Arctische reis, 16 dagen per zeilschip Noorderlicht

Arctische reis, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht

Zeilschip Noorderlicht
Zeilschip Noorderlicht

20 passagiers
10 twee-persoons hutten

Lengte 46.0m
Breedte 6.5m


Longyearbyen
Longyearbyen

Op de dag dat deze unieke zeilreis begint, zult u aankomen in Longyearbyen. Deze voormalige mijnstad ligt op Spitsbergen en u kunt deze stad nog een bezoekje brengen voor u aan boord gaat van het schip. Tijdens dit eventuele bezoek aan Longyearbyen is langsgaan bij het Svalbard Museum zeker een aanrader. Hier vindt u een interessante collectie over de poolgebieden.


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Van Tryghamna lopen we naar Alkhornet een grote zeevogelklif, waar de eerste vogels hun broedplaatsen betrekken.Onder de klippen heeft de Poolvos ziin hol en rendieren grazen op de weelderige vegetatie. Indien het zeeijs het toelaat varen we naar Forlandsundet en bezoeken we een rustplaats van Walrussen bij Poolepynten of Sarstangen.

Highlights ? poolvos ? Alkhornet ? Forlandsundet


Ytre Norskøya
Ytre Norskøya

Op deze dag staat een bezoek aan de restanten van Smeerenburg gepland. Dit is het grootste 17e-eeuwse walvisstation op Spitsbergen. Michiel de Ruyter is een bekende walvisjager-kapitein. Ook landen we op Ytre Norskøya en (indien mogelijk) de Zeeuwse Uytkijk.

Tijdens deze reis wordt geprobeerd om op zoveel mogelijk interessante plekken aan land te gaan. Het komt erop neer dat u bijna dagelijks, samen met de expeditiestaf, aan land gaat. Zij kunnen u meer vertellen over de geschiedenis van deze plaatsen en zij zijn gewapend. Op die manier wordt u beschermd tegen mogelijk gevaar voor ijsberen. U gaat aan land met behulp van zodiacs, omdat in deze onbewoonde gebieden geen aanlegsteigers zijn.


Spitsbergen
Spitsbergen

Vandaag varen we ofwel Sorgfjord in, waar we een goede kans hebben op het zien van walrussen of gaan naar Murchison Bay, aan de noordzijde waar een droge toendra is, de thuisbasis van vele rendieren.

Er is ook een Zweeds onderzoek station hier. Als we doorgaan komen we in Hinlopen Strait en zijn we omringd door ijskappen. We maken een landing in Lomfjord, een mooi fjord omgeven door hoge bergen. Augustabukta ligt in de buurt van een gletsjer met een prachtige baai die ijsvrij is waardoor we zonder problemen kunnen lopen. Op een nabijgelegen rots waar de zeldzame en mooie Ivoormeeuwen nestelen, tesamen met zwarte-zeekoeten. rendieren, ijsberen en walrussen worden meestal gezien in dit gebied. We varen richting de indrukwekkende Brasvell gletsjer. We maken wellicht een excursie op Svartknausflya, een desolate poolwoestijn bijna verstoken van vegetatie, of bezoeken Wilhelmøya met zijn stranden die zijn bezaaid met sub versteende walvis skeletten en waar we waarschijnlijk ijsberen ontmoeten. We varen door de smalle Heleysundet tussen Spitsbergen en Barentsøya dit kan alleen worden gedaan tegen de stroom in, een zeer spectaculaire reis. Als alternatief, als de omstandigheden ons niet meezitten, zullen we varen door Freemansundet. Op Kapp Lee, lopen we door het prachtige Rosenbergdalen om rendieren te zien. In Diskobukta bezoeken we een grote kolonie drieteenmeeuwen die nestelen in een canyon. Poolvossen en ijsberen met jongen, zwerven vaak door de canyon, en jagen op jonge vogels die vallen van de richels. Op de verhoogde stranden zijn er veel sub fossiele walvisskeletten te vinden. We vervolgen onze expeditie van Zuid-Spitsbergen, en varen in het labyrint van fjorden in Hornsund. Achter Brepollen, een grote glaciale afzetting op de kop van de fjord, varen we langs een prachtig gletsjer front met een goede kans op het zien van baardrobben en ijsberen. De geologische formaties in dit gebied zijn zeer spectaculair en kleurrijk. We brengen ook een bezoek aan het poolse-research-station Isbjørnhamna, waar de vriendelijke bemanning hun wetenschappelijke programma's zullen bespreken. Op weg naar Longyearbyen varen we door Bell Sund om Ahlstrandhalvøya bereiken, met zijn interessante geologische formaties en de overblijfselen van de 20e-eeuwse beluga jacht. Het is nog steeds een goede omgeving voor het spotten van beluga. Als de tijd het toelaat zullen we een bezoek brengen naar Barentsburg, de enige bewoonde Russische nederzetting in Spitsbergen, of Colesbukta (een verlaten Russische kolen mijnbouw nederzetting).


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

In de ochtend ontschepen we en vertrekken per lijnvlucht van Longyearbyen naar Oslo.


LET OP: De kans dat we een volledige Arctische reis kunnen voltooien is ongeveer 20% in de eerste helft van juli, 50% in de tweede helft van juli, 80% in de eerste helft van augustus, 90% In de tweede helft van augustus. In geval dat we niet een volledige rondreis kunnen doen nemen we onze toevlucht tot een programma van het Noordoosten of Zuidoosten van Spitsbergen. De getoonde route is dus een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 22 augustus - 6 september 2019 (NOO28)

Arctische reis - Reis informatie

Tijdens deze 16-daagse reos Arctische reis  vaart u langs de west- en noordkust van Spitsbergen rond per zeilschip. Vanuit Longyearbyen varen we naar de Kongsfjord en Magdalenafjord, door Forlandsundet, de passage die het eiland Prins Karls Forland scheidt van het vasteland. Als het pakijs niet te zuidelijk ligt, passeren we bij Moffen de 80e breedtegraad. IJs, gletsjers en bergen domineren het landschap. Op de toendra groeien meer dan 150 soorten planten. De kliffen zitten vol broedkolonies zeevogels. Ontelbare alken, zeekoeten, drieteenmeeuwen en papegaaiduikers. De zoektocht naar wilde dieren zoals ijsberen, poolvossen, zeehonden, walrussen en walvissen zal 24 uur per dag doorgaan.

Deze zeilexpeditie naar naar Noord-Spitsbergen zal door het twee-mast zeilschip Noorderlicht worden uitgevoerd. Dit mooie schip brengt u naar de meest afgelegen plaatsen rond de west- en noordzijde van Spitsbergen. Zeilschip Noorderlicht is zeer geschikt voor het varen in deze gebieden, met goed zicht vanaf het dek, ook als we onder zeil varen.

Arctische reis - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor uw boot Spitsbergen reis, heeft u ongeveer 2 uur de tijd om de stad nog even een bezoekje te brengen.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er tijdens deze boot Spitsbergen reis geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen, Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

Prijslijst Arctische reis, 16 dagen per zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon NOO28 | 22 augustus - 6 september 2019
2-persoons binnenhut 5250

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving die u voor vertrek ontvangt.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).