Antarctisch Schiereiland en Zuidelijke Shetland Eilanden, 11 dagen per ms Ortelius

Antarctisch Schiereiland en Zuidelijke Shetland Eilanden, 11 dagen per ms Ortelius

M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de namiddag schepen we in bij Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld en gesitueerd aan het Beagle kanaal. We varen via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Tijdens het oversteken van de Drake Passage wordt het schip gevolgd door allerlei vogelsoorten, zoals albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogels.


Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie
Cuverville Island, Antarctica ezelspinguin kolonie

U vaart direct naar "Hoog Antarctica". U passeert de Melchior eilanden en het Schollaert Kanaal tussen de Brabant en Antwerpeneiland. Op Cuverville eiland zult u een grote kolonie ezel pinguïns vinden en broedende sub antarctische stormvogels. Cuverville eiland is een klein steil eiland, gelegen tussen de bergen van het Antarctisch Schiereiland en Danco eiland. Als u landt op Danco eiland, kunt u de ezelspinguins waarnemen en eventueel de wendell zeehond en de krabbeneter. In Neko Harbour zult u weer de kans hebben om voet aan land te zetten op het Antarctische continent. U komt in een prachtig landschap met de enorme gletsjers. U geniet van het landschap waarbij u omringd wordt door bergpieken tijdens uw trip met zodiac in Paradise Bay. Hier heeft u opnieuw de kans om voet aan wal te zetten. U kunt in een zodiac ook de kleine waterwegen te bevaren in deze prachtige baai. In dit gebied heeft u een goede kans om bultruggen en dwergvinvissen te zien. Na het varen door het Neumayer kanaal, hopen we een kans te krijgen om het oude Britse onderzoeksstation met een bezoek te vereren.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Er staat nu een museum en postkantoor op Port Lockroy op Goudier eiland. Dicht bij Port Lockroy kunnen wij ook een landing maken op Jougla Point met de ezel pinguïns en de keizeraalscholver. Terwijl we verder varen naar het zuiden, naar Pléneau en Petermann Island, komen we door het spectaculaire Lemaire Channel. Hier zijn opnieuw keizeraalscholvers te zien, maar ook Adéliepinguins. In het water rondom dit gebied is de kans groot dat u bultrugwalvissen, dwergvinvissen en vinvissen tegenkomt. Vervolgens varen we weer noordwaarts, door Gerlache Strait. Dan zult u aankomen in Wilhelmina Bay, waar vaak bultrugwalvissen naar voedsel zoeken. Hier kunnen we met de zodiacs een tocht maken bij het wrak van Guvernøren, een oude walvisvaarder dat hier in vlammen opging in 1915. Daarna vaart u rond de Melchior Islands, temidden van een sprookjesachtig landschap met eilanden vol ijs en mooi gevormde ijsbergen. Hier kunt u mogelijk weer walvissen ontmoeten, maar ook zeeluipaarden en krabbeneters. Na deze bestemming varen we weer via de Drake Passage naar Ushuaia.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

We varen in noordelijke richting weer over de Drake Passage, terwijl het schip opnieuw gevolgd wordt door allerlei verschillende zeevogels.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

We komen 's ochtends weer aan in Ushuaia, waar we na het ontbijt ontschepen.


LET OP: Alle programma’s zijn enkel bedoeld als indicatie en kunnen variëren afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en gelegenheden om dieren te zien. Het definitieve programma zal vastgelegd worden door de Expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises. 


Reisdata

 3 januari - 13 januari 2018 (OTL27-18)

Antarctisch Schiereiland en Zuidelijke Shetlandeilanden

Tijdens deze reis komt u twee keer door de Drake Passage. ​​​Tijdens deze oversteek van Argentinië naar Antarctica komt u verschillende vogels tegen die rondom het schip aanwezig zullen zijn. Meerdere soorten albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogeltjes. 

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen; op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden' Antarctica. Deze reis naar het Antarctisch Schiereiland en Zuidelijke Shetlandeilanden is een belevenis om nooit te vergeten!

Antarctisch Schiereiland en Zuidelijke Shetlandeilanden - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan.Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Ortelius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een geweldige reis naar Antarctisch Schiereiland en Zuidelijke Shetlandeilanden.

Prijslijst Antarctisch Schiereiland en Zuidelijke Shetland Eilanden, 11 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 3/1 - 13/1/18 (OTL26-18)
4 persoonshut patrijspoort 6150
3 persoonshut patrijspoort 6950
2 persoonshut patrijspoort 7600
2 persoonshut raam 7900
2 persoonshut deluxe 8500
2 persoonshut superioir 9100

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Alle vliegtickets, of chartervluchten.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons in samenwerking met Amedida travel worden geregeld.

! Transfers naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Prijzen van extra opties die u kunt boeken, in dit geval het kamperen, kajakken of duiken.

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder gaat worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.