Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië, 18 dagen per ms Midnatsol

Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië en de Chileense fjorden.


M/S Midnatsol
M/S Midnatsol

638 passagiers
301 hutten

Lengte 135m
Breedte 21.5m
Snelheid 18 knopen


1e - 6e dag: Patagonië, Argentinië
1e - 6e dag: Patagonië, Argentinië

Uw reis begint in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. Hier kunt u uw avontuur met een indrukwekkende Tango Show beginnen.
Op de tweede dag krijgt u een uitgebreide stadsrondrit, waarna u aan boord zal gaan van het ms Midnatsol. Het schip zal eerst koers zetten naar Puerto Madryn in het Argentijnse deel van Patagonië. Het schiereiland Valdés is in zijn geheel tot beschermd natuurgebied verklaard en staat sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het gebied is vooral beroemd om de zeer rijke en gevarieerde natuurlijke omgeving en is de thuisbasis van de zuidkaper, een zeldzame walvis, en een voortplantingsgebied voor zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns en orka's. In de lente werpen de walvissen hun jongen in de wateren rond het schiereiland. De dierenwereld op het schiereiland bestaat uit onder andere guanaco's, gordeldieren, mara's en nandoes.


7e - 9e dag: Falklandeilanden
7e - 9e dag: Falklandeilanden

Ook deze zeedagen vertellen expeditieleiders over de volgende bestemming. Op de Falklandeilanden vindt u meer dan 70 verschillende diersoorten: van pinguïns tot pelsrobben. De Falklandeilanden, in het Spaans consequent als de (Islas) Malvinas aangeduid, vormen een schaarsbevolkte Britse eilandengroep bestaande uit twee grote eilanden (West- en Oost Falkland) en honderden kleine eilanden. De eilanden herbergen een enorme rijkdom aan vogels zoals de rotspinguïn, ezelspinguïn, magelhaenpinguïn, macaronipinguïn, wenkbrauwalbatros, dwarsgestreepte caracara, cobbs winterkoning en de falklandbooteend. Kroon op de Falklandtour is de hoofdstad Port Stanley, die u met bonte Victoriaanse huizen begroet. De Argentijnse weigering om de Britse bezetting te accepteren leidde in 1982 tot de Falkland oorlog.


10e dag: op zee
10e dag: op zee

Iedere zeemijl brengt u dichter bij Antarctica. Voor de avonturiers onder u wacht een kajaktour door het eeuwige ijs.


King George Island
King George Island

Deze 4 dagen bent u in Antarctica. Dit is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel. Ondanks sneeuw en ijs wemelt het hier toch van het leven; er wonen miljoenen pinguins en duizenden zeehonden. Ook leven hier veel walvissen, vanwege het vele voedsel dat er voor hen te vinden is. De eerste bestemming hier is het grootste eiland van Zuid Shetland: King George eiland. In de zomer is het oppervlak slechts voor 2% vrij van ijs. Na King George eiland bezoeken we Half Moon eiland. Hier woont de grootste kolonie kinband pinguins ter wereld en daarnaast leven hier vele soorten robben en vogels. In Yankee Harbour komen we een ezelspinguinkolonie tegen met ongeveer 4000 broedparen. Deze naam danken ze aan het feit dat ze geluid maken, dat klinkt als het balken van een ezel. Via Neko Harbour varen we door het Neumayer en Lemaire kanaal, met uitzicht op een sprookjesachtig ijslandschap. De volgende spectaculaire passage gaat door het Errera kanaal, met ontelbare ijsbergen, met Cuverville als bestemming. Hier leeft de grootste ezelspinguinkolonie ter wereld.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op het moment dat het ms Midnatsol de Drake passage doorkruist, kunt u aan boord genieten van verschillende lezingen van de expeditieleider. Hij kan u alles vertellen over wat u kunt verwachten in de laatste dagen van de Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië reis.

In de Drake passage leven veel verschillende dieren: vele soorten walvissen en dolfijnen, maar ook albatrossen en pinguins.
Kaap Hoorn wordt beschouwd als het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Kaap Hoorn ligt in Chili, op een eilandje voor de kust van Vuurland. Het enige dat op dit eiland te vinden is zijn een vuurtoren, een kapel, een woonhuis en een schuur. Bij gunstig weer zullen we hier aanmeren. Daarna passeren we Puerto Williams aan het Beagle Kanaal. Deze plek voert met het Argentijnse Ushuaia de strijd om de titel 'Zuidelijkste stad ter wereld'.


17e dag: Chileense fjorden
17e dag: Chileense fjorden

Al varende door de 600 kilometer lange zeestraat Magellaan genoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan geniet u van het spectaculaire landschap met zijn vulkanen, meren, fjorden en gletsjers. U treedt hier in de voetsporen die Charles Darwin van de evolutietheorie hier 180 jaar geleden zette.


vlieg Punta Arenas-Amsterdam
vlieg Punta Arenas-Amsterdam

Op het uiterste puntje van Chili eindigt uw unieke expeditie. Na het ontbijt vertrekt u naar Punta Arenas en vliegt naar de Chileense hoofdstad Santiago de Chile, met een schat aan onvergetelijke indrukken in uw bagage!


Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië - Reisinformatie

Deel de fascinatie van de grote ontdekkingsreizigers voor de Zuid Amerikaanse kust en het continent Antarctica. Bezoek het schiereiland Valdés met haar spectaculaire natuur, de Falklandeilanden en de meest afgelegen regio van onze aarde, Antarctica. De grandioze finale wordt gevormd door Kaap Hoorn en de Chileense fjorden.

Deze Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië expeditiereis is een unieke 18-daagse reis naar het eind van de wereld. Met het schip ms Midnatsol ontdekt u een deel van Zuid-Amerika en Antarctica. Het schip vertrekt na één overnachting vanuit Montevideo, waar u de eerste dag deelneemt aan een uitgebreide stadsrondrit. Daarna zet het schip koers naar Puerto Madryn en Valdès. Valdès is een schiereiland aan de kust van Patagonië, Argentinië, dat geheel tot beschermd natuurgebied is verklaard. Het gebied is beroemd om de rijke en gevarieerde natuur.

De volgende bestemming is de Falklandeilanden, met heel veel verschillende diersoorten. Kroon op de de Falklandtour is Port Stanley. Hier kunt u kiezen om een extra excursie te maken. Die kunt u vooraf boeken en staan onderaan de pagina genoemd, onder de prijzen van de verschillende hutten.

Antarctica is een uniek werelddeel, dat ongetwijfeld een onvergetelijke indruk op u zal achterlaten. Het is er erg koud en schoon, maar u kunt ook hier veel dieren tegenkomen, waaronder miljoenen pinguins.

De laatste dagen van deze 18-daagse reis Antarctica, Falklandeilanden en Patagonië brengt u door in Chili. U bezoekt Kaap Hoorn, Puerto Williams en de Magellaan. In het uiterste puntje van Chili komt deze onvergetelijke reis ten einde.

De complete reisbeschrijving van dag tot dag kunt u aan de linkerkant bekijken.


Prijslijst Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië, 18 dagen per ms Midnatsol (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 2017 22/10 - 5/11
. max prijs
I binnenhut 6988
L/ J buitenhut 7359
N buitenhut 7653
O buitenhut 7878
P buitenhut 8262
MX eigenaarssuite 15836
QJ minisuite 9201
U buitenhut 8829
Q minisuite 10117
M suite 11229
MG grand suite 12852

Inclusief:

 Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. 

 1 hotelovernachting in Montevideo incl. ontbijt

 Transfer in Montevideo incl. excursie

 Transfers in Punta Arenas

 Vlucht Punta Arenas-Santiago de Chile incl. belastingen

 Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. 

 Ervaren Engels/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. 

 Wind en regenafstotend jack. 

 Thee en koffie aan boord

 Toeslagen voor 1 persoonsgebruik op aanvraag

Exclusief:

! Vluchten naar/van Montevideo of naar/van Santiago de Chile

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. 

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. 

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijs omstandigheden. 

Optionele excursies: prijs per persoon

Puerto Madryn: walvissafari bij zonsondergang €312

Puerto Madryn: walvissafari bij zonsopkomst €312

Puerto Madryn: snorkelen met zeeleeuwen €311

Puerto Madryn: paardrijden €331

Puerto Madryn: kajakken met zeeleeuwen €219

Puerto Madryn: Estancia San Lorenzo en de pinguïn kolonie €274

Port Stanley: Stanley hoogtepunten € 74

Port Stanley: natuurwandeling € 87

Port Stanley: panoramarondvlucht € 312

Port Stanley: vogel- en plantenwereld € 87

Port Stanley: historisch Stanley € 74

Naprogramma Atacama woestijn: 4-daagse excursie van Santiago de Chile via Calama naar San Pedro de Atacama en vice versa, inclusief vluchten en hotelovernachtingen. € 1.562