Antarctica Vakantie 11 dagen per ms Plancius

Antarctica vakantie met optie om te kamperen, kajakken of duiken!


M/S Plancius
M/S Plancius

112 passagiers
4 vier-persoons hutten
40 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de middag gaat u inschepen op het schip m/s Plancius in Ushuaia. In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia naar Tierra del Fuego, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan het Beagle Kanaal. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar u over de Zuidpoolcirkel vaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen.

Highlights:

- Grote albatros

- Grijskop albatros

- Roetkopalbatros


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

U vaart direct naar "Hoog Antarctica". U passeert de Melchior eilanden en het Schollaert Kanaal tussen de Brabant en Antwerpeneiland. Op Cuverville eiland zult u een grote kolonie ezel pinguïns vinden en broedende sub antarctische stormvogels. Cuverville eiland is een klein steil eiland, gelegen tussen de bergen van het Antarctisch Schiereiland en Danco eiland. Als u landt op Danco eiland, kunt u de ezelspinguins waarnemen en eventueel de wendell zeehond en de krabbeneter. In Neko Harbour zult u weer de kans hebben om voet aan land te zetten op het Antarctische continent. U komt in een prachtig landschap met de enorme gletsjers. U geniet van het landschap waarbij u omringd wordt door bergpieken tijdens uw trip met zodiac in Paradise Bay. Hier heeft u opnieuw de kans om voet aan wal te zetten. U kunt in een zodiac ook de kleine waterwegen te bevaren in deze prachtige baai. In dit gebied heeft u een goede kans om bultruggen en dwergvinvissen te zien. Na het varen door het Neumayer kanaal, hopen we een kans te krijgen om het oude Britse onderzoeksstation met een bezoek te vereren.


Deception Island
Deception Island

Op onze weg naar het Noorden door de Gerlache Strait waar we uiteindelijk bij de Zuid Shetland eiland komen. We zullen varen naar Deception eiland. Dit eiland behoort tot de zuidelijke Shetlandeilanden. Deception eiland is bekend om zijn veiligste haven van Antarctica. De ingang van de veilige baai is slechts 230 m breed. Een spectaculaire route om te varen. Hier vindt u warmwaterbronnen, een verlaten walvisvangst station, duizenden Kaapse stormvogels, vele kelpmeeuwen, en onder andere de wenkbrauwalbatros. Wilsons stormvogeltjes en zwartbuikstormvogeltjes nesten in de ruïnes van de walvisvangst station in Whalers Bay. U vaart vanaf dit punt richting de Shetland eilanden. Deze vulkanische eilanden van de Zuid-Shetlands zijn winderig en vaak gehuld in mist en nevel, maar bieden wel subtiele genoegens. Er is een mooie verscheidenheid aan flora; mossen, korstmossen en bloeiende grassen en fauna; zoals de ezel pinguïn, stormbandpinguin en de zuidelijke reuze stormvogel. Uw reis gaat verder door een smalle Straat naar de open zee, richting Ushuaia.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia wordt u gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.

Highlights:

- Bekijken van diverse vogels

- Drake Passage


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

We ontschepen m/v Ortelius in de ochtend na het ontbijt in Ushuaia.


Kamperen Antarctica
Kamperen Antarctica

Kamperen Antarctica is een unieke ervaring, het enige geluid dat je zal horen is afkomstig van de nabijgelegen pinguïnkolonies en de afkalvende gletsjers.


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


LET OP: De hierboven beschreven route is afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Reisdata

9 januari - 19 januari 2020


Antarctica vakantie 

Een Antarctica vakantie naar het Antarctisch Schiereiland. Ontdek Antarctica en kies voor één van de unieke extra opties die deze reizen bieden: kamperen, kajakken of duiken.

​​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km, dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden\' Antarctica reizen, een belevenis om nooit te vergeten!

Antarctica vakantie - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan.Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Ortelius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een Antarctica vakantie.

 

Prijslijst Antarctica Vakantie 11 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon PLA26 | 9 - 19 januari 2020
4-persoons hut patrijspoort 6550
3-persoons hut patrijspoort 7400
2-persoons hut patrijspoort dek 3 8100
2-persoons hut patrijspoort dek 4 8100
2-persoons hut raam 8400
2-persoons hut deluxe 8950
2-persoons hut superior 9650

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.


Exclusief:

! Alle vliegtickets, of chartervluchten.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons in samenwerking met Amedida travel worden geregeld.

! Transfers naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Prijzen van extra opties die u kunt boeken, in dit geval het kamperen, kajakken of duiken.

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder gaat worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.

Kijk ook eens naar:

Klassiek Antarctica & Zuidelijke Shetland Eilanden per ms Ortelius
Ontdek klassiek Antarctica, de South Shetlands en breng een bezoek aan Deception Island. Deception eiland is bekend als de veiligste haven van Antarctica. De ingang van de veilige baai is slechts 230 m breed. Een spectaculaire route om te varen. Op Cuverville Eiland zult u een grote kolonie ezelspinguïns en broedende sub-antarctische stormvogels vinden. In Neko Harbour zult u weer de kans hebben om voet aan land te zetten op het Antarctische continent.