Antarctica, Falklands en Zuid-Georgië 20 dagen - ms Hondius

Antarctica, Falklands en Zuid-Georgië - ms Hondius


M/S Hondius
M/S Hondius

M/S Hondius

bouwjaar 2018

82 hutten

Lengte 107.60m

Breedte 17.6m

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia richting de Falkland-eilanden. Ushuaia ligt aan het Beagle Kanaal en via deze prachtige waterweg gaat het schip op weg naar de Drake Passage.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op zee wordt het schip gevolgd door verschillende soorten albatrossen en verschillende soorten stormvogels. Vaak ziet u de vogels duiken om de boot.

Highlights:

- pijlstormvogel

- stormvogel


Carcass Island
Carcass Island

U brengt een dag door op het westelijke deel van de Falkland Eilanden. Op Carcass Island brengt een mooie wandeling langs de kust ons bij een kolonie Magelhaen- en Ezelspinguïns. Ook zijn hier vaak talrijke steltlopers, Kwakken en andere trekvogels te zien. Op Saunders Island vinden we een Wenkbrauwalbatros kolonie en kunnen we de onhandige landingspogingen van deze vogels observeren wanneer ze terugkomen in de kolonie.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

Stanley, de hoofdstad van de Falklands heeft zo’n 2100 inwoners. We kunnen deze charmante stad op eigen initiatief verkennen en er de cultuur van de Falkland Islands ervaren. Het is een mengeling van Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme, met kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. In de omgeving van Stanley zijn meerdere gestrande zeilschepen uit het begin van de vorige eeuw te zien. Het zijn de stille getuigen van de ontberingen van 19e-eeuwse zeilers die Kaap Hoorn probeerden te ronden. Het kleine maar erg interessante museum is zeker een bezoek waard, het biedt een tentoonstelling over de geschiedenis van het stadje, vanaf de eerste dagen van de kolonisatie tot aan de Falkland-oorlog van 1982. De toegangsprijzen voor de lokale attracties zijn niet inbegrepen.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Op weg naar South Georgia steken we de Antarctische Convergentie over. Zodra we deze oceanografische overgangszone bereiken en kan de watertemperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt door botsende zeestromingen aan het oppervlak gebracht en dit trekt veel zeevogels naar het schip: grote aantallen albatrossen, pijlstormvogels, prions en jagers.


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Het schip zet koers naar mogelijke landingen op Grytviken, Salisbury Plain, St. Andrews Bay en Gouden Haven om u een goed beeld te geven van de diversiteit aan landschappen en wilde dieren, zoals de olifant zeehonden, pelsrobben, en de koningspinguins. Eén van de hoogtepunten zou een bezoek kunnen zijn aan Prion eiland. Daar kunt u hoogstwaarschijnlijk genieten van de broedplaatsen van de grote albatros. En geniet u ook van het moment waarop kuikens hun vleugels testen. In Fortuna Bay bevolken Koningspinguïns en pelsrobben de stranden. Vanaf hier proberen we het laatste stuk van de Shackleton route te volgen. De wandelroute leidt over een bergpas via de ‘Shackleton waterval’ naar Stromness, een verlaten walvisvaarders nederzetting. Alle wandeltochten worden begeleid door gidsen en zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van landingsplaatsen. In Grytviken bezoeken we het verlaten Noorse walvisvaarders station, waar nu Koningspinguïns door de straten lopen en waar zeeolifanten hun intrek hebben genomen. Hier brengen we een bezoek aan het walvisvaart- en natuurmuseum en het nabijgelegen graf van Shackleton.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Het schip wordt weer gevolgd door een veelheid van zeevogels komt u op een gegeven moment zee-ijs tegen. Afhankelijk van de hoeveelheid ijs heeft u de kans om diverse grote Antarctische vogels te zien, zoals de Zuidpool jager en de sneeuwstormvogel.

Highlights

- sneeuw storm vogel


Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station
Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station

De bedoeling is dat u een bezoek kunt brengen aan Orcadas station, dit is een Argentijnse basis die ten zuiden ligt van de Orkney-eilanden. Het vriendelijke basis personeel zal ons hun faciliteiten laten zien en u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende gletsjers.

Highlights

- Orcadas Station


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Wanneer het de ijssituatie het toelaat varen we de met ijsbergen bezaaide Weddell Sea binnen. Hier is het verschijnen van enorme plateau ijsbergen het teken dat we de oostelijke zijde van het Antarctic Peninsula bereikt hebben. Een mogelijke landingsplaats is Brown Bluff waar we voet kunnen zetten op het Antarctische continent. Wanneer de zeeijs condities niet gunstig zijn om de Weddell Sea vanuit het westen binnen te varen, dan varen we eerst richting Elephant Island en vandaar via de Bransfield Strait, tussen de South Shetlands en het Antarctic Peninsula door, de Antarctic Sound in. Deze reis geeft de mogelijkheid om verder langs het westelijke deel van het Antarctic Peninsula te varen. Nadat we door het Neumayer Channel gevaren zijn hopen we het oude Britse onderzoeksstation Port Lockroy op Goudier Island te kunnen bezoeken, nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers broeden.


Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie
Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie

Als alternatief kunnen we landen in Neko Harbour of Paradise Bay. Hier kunnen we tijdens een tocht per zodiac genieten van een paradijselijk landschap met vele ijsbergen, omringd door majestueuze bergpieken. In dit gebied is er een goede kans op ontmoetingen met Bultrug walvissen en Dwergvinvissen. Ook hier hebben we de gelegenheid voet aan wal te zetten op het Antarctisch Continent. Vroeg in de ochtend op de laatste dag in Antarctica plannen we nog een landing op Cuverville Island, een klein en steil eiland dat genesteld ligt tussen de bergen van het schiereiland. Er broeden op dit eiland duizenden Ezelspinguïns, waarmee het de grootste broedkolonie van deze soort op het Antarctic Peninsula is. Wanneer de weersverwachting voor de Drake Passage niet gunstig is plannen we ons vertrek uit het Antarctic Peninsula al rond de middag.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

U wordt weer gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de straat Drake; een zeestraat tussen de zuidpunt van Zuid-Amerika, Kaap Hoorn en Antarctica.

Highlights

- Straat Drake


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U gaat in de ochtend na het ontbijt van boord van de m/v Ortelius in Ushuaia


LET OP: U vaart naar de Falkland-eilanden - Zuid Georgia - Antarctisch Schiereiland. Maar de route is afhankelijk van het lokale ijs en de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Reisdata

 7 januari - 26 januari 2020 (HDS27-20)

Antarctica, Falklands en Zuid-Georgië - Reis informatie

De reis start in het zuiden van Argentinië in Ushuaia. Hier zult u aan boord gaan van het schip ms Hondius. Na een volledige dag op zee zullen de Falkland Eilanden de eerste bestemming zijn. Tijdens een mooie wandeling langs de kust van Carcass Island zullen we veel dieren tegenkomen, zoals pinguins en trekvogels. Op dit eiland​ broeden maar liefst 4 soorten pinguins: de Koningspinguin, de magelhaenpinguin, de ezelspinguin en de rotspinguin. Na Carcass Island staat een bezoek aan Stanley gepland.

Zuid-Georgia is een eiland met uitdagende weersomstandigheden. Als het weer het toelaat, zijn verschillende landingen mogelijk: Prion Island, Fortuna Bay, Grytviken, Salisbury Plain, St Andrews Bay en Gold Harbour. Op de South Orkney Islands bezoeken we het Orcadas-station, een Argentijnse basis waar we een rondleiding zullen krijgen. Ook de natuur is hier prachtig.

Tot slot staat het Antarctisch Schiereiland op het programma. Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen, die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

Antarctica, Falklands en Zuid-Georgië - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Hondius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat zijn Antarctica reizen.

Prijslijst Antarctica, Falklands en Zuid-Georgië 20 dagen - ms Hondius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 7/1 - 26/1 2020 (HDS27)
4p hut patrijspoort 12600
3p hut patrijspoort 13700
2p hut patrijspoort 15150
2 persoonshut raam 15800
2 persoonshut deluxe 16950
2 persoonshut superior 18150
Junior suite 19450
Grand suite met balkon 22350
Hondius suite 25700

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

✓ Transfer tussen de luchthaven, hotels en schip.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

Transfer naar het schip in Ushuaia.

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.