Atlantisch Canada en Groenland

Fascinerende landschapen en culturen op het noordelijk halfrond

Motorschip Fram Groenland Atlantisch Canada Percé
 • Motorschip
 • Fram
 • Groenland
 • Atlantisch Canada
 • Percé

De reisbeschrijving

Ga mee op een unieke 17-daagse reis Atlantisch Canada en Groenland per motorschip Fram! Ontdek de Atlantische kust van Canada over Nova Scotia, Québec en Newfoundland. Bezoek afgelegen, moderne Inuit-gemeenschappen in het zuiden van Groenland en krijg een fascinerende diepgaande blik op de culturen en geschiedenissen van Canada en Groenland. Wie weet ziet u tijdens deze reis verschillende dieren in het wild, zoals walvissen en een verscheidenheid aan zeevogelsoorten.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de Atlantisch Canada en Groenland reis wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Afbeelding van Expeditie Groenland Baffineiland En Canada

Dag tot dag beschrijving


 • Expeditiereis met het Motorschip Fram

  • Nachten

   16

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Fram

  De originele Fram was het beroemdste verkenningsschip van zijn tijd en de prestaties van haar expedities zijn ongeëvenaard. Motorschip Fram brengt het erfgoed ...

  De originele Fram was het beroemdste verkenningsschip van zijn tijd en de prestaties van haar expedities zijn ongeëvenaard. Motorschip Fram brengt het erfgoed van de originele Fram naar voren en met behulp van de meest geavanceerde technologie is het schip zeer geschikt voor het maken van expeditiereizen in poolgebieden. Fram betekent 'vooruit'. Het schip is in 2007 gebouwd met één missie: haar gasten dichter bij de natuur, wildlife en een onvergetelijke ervaring te brengen. De ruime buitendekken bieden toegang tot de voorkant van het schip, een geweldige plek om zeedieren te observeren. Hurtigruten is van mening dat u als ontdekkingsreiziger een ‘expeditiebasiskamp’ nodig heeft dat comfortabel is, iets dat ‘alle oceanencapaciteiten’ combineert met veiligheid, flexibiliteit en milieuvriendelijkheid.

  Expeditieteam
  Motorschip Fram heeft een eigen Expeditie Team aan boord en dient als een universiteit op zee. Er worden interessante lezingen gegeven en de onderwerpen zijn afhankelijk van het seizen en de wateren waarin we varen. Het expeditie team organiseert dagelijks een lezingsprogramma en avondbijeenkomsten. Het team probeert u ook kennis te laten maken met het begrip ‘friluftsliv’ (buitenleven), en u aan te moedigen om deel te nemen aan diverse wandelingen en buitenactiviteiten tijdens de reis.

  Hutten aan boord
  Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche & toilet.

  Expeditie suites
  - Grand suite (2 personen) – Bovendek (een of twee kamers, zithoek, tv, waterkoker, minibar en soms een bad)
  - Suite (2 personen) - Bovendek (een of twee kamers, zithoek, tv en minibar)
  - Suite (tot 4 personen) – Middendek (eigen balkon, tweepersoonsbed, een zithoek, tv)

  Superior hutten
  - Superior (2 personen) - Bovendek (aparte bedden / bedbank)
  - Superior (2 personen) - Middendek (tweepersoonsbedden, zithoek, tv)
  - Superior (tot 4 personen) - Middendek (flexibele slaapplaatsen, zithoek (stoelen), tv)

  Binnenhutten
  - Standaard (2 personen) – Middendek (aparte bedden / bedbank)
  - Standaard (tot 4 personen) – Middendek (aparte bedden / bedbank)

  Buitenhutten
  - Standaard (2 personen) – Middendek (aparte bedden)
  - Standaard (tot 4 personen) – Middendek (aparte bedden)
  - Standaard (2 personen) – Bovendek (tweepersoonsbedden, tv)

  Vertoon meer

  Vlucht Halifax - Amsterdam

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werk ...

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Halifax

  Uw reis begint in Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia. Er zijn erfgoedgebouwen van rode baksteen, parken, een historische citadel, een aantal musea van wereldklasse en een 4 km lange promenade langs de kust. We raden zeker aan om meer tijd te besteden aan het verkennen van Halifax met een voorprogramma voordat u aan boord gaat van het motorschip Fram.

  Halifax Canada

  Halifax is de hoofdstad en de grootste stad van de Canadese provincie Nova Scotia. Na een fusering met Dartmouth en Bedford in 1996 vormt de stad de Hali ...

  Halifax is de hoofdstad en de grootste stad van de Canadese provincie Nova Scotia. Na een fusering met Dartmouth en Bedford in 1996 vormt de stad de Halifax Regional Municipality. Halifax is het economische centrum van de Atlantische Canadese provincies en de op één na grootste Canadese kuststad, na Vancouver in Brits-Columbia. De oorspronkelijke bewoners, de Mi'kmaq, noemden de stad Chebucto. Dit betekent 'grootste haven'.

  Halifax werd op 9 juli 1749 gesticht als een militaire basis voor de Britten door de Britse generaal Edward Cornwallis en een handvol kolonisten die er boerderijen opzetten. De post werd genoemd naar George Montague-Dunk, de tweede hertog van Halifax. Hij was de voorzitter van de British Board of Trade. Halifax was ideaal als militaire basis omdat het na Sydney, de grootste natuurlijke haven ter wereld heeft. Bovendien gaf het omliggende land goede mogelijkheden voor verdediging.

  Ondanks veel moeilijkheden ontwikkelde Halifax zich snel. In 1752 werd in Halifax de eerste Canadese krant opgericht: de Halifax Gazette. Drie jaar later werd het eerste postkantoor in Canada opgericht. Met de bouw van de eerste kade in 1758 begon Halifax haar geschiedenis als een belangrijke Canadese havenstad. De stad diende ook als een basis voor Britse militaire operaties tegen het Franse fort in Louisbourg.

  Vertoon meer
 • Louisburg

  We gaan naar het grote eiland Cape Breton om Louisbourg te bereiken, de thuisbasis van het historische fort van Louisbourg. Op deze National Historic Site kunt u ervaren hoe het leven was in de bruisende Franse vestingstad in 1744, die toen één van de grootste Europese vestingwerken in Noord-Amerika was.

  Straat Denemarken, Groenland - IJsland

  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat ...
  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. 

  Vertoon meer
 • Cheticamp

  Dit traditionele vissersdorp dateert uit 1785 en is een Acadische gemeenschap die eeuwenoude Franse tradities en cultuur heeft weten te behouden. Het nabijgelegen Cape Breton Highlands National Park biedt een spectaculair uitzicht op zee, evenals valleien en bossen waar elanden, zwarte beren en Amerikaanse zeearenden te vinden zijn.

  Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland

  Het plaatsje Ittoqqortoormiit is een voormalige gemeente aan de oostkust van Groenland, aan de monding van het reusachtige fjordcomplex Kangertittivaq en aan de ...

  Het plaatsje Ittoqqortoormiit is een voormalige gemeente aan de oostkust van Groenland, aan de monding van het reusachtige fjordcomplex Kangertittivaq en aan de rand van het grootste nationale park ter wereld. Op 1 januari 2009 is de gemeente opgeheven en opgegaan in de gemeente Sermersooq. In 2014 telde de plaats 444 inwoners.De luchthaven van de plaats, genaamd Nerlerit Inaat, ligt op ongeveer 45 km afstand in noordwestelijke richting en is alleen bereikbaar per helikopter of hondenslee.

  De plaats werd gesticht in 1925 omdat de bevolking in het zuidelijker gelegen Tasiilaq, op een afstand van 800 km de dichtstbijzijnde nederzetting, te groot werd: er waren niet genoeg dieren voor alle jagers, waardoor er hongersnoden waren. Hier aan de rand van het nationale park was een goede omgeving voor de jacht, met ijsberen, muskusossen, walrussen, zeehonden en vogels. Heel lang heeft deze gemeenschap in groot isolement geleefd. Eind 19e eeuw kwamen zij in contact met andere mensen.

  Nu is het dorp voorzien van huizen met grote schotelantennes. De mensen hebben mobiele telefoons, kinderen hebben mountainbikes en lopen in spijkerbroeken met sportschoenen. Toch is er ook nog veel van de oude manier van leven terug te vinden. Zodra de winter zijn intocht heeft gedaan, komt de bontkleding weer te voorschijn en worden de honden weer voor de slede gespannen. De jagers gaan er dagenlang met hun span op uit om onder andere zeehonden en sneeuwhoenders te vangen.

  Vertoon meer
 • Magdalen Islands

  Twaalf eilanden vormen de zandarchipel genaamd 'Îles de la Madeleine'. De kustlijn hier bestaat uit ijzerrijke, rode en grijze zandstenen kliffen gevormd door wind en golven om pittoreske baaien te vormen die bezaaid zijn met veelkleurige huizen. We meren aan in Cap-aux-Meules, waar meer dan de helft van de bevolking van de archipel woont.

  Nationaal Park Noordoost-Groenland

  Het Nationaal Park Noordoost-Groenland (in Groenlands: Kalaallit Nunaanni nuna eqqissisimatitaq) is het grootste nationale park ter wereld. Dit park werd ...

  Het Nationaal Park Noordoost-Groenland (in Groenlands: Kalaallit Nunaanni nuna eqqissisimatitaq) is het grootste nationale park ter wereld. Dit park werd officieel opgericht op 22 mei 1974 en was aanvankelijk kleiner qua oppervlakte. In 1988 werd het Nationaal Park Noordoost-Groenland uitgebreid met nog eens 272.000 vierkante kilometer en bereikte zo zijn huidige omvang van 972.000 vierkante kilometer. Het park is is het enige nationale park van Groenland en is het meest noordelijk gelegen park ter wereld. Er is slechts één park dat bijna net zo noordelijk ligt en dat is Quttinirpaaq National park in Canada. 

  Geografische ligging
  Het Park Noordoost-Groenland loopt van de westkant langs de 45e meridiaan tot aan de oostkant. Het beslaat het gehele binnenland tot aan de noordoostelijke kustlijn van Groenland. Ten zuiden loopt het park grofweg tot de breedtegraad van het fjordensysteem van Scoresby Sund. 

  Wildlife in Nationaal Park Noordoost-Groenland
  Dit park is niet alleen een gebied van ongekende schoonheid, maar er leven hier ook 5.000 tot 15.000 muskusossen, wat neerkomt op zo’n 40% van de totale populatie muskusossen in de wereld. Andere zoogdieren die in het park voorkomen zijn ijsberen, poolvossen, hermelijnen en poolhazen. De rendieren die hier leefden tot 1900 zijn helaas uitgestorven. Daarnaast vind je er langs de kust walrussen, ringelrobben, baardrobben en zadelrobben. En zijn daar ook veel vogelsoorten te vinden. De vogels zijn vrijwel allemaal langs de kusten te vinden aangezien dat de enige plek van het park is die het grootste deel van het jaar ijsvrij is.

  Highlights
  Summit Camp
  Summit Camp is een onderzoeksstation dat zich bovenop een top van de ijskap van Groenland bevindt en het gehele jaar in bedrijf is. Het station ligt op een hoogte van ongeveer 3.210 meter boven de zeespiegel en meet klimatologische waarnemingen. Er verblijven hier tijdens de winter erg weinig menden. Dit is anders tijdens de zomermaanden. Het onderzoeksstation wordt beheerd door een Amerikaans bedrijf en de dichtstbijzijnde stad is Ittoqqortoormiit bij de monding van de Scoresby Sund fjord. Het station is in het zomerseizoen bereikbaar per vliegtuig vanaf de luchthaven Kangerlussuaq. 

  Ella-eiland 
  Ella-eiland staat vooral bekend om zijn geweldige uitzichten. Het uitzicht vanaf de top van het eiland is het hoogtepunt. Je vindt hier prachtige wandelroutes met onderweg word unieke arctische fauna die tijdens de korte zomers tot bloei komt. Wel moet je bij een bezoek aan dit eiland alert zijn, want mogelijk kun je hier langs de kust wat ijsberen zien. 

  Kaiser Franz Joseph Fjord 
  Noordoost-Groenland Nationaal Park is beroemd om zijn vergezichten waarvan de Kaiser Franz Joseph Fjord er één is. Deze fjord staat bekend om de prachtige toendra’s en hoge bergen. In dit gebied zie je eidereenden, muskusossen en poolvossen.

  Fjordensysteem Scoresby Sund 
  De grootste fjord ter wereld is tevens een van de mooiste plaatsen om te bezoeken in het Noordoost-Groenland Nationaal Park. Hoewel er officieel slechts een klein deel van het fjordensysteem in het park ligt, is de gehele fjord geweldig om te verkennen. In dit gebied vind je veel zeeleven zoals walrussen, zeehonden, ganzen, poolvossen en Atlantische papegaaiduikers. Ook is hier relatief veel vegetatie te vinden die verrassend kleurrijk is. 

  Vertoon meer
 • Percé

  Percé Rock met zijn natuurlijke boog ligt net voor de kust van dit kunstenaarsdorp, het best te zien vanaf het hangende glazen platform van het UNESCO Global Geopark. Het nabijgelegen Bonaventure Island is één van de meest toegankelijke jan-van-gentkolonies ter wereld. Het is bekend dat zeldzame Noord-Atlantische walvissen het gebied ook bezoeken.

  Scoresby Sund, Oost-Groenland

  De oostkust van Groenland is zo goed als onbewoond. Halverwege de ruige kust, aan de monding van een immens fjordenstelsel, ligt Scoresby Sund. Het land ...

  De oostkust van Groenland is zo goed als onbewoond. Halverwege de ruige kust, aan de monding van een immens fjordenstelsel, ligt Scoresby Sund. Het landschap rond de Scoresby Sund is ronduit adembenemend. U kunt hier verschillende wandelingen maken, kajakken in het glasheldere water of bijvoorbeeld een dag met een lokale visser mee. Ontdek de levensstijl van de Inuït in dit ruige en indrukwekkende fjordenstelsel.

  Vertoon meer
 • Havre-Saint-Pierre

  Beroemd om de grootste concentratie van kalksteenmonolieten in Canada, omvat het Mingan Archipelago National Park Reserve bijna duizend eilanden en eilandjes verspreid over 150 mijl van oost naar west. We hopen aan boord van onze kleine expeditieboten te gaan en het water op te gaan om dit unieke landschap van geologische wonderen te verkennen.

  Straat Denemarken, Groenland - IJsland

  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat ...
  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. 

  Vertoon meer
 • Op zee

  Het expeditieteam zal het lezingenprogramma voortzetten, met onderwerpen als geschiedenis, de grote ontdekkingsreizigers, mariene biologie, dieren in het wild, oceanografie en klimaatverandering. Breng wat tijd door aan dek en kijk uit voor dieren in het wild. Bekijk in het onderzoekscentrum de monsters die tijdens deze reis zijn verzameld van dichtbij met ultramoderne microscopen.

  Pond Inlet, Baffineiland

  Pond Inlet is een klein pittoresk plaatsje aan de noordkust van Baffineiland. Hier leeft nog steeds een traditionele Inuit-gemeenschap. Vanuit Pond Inlet ...

  Pond Inlet is een klein pittoresk plaatsje aan de noordkust van Baffineiland. Hier leeft nog steeds een traditionele Inuit-gemeenschap. Vanuit Pond Inlet kijkt u uit over Eclipse Sound en de bergen van Bylot Eiland, dat ook een vogelreservaat is. Het ligt tussen de fjorden, gletsjers en ijsbergen en is een populaire bestemming om grote groepen narwallen te spotten.

  Vertoon meer
 • Red Bay

  Bewaard in het ijskoude water, hebben de overblijfselen van verschillende 17e-eeuwse Baskische walvisvaarders ertoe geleid dat de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek het plaatselijke museum dat deze interessante geschiedenis documenteert of volg het pad naar Tracey Hill voor mooie uitzichten en waar, volgens legendes, piratenkapitein Kidd een schat begroef.

  Red Bay, Canada

  Baskische walvisvaarders kwamen achter de walvissen aan die bij de kusten van Noord-Amerika de zomer doorbrachten. Onder andere in Labrador gingen ze aan wal. Ze zett ...
  Baskische walvisvaarders kwamen achter de walvissen aan die bij de kusten van Noord-Amerika de zomer doorbrachten. Onder andere in Labrador gingen ze aan wal. Ze zetten er werkplaatsen op om de gevangen dieren te slachten. Walvisolie, geperst uit de blubber, was in Europa een veelgevraagd product. Ook het spekvet vond een goede afzet. Een van de drukste locaties daarvoor werd Red Bay. Het is een natuurlijke haven die wordt beschermd door een eiland, Saddle Island. Rond Red Bay haven zijn zo'n twintig plekken gevonden waar zulke walvisstations zijn geweest.
  Vertoon meer
 • Op zee

  We laten de kust van Canada achter ons, gaan de zee op en zetten koers naar Groenland over een stuk van de Noord-Atlantische Oceaan. Onze dagen op zee zullen gevuld zijn met lezingen en u heeft de tijd om met medereizigers te praten.

  Prins Christianssund

  De Prins Christianssund is een waterweg in Groenland, dat het zuidelijkste puntje van het vasteland scheidt van de zuidelijker gelegen eilanden. Het is ...
  De Prins Christianssund is een waterweg in Groenland, dat het zuidelijkste puntje van het vasteland scheidt van de zuidelijker gelegen eilanden. Het is vernoemd naar de prins (en later koning) Christian VIII van Denemarken. De waterweg is ongeveer 100km lang en is vrij smal, op sommige plaatsen is het zelfs slechts 500 meter breed. De omgeving van de Prins Christianssund is prachtig. Dit is ook de reden dat hier in de zomer veel cruiseschepen en expeditieschepen doorheen varen.
  Vertoon meer
 • Kvanefjord

  We ontdekken de prachtige regio Paamiut door diep de Kvanefjord in te zeilen. De ervaren kapitein en expeditieleider zullen de huidige weers- en ijscondities in de gaten houden om te kijken of een geplande activiteit voor de dag mogelijk is. Dit kan een wandeling aan de wal zijn voor een schilderachtig uitzicht over de omgeving, een tocht met een kleine boot of kajakken.

  Kvanefjord - Groenland

  ...
  Vertoon meer
 • Ivittuut

  Volgens archeologen vestigden Vikingen zich meer dan duizend jaar geleden in dit gebied, maar bleven ze niet. Ivittuut wordt verondersteld de laatste Noorse nederzetting in Groenland te zijn, maar eerst verlaten. Tegenwoordig zijn de zwervende muskusossen de enige inwoners, die normaal in de nabijgelegen vlakten grazen.

  Ivittuut

  Ivittuut is een plaats in het zuiden van Groenland en ligt aan de Arsukfjord. Het is ooit gesticht als mijnstadje, nadat er in 1806 cryoliet werd gevond ...
  Ivittuut is een plaats in het zuiden van Groenland en ligt aan de Arsukfjord. Het is ooit gesticht als mijnstadje, nadat er in 1806 cryoliet werd gevonden. Het delven begon in 1865. Al na 22 jaar waren de mijnen uitgeput en sindsdien was de stad niet meer economisch interessant. De stad is dan ook (nog steeds) verlaten.
  Vertoon meer
 • Quassiarsuk

  Drukke boerderijen met groene velden, die weer bezaaid zijn met witte schapen, contrasteren met de ijslandschappen in de nabijgelegen zee. Ga mee op een begeleide wandeling door de nederzetting, inclusief een bezoek aan de reconstructie van het langhuis van Viking Erik The Red en de kerk die Erik's vrouw Tjodhildur hem liet bouwen na zijn verbanning uit IJsland.

  Corner Brook, Canada

  Corner Brook is een stad in de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De stad heeft een oppervlakte van 148,27 km² en telt 19.806 inwoners. Het i ...
  Corner Brook is een stad in de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De stad heeft een oppervlakte van 148,27 km² en telt 19.806 inwoners. Het is de kleinste van de drie steden in de provincie. De twee andere zijn de provinciehoofdstad St. John's en Mount Pearl. Corner Brook ligt aan de westkust van het eiland Newfoundland. De stad ligt aan een baai, de Bay of Islands aan de monding van de Humber River. James Cook meerde er aan in 1767. De plaats groeide uit tot een dorp waar men leefde van visvangst en bosbouw. Grote werkgevers tegenwoordig zijn de papierfabriek Corner Brook Pulp & Paper Mill, het regionale ziekenhuis en de Grenfell Campus van de Memorial University die in de stad is gevestigd.
  Vertoon meer
 • Qaqortoq

  Velen beschouwen Qaqortoq als één van de mooiste steden van Groenland vanwege de kleurrijke huizen en fotogenieke omgeving. Het is de grootste stad in Zuid-Groenland, met zo'n 3.000 inwoners. Toch is het gemakkelijk te voet te verkennen. U kunt ook deelnemen aan één van de excursies om nog meer inzicht te krijgen in de lokale cultuur.

  Qaqortoq, Groenland

  Qaqortoq is de grootste stad in Zuid-Groenland, met ongeveer 3.000 inwoners en is gemakkelijk te voet te verkennen. Het is een plaats die dicht bij de kus ...

  Qaqortoq is de grootste stad in Zuid-Groenland, met ongeveer 3.000 inwoners en is gemakkelijk te voet te verkennen. Het is een plaats die dicht bij de kust ligt. Het ligt op een steile heuvel en het kan er in de zomer vrij warm worden. De stad heeft een leuk centrum, historische gebouwen, cafés en restaurants.

  In deze omgeving kun je prachtige wandelingen maken. Er zijn verschillende routes die u de bergen inleiden. Op de bergtoppen heeft u vaak een schitterend uitzicht over het vaste land en de zee. Het Tasersuaq meer brengt u in een paar minuten van het centrum van de stad naar de bergen. De fanatieke wandelaars kunnen een vijfdaagse tocht maken naar de vroegere woonplaats van de Noormannen. Enkele bezienswaardigheden zijn: Tasersuaq meer, sculptuurproject Aka Høeghen het Qaqortoq museum.

  Vertoon meer
 • Irmingerzee

  Na het opwindende Groenland te hebben verkend, zetten we koers naar IJsland. Breng de dagen op zee door in het onderzoekscentrum of ga gewoon ontspannen aan dek, kijkend naar de zeevogels die ons schip volgen of misschien zelfs walvissen spotten.

  Halifax Canada

  Halifax is de hoofdstad en de grootste stad van de Canadese provincie Nova Scotia. Na een fusering met Dartmouth en Bedford in 1996 vormt de stad de Hali ...

  Halifax is de hoofdstad en de grootste stad van de Canadese provincie Nova Scotia. Na een fusering met Dartmouth en Bedford in 1996 vormt de stad de Halifax Regional Municipality. Halifax is het economische centrum van de Atlantische Canadese provincies en de op één na grootste Canadese kuststad, na Vancouver in Brits-Columbia. De oorspronkelijke bewoners, de Mi'kmaq, noemden de stad Chebucto. Dit betekent 'grootste haven'.

  Halifax werd op 9 juli 1749 gesticht als een militaire basis voor de Britten door de Britse generaal Edward Cornwallis en een handvol kolonisten die er boerderijen opzetten. De post werd genoemd naar George Montague-Dunk, de tweede hertog van Halifax. Hij was de voorzitter van de British Board of Trade. Halifax was ideaal als militaire basis omdat het na Sydney, de grootste natuurlijke haven ter wereld heeft. Bovendien gaf het omliggende land goede mogelijkheden voor verdediging.

  Ondanks veel moeilijkheden ontwikkelde Halifax zich snel. In 1752 werd in Halifax de eerste Canadese krant opgericht: de Halifax Gazette. Drie jaar later werd het eerste postkantoor in Canada opgericht. Met de bouw van de eerste kade in 1758 begon Halifax haar geschiedenis als een belangrijke Canadese havenstad. De stad diende ook als een basis voor Britse militaire operaties tegen het Franse fort in Louisbourg.

  Vertoon meer
 • Aankomst en ontschepen in Reykjavik

  U arriveert vroeg in de ochtend in de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. De naam Reykjavik betekent 'Smokey Bay', zo genoemd vanwege de stoom die opstijgt uit de vele natuurlijke warmwaterbronnen. Het is de moeite waard om een ​​programma te boeken om de geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden te verkennen voordat u naar huis gaat.

  Reykjavik, IJsland

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en z ...

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld. 

  Vertoon meer

  Vlucht Halifax - Amsterdam

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werk ...

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Vanafprijs per persoon 9 - 25 mei 2021
2-persoons binnenhut I
2-persoons buitenhut SD
2-persoons buitenhut N
2-persoons superior buitenhut U
2-persoons superior buitenhut F
2-persoons suite Q
2-persoons suite M
2-persoons suite met balkon MG

Hurtigruten
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. In verband met de ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijsomstandigheden.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee
Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac
Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel
Waterdichte laarzen voor tijdens de landingen (te leen) 
Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack)
Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma
AECO vergoedingen en de overheid belastingen
Uitgebreide reisbeschrijving van Norge Reiser

Exclusief
- Internationale vluchten en niet genoemde vluchten in het transferpakket
- Aankomst- en vertrektransfers die niet genoemd zijn in het transferpakket
- Arrangementen voor of na de reis
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Maaltijden aan wal
- Optionele extra activiteiten en/of overnachtingsmogelijkheden
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Verplichte waterdichte broek of andere niet genoemde uitrusting voor tijdens de zodiac-tochten
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)