Antarctica, Zuid-Georgië en de Falklands - ms Hondius

Antarctica Reizen Zuid Georgië, Falklands - ms Hondius


M/S Hondius
M/S Hondius

174 passagiers

82 hutten

Lengte: 107.6m

Breedte: 17.6m

Diepte: 5.3m


Puerto Madryn
Puerto Madryn

In de middag vaart u vanaf Puerto Madryn richting de Falkland eilanden. Puerto Madryn ligt aan de Golfo de Nuevo en is bekend vanwege de zuidkapers en walvissen die hier regelmatig voorkomen. Tijdens de reis naar de open oceaan heeft u kans om de zuidkapers en walvissen te zien.


Puerto Madryn
Puerto Madryn

Tijdens de reis op zee, zult u zich niet vervelen. Er zijn namelijk vele soorten zeevogels, zoals albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogeltjes, die het schip volgen op haar zuidoostelijke koers.


Carcass Island
Carcass Island

De Falkland eilanden bieden een grote variëteit aan dieren die goed te benaderen zijn als men voorzichtig is. Door de enorme natuurpracht en een breed scala aan bijzondere diersoorten is er voor de vogelliefhebber en de natuurliefhebber veel te zien. Helaas zijn de eilanden bij het grote publiek vrij onbekend en worden ze vaak slechts geassocieerd met de oorlog tussen Argentinië en Groot-Brittannië in 1982. Naast de vogelsoorten zijn er ook veel zeezoogdierensoorten. Aan de kustwateren rondom de eilanden worden vaak de Dolfijn van Peale en de Kortsnuitdolfijn gespot. Bij goede weersomstandigheden landt u op een niet vaak bezochte Steeple Jason Island. Hier bevindt zich de grootste Wenkbrauwalbatros kolonie ter wereld van ongeveer 113.000 broedparen. Ook brengt u een bezoek aan Carcass Island. Dit eiland is geheeld knaagdiervrij waardoor er veel interessante vogelsoorten voorkomen. Zo heeft u de kans om een broedende Magelhaen te zien, maar ook andere trekvogels, steltlopers en Ezelspinguïns. Op Saunders Island vindt u ook Wenkbrauwalbatrossen en kunt u de onhandige landingspogingen van deze vogels observeren wanneer ze terugkomen in de kolonie. Op dit eiland broeden ook Blauwoogaalschovers en 4 pinguïnsoorten: Koningspinguïns, Magelhaenpinguïns, Ezelspinguïns en Rotspinguïns.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

Stanley, de hoofdstad van de Falklands heeft zo’n 2100 inwoners. U kunt deze charmante stad op eigen initiatief verkennen en er de cultuur van de Falkland eilanden ervaren. Het is een mengeling van Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme, met kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. In de omgeving van Stanley zijn meerdere gestrande zeilschepen uit het begin van de vorige eeuw te zien. Het zijn de stille getuigen van de ontberingen van 19e-eeuwse zeilers die Kaap Hoorn probeerden te ronden. Het kleine maar erg interessante museum is zeker een bezoek waard, het biedt een tentoonstelling over de geschiedenis van het stadje, vanaf de eerste dagen van de kolonisatie tot aan de Falkland-oorlog van 1982. De toegangsprijzen voor de lokale attracties zijn niet inbegrepen.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Op weg naar Zuid-Georgië steekt u de Antarctische Convergentie over. Zodra deze oceanografische overgangszone wordt bereikt, kan de watertemperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt door botsende zeestromingen aan het oppervlak gebracht en dit trekt veel zeevogels naar het schip: grote aantallen albatrossen, pijlstormvogels, prions en jagers.


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Het schip zet koers naar mogelijke landingen op Grytviken, Salisbury Plain, St. Andrews Bay en Gouden Haven om u een goed beeld te geven van de diversiteit aan landschappen en wilde dieren, zoals de olifant zeehonden, pelsrobben, en de Koningspinguïns. Eén van de hoogtepunten zou een bezoek kunnen zijn aan Prion eiland. Daar kunt u hoogstwaarschijnlijk genieten van de broedplaatsen van de grote albatros. Ook kunt u genieten van het moment waarop kuikens hun vleugels testen. In Salisbury Plain, St Andrews Bay en Gold Harbour bevinden zich, naast de grootste Koningspinguïns kolonies van Zuid-Georgië, ook de grootste aantallen Zuidelijke zeeolifanten ter wereld. Het is een ongelooflijk spektakel om zo’n 4 ton zware zeeolifant stier te zien vechten om zijn harem te bewaken, terwijl tientallen vrouwtjes net bevallen zijn of op het punt staan dit te doen. De stranden liggen in de paartijd afgeladen vol met zeeolifanten. In Fortuna Bay bevolken Koningspinguïns en pelsrobben de stranden. Vanaf hier proberen we het laatste stuk van de Shackleton route te volgen. De wandelroute leidt over een bergpas via de ‘Shackleton waterval’ naar Stromness, een verlaten walvisvaarders nederzetting. Alle wandeltochten worden begeleid door gidsen en zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van landingsplaatsen. In Grytviken bezoekt u het verlaten Noorse walvisvaarders station, waar nu Koningspinguïns door de straten lopen en waar zeeolifanten hun intrek hebben genomen. Hier brengt u een bezoek aan het walvisvaart- en natuurmuseum en het nabijgelegen graf van Shackleton.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Mogelijk komt u tijdens de reis zeeijs tegen. Bij de rand van het ijs is er een kans om enkele hoog-Antarctische vogelsoorten te zien, zoals Zuidpooljagers en Sneeuwstormvogels.


Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station
Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station

De bedoeling is dat u een bezoek kunt brengen aan Orcadas station, dit is een Argentijnse basis op Laurie Island. Het vriendelijke basis personeel zal ons hun faciliteiten laten zien en u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende gletsjers. Wanneer het niet lukt om hier te landen, staat Shingle Cove, op Signy Island op het programma.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

We zetten koers richting Antarctica en passeren reusachtige ijsbergen en mogelijk ook vinvissen. Er is ook een zeer goede kans op het zien van Antarctische stormvogels.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Wanneer het de ijssituatie het toelaat varen we de met ijsbergen bezaaide Weddell Sea binnen. Hier is het verschijnen van enorme plateau ijsbergen het teken dat we de oostelijke zijde van het Antarctic Peninsula bereikt hebben. Een mogelijke landingsplaats is Brown Bluff waar we voet kunnen zetten op het Antarctische continent. Wanneer de zeeijs condities ongunstig zijn om de Weddell Sea vanuit het westen binnen te kunnen komen, dan varen we richting Elephant Island en vandaar via de Bransfield Strait, tussen de South Shetlands en het Antarctic Peninsula door, de Antarctic Sound binnen. De vulkanische South Shetland Islands zijn erg winderig en vaak gehuld in nevel en mist, maar ze bieden een aantal subtiele genoegens. Zo is er een grote variëteit aan flora (mossen, korstmossen en bloeiende grassen) en fauna, zoals Ezelspinguïns, Kinbandpinguïns en Zuidelijke reuzenstormvogels. Op Half Moon Island bevindt zich een grote Kinbandpinguïn kolonie en er liggen vaak Weddell zeehonden op de kust, in de buurt van het meestal onbemande Argentijnse station ‘Camara’. Deception Island is een zogenaamde subductie krater, die via een nauwe opening met de zee verbonden is waardoor er een natuurlijke haven is gevormd voor schepen. Het schip waagt zich via de spectaculaire Neptune’s Bellow in de krater. Hier vinden we in een vulkanisch maanlandschap een verlaten walvisvaarders station, warmwaterbronnen, duizenden Kaapse duiven, veel Kelpmeeuwen, Grote jagers en Zuidpoolsternen. Wilson stormvogeltjes en Zwartbuikstormvogeltjes hebben nesten in de ruïnes van het verlaten walvisvaarders station in Whalers Bay. Vaak bezoeken pinguïns en zeehonden de geothermisch verwarmde stranden. Een alternatief is een landing bij Telefon Bay, verder de ondergelopen caldera in. Deze verlengde reis geeft de mogelijkheid om verder langs het westelijke deel van het Antarctic Peninsula te varen. In de Gerlache Strait zijn een aantal schitterende landingen waar het ook mogelijk is om voet op het Antarctisch Continent te zetten, te midden van een episch landschap van Alpine bergpieken en reusachtige gletsjers. Ezelspinguïns, zeeluipaarden, Weddell zeehonden, Bultruggen en Dwergvinvissen worden hier regelmatig gezien. Het adembenemende landschap gaat verder ten zuiden van de Gerlache Strait. Wanneer de condities goed zijn bereiken we mogelijk het geroemde Lemaire Channel.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

We varen weer noordwaarts, richting de Drake Passage. Hier ontmoet u weer oude bekenden; de vele zeevogels die u voor het eerst ontmoet heeft op de heenreis, maar die nu op ons overkomen als oude bekenden.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Aan ieder mooi avontuur komt uiteindelijk een einde. U scheept af in Ushuaia, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op u gemaakt hebben.


LET OP: U vaart naar de Falkland-eilanden - Zuid Georgia - Antarctisch Schiereiland. Maar de route is afhankelijk van het lokale ijs en de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Reisdata

 1 - 21 november 2020 (HDS21-20)

​​In samenwerking met Oceanwide Expeditions bieden wij deze unieke 20-daagse expeditiecruise aan. Dit is één van de mooiste expeditiereizen die wij aanbieden. Niet alleen bezoekt u het Antarctisch Schiereiland, maar tevens de schitterende en dierenrijke eilanden van de Falkland Eilanden en Zuid-Georgië.

Antarctica Reizen 

De reis start in het zuiden van Argentinië in Ushuaia. Hier zult u aan boord gaan van het schip ms Hondius. Na een volledige dag op zee zullen de Falkland Eilanden de eerste bestemming zijn. Tijdens een mooie wandeling langs de kust van Carcass Island zullen we veel dieren tegenkomen, zoals pinguïns en trekvogels. Op dit eiland​ broeden maar liefst 4 soorten pinguins: de Koningspinguïn, de Magelhaenpinguïn, de Ezelspinguïn en de RotspinguÏn. Na Carcass Island staat een bezoek aan Stanley gepland.

Zuid-Georgië is een eiland met uitdagende weersomstandigheden. Als het weer het toelaat, zijn er verschillende landingen mogelijk: Prion Island, Fortuna Bay, Grytviken, Salisbury Plain, St Andrews Bay en Gold Harbour.

Op de South Orkney Islands bezoeken we het Orcadas-station, een Argentijnse basis waar we een rondleiding zullen krijgen. Ook de natuur is hier prachtig.

Tot slot staat het Antarctisch Schiereiland op het programma. Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica: een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen, die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor: Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; 'Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden. Antarctica reizen, een belevenis om nooit te vergeten!'

Antarctica Reizen - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Hondius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de Antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt. Een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen. Dat zijn Antarctica reizen.

Prijslijst Antarctica, Zuid-Georgië en de Falklands - ms Hondius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon HDS21-20 | 1 - 21 november 2020
4-persoons hut patrijspoort 10500
3-persoons hut patrijspoort 11600
2-persoons hut patrijspoort 12750
2-persoons hut raam 13300
2-persoons hut deluxe 14150
Superior 15200
Junior suite 16250
Grand suite privé balkon 18600

Prijzen in €

Inclusief:

✓ De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

✓ Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team. 

Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping).

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Transfers naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.