Antarctica kerstreis, 17 dagen per ms Midnatsol

Antarctica kerstreis, 17 dagen per ms Midnatsol

M/S Midnatsol
M/S Midnatsol

638 passagiers
301 hutten

Lengte 135m
Breedte 21.5m
Snelheid 18 knopen


Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika
Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika

Uw reis begint met een overnachting in de geboorteplaats van de tango, het levendige Buenos Aires. Deze Argentijnse stad is vol hartstocht en levensvreugd. Voordat u de eenzame natuur in duikt, is er tijd om het ritme van deze metropool te ervaren.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

De volgende morgen vliegt u naar de hoofdstad van de provincie Vuurland, Ushuaia, direct aan het Beagle Kanaal gelegen. U wordt verwelkomd en met een transferbus naar het schip gebracht. Voor natuurliefhebbers is de optionele excursie naar het Nationaal Park Tierra del Fuego (Vuurland) aan te bevelen. Als de tijd het toelaat, kunt u ook nog door Ushuaia wandelen. 's Middags scheept u in op het comfortabele Hurtigruten expeditieschip ms Midnatsol en begint uw zeereis.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Geniet van het ritme van de zee of bezoek de interessante lezingen van onze expeditieleiders tijdens twee dagen op de Drake Passage. We varen van Ushuaia naar Antarctica.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Het Antarctische avontuur start met de overweldigende landschappen van de zuidelijke Shetlandeilanden. Antarctica is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel en ondanks sneeuw en ijs wemelt het ook van het leven. Er wonen miljoenen pinguïns en duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. De witte wildernis laat de natuur in haar mooiste en meest betoverende verschijning zien. Deception eiland is een hoefijzervormig eiland met een vulkanische oorsprong. Een verzonken krater biedt een natuurlijke haven. Op het eiland ligt een verlaten walvisvangst station als getuige van een vorige eeuw. Half Moon eiland biedt een spectaculaire ijslandschap en herbergt vele kinband pinguïns. Wees getuige van het machtige spektakel als grote brokken ijs met een enorm kabaal van de gletsjer afkalven. Brown Bluff, een circa 750 m hoge, roestrode klip op de punt van het Antarctische schiereiland is een ander kenmerkend punt dat vanaf nu in uw geheugen staat gegrift.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Een passage waar drie oceanen elkaar treffen en waar een bijzonder rijke fauna is ontstaan.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Terug in Vuurland. Na de witte wildernis voelt Ushuaia bijna als een metropool. Vanaf Ushuaia vliegt u terug naar het mooie Buenos Aires: de cirkel van uw bijzondere reis is rond!


Reisdata

 13 december 2018 - 29 december 2019 (CENMSANT1918)

Antarctica kerstreis 

Onze kerstreis brengt u naar het witte continent Antarctica. Het is een onvergetelijke ervaring als u het nieuwe jaar viert in het eindeloze witte landschap, omringd door de stilte van de natuur en de diversiteit van de enorme flora en fauna.​

​Antarctica kerstreis - expeditie

Een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen!

Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km, dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten. In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden.

Antarctica kerstreis - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan.Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Midnatsol op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een kerstreis naar Antarctica.

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Sneeuwschoentocht

 Wandeltocht

 Boottocht

 Vogelsafari

 Lezingen


Prijslijst Antarctica kerstreis, 17 dagen per ms Midnatsol (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 13 t/m 29 december 2019
I binnenhut 7374
J buitenhut 7781
L buitenhut 7548
N buitenhut 7956
O buitenhut 8164
P superior buitenhut 8391
YA superior buitenhut 8391
U superior buitenhut 8827
QJ superior buitenhut 9354
Q suite 10138
M suite 11732
MG suite 12313
MX suite 18821

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon op basis van een tweepersoons boeking. 

Let op!  Dit zijn vanaf prijzen.


Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Hotelovernachting in Buenos Aires (1x), inclusief ontbijt.

Transfer van hotel naar luchthaven Buenos Aires. 

Retourvlucht Buenos Aires - Ushuaia inclusief belastingen. 

Transfer luchthaven en schip, inclusief excursie.

Activiteiten aan boord en aan wal, inclusief landingen en tochten per poolcirkelboot.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Wind- en regenafstotend jack.


Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.


Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.