Antarctisch Schiereiland en Zuidelijke Shetland Eilanden, 11 dagen per ms Hondius

Antarctisch Schiereiland en Zuidelijke Shetland Eilanden

M/S Hondius
M/S Hondius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
2 drie-persoons hutten
42 twee-persoons hutten
11 deluxe hutten
8 superior hutten
15 suites

Lengte 107.60m
Breedte 17.6m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de namiddag schepen we in bij Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld en gesitueerd aan het Beagle kanaal. We varen via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Tijdens het oversteken van de Drake Passage wordt het schip gevolgd door allerlei vogelsoorten, zoals albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogels.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

U komt aan bij Antarctica! Beleef de magische wereld van grijze rotspieken, dikke lagen sneeuw en de enorme blauwwitte ijsbergen. Daarnaast ziet u de bijzondere dieren, die zich volledig aan deze leefomgeving hebben aangepast. Het schip vaart langs de Melchior Islands en door het Schollaert Kanaal, naar de mogelijk de volgende plekken:
Danco Island, Neko Harbour, Paradise Bay & Port Lockroy.

Bekijk de uitgebreide beschrijving van een aantal mogelijke landingsplekken hieronder.


Danco Island, Antarctica ezelspinguin kolonie
Danco Island, Antarctica ezelspinguin kolonie

Hier ligt de focus op het doen van activiteiten, die in het teken van de aanwezige ezelspinguinkolonie zullen staan. Ook liggen hier vaak Weddell zeehonden en krabbeneters op de kust.


Port Lockroy
Port Lockroy

Na het Neumayer Channel, zal u naar verwachting Port Lockroy bezoeken. Op deze plek zijn geweldige mogelijkheden om te kajakken of zelfs te kamperen! Als de omstandigheden het toelaten, kunt u het landschap en de dieren gaan ontdekken op sneeuwschoenen.


Zuidelijke Shetlandeilanden
Zuidelijke Shetlandeilanden

De South Shetland Islands zijn vulkanische eilanden, waar het vaak hard waait, maar ook vaak nevel en mist hangt. Toch is het een unieke omgeving met een grote variëteit aan flora (mossen en grassen) en fauna, zoals ezelspinguins, kinbandpinguins en zuidelijke reuzenstormvogels.

Eén van de eilanden is Deception Island. Dit bijzondere eiland is is een volgelopen krater met een smalle opening naar de zee, waar schepen net doorheen kunnen varen. Het is daarom van vroeger uit al een natuurlijke haven. Ook tijdens deze reis zal het schip door de opening de krater binnenvaren, van waaruit u kunt genieten van het uitzicht op een vulkanisch maanlandschap. Ook vindt u hier een verlaten walvisvaardersstation, warmwaterbronnen, duizenden kaapse duiven, kelpmeeuwen, grote jagers en zuidpoolsternen. De stranden zijn vaak bevolkt door pinguins en zeehonden.

Een alternatief is Half Moon Island, waar een grote kolonie kinbandpinguins leeft. Ook liggen hier vaak Weddell zeehonden op de kust.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

We varen in noordelijke richting weer over de Drake Passage, terwijl het schip opnieuw gevolgd wordt door allerlei verschillende zeevogels.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

We komen 's ochtends weer aan in Ushuaia, waar we na het ontbijt ontschepen.


Kamperen Antarctica
Kamperen Antarctica

Kamperen Antarctica is een unieke ervaring, het enige geluid dat je zal horen is afkomstig van de nabijgelegen pinguïnkolonies en de afkalvende gletsjers.


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


Sneeuwschoenwandelen Antarctica
Sneeuwschoenwandelen Antarctica

Sneeuwschoenwandelen Antarctica is de ideale manier om meer van het Antarctische gebied te verkennen dan slechts de kustlijn. Het sneeuwschoenwandelen vereist geen extra vaardigheden, enkel een normale, goede gezondheid.


LET OP: Alle programma’s zijn enkel bedoeld als indicatie en kunnen variëren afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en gelegenheden om dieren te zien. Het definitieve programma zal vastgelegd worden door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises. 


Reisdata

7 januari - 17 januari 2020 (HDS27)

5 februari - 15 februari 2020 (HDS29)

Antarctisch Schiereiland en Zuidelijke Shetlandeilanden

Tijdens deze reis komt u twee keer door de Drake Passage. ​​​Tijdens deze oversteek van Argentinië naar Antarctica komt u verschillende vogels tegen die rondom het schip aanwezig zullen zijn. Meerdere soorten albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogeltjes. 

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen; op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden' Antarctica. Deze reis naar het Antarctisch Schiereiland en Zuidelijke Shetlandeilanden is een belevenis om nooit te vergeten!

Antarctisch Schiereiland en Zuidelijke Shetlandeilanden - eilanden en dieren

Antarctica en de sub-Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Hondius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een geweldige reis naar Antarctisch Schiereiland en Zuidelijke Shetlandeilanden.

Prijslijst Antarctisch Schiereiland en Zuidelijke Shetland Eilanden, 11 dagen per ms Hondius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon HDS27 | 7 - 17 januari 2020 HDS29 | 5 - 15 februari 2020
4-persoons hut patrijspoort 6.550 6.550
3-persoons hut patrijspoort 7.400 7.400
2-persoons hut patrijspoort 8.100 8.100
2-persoons hut raam 8.400 8.400
2-persoons hut deluxe 8.950 8.950
2-persoons hut superior 9.650 9.650
Junior suite 10.300 10.300
Grand suite met privé balkon 11.850 11.850
Hondius Suite 13.650 13.650

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten gedurende de reis met een zodiac.

Programma van lezingen door de bekende natuurkenners en leiderschap door ervaren expeditie leden.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

Alle overige diensten, belastingen en havengelden in de hele programma.

Uitgebreide informatie over de reis.

Exclusief:

! Alle vliegtickets, of chartervluchten.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons, in samenwerking met Amedida Travel, worden geregeld.

! Paspoort- en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.