Antarctisch Schiereiland 11 dagen per ms Plancius

Antarctisch Schiereiland 11 dagen per ms Plancius

M/S Plancius
M/S Plancius

112 passagiers
4 drie-persoons hutten
40 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U gaat aan boord in Ushuaia op het zuidelijkste punt van Zuid Amerika en vaart vervolgens door het Beagle kanaal. We varen via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar u over de Zuidpoolcirkel vaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden ziet u de eerste ijsbergen.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

U vaart direct naar "Hoog Antarctica". U passeert de Melchior eilanden en het Schollaert Kanaal tussen de Brabant en Antwerpeneiland. Daarna varen we naar het Neumayer kanaal. We gaan ons schip zo positioneren voor een grote hoeveelheid aan activiteiten rondom dit basiskamp. De beschermde wateren rond Wiencke eiland zullen onze speeltuin worden voor allerlei activiteiten. In deze bergachtige omgeving zijn er grote kansen om de regio te voet te verkennen, per zodiac en tijdens kajaktochten. Wandelaars zullen diverse mogelijkheden vinden om heerlijke wandelingen te maken in de buurt van de kustlijnen en de bergbeklimmers zullen hun uitdaging vinden door het beklimmen van heuvels en uitkijkpunten verder landinwaarts. Alle beklimmingen en excursies kunnen alleen worden uitgevoerd in goede weersomstandigheden. We zijn van plan om voor twee nachten voor anker te gaan. Zodat u de mogelijkheid heeft om twee volledige dagen en nachten kunt gebruiken voor activiteiten.


Port Lockroy
Port Lockroy

We zullen een bezoek brengen aan het oude Britse onderzoeksstation, nu gebruikt als museum en postkantoor op Port Lockroy op Goudier eiland. Dicht bij Port Lockroy kunnen we een landing aanbieden op Jougla Point met ezelspinguïns en de blauw oog aalscholver. We kijken uit naar zeeluipaarden, krabbeneters, zeehonden en walvissen. Met goed weer en voldoende tijd varen we door het spectaculaire Lemaire Kanaal naar Booth eiland, Pléneau en Petermann eiland waar we Adéliepinguïns en blauw-oog aalscholvers kunnen vinden. In dit gebied zijn er zijn er ook goede kansen om bultruggen en dwergvinvissen tegen te komen. We kiezen een ander basiskamp die geschikt en dichtbij de activiteit voor de volgende dag. Bij Neko Harbour zullen we opnieuw de kans krijgen om voet op het Antarctische continent te zetten. Geniet van een prachtige landschap met enorme gletsjers tijdens uw zodiactrip, wandelingen en kajak excursies.

Een kleine groep gletsjer wandelaars kan klimmen op de hogere gronden van de gletsjer. We zullen de nacht doorbrengen in Neko of nabij Paradise Bay met een kamp aan de wal. We zullen vroeg in de ochtend vertrekken na het opbreken van onze laatste kamp. We varen via de Melchior eilanden naar de open zee van de Drake Passage. We hebben opnieuw een kans op het zien van veel zeevogels.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia. Onderweg worden we weer gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.

Highlights:

- Vogels spotten

- Drake Passage


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

We komen in de ochtend aan in Ushuaia en ontschepen na het ontbijt.


Reisdata

 28 januari - 7 februari 2019 (PLA26)

 7 februari - 17 februari 2019 (PLA27)

Antarctisch Schiereiland

​​​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctisch schiereiland, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km, dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit
​fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden expeditie Antarctica, een belevenis om nooit te vergeten!

Antarctisch Schiereiland - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan.Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Plancius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is expeditie Antarctica.

LET OP: De vaarroute naar het Antarctische schiereiland is afhankelijk van het lokale ijs en de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie. De activiteiten die aangeboden worden in het basiskamp zijn gratis.

Prijslijst Antarctisch Schiereiland 11 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2019: 28/1 - 7/2 (PLA26) 2019: 7/2 - 17/2 (PLA27)
4 persoonsbuitenhut met patrijspoort 6350 6350
3 persoonsbuitenhus met patrijspoort 7150 7150
2 persoonsbuitenhut met patrijspoort 7850 7850
2 persoonsbuitenhut met raam 8150 8150
2 persoons deluxe hute 8750 8750
Superior hut 9350 9350

Inclusief:

Alle maaltijden, snacks, koffie en thee gedurende de reis aan boord van het schip.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

Alle overige diensten, belastingen en havengelden in de hele programma.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Alle vliegtickets, of chartervluchten.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons in samenwerking met Amedida Travel worden geregeld.

! Transfer naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.