, onder de prijzen van de verschillende hutten.

Antarctica is een uniek werelddeel, dat ongetwijfeld een onvergetelijke indruk op u zal achterlaten. Het is er erg koud en schoon, maar u kunt ook hier veel dieren tegenkomen, waaronder miljoenen pinguins.

De laatste dag van deze 17-daagse reis Antarctica, Falklandeilanden en Patagonië komt u aan in Ushuaia, Argentinië.

De complete reisbeschrijving van dag tot dag kunt u aan de linkerkant bekijken.


Prijslijst Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië, 20 dagen per ms Fram (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 1 t/m 20 mrt 2020
I binnenhut 8748
FJ buitenhut 9926
SD of N buitenhut 10376
U Superior buitenhut 11339
F Superior buitenhut 13119
M Expeditiesuite zonder balkon 14007
MG Expeditiesuite met balkon 21936

Extra informatie:

• De prijzen zijn per persoon op basis van een tweepersoons boeking. 

Let op!  Dit zijn vanaf prijzen.


Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.

Transfer van vliegveld naar schip in Montevideo

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engels/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord

Transfer van schip naar vliegveld in Ushuaia.

Vlucht van Ushuaia naar Buenos Aires.


Exclusief:

! Vluchten Amsterdam - Montevideo en Buenos Aires - Amsterdam

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).


Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijs omstandigheden.


Optionele excursies: prijs per persoon

Falklandeilanden: vogelspotten €99

Falklandeilanden: wandeling door de natuur €99

Port Stanley: Stanley hoogtepunten € 81

Port Stanley: Long Island Farm € 121

Port Stanley: panoramarondvlucht € 374

Port Stanley: 'Flavour of the Falklands' € 249

Port Stanley: historisch Stanley € 74

Ushuaia: kajakken € 149