Arctische reis, 9 dagen per zeilschip Noorderlicht

Arctische reis, 9 dagen per zeilschip Noorderlicht

Zeilschip Noorderlicht
Zeilschip Noorderlicht

20 passagiers
10 twee-persoons hutten

Lengte 46.0m
Breedte 6.5m


Longyearbyen
Longyearbyen

Op de dag dat deze unieke zeilreis begint, zult u aankomen in Longyearbyen. Deze voormalige mijnstad ligt op Spitsbergen en u kunt deze stad nog een bezoekje brengen voor u aan boord gaat van het schip. Tijdens dit eventuele bezoek aan Longyearbyen is langsgaan bij het Svalbard Museum zeker een aanrader. Hier vindt u een interessante collectie over de poolgebieden.


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Van Tryghamna lopen we naar Alkhornet een grote zeevogelklif, waar de eerste vogels hun broedplaatsen betrekken.Onder de klippen heeft de Poolvos ziin hol en rendieren grazen op de weelderige vegetatie.


Krossfjorden
Krossfjorden

We varen richting het noorden om tijd door te brengen in en rondom de Kongsfjorden en de Krossfjorden. We verwachten dat het winterse landschap nog steeds de overhand heeft in de omgeving, met spectaculaire met sneeuw bedekte pieken. Er zijn hier genoeg mogelijkheden om te gaan hiken in dit geweldige winterse landschap. Misschien kunnen we een aantal historisch interessante plaatsen bezoeken, zoals Ny London, met de overblijfselen van de mijnbouw in de vroege 20e eeuw of Ny Ålesund, de meest noordelijk gelegen stad ter wereld. Hier vinden we onderzoeksstations van over de hele wereld. In de Krossfjorden kunnen we genieten van een spectaculair uitzicht over gletsjers en bergen.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Terug richting het zuiden, tussen de westkust van Spitsbergen en Prins Karls Forland, kunnen we walrussen tegenkomen bij Poolepynten. Ook is het uitzicht hier fantastisch bij St Johnsfjorden bij Gaffelbreen. Het aantal ringelrobben en baardrobben kan in deze periode heel groot zijn.


Isfjorden
Isfjorden

We varen de Isfjorden weer binnen en proberen Ymerbukta te bereiken. Bohemanflya is een uitgestrekt toendragebied met een eigen vogelwereld en spectaculaire geologische formaties langs de kust. Verder noordoost, bij Ekmanfjorden en de berg van Kolosseum proberen we een wandeling te maken. Typisch voor dit gebied is het grote aantal gletsjers die in of bij de zee ophouden. In Gipsvika, diep in de Isfjorden, willen we aan land gaan bij de majestueuze cliff of Templet. Het is een indrukwekkende omgeving met spectaculaire bergen die 290 miljoen jaar geleden zijn ontstaan.


Longyearbyen
Longyearbyen

Het einde is in zicht, we varen de haven van Longyearbyen weer in, waarna uw unieke Arctische Spitsbergen reis voorbij is. U vlieg van Longyearbyen, met een tussenstop in Oslo, weer terug naar Amsterdam.


LET OP: De getoonde route van deze Arctische reis is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

De bereidheid om een compromis te sluiten wat betreft comfort is een basis vereiste aan boord van een historisch en traditioneel zeilschip. Belangrijke informatie wat betreft het zeilprogramma: De schepen zijn uitgerust met zeilen en deze worden onder goede condities regelmatig gebruikt (open zee, waterdiepte, goede omstandigheden wat betreft weer en wind en de beschikbare tijd). Dit wordt echter niet gegarandeerd. De kapitein beslist of er onder zeil of op de motor gevaren wordt. Er kan geen aandrijfmethode geclaimd worden. Wanneer er gezeild wordt, worden de zeilen gehanteerd door de bemanning en moeten passagiers de veiligheidsinstructies opvolgen.

Reisdata

 10 - 18 april 2020 (NOO14)

Arctische reis - Reis informatie

Tijdens deze 9-daagse Arctische reis vaart u langs de westkust van Spitsbergen per zeilschip. In deze periode van het jaar ontdekt u dit poolgebied in zijn meest Artische vorm. Het klimaat is nog volop winters, maar er zijn al veel pooldieren aanwezig. De besneeuwde bergen, en temperaturen rond de -10 zijn kenmerken van de Artische lente op Spitsbergen. Per dag proberen we een of meerdere landingen te maken. De zoektocht naar wilde dieren zoals ijsberen, poolvossen, zeehonden, walrussen en walvissen zal 24 uur per dag doorgaan. 

Deze zeilexpeditie zal door het twee-mast zeilschip Noorderlicht worden uitgevoerd. Dit mooie schip brengt u naar de meest afgelegen plaatsen rond de westzijde van Spitsbergen. Zeilschip Noorderlicht is zeer geschikt voor het varen in deze gebieden, met goed zicht vanaf het dek, ook als we onder zeil varen.

Arctische reis - Highlights 

De kust van West-Spitsbergen is ook rijk aan flora en fauna. Denkt u hierbij aan verschillende vogelsoorten. Let wel op: de bekende vogelkliffen zijn in deze periode van het jaar nog vrij rustig. Het broedseizoen begint in juni, maar de meeste vogels zijn al wel aanwezig. Ook hebben we kans op het zien van poolvosjes, spitsbergenrendieren, walrussen en dwergvinvissen! 

Prijslijst Arctische reis, 9 dagen per zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon NOO14 | 10 - 18 april 2020
2-persoons binnenhut 3000

Vanaf prijzen in € per persoon

Hutten zijn mogelijk op indeling.

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving die u voor vertrek ontvangt.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen.

! Arrangementen voor of na de reis.

! Paspoort- en visumkosten.

! Aankomst- en vertrekbelastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals bagage kosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.