Antarctica Vakantie 10 dagen per m/s Hondius

Antarctica vakantie met optie om te kamperen, kajakken of duiken!


M/S Hondius
M/S Hondius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
2 drie-persoons hutten
42 twee-persoons hutten
11 deluxe hutten
8 superior hutten
15 suites

Lengte 107.60m
Breedte 17.6m


Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Vlucht Amsterdam - Ushuaia

U reist op eigen gelegenheid van Nederland naar Ushuaia. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

In Ushuaia gaat u aan boord van het ms Hondius. Vanuit deze stad, de meest zuidelijk gelegen ter wereld, vaart u aan het begin van de avond naar het zuiden, op weg naar Antarctica. De rest van de avond kunt u genieten van de prachtige uitzichten op het Beaglekanaal.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Tijdens deze twee dagen vaart u over Drake Passage. In de oceanografische overgangszone bij Antarctica kan de watertemperatuur in een paar uur tijd extreem dalen. Koud en voedselrijk water komt naar het oppervlak dankzij de botsende zeestromen. Dit trekt veel zeevogels aan, waardoor rondom het schip onder andere grote albatrossen, grijskopalbatrossen, wenkbrauwalbatrossen, roetkopalbatrossen, kaapse duiven, zuidelijke stormvogels, Wilson stormvogeltjes, zwartbuikstormvogeltjes en Antarctische stormvogels te zien zijn.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Grijze rots pieken, bestreken met dikke lagen sneeuw, torens van gebroken blauwwit ijs en wonderlijke dieren die zijn aangepast aan deze extreme omgeving, verwelkomen ons terwijl we dit haast onwereldse gebied binnenvaren. We varen meteen naar ‘High Antarctica’, langs de Melchior Islands en door het Schollaert Channel, tussen Brabant en Anvers Island. Dit zijn mogelijke mogelijk te bezoeken plaatsen:

Danco Island – Onze activiteiten op dit bijna geheel met ijs bedekte eiland zijn gefocust op de Ezelspinguïn kolonie die zich op het eiland bevindt. Weddell en Krabbeneter zeehonden bevinden zich hier vaak op de kust.

Neko Harbour – hier krijgen we de kans om zelf op het Antarctische continent te stappen – een episch landschap van reusachtige gletsjers en uitgeslepen, met sneeuw bedekte rotswanden.

Paradise Bay - Ons volgende doel brengt ons naar het paradijs: Paradise Bay, zo genoemd vanwege zijn ongeëvenaarde schoonheid. Hier stappen we in de Zodiacs voor een cruise in de met ijsbergen bezaaide baai, waar vaak ook zeehonden en walvissen zich laten bewonderen.

Port Lockroy - Nadat we door het Neumayer Channel zijn gevaren verwachten we het oude Britse onderzoeksstation ‘Port Lockroy’, op Goudier Island te kunnen bezoeken, nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers broeden. Er zijn hier ook schitterende mogelijkheden om te kajakken en zelfs om te kamperen. Wanneer de omstandigheden goed zijn binden we de sneeuwschoenen onder en trekken we de kust langs om zo meer van het landschap en de dieren te kunnen zien.

Wilhelmina Bay & Guvernøren - Dit is een gebied waar we vaak Bultruggen tegenkomen. We kunnen hier een tocht met de Zodiacs maken bij het wrak van Guvernøren, een oude walvisvaarder die hier in 1915 in vlammen opging. Rond de Melchior Islands, temidden van een sprookjesachtig landschap van beijsde eilanden en mooi gevormde ijsbergen, ontmoeten we mogelijk weer walvissen en ook Zeeluipaarden en Krabbeneters.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Deze twee dagen brengt u volledig door op zee. Tijdens de oversteek van de Drake Passage heeft u weer de gelegenheid om vele zeevogels te zien.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U komt in de ochtend aan in Ushuaia en gaat na het ontbijt van boord.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

Op eigen gelegenheid reist u weer terug naar Nederland. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


LET OP: De hierboven beschreven route is afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Reisdata

18 - 27 maart 2021


Antarctica Vakantie per m/s Hondius

Een Antarctica vakantie naar het Antarctisch Schiereiland. Ontdek Antarctica en kies voor één van de unieke extra opties die deze reizen bieden: kamperen, kajakken of duiken.

​​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km, dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden\' Antarctica reizen, een belevenis om nooit te vergeten!

Antarctica vakantie - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Hondius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een Antarctica vakantie.

 

Prijslijst Antarctica Vakantie 10 dagen per m/s Hondius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon HDS33 | 18 maart - 27 maart 2021
4-persoons hut patrijspoort 4950
3-persoons hut patrijspoort 5600 (wachtlijst)
2-persoons hut patrijspoort 6100 (wachtlijst)
2-persoons hut raam 6350
2-persoons hut deluxe 6750
2-persoons hut superior 7250
Junior Suite 7750
Grand suite met privé balkon 8900

Prijzen in €

Inclusief:

✓ De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

✓ Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team. 

Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping).

Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Transfers naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Kijk ook eens naar:

Antarctica walvis safari, 14 dagen per ms Hondius
Tijdens deze Antarctica walvis safari zijn de walvissen niet het enige hoogtepunt. Naast dat we deze prachtige dieren ongetwijfeld gaan tegenkomen, kunt u onderweg ook genieten van de unieke omgeving van Antarctica. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de Drake Passage, maar ook Danco Island, Paradise Bay en natuurlijk het Antarctisch continent zelf.