Antarctisch Schiereiland 11 dagen per ms Plancius

Antarctisch Schiereiland 11 dagen per ms Plancius

M/S Plancius
M/S Plancius

112 passagiers
4 drie-persoons hutten
40 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

U reist op eigen gelegenheid naar Ushuaia.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U gaat aan boord in Ushuaia op het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika en vaart vervolgens door het Beagle kanaal. U vaart via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Het schip zal in 2 dagen de Drake Passage overvaren, waarbij u alvast het gevoel krijgt van een echte poolreiziger. Onderweg ziet u mogelijk al de eerste walvis die plotseling omhoog komt.

Bij de Arctische Convergentie komen 2 oceaanstromingen samen, die een natuurlijke grens vormen. Vanaf dit punt veranderen zowel het zeeleven als het vogelleven rondom het schip, want dankzij de botsende stromingen komt er koud en voedselrijk water naar boven. Verschillende albatrossen, grijskopalbatrossen, wenkbrauwalbatrossen, roetkopalbatrossen, kaapse duiven en zuidelijke stormvogels zullen zich vrij plotseling laten zien.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Via de Antarctic Sound, die vaak vol ijsbergen ligt, vaart het schip naar de Weddell Sea. Aan de noordkant van de Antarctic Sound ligt Dundee Island, waar u aan land kunt bij Petrel Cove. Hier staat nog het verlaten Argentijnse 'Base Petrel' station, met een gigantische vliegtuighangar. Hier voltooiden Lincoln Elsworth en Herbert Hollick - Kenyon in 1935 de eerste vlucht over het Antarctisch Continent.


Port Lockroy
Port Lockroy

Bij Graham Land ligt de Wright Ice Piedmont; het volgende doel van deze reis. Tussen 1955 en 1957 werd dit gebied gefotografeerd, om het op die manier in kaart te kunnen brengen. Een piedmont is een type gletsjer dat zich over een vlak terrein uitbreidt en deze gletsjer is vernoemd naar de gebroeders Wright, die in 1903 voor het eerst in een vliegtuig vlogen.


Dag 6: Valdivia Point
Dag 6: Valdivia Point

Terwijl het schip langs Graham Land vaart, heeft u de kans om Valdivia Point te verkennen, vernoemd naar het Duitse onderzoeksschip Valdivia. Verder naar het westen komt u mogelijk ook nog langs Challenger Island en Bluff Island.


Dag 7: Brabant Island
Dag 7: Brabant Island

Langs de westkant van Brabant Island vervolgt het schip haar route, om Avicenna Bay, Buls Bay en Freud Passage te verkennen.


Dag 8: Anvers Island
Dag 8: Anvers Island

Fournier Bay is het volgende gebied dat u zult gaan verkennen, aan de noordoostkust van Anvers Island. Deze baai werd vermoedelijk voor het eerst verkend tijdens de Duitse Dallmann expeditie van 1873-1874 en is vernoemd naar de Franse admiraal Ernest Fournier. Als het mogelijk is, zal een landing worden gepland bij Inverleith Harbour, waar vele Weddell zeehonden en zuidpoolsternen leven.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

De weersverwachting voor de Drake Passage bepaalt hoe laat het schip uit Antarctica zal vertrekken, op weg naar Ushuaia. Onderweg wordt het schip weer gevolgd door een grote selectie van zeevogels.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U komt in de ochtend aan in Ushuaia en gaat na het ontbijt weer van boord.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

U reist op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland, maar we helpen u graag bij het uitzoeken en plannen van de beste heen- en terugreis.


Reisdata

7 - 17 januari 2021 (PLA25)

 4 - 14 februari 2021 (PLA27)

Antarctisch Schiereiland

​​​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctisch schiereiland, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km, dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit ​fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden expeditie Antarctica, een belevenis om nooit te vergeten!

Antarctisch Schiereiland - eilanden en dieren

Antarctica en de sub-Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Plancius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een expeditie naar het Antarctisch Schiereiland.

LET OP: De vaarroute naar het Antarctische schiereiland is afhankelijk van het lokale ijs en de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Prijslijst Antarctisch Schiereiland 11 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Prijs per persoon PLA25 | 7 - 17 januari 2021 PLA27 | 4 - 14 februari 2021
4-persoonshut met patrijspoort 6800 6800
3-persoonshut met patrijspoort Op aanvraag Op aanvraag
2-persoonshut met patrijspoort 8400 8400
2-persoonshut met raam 8750 8750
2-persoons deluxe hut 9300 9300
2-persoons superior hut 9950 9950

Prijzen in €

Inclusief:

✓ De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

✓ Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team. 

Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping).

Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Transfers naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.