Antarctische expeditie, 20 dagen per ms Fram

Antarctische expeditie: Antarctica, Falklands & Zuid Georgia, indrukken voor de eeuwigheid

M/S Fram
M/S Fram

318 passagiers
127 hutten

Lengte 114m
Breedte 20.2m
Snelheid 13 knopen


Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika
Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika

Uw reis begint met een overnachting in de geboorteplaats van de tango, het levendige Buenos Aires. Deze Argentijnse stad is vol hartstocht en levensvreugd. Voordat u de eenzame natuur in duikt, is er tijd om het ritme van deze metropool te ervaren.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

De volgende morgen vliegt u naar de hoofdstad van de provincie Vuurland, Ushuaia, direct aan het Beagle Kanaal gelegen. U wordt verwelkomd en met een transferbus naar het schip gebracht. Voor natuurliefhebbers is de optionele excursie naar het Nationaal Park Tierra del Fuego (Vuurland) aan te bevelen. Als de tijd het toelaat, kunt u ook nog door Ushuaia wandelen. 's Middags scheept u in op het comfortabele Hurtigruten expeditieschip ms Fram en begint uw zeereis.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Geniet van het ritme van de zee of bezoek de interessante lezingen van onze expeditieleiders.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

De Falklandeilanden, in het Spaans consequent als de (Islas) Malvinas aangeduid, is een schaarsbevolkte eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan, ten oosten van zuidelijk Argentinië. In dit subantarctische klimaat voelen zo'n 70 verschillende diersoorten zich thuis waaronder de zwartbruine albatros, de Falklandcaracara, zeeolifanten, zeeleeuwen en maar liefst vijf, van de wereldwijd 18, bekende pinguïnsoorten.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Gedurende deze zeedag bereidt onze expeditieleider u voor op de natuurwonderen van Zuid-Georgië.


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Het is bijna ongelofelijk hoeveel is veranderd sinds de bloedige tijd van de walvisvangst. Het huidige Zuid Georgië is een waar paradijs, niet alleen voor liefhebbers van landschapsschoon, maar vooral voor dierenliefhebbers. Hier broeden miljoenen pinguïns. Robben en zeeolifanten brengen hier hun nageslacht ter wereld. Een hoogtepunt is de machtige Drygalskifjord, een 1,6 km brede, door gletsjers omgeven burcht, die naar de Duitse ontdekkingsreiziger Erich von Drygalski genoemd is.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Respect voor de unieke natuur en de veiligheid van onze gasten, hebben hoge prioriteit voor ons. Daarom stellen we u, op weg naar het glinsterende ijs, op de hoogte van de Antarctische richtlijnen en de International Association of Antarctic Tour Operators (IAATO).


Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station
Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station

Nog een stop in de beroemde Drake Passage, voordat u een bezoek brengt aan het Antarctische schiereiland: de Zuidelijke Orkney eilanden hebben een onsterfelijke naam als eldorado voor de robbenjacht. Franse, Argentijnse en Britse jagers hebben hier hun basisstation. Vandaag de dag staat de eilandengroep onder bescherming van het Antarctische Verdrag. Zeemijl na zeemijl nadert het meest fascinerende continent, benut de tijd om u te ontspannen, onze lezingen bij te wonen en de dieren om u heen te bekijken.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Het Antarctische avontuur start met de overweldigende landschappen van de zuidelijke shetlandeilanden. Antarctica is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel en ondanks sneeuw en ijs wemelt het ook van het leven. Er wonen miljoenen pinguïns en duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. De witte wildernis laat de natuur in haar mooiste en meest betoverende verschijning zien. Deception eiland is een hoefijzervormig eiland met een vulkanische oorsprong. Een verzonken krater biedt een natuurlijke haven. Op het eiland ligt een verlaten walvisvangst station als getuige van een vorige eeuw. Half Moon eiland biedt een spectaculaire ijslandschap en herbergt vele kinband pinguïns. Wees getuige van het machtige spektakel als grote brokken ijs met een enorm kabaal van de gletsjer afkalven. Brown Bluff, een circa 750 m hoge, roestrode klip op de punt van het Antarctische schiereiland is een ander kenmerkend punt dat vanaf nu in uw geheugen staat gegrift.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Een passage waar drie oceanen elkaar treffen en waar een bijzonder rijke fauna is ontstaan.


Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika
Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika

Terug in Vuurland. Na de witte wildernis voelt Ushuaia bijna als een metropool. Vanaf Ushuaia vliegt u terug naar het mooie Buenos Aires: de cirkel van uw bijzondere reis is rond!


Antarctische expeditie

20-daagse expeditiereis

Deze Antarctische expeditie voert u via drie unieke eilandengroepen, de Falklands, Zuid Georgië en Zuid Orkney, naar het witte continent Antarctica. Het eindeloze witte landschap, de stilte van de natuur, de enorme flora en fauna diversiteit en het gevoel daar onderdeel van te mogen zijn is een onvergetelijke ervaring.

​Antarctische expeditie - Antarctica

​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan \'het witte continent\', is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent: "Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden". Antarctische expeditie, deze reis is een belevenis om nooit te vergeten!

Antarctische expedititie - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.​

Prijslijst Antarctische expeditie, 20 dagen per ms Fram (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode prijs per persoon 2017 26/11-15/12
. vanaf
N2 11947
U2 buitenhut 13149
F2 superior buitenhut 14996
M2 suite 16436

Inclusief:

 Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. 

 Vlucht Buenos Aires - Ushuaia vv incl. belastingen

 Transfers in Buenos Aires

 1 hotelovernachting in Buenos Aires incl. ontbijt

 Transfers in Ushuaia

 Ervaren Engels/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. 

 Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. 

 Wind en regenafstotend jack. 

 Thee en koffie aan boord

 Toeslagen voor 1 persoonsgebruik op aanvraag

Exclusief:

! Vluchten naar en van Buenos Aires

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. 

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Extra informatie:

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. 

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijs omstandigheden. 

Kijk ook eens naar:

Falkland eilanden & Antarctica 20 dagen per ms Plancius
Minstens zes soorten pinguïns tijdens deze 20-daagse pinguïn reis naar de Falkland Eilanden en Antarctica. In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn, waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart.