Antarctica walvis safari, 15 dagen per ms Ortelius

Antarctica walvis safari, 15 dagen per ms Ortelius


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de namiddag schepen we in, in de haven van Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld. We varen gedurende de avond door het schilderachtige Beagle kanaal, richting de Drake Passage.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Tijdens deze twee dagen vaart u over Drake Passage. In de oceanografische overgangszone bij Antarctica kan de watertemperatuur in een paar uur tijd extreem dalen. Koud en voedselrijk water komt naar het oppervlak dankzij de botsende zeestromen. Dit trekt veel zeevogels aan, waardoor rondom het schip onder andere grote albatrossen, grijskopalbatrossen, wenkbrauwalbatrossen, roetkopalbatrossen, kaapse duiven, zuidelijke stormvogels, Wilson stormvogeltjes, zwartbuikstormvogeltjes en Antarctische stormvogens te zien zijn. Als we bij de South Shetland Islands varen, zien we mogelijk al de eerste ijsbergen.


Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie
Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie

We varen meteen naar 'High Antarctica', via de Melchior Islands en het Schollaert Channel, tussen Brabant en Anvers Island. Cuverville Island, een klein en steil eiland, ligt genesteld tussen de bergen van het Antarctic Peninsula en Rongé Island. Op deze plek is een grote kolonie ezelspinguins te bewonderen, evenals broedende koppels Subantarctische grote jagers. Bij Neko Harbour en Paradise Bay kunnen we aan land in een prachtig landschap met steile bergen en gigantische gletsjers. In Paradise Bay kunt u tijdens een tocht in een zodiac genieten van een paradijselijk landschap met veel ijsbergen, omringd door hoge bergpieken. In dit gebied is de kans op het spotten van bultrugwalvissen en dwergvinvissen erg groot. Daarna vaart het schip verder naar het zuiden, in de richting van het spectaculaire Lemaire channel.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Op dag 6 varen we bij de poolcirkel, nadat we 's nachts door het eilandrijke gebied ten zuiden van het Lemaire Channel zijn gevaren. We varen verder naar het zuiden, waarna we de poolcirkel ook zullen passeren. Hier varen we door de nauwe Gullet, tussen Adelaide Island en Antarctica. Het landschap is hier spectaculair! Indien we toestemming krijgen, gaan we aan land bij Rothera, het belangrijkste Britse station in Antarctica. Als dit niet mogelijk is, maken we een landing op één van de vele eilanden in de omgeving. Ook zullen we proberen rondom het eiland Pourqoui Pas te varen. U heeft hier vanaf het schip een spectaculair uitzicht op nauwe fjorden en ruige bergen. Base Y, een voormalige Britse basis, bevindt zich op Horseshoe Island. Base Y is een verlaten onderzoeksstation uit de jaren '50, maar is nog steeds uitgerust alsof het in gebruik is. Naast Base Y, proberen we aan land te gaan bij Base E, dat tot 1975 in gebruik was. Dit zal de meest zuidelijke landing van de reis zijn. Op de terugweg richting het noorden proberen we te landen op Avian Island, dat zo heet vanwege de vele vogels die hier broeden, waaronder de Adéliepinguin.


Wilhelminabaai
Wilhelminabaai

Op dag 9 bevinden we ons opnieuw bij de poolcirkel, terwijl we de Crystal Sound binnenvaren. We maken een zodiac cruise en eventueel ook een landing. Hier bestaat een goede kans dat we bultrugwalvissen tegenkomen. In de omgeving ziet u een prachtig landschap met ijsbergen en gletsjers. Hier zijn opnieuw adéliepinguins te zien, terwijl op Petermann Island ook keizeraalscholvers te zien zijn. Na Petermann Island komen we aan bij Pléneau Island, waar regelmatig bultrugwalvissen en vinvissen gespot worden. Met de zodiacs kunnen we prachtig cruisen tussen de enorme ijsbergen. Als we Wilhelmina Bay bezoeken, verwachten we bultruggen te zien die op zoek zijn naar voedsel. In Foyn Harbour kunnen we met de zodiacs een tocht maken bij het wrak van Guvernøren, een oude walvisvaarder die hier in 1915 vlammen opging.


Zuidelijke Shetlandeilanden
Zuidelijke Shetlandeilanden

Dit is de laatste dag dat we echt bij het Antarctisch schiereiland zijn. Op deze dag bezoeken we Hannah Point. Dit ligt in een relatief klein gebied, waar een enorme variëteit aan dieren te zien is. Denkt u hierbij aan ezelspinguins, keelbandpinguins, zuidelijke reuzestormvogels en vaak zelfs zeeolifanten. Daarnaast zijn in deze tijd van het jaar ook veel pelsrobben te vinden op de stranden. Rond de middag gaan we de Drake Passage op, richting Ushuaia.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Deze twee dagen brengt u volledig door op zee. Tijdens de oversteek van de Drake Passage hebben we weer de gelegenheid om vele zeevogels te zien.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

We komen in de ochtend aan in Ushuaia en ontschepen na het ontbijt.


Reisdata

 14 maart - 28 maart 2018 (OTL32)

Antarctica walvis safari - Reisinformatie

Tijdens deze Antarctica walvis safari zijn de walvissen niet het enige hoogtepunt. Naast dat we deze prachtige dieren ongetwijfeld gaan tegenkomen, kunt u onderweg ook genieten van de unieke omgeving van Antarctica. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de Drake Passage, maar ook de South Shetland Islands, Paradise Bay en natuurlijk het Antarctisch continent zelf.

Laat u door het ervaren team van het ms Ortelius naar de mooiste plekken van Antarctica brengen, om op die manier zo veel mogelijk moois te ontdekken. Uiteraard komt u tijdens deze speciale walvis safari expeditiereis verschillende soorten walvissen tegen. In deze omgeving kunt u met name denken aan de bultrugwalvis en de dwergvinvis. Behalve de walvissen zullen we tijdens deze walvisreis ook pinguins, zeeluipaarden, zeehonden en verschillende soorten vogels tegenkomen. Al deze bijzondere dieren zullen gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring zorgen.

Niet alleen deze dieren maken deze walvis safari tot een onvergetelijke reis. Ook de landschappen die we kunnen bewonderen zullen veel indruk maken. Overal kunt u genieten van het uitzicht op hoge bergen, gletsjers, fjorden en vlaktes vol met ijs en sneeuw. Dit is een wonderlijke witte wereld die u nergens anders zal tegenkomen. Dit moet u zelf ervaren!

Antarctica walvis safari - Algemene informatie

De reis zoals die hierboven en aan de rechterkant beschreven wordt, is slechts bedoeld als indicatie. Het definitieve programma kan variëren, afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden. Ook zijn de beschikbaarheid van landingsplaatsen en de mogelijkheid om wilde dieren te zien van groot belang voor het uiteindelijke programma van deze walvissafari. Het programma wordt aan boord van het schip bepaald door de expeditieleider. Flexibiliteit is daarom van groot belang voor deelnemers van deze expeditiereis naar de walvissen.


 

Prijslijst Antarctica walvis safari, 15 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon: 14/3 - 28/3 2018 OTL32
4 persoonshut patrijspoort 7050
3 persoonshut patrijspoort 7850
2 persoonshut patrijspoort dek 3 8550
2 persoonshut patrijspoort dek 4 8550
2 persoonshut raam 9000
2 persoonshut deluxe 9800
2 persoonshut superioir 10500

Inclusief:

Alle maaltijden, snacks, koffie en thee gedurende de reis aan boord van het schip.

Alle excursies aan wal en activiteiten gedurende de reis door een zodiac.

Programma van lezingen door de bekende natuurkenners en leiderschap door ervaren expeditieteam.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

Alle overige diensten, belastingen en havengelden in de hele programma.

Uitgebreide informatie over de reis.

Exclusief:

! Alle vliegtickets, of chartervluchten.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons worden geregeld.

! Transfers naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat als de brandstofprijzen US Dollar 120 per vat of duurder gaat worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek, Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van 18 euro te heffen.