Antarctica Vakantie 11 dagen per ms Ortelius

Antarctica vakantie met optie om te kamperen, kajakken of duiken!


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Ortelius in Ushuaia. In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia naar Tierra del Fuego, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan het Beagle Kanaal. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar u over de Zuidpoolcirkel vaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen.

Highlights:

- Grote albatros

- Grijskop albatros

- Roetkopalbatros


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

U vaart direct naar "Hoog Antarctica". U passeert de Melchior eilanden en het Schollaert Kanaal tussen de Brabant en Antwerpeneiland. Op Cuverville eiland zult u een grote kolonie ezel pinguïns vinden en broedende sub antarctische stormvogels. Cuverville eiland is een klein steil eiland, gelegen tussen de bergen van het Antarctisch Schiereiland en Danco eiland. Als u landt op Danco eiland, kunt u de ezelspinguins waarnemen en eventueel de wendell zeehond en de krabbeneter. In Neko Harbour zult u weer de kans hebben om voet aan land te zetten op het Antarctische continent. U komt in een prachtig landschap met de enorme gletsjers. U geniet van het landschap waarbij u omringd wordt door bergpieken tijdens uw trip met zodiac in Paradise Bay. Hier heeft u opnieuw de kans om voet aan wal te zetten. U kunt in een zodiac ook de kleine waterwegen te bevaren in deze prachtige baai. In dit gebied heeft u een goede kans om bultruggen en dwergvinvissen te zien. Na het varen door het Neumayer kanaal, hopen we een kans te krijgen om het oude Britse onderzoeksstation met een bezoek te vereren.


Port Lockroy
Port Lockroy

Er staat nu een museum en postkantoor op Port Lockroy op Goudier eiland. Dicht bij Port Lockroy kunnen wij ook een landing maken op Jougla Point met de ezel pinguïns en de keizeraalscholver. Terwijl we verder varen naar het zuiden, naar Pléneau en Petermann Island, komen we door het spectaculaire Lemaire Channel. Hier zijn opnieuw keizeraalscholvers te zien, maar ook Adéliepinguins. In het water rondom dit gebied is de kans groot dat u bultrugwalvissen, dwergvinvissen en vinvissen tegenkomt. Vervolgens varen we weer noordwaarts, door Gerlache Strait. Dan zult u aankomen in Wilhelmina Bay, waar vaak bultrugwalvissen naar voedsel zoeken. Hier kunnen we met de zodiacs een tocht maken bij het wrak van Guvernøren, een oude walvisvaarder dat hier in vlammen opging in 1915. Daarna vaart u rond de Melchior Islands, temidden van een sprookjesachtig landschap met eilanden vol ijs en mooi gevormde ijsbergen. Hier kunt u mogelijk weer walvissen ontmoeten, maar ook zeeluipaarden en krabbeneters. Na deze bestemming varen we weer via de Drake Passage naar Ushuaia.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia wordt u gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.

Highlights:

- Bekijken van diverse vogels

- Drake Passage


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

We ontschepen m/v Ortelius in de ochtend na het ontbijt in Ushuaia.


LET OP: De hierboven beschreven route is afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Reisdata

 9 januari - 19 januari 2019 (OTL28)

 6 februari - 16 februari 2019 (OTL30)

Antarctica vakantie 

Een Antarctica vakantie naar het Antarctisch Schiereiland. Ontdek Antarctica en kies voor één van de unieke extra opties die deze reizen bieden: kamperen, kajakken of duiken.

​​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km, dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden\' Antarctica reizen, een belevenis om nooit te vergeten!

Antarctica vakantie - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan.Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Ortelius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een Antarctica vakantie.

 

Prijslijst Antarctica Vakantie 11 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 09/1 - 19/1 2019 (OTL28) Prijs per persoon 06/2 - 16/2 2019 (OTL30)
4 persoonshut patrijspoort 6350 6350
3 persoonshut patrijspoort 7150 7150
2 persoonshut patrijspoort dek 3 7850 7850
2 persoonshut patrijspoort dek 4 7850 7850
2 persoonshut raam 8150 8150
2 persoonshut deluxe 8750 8750
2 persoonshut superioir 9350 9350

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Alle vliegtickets, of chartervluchten.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons in samenwerking met Amedida travel worden geregeld.

! Transfers naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Prijzen van extra opties die u kunt boeken, in dit geval het kamperen, kajakken of duiken.

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder gaat worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.

Kijk ook eens naar:

Klassiek Antarctica & Zuidelijke Shetland Eilanden per ms Ortelius
Ontdek klassiek Antarctica, de South Shetlands en breng een bezoek aan Deception Island. Deception eiland is bekend als de veiligste haven van Antarctica. De ingang van de veilige baai is slechts 230 m breed. Een spectaculaire route om te varen. Op Cuverville Eiland zult u een grote kolonie ezelspinguïns en broedende sub-antarctische stormvogels vinden. In Neko Harbour zult u weer de kans hebben om voet aan land te zetten op het Antarctische continent.
Expeditie Antarctica, Basecamp Plancius (12 dagen)
Basecamp is per definitie een tijdelijk kamp opslaan als startplaats van waaruit een activiteit begint. In dit geval tijdens de expeditie Antarctica. Wij bieden activiteiten die verder gaan dan onze normale offshore programma's. De volgende activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen: sneeuwschoenwandelen, bergbeklimmen, kamperen en kajakken.