Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië, 17 dagen per ms Midnatsol

Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië en de Chileense fjorden.


M/S Midnatsol
M/S Midnatsol

638 passagiers
301 hutten

Lengte 135m
Breedte 21.5m
Snelheid 18 knopen


Montevideo
Montevideo

Uw reis begint in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. Hier kunt u uw avontuur beginnen met het verkennen van het oude stadscentrum, de Mercado del Puerto, Avenida 18 de Julio en het strand, voordat u aan boord gaat van het ms Midnatsol.
Het schip zal eerst koers zetten naar Puerto Madryn in het Argentijnse deel van Patagonië. Hier komt u de 3e dag aan.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Deze dag brengt u door op zee, waar het expeditieteam zal vertellen over de geschiedenis, het leven in de zee, de dieren aan land en het klimaat van de gebieden die u gaat bezoeken.


Puerto Madryn
Puerto Madryn

Het schiereiland Valdés is in zijn geheel tot beschermd natuurgebied verklaard en staat sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het gebied is vooral beroemd om de zeer rijke en gevarieerde natuurlijke omgeving en is de thuisbasis van de zuidkaper, een zeldzame walvis, en een voortplantingsgebied voor zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns en orka's. In de lente werpen de walvissen hun jongen in de wateren rond het schiereiland. De dierenwereld op het schiereiland bestaat uit onder andere guanaco's, gordeldieren, mara's en nandoes.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

Ook deze zeedag (dag 5) vertellen expeditieleiders over de volgende bestemming. Op de Falklandeilanden vindt u meer dan 70 verschillende diersoorten: van pinguïns tot pelsrobben. De Falklandeilanden, in het Spaans consequent als de (Islas) Malvinas aangeduid, vormen een schaarsbevolkte Britse eilandengroep bestaande uit twee grote eilanden (West- en Oost Falkland) en honderden kleine eilanden. De eilanden herbergen een enorme rijkdom aan vogels zoals de rotspinguïn, ezelspinguïn, magelhaenpinguïn, macaronipinguïn, wenkbrauwalbatros, dwarsgestreepte caracara, cobbs winterkoning en de falklandbooteend. Kroon op de Falklandtour is de hoofdstad Port Stanley, die u met bonte Victoriaanse huizen begroet. De Argentijnse weigering om de Britse bezetting te accepteren leidde in 1982 tot de Falkland oorlog.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op het moment dat het ms Midnatsol de Drake passage doorkruist, kunt u aan boord genieten van verschillende lezingen van de expeditieleider. Hij kan u alles vertellen over wat u kunt verwachten tijdens de tweede helft van de Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië reis.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Antarctica zal zeker een overweldigende indruk op u maken met de eindeloze witte uitzichten en de wateren vol met ijsbergen en walvissen. Het ontmoeten van grote pinguinkolonies is misschien nog wel indrukwekkender. Ze zijn niet bang voor mensen, dus u kunt zich verheugen op kennismakingen van heel dichtbij. Aan land kunt u de Antarctische omgeving goed verkennen en vanaf het schip heeft u goede kansen om walvissen te spotten. We plannen excursies naar gletsjers, oude walvisstations en andere overblijfselen van vroeger. Dit is het meest afgelegen gebied op aarde, waardoor elke dag onvergetelijk is. Dit komt mede door bezoekjes aan Half Moon Island, Yankee Harbour en Cuverville Island, waar een grote kolonie ezelspinguins leeft. Neko Harbour is mooi gelegen in het binnenste deel van Andvord Bay en Paradise Harbour dankt zijn beschrijvende naam aan de walvisvaarders die hier vroeger kwamen. Als de stormen op hun zwaarst waren, kwamen zij hier om te schuilen. De hoge gletsjerwanden in Wilhelmina Bay maken de kracht van ijs duidelijk, u ziet van dichtbij afkalvend ijs en grote ijsbergen in het water voorbij drijven.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Na een aantal overweldigende dagen op Antarctica, brengt u de laatste dagen aan boord door op de Drake Passage. Praat na over de unieke reis met uw familie, oude vrienden, nieuwe vrienden en het expeditieteam. De laatste avond kunt u genieten van het afscheidsdiner.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Na aankomst in Ushuaia is het tijd om afscheid te nemen. Hier eindigt deze fantastische expeditie en u wordt naar het vliegveld van Ushuaia gebracht. Van daaruit vliegt u naar Buenos Aires.


Reisdata

22 oktober - 7 november 2018

Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië - Reisinformatie

Deel de fascinatie van de grote ontdekkingsreizigers voor de Zuid Amerikaanse kust en het continent Antarctica. Bezoek het schiereiland Valdès met haar spectaculaire natuur, de Falklandeilanden en de meest afgelegen regio van onze aarde, Antarctica.

Deze Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië expeditiereis is een unieke 17-daagse reis naar het eind van de wereld. Met het schip ms Midnatsol ontdekt u een deel van Zuid-Amerika en Antarctica. Het schip vertrekt na één overnachting vanuit Montevideo, waar u de eerste dag deelneemt aan een uitgebreide stadsrondrit. Daarna zet het schip koers naar Puerto Madryn en Valdès. Valdès is een schiereiland aan de kust van Patagonië, Argentinië, dat geheel tot beschermd natuurgebied is verklaard. Het gebied is beroemd om de rijke en gevarieerde natuur.

De volgende bestemming is de Falklandeilanden, met heel veel verschillende diersoorten. Kroon op de de Falklandtour is Port Stanley. Hier kunt u kiezen om een extra excursie te maken. Die kunt u vooraf boeken en staan onderaan de pagina genoemd, onder de prijzen van de verschillende hutten.

Antarctica is een uniek werelddeel, dat ongetwijfeld een onvergetelijke indruk op u zal achterlaten. Het is er erg koud en schoon, maar u kunt ook hier veel dieren tegenkomen, waaronder miljoenen pinguins.

De laatste dag van deze 17-daagse reis Antarctica, Falklandeilanden en Patagonië komt u aan in Ushuaia, Argentinië.

De complete reisbeschrijving van dag tot dag kunt u aan de linkerkant bekijken.


Prijslijst Antarctica, Falklandeilanden, Patagonië, 17 dagen per ms Midnatsol (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 2018
I2 binnenhut €5.207
L2 buitenhut €5.367
N2 buitenhut €5.739
J2/ J3 buitenhut €5.579
P2 buitenhut €6.137
MX eigenaarssuite €15.667
QJ minisuite €7.016
U2 buitenhut €6.535
Q2 minisuite €7.733
YA3 (rolstoeltoegankelijk) €6.137
MG grand suite €9.721

Inclusief:

 Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. 

 Transfer van vliegveld naar schip in Montevideo

 Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. 

 Ervaren Engels/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. 

 Wind en regenafstotend jack. 

 Thee en koffie aan boord

Transfer van schip naar vliegveld in Ushuaia.

Vlucht van Ushuaia naar Buenos Aires.

Exclusief:

! Vluchten Amsterdam - Montevideo en Buenos Aires - Amsterdam

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. 

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. 

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijs omstandigheden. 

Optionele excursies: prijs per persoon

Falklandeilanden: vogelspotten €99

Falklandeilanden: wandeling door de natuur €99

Puerto Madryn: walvissafari €293

Puerto Madryn: snorkelen met zeeleeuwen €311

Puerto Madryn: kajakken met zeeleeuwen €219

Puerto Madryn: Palaeontology & Welsh geschiedenis € 174

Puerto Madryn: Punta Loma, Eco-Centre en Estancia San Guillermo €199

Port Stanley: Stanley hoogtepunten € 81

Port Stanley: Long Island Farm € 121

Port Stanley: panoramarondvlucht € 374

Port Stanley: 'Flavour of the Falklands' € 249

Port Stanley: historisch Stanley € 74

Ushuaia: kajakken € 149