Antarctica reis, 19 dagen per Fridtjof Nansen

Reisbeschrijving Antarctica reis


M/S Fridtjof Nansen
M/S Fridtjof Nansen

530 passagiers
265 hutten

Lengte 140m
Bouwjaar 2020
Snelheid 15 knopen


Vlucht Amsterdam - Montevideo
Vlucht Amsterdam - Montevideo

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Montevideo. Wij helpen u graag met het zoeken en boeken van een vlucht.


Montevideo
Montevideo

Welkom in Zuid-Amerika! Geniet van een overnachting in Montevideo, de schilderachtige hoofdstad van Uruguay.


Montevideo
Montevideo

Montevideo heeft een kleurrijke culturele diversiteit, met een schilderachtige mix van koloniale Spaanse, Italiaanse en Art Deco architecturale stijlen. Geniet van een tour door deze historische stad voordat uw avontuur begint per ms Fridtjof Nansen.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Geniet van de eerste dagen aan boord! Het expeditieteam houdt verschillende lezingen over geschiedenis, de grote ontdekkingsreizigers, mariene biologie, dieren in het wild en oceanografie. Breng wat tijd door op het dek en geniet van de zon en de warme temperaturen terwijl wij onze weg naar het zuiden vervolgen.


Puerto Madryn
Puerto Madryn

Vandaag brengt u een bezoek aan het schiereiland Valdez, een UNESCO-werelderfgoed. Dit schiereiland ligt aan de Patagonische kust van Argentinië en herbergt enkele van de meest dramatische natuurhabitats van het land. Geniet van onze optionele excursies vanaf Puerto Madryn die u dichter bij de natuur brengen. Ervaar de Gaucho-levensstijl van Patagonië.

Inbegrepen activiteit: Welsh Tea and Sea Lion Lookout. Puerto Madryn werd opgericht door Welsh kolonisten in de late 19e eeuw, dus het is passend om te genieten van wat Welshe thee, ook al zijn wij in Argentinië. Puerto Madryn is ook een geweldige plek om zeeleeuwen te observeren nadat u van uw thee hebt genoten.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Vandaag een rustige dag op zee. Deel ervaringen en wissel verhalen uit met je mede-avonturiers. Geniet van de voorzieningen van de innovatieve expeditieschip en kijk uit voor dieren in het wild vanaf het buitendek.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

Wanneer wij vandaag de meest westelijke buitenposten in de Falklands bereiken, ziet u afgelegen boerderijen die al meerdere generaties in familiebezit zijn. We hopen New Island te bezoeken, met witte zandstranden en turquoise wateren. Wij kunnen aan land gaan op Carcass Island: een vogelparadijs met eenden, ganzen, pinguïns, albatrossen, caracaras en wrens. Het expeditieteam zal elke gelegenheid zoeken om u de plaatselijke fauna van dichtbij te laten bekijken. Stanley, de uitnodigende hoofdstad van de Falklands, is goed te doen om door de straten te wandelen. Of neem deel aan een optionele excursie om de wildernis en de natuur in de omgeving te verkennen.

Inbegrepen activiteit: Stanley wandeling individueel (1-2 uur). Maak een korte wandeling om inzicht te krijgen in het leven op de Falklandeilanden. Begin bij de historische Jubilee Villa-tuinen waar u lokale flora en fauna kunt vinden, wandel langs Ross Road en bezoek de kathedraal van Christchurch en de Whalebone Arch voordat u doorgaat naar het Historic Dockyard Museum. Volg de tour als onderdeel van een groep of ga individueel op pad.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

De dagen op zee zitten vol met activiteiten. Het expeditieteam zal verschillende lezingen geven over fascinerende onderwerpen in het Science Centre. Ook is er genoeg tijd om te genieten van het wellnesscentrum of van de zwembaden. Zodra wij de Antarctische Convergentie zijn overgestoken en wij Antarctica benaderen, zult u merken dat de lucht helderder en kouder wordt. Vanaf het dek ziet u misschien ijsbergen in het water en is er een kans dat u ook walvissen gaat zien.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Antarctica faalt nooit in verwondering met een witte horizon boven de oceaan vol met ijsbergen en walvissen. U ontmoet ook enorme kolonies van pinguïns op het ongerepte ijs. De kapitein en het expeditieteam zullen zorgen voor de best mogelijke route voor uw avontuur. Elke kans om te ijscruisen of om landingen te maken wordt gegrepen. Hierdoor krijgt u de kans om de mooiste en meest afgelegen plekken op aarde te verkennen. Alle plekken dat u tijdens deze reis gaat verkennen is ongerept en biedt grote kansen om pinguïnkolonies, zeehonden, walvissen, gletsjers of ijsbergen in elke vorm en kleur te observeren.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Na alle indrukwekkende dagen op Antarctica en de Falklands worden de laatste dagen aan boord doorgebracht met het oversteken van de Drake Passage. Geniet van de tijd op de boot en van het afscheidsdiner op de laatste avond.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Aangekomen in Ushuaia is het tijd om afscheid te nemen. Wij brengen u naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Buenos Aires.


vlieg Buenos Aires-Amsterdam
vlieg Buenos Aires-Amsterdam

U vliegt op eigen gelegenheid van Buenos Aires naar Amsterdam. Wij helpen u graag met het zoeken en boeken van een vlucht.


Reisdata

 21 oktober - 8 november 2020

Antarctica reis, 19 dagen per Fridtjof Nansen

Ervaar het prachtige Patagonië, de magische Falklandeilanden en het majestueuze Antarctica met één geweldige expeditiecruise. Er zijn voldoende mogelijkheden om pinguïns, zeehonden, walvissen en andere dieren in het wild te zien, terwijl het deskundige expeditieteam u meeneemt op het ijs en landingen maakt om deze spectaculaire gebieden te verkennen voor een onvergetelijke reis.


Aanbod van activiteiten

 Lezingen aan boord van het schip


Prijslijst Antarctica reis, 19 dagen per Fridtjof Nansen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting 21 oktober - 8 november 2020
RS buitenhut 9291
RR buitenhut 9965
TT, TY buitenhut 10808
XT, XTD, XY buitenhut 12072
MF suite 13673
ME suite 14263
MD suite 16033
MC suite 19404
MB suite 18898
MA suite 24797

Prijzen in €

Extra informatie:

• De prijzen zijn per persoon op basis van een tweepersoons boeking. 

Let op!  Dit zijn vanaf prijzen.


Inclusief:

Hurtigruten-expeditie in de cabineklasse van uw keuze.

 Eén hotelovernachting in Montevideo voor de reis, inclusief ontbijt.

Transfer in Montevideo van het hotel naar schip inclusief citytour.

Transfer in Ushuaia van het schip naar luchthaven.

✓  Economy retourvlucht van Ushuaia naar Buenos Aires.

✓  Wind- en waterafstotend jack.

✓  Activiteiten aan boord en aan wal.

Professioneel Engelstalig expeditieteam dat lezingen geeft en landingen en activiteiten begeleidt.

Gratis thee en koffie aan boord.

✓  Lening van laarzen, wandelstokken en benodigde uitrusting voor optionele en inbegrepen activiteiten.

Gratis Wi-Fi aan boord voor alle gasten. Houd er rekening mee dat we in afgelegen gebieden varen met een beperkte verbinding. Streaming wordt niet ondersteund.

Fitnessruimte, bubbelbaden en panoramische sauna.

Alle maaltijden inclusief drankjes (bier en wijn, frisdranken en mineraalwater)


Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Reisverzekeringen.

! Optionele excursies met lokale partners.

! Optionele excursies met het Expeditieteam, zoals: kajakken, camping, gletsjerwandelingen.

! Bagage afhandeling.


Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijs omstandigheden.