Antarctica, Patagonië en Chileense fjorden, 20 dagen per ms Roald Amundsen

Avontuur & verwondering aan het einde van de wereld: Antarctica, Patagonië en Chileense fjorden

M/S Roald Amundsen
M/S Roald Amundsen

530 passagiers
264 hutten

Lengte 140m
Breedte 23.6m
Snelheid 15 knopen


vlieg Amsterdam - Santiago
vlieg Amsterdam - Santiago

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Santiago. Wij helpen u graag met het zoeken en boeken van een vlucht.


Santiago
Santiago

De expeditie begint in Santiago de Chile, waar u één nacht doorbrengt. De volgende dag vliegt u door naar Punto Arenas.


Punta Arenas
Punta Arenas

In Punto Arenas ligt het ms Roald Amundsen voor u klaar in de haven.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Hier begint de echte voorbereiding op uw bezoek aan Antarctica, Patagonië en de Chileense fjorden. Het expeditieteam geeft lezingen, zodat u kunt inschatten wat u te wachten staat. U vaart veilig over de bekende Drake Passage, naar Antarctica.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Vandaag bereiken we hét hoogtepunt van uw reis! Een oneindige witte wereld strekt zich voor uw ogen uit en Antarctica begroet u met een gouden zon, blauwe hemel en zilveren sneeuw. Alles is zoals in uw droom en zal u in verwondering brengen. Het is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel en ondanks sneeuw en ijs wemelt het ook van het leven. Er wonen miljoenen pinguïns, duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. Antarctica laat de natuur in haar mooiste en meest betoverende verschijning zien. U kunt hier op de ongerepte wateren en tussen de ijsbergen een kajaktocht maken; een unieke ervaring zo dicht bij deze wondere wereld. Ook kunt u een wandeling maken via besneeuwde paden die u leiden naar een spectaculair uitkijkpunt.


Kaap Hoorn
Kaap Hoorn

Sinds de ontdekking in 1616 geldt Kaap Hoorn op het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika voor zeelieden als het einde van de wereld. De Kaap ligt in Chili, op een eilandje voor de kust van Vuurland en de enige bewoning is een kleine bemande post bestaande uit een vuurtoren, een kapel, een woonhuis en een schuur. Indien mogelijk maken we hier een landing.

Na Kaap Hoorn is het tijd om koers te zetten naar de Chileense fjorden.


Straat Magellaan
Straat Magellaan

De Chileense fjorden worden gekenmerkt door diepe fjorden en hoge bergen. Het is een wild en afgelegen gebied dat bijna onaangetast lijkt. Daardoor zal het een diepe indruk op u achterlaten.


Nationaal Park Torres del Paine
Nationaal Park Torres del Paine

Hier kunt u de torenhoge rotsformaties 'Torres del Paine' bekijken. De rest van de omgeving is ook prachtig dankzij het azuurblauwe water in de meren, de slingerende wandelpaden in de bossen, bruisende rivieren en een schitterende blauwe gletsjer.


Puerto Edén
Puerto Edén

Puerto Edén is een geïsoleerd dorp dat in Bernardo O'Higgins National park ligt. Het bijzondere is dat dit dorp uitsluitend via het water te bereiken is. In het dorp zelf bevinden zich goede wandelpaden. Er wonen slechts 250 mensen, waarvan er 15 afstammen van de inheemse Kawéskar bevolking.


Zuidelijke Stille Oceaan
Zuidelijke Stille Oceaan

We varen noordwaarts, via de wateren van Patagonië. U heeft een bijzonder uitzicht op zee en op de kust, langs het Andesgebergte.


Castro, Chili
Castro, Chili

We gaan aan land bij de Chileense stad Castro. Vanaf zee heeft u uitzicht op de bijzondere 'palafitos'; kleurrijke houten huisjes op palen, die langs de kust zijn gebouwd. Hier bezoeken we de Iglesia San Francisco, een kerk met vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook gaan we nog naar het Chiloé National Park.


Zuidelijke Stille Oceaan
Zuidelijke Stille Oceaan

We brengen twee dagen op zee door, voor de kust van Chili, terwijl we verder richting het noorden varen. Hier kunt u uw laatste vragen stellen aan het expeditieteam, over Antarctica, Patagonië en de Chileense fjorden. Het expeditieteam geeft nog een aantal lezingen, zodat u uw kennis nog net iets meer kunt uitbreiden.


Valparaíso, Chili
Valparaíso, Chili

De expeditie eindigt in het poëtische Valparaíso, waar u van boord gaat. Valparaíso is de grootste havenstad van Chili. De steile hellingen van het kustgebergte zijn vanwege ruimtegebrek helemaal volgebouwd met kleurrijke houten huisjes. Vanuit hier vliegt u weer terug naar huis.


Vlucht Santiago - Amsterdam
Vlucht Santiago - Amsterdam

U vliegt op eigen gelegenheid van Santiago naar Amsterdam. Wij helpen u graag met het zoeken en boeken van een vlucht.


Reisdata

26 oktober - 12 november 2019 (CENAMANT1914)

15 maart - 2 april 2020 (CENAMANT2005)

Antarctica, Patagonië en Chileense fjorden

Ga mee naar het einde van de wereld! Het comfortabele ms Roald Amundsen brengt u naar de spectaculairste gebieden van het zuidelijk halfrond: Antarctica, Patagonië en de Chileense fjorden. Tijdens dit unieke avontuur zal u de wonderen van de aarde van zeer nabij meemaken. De reis begint in Punta Arenas en van daaruit varen we door het Beaglekanaal.

Antarctica

Na het Beaglekanaal steken we de Drake Passage over, op weg naar Antarctica. Op Antarctica staan verschillende landingen gepland, inclusief het bezoeken van een aantal historische plaatsen, zoals het ringvormige Deception Island: een belangrijke haven voor walvisvaarders tot het jaar 1905. Ook Cuverville Island (met de grootste bekende kinbandpinguin kolonie ter wereld), het Britse station Port Lockroy uit de Tweede Wereldoorlog en Wilhelmina Bay (ook wel Whale-mina Bay genoemd vanwege de grote hoeveelheden bultruggen die hier gespot worden) staan gepland. Brown Bluff is te herkennen aan de 750 meter hoge kliffen die het landschap domineren. Pinguins, zeehonden, walvissen en grote groepen zeevogels leven in dit surrealistische en prachtige landschap.

Er wordt geprobeerd aan land te gaan om u het unieke wildlife te laten ervaren terwijl u voet zet op het Antarctische continent. Daarnaast krijgt u de kans om te kajakken in dit ijskoude water. Op de momenten dat u aan boord bent van het comfortabele schip Roald Amundsen, kunt u genieten van verschillende experts die u vertellen over de rijke geschiedenis van Antarctica. Deze extra informatie maakt de hele ervaring van deze reis nog completer.

Kaap Hoorn en de Chileense fjorden

U vaart weer terug over de Drake Passage, ditmaal noordwaarts, en bereikt Kaap Hoorn. Als de omstandigheden het toelaten, gaan we zelfs aan land en kunt u genieten van het meest schilderachtige nationaal park ter wereld en van de fjorden van Chili. Dit afgelegen gebied lijkt bijna onaangeraakt. Steile valleien en indrukwekkende bergen vormen een opvallend contrast met de weelderige kustlijn die rijk is aan wildlife.

Patagonië

Het schip vaart verder langs de Chileense kust richtig het noorden. Langs de kust ziet u vulkanen met besneeuwde toppen, prachtige meren, kolkende rivieren en weelderige vegetatie. Geniet van dit prachtige, afwisselende landschap voordat de expeditie ten einde komt in Valparaiso.

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Sneeuwschoentocht

 Wandeltocht

 Boottocht

 Vogelsafari

 Lezingen

Prijslijst Antarctica, Patagonië en Chileense fjorden, 20 dagen per ms Roald Amundsen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 26 okt t/m 12 nov 20219 (zuidwaarts) 15 mrt t/m 2 apr 2020 (noordwaarts)
RJ buitenhut 8124 8123
RS buitenhut 8581 8564
RR buitenhut 9267 9226
TT superior buitenhut 10029 9961
TY superior buitenhut 10029 9961
XT superior buitenhut 11172 11064
XTD superior buitenhut 11172 11064
XY superior buitenhut 11172 11064
MF suite 11934 11799
ME suite 12696 12534
MD suite 14219 14004
MC suite 16886 16577
MB suite 16886 16577
MA suite 22410 21906

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon op basis van een tweepersoons boeking. 

Let op! Dit zijn vanaf prijzen.


Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Hotelovernachting in Santiago de Chile (1x), inclusief ontbijt.

Vlucht Santiago de Chile - Punta Arenas inclusief belastingen. 

Transfer van schip naar luchthaven.

Activiteiten aan boord en aan wal, inclusief landingen en tochten per poolcirkelboot.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Wind- en regenafstotend jack.


Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Bagageafhandeling. 

! Optionele excursies.


Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.