Antarctica walvis safari, 14 dagen per ms Hondius

Antarctica walvis safari, 14 dagen per ms Hondius


M/S Hondius
M/S Hondius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
2 drie-persoons hutten
42 twee-persoons hutten
11 deluxe hutten
8 superior hutten
15 suites

Lengte 107.60m
Breedte 17.6m


Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Vlucht Amsterdam - Ushuaia

U reist op eigen gelegenheid van Nederland naar Ushuaia. Wij helpen u graag met het uitzoeken en regelen van de beste vluchten.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

In Ushuaia gaat u aan boord van het ms Hondius. Vanuit deze stad, de meest zuidelijk gelegen ter wereld, vaart u aan het begin van de avond naar het zuiden, op weg naar Antarctica. De rest van de avond kunt u genieten van de prachtige uitzichten op het Beaglekanaal.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Tijdens deze twee dagen vaart u over Drake Passage. In de oceanografische overgangszone bij Antarctica kan de watertemperatuur in een paar uur tijd extreem dalen. Koud en voedselrijk water komt naar het oppervlak dankzij de botsende zeestromen. Dit trekt veel zeevogels aan, waardoor rondom het schip onder andere grote albatrossen, grijskopalbatrossen, wenkbrauwalbatrossen, roetkopalbatrossen, kaapse duiven, zuidelijke stormvogels, Wilson stormvogeltjes, zwartbuikstormvogeltjes en Antarctische stormvogels te zien zijn.


Danco Island, Antarctica ezelspinguin kolonie
Danco Island, Antarctica ezelspinguin kolonie

Enorme lagen witte sneeuw op de grijze rotsen, enorme blauwwitte ijsbergen en bijzondere dieren die zich hebben aangepast aan deze extreme leefomgeving. Het zorgt voor een haast onwerelds beeld. Eén van de mooiste gebieden van Antarctica is de Gerlache Strait en omgeving. Deze plek bereikt u sowieso en andere mogelijke landingsplekken zijn:

Danco Island: hier wordt gefocust op de ezelspinguin, dus ook de activiteiten zullen in het teken van deze dieren staan. Naast deze dieren zijn er ook vaak Weddell zeehonden en krabbeneters op de kust te zien.
Neko Harbour: op deze plek kunt u echt voet aan land zetten op het Antarctisch continent. Geniet van het prachtige landschap met reusachtige gletsjers en met sneeuw bedekte rotsen.
Paradise Bay: hier gaat u per zodiac van boord, om tussen de prachtige ijsbergen door te varen. Ook zullen er zeehonden op de ijsschotsen liggen en er worden regelmatig bultruggen en dwergvinvissen gespot.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Het schip vaart verder en ten zuiden van het Lemaire Channel zal u de volgende ochtend wakker worden, tussen de rotsachtige eilanden. Hier bent u niet ver meer van de Zuidpoolcirkel vandaan. Als het ijs het toelaat, zal het schip door de Gullet varen, tussen Adelaide Island en Antarctica door. Dit zorgt voor spectaculaire uitzichten rondom en terwijl het schip steeds verder zuidwaarts vaart, kunt u volop van dit uitzicht genieten vanaf de boeg van het schip. Op sommige plekken is het zelfs mogelijk om de omgeving nog beter te verkennen met behulp van de zodiacs. Mogelijke plekken die u verder bezoekt:
Pourqoui Pas Island: dit eiland is vernoemd naar de Franse poolonderzoeker Charcot en de kapitein zal proberen hier omheen te varen. Het landschap is spectaculair dankzij smalle fjorden en hoge bergen.
Horseshoe Island: hier vindt u de overblijfselen van een oude Britse basis uit de jaren '50 van de vorige eeuw. Het is al in 1975 verlaten, maar is nog steeds volledig ingericht als toen het werd verlaten.
Stonington Island: op deze plek vindt u zelfs 2 voormalige bases; een Britse en een Amerikaanse. Als het lukt om hier aan land te gaan, is het ook direct de meest zuidelijke landing die u tijdens deze reis zal maken, op ongeveer 68° zuiderbreedte. Vanaf hier zal het schip weer noordwaarts varen.
Hanusse Bay: in dit gebied kunt u genieten van de ontelbare ijsbergen. Daarnaast heeft u hier goede kansen op het spotten van walvissen.


Marguerite Bay
Marguerite Bay

Als het niet mogelijk is om de route naar het zuiden via Crystal Sound en Hanusse Bay te maken, is het mogelijk om een route te varen langs de westkant van Adelaide Island. Op die manier kan Marguerite Bay bereikt worden.

Als zelfs dit niet mogelijk is, is de laatste optie om deze dagen in te vullen rondom het Arctisch Schiereiland, in de omgeving van de Penloa en de Gerlache Strait.


Wilhelminabaai
Wilhelminabaai

Het schip vaart richting de Crystal Sound en u komt opnieuw in de buurt van de zuidpoolcirkel. Bij de Fish Islands in de buurt wordt de kans op het zien van walvissen steeds groter. Er zal dan ook geprobeerd worden hier een zodiactocht of een landing te maken. Het landschap is opnieuw adembenemend mooi en zowel op als tussen de vele ijsbergen kunt u vaak adeliepinguins zien.

De weersvoorspellingen voor de Drake Passage bepalen hoe laat het schip uit Antarctica moet vertrekken.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Deze twee dagen brengt u volledig door op zee. Tijdens de oversteek van de Drake Passage heeft u weer de gelegenheid om vele zeevogels te zien.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U komt in de ochtend aan in Ushuaia en gaat na het ontbijt van boord.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

U reis op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland.


Reisdata

 17 maart - 30 maart 2020 (HDS32)

Antarctica walvis safari

Tijdens deze Antarctica walvis safari zijn de walvissen niet het enige hoogtepunt. Naast dat we deze prachtige dieren ongetwijfeld gaan tegenkomen, kunt u onderweg ook genieten van de unieke omgeving van Antarctica. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de Drake Passage, maar ook Danco Island, Paradise Bay en natuurlijk het Antarctisch continent zelf.

Laat u door het ervaren team van het ms Hondius naar de mooiste plekken van Antarctica brengen, om op die manier zo veel mogelijk moois te ontdekken. Uiteraard komt u tijdens deze speciale walvis safari expeditiereis verschillende soorten walvissen tegen. In deze omgeving kunt u met name denken aan de bultrug en de dwergvinvis. Behalve de walvissen zullen we tijdens deze walvisreis ook pinguins, zeehonden en verschillende soorten vogels tegenkomen. Al deze bijzondere dieren zullen gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring zorgen.

Niet alleen deze dieren maken deze walvis safari tot een onvergetelijke reis. Ook de landschappen die we kunnen bewonderen zullen veel indruk maken. Overal kunt u genieten van het uitzicht op hoge bergen, gletsjers, fjorden en vlaktes vol met ijs en sneeuw. Dit is een wonderlijke witte wereld die u nergens anders zal tegenkomen. Dit moet u zelf ervaren!

Antarctica walvis safari - Algemene informatie

De reis zoals die hierboven en aan de linkerkant beschreven wordt, is slechts bedoeld als indicatie. Het definitieve programma kan variëren, afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden. Ook zijn de beschikbaarheid van landingsplaatsen en de mogelijkheid om wilde dieren te zien van groot belang voor het uiteindelijke programma van deze walvissafari. Het programma wordt aan boord van het schip bepaald door de expeditieleider. Flexibiliteit is daarom van groot belang voor deelnemers van deze expeditiereis naar de walvissen.


 

Prijslijst Antarctica walvis safari, 14 dagen per ms Hondius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon HDS32 | 17 maart - 30 maart 2020
4-persoons hut patrijspoort 6950
3-persoons hut patrijspoort 7850
2-persoons hut patrijspoort 8550
2-persoons hut raam 8950
2-persoons hut deluxe 9600
2-persoons hut superior 10250
Junior suite 10950
Grand suite met privé balkon 12600

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Transfers naar het schip in Ushuaia.

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Kijk ook eens naar:

Antarctica Vakantie 10 dagen per m/s Hondius
Een Antarctica vakantie met de unieke extra mogelijkheid om hier te kamperen, kajakken en/ of duiken! U komt in een prachtig landschap met de enorme gletsjers. U geniet van het landschap waarbij u omringd wordt door bergpieken tijdens uw trip met zodiac in Paradise Bay. Hier heeft u opnieuw de kans om voet aan wal te zetten.