Arctische reis, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht

Arctische reis, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht

Zeilschip Noorderlicht
Zeilschip Noorderlicht

20 passagiers
10 twee-persoons hutten

Lengte 46.0m
Breedte 6.5m

 


Longyearbyen
Longyearbyen

Na aankomst in Longyearbyen, de 'hoofdstad' (eigenlijk het administratieve centrum) van Svalbard, kunt u het Svalbard Museum bezoeken dat een interessante collectie heeft over de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouw en poolexploratie. In de avond zeilen we uit, en zetten koers naar Trygghamna waar we de resten van een 17e eeuws Engels walvisvangststation zien en in de ochtend een 18e eeuwse Pomor jacht station bezoeken.


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Van Trygghamna wandelen we naar Alkhornet, een grote zeevogelcliff waar de vogels hun broedplaatsen voorbereiden. Onder de kliffen leven poolvossen en rendieren, die er grazen op de weelderige vegetatie.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

We varen richting het noorden om tijd door te brengen in en rondom de Kongsfjorden en de Krossfjorden. We verwachten dat het winterse landschap nog steeds de overhand heeft in de omgeving, met spectaculaire met sneeuw bedekte pieken. Er zijn hier genoeg mogelijkheden om te gaan hiken in dit geweldige winterse landschap. Misschien kunnen we een aantal historisch interessante plaatsen bezoeken, zoals Ny London, met de overblijfselen van de mijnbouw in de vroege 20e eeuw of Ny Ålesund, de meest noordelijk gelegen stad ter wereld. Hier vinden we onderzoeksstations van over de hele wereld. In de Krossfjorden kunnen we genieten van een spectaculair uitzicht over gletsjers en bergen.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Terug richting het zuiden, tussen de westkust van Spitsbergen en Prins Karls Forland, kunnen we walrussen tegenkomen bij Poolepynten. Ook is het uitzicht hier fantastisch bij St Johnsfjorden bij Gaffelbreen. Het aantal ringelrobben en baardrobben kan in deze periode heel groot zijn.


Isfjorden
Isfjorden

We varen de Isfjorden weer binnen en proberen Ymerbukta te bereiken. Bohemanflya is een uitgestrekt toendragebied met een eigen vogelwereld en spectaculaire geologische formaties langs de kust. Verder noordoost, bij Ekmanfjorden en de berg van Kolosseum proberen we een wandeling te maken. Typisch voor dit gebied is het grote aantal gletsjers die in of bij de zee ophouden. In Gipsvika, diep in de Isfjorden, willen we aan land gaan bij de majestueuze cliff of Templet. Het is een indrukwekkende omgeving met spectaculaire bergen die 290miljoen jaar geleden zijn ontstaan.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Vertrek per lijnvlucht van Longyearbyen naar Oslo.


LET OP: De route van Arctische reis wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 23 maart - 30 maart 2018 (NOOe)

 15 april - 22 april 2018 (NOO10)

Arctische reis - Reis informatie

In deze 8-daagse Arctische reis vaart u langs de westkust van Spitsbergen per zeilschip Noorderlicht. Vanuit Longyearbyen varen we naar Tryghamna, daarna naar de de Kongsfjord en Krossfjord en vervolgens door Forlandsundet, de passage die het eiland Prins Karls Forland scheidt van het vasteland. De vroege Arctische lente (maart/ april) is het einde van een lange winterperiode. Het weer is nog steeds winters; sneeuw op de bergen, sneeuw aan land en temperaturen rond -10 graden Celcius. Dit is dus een goed moment om een spectaculaire winterse omgeving te ervaren en met een beetje geluk kunt u zelfs nog ijsberen, walrussen en zeehonden zien. 

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights tijdens deze Arctische reis zijn Isfjord, Alkhornet, Trygghamna, hier bezoeken we de overblijfselen van een 17e eeuws Brits walvisstation en een 18e eeuwse Russische handelsplaats, Prins Karls Forland, Ny Ålesund, de noordelijkste plaats met het noordelijkste postkantoor ter wereld, het centrum voor poolonderzoek en de startplaats voor meerdere Noordpool expedities, waaronder die van Amundsen en Nobile, de Kongsfjorden, de Krossfjorden en Poolepynten.

Arctische reis - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen, voordat u aan boord gaat voor uw arctische reis heeft u ongeveer 2 uur om de stad nog even een bezoekje te brengen

De zeilexpedities naar Svalbard en Noorwegen zullen door het twee-mast zeilschip Noorderlicht worden uitgevoerd. Dit mooie schip brengt u naar de meest afgelegen plaatsen rond Spitsbergen, Lofoten en Troms gebied. Zeilschip Noorderlicht is zeer geschikt voor het varen in deze gebieden, met goed zicht vanaf het dek ook als we onder zeil varen.

De vaarroute, landingen en zodiac excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden, dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken. Het exacte programma kan pas onderweg worden bepaald, aan de hand van lokale ijsomstandigheden en weersverwachtingen. Ook vullen we de route zo in dat we de grootste kans hebben om wilde dieren te zien. Flexibiliteit is belangrijk voor de deelnemers van deze expedities en men moet af en toe compromissen kunnen sluiten met betrekking tot comfort, omdat u aan boord bent van een historisch, traditioneel zeilschip. Het zeilschip is uitgerust met zeilen en bij goede weersomstandigheden zullen deze gebruikt worden (afhankelijk van open zee, diepte van het water, geschikte windcondities en de beschikbaarheid van tijd). Het varen onder zeil is dus niet gegarandeerd, de kapitein bepaalt of de zeilen of de motor gebruikt worden. Als de zeilen in gebruik zijn, heeft de crew de leiding over de zeilen. Zij geven ook de veiligheidsinstructies aan de passagiers.  

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen, Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

Prijslijst Arctische reis, 8 dagen per zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 15/4 - 22/4 2018 (NOO10)
Twin Shared Inside 2400

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.