Atlantische Oceaan - Faeröer eilanden

Faeröer eilanden

De Faeröer eilanden zijn door vulkaan activiteiten ontstaan, de natuur is er erg ruig. Havens en faciliteiten zijn hier dan ook schaars. Wat de Faeröer eilanden zo spectaculair maken is te danken aan een combinatie van het alsmaar veranderende weer en het adembenemende ruige landschap. Ruig, desolaat en hoge spectaculaire kliffen met schitterende watervallen. Overvloedig wildlife, zoals papegaaiduikers, maar ook jan-van-genten, zeehonden en soms walvissen.

De Bird Cliff van Vestmanna, het mooie uitzicht op de diepe groeven, grotten, nauwe doorgangen en 700 meter hoge kliffen is onvergetelijk. Deze kliffen en grotten zijn het permanente of tijdelijke huisen voor vele zeevogels, hieronder de bekende papegaaiduikers, jan-van-genten, alken, zeekoeten en fulmarussen.

Een van de meest bijzondere uitzichten zal u hebben bij de Drangarnir. De Drangarnir bestaat uit twee zeestapels tussen Vágar en het eilandje Tindhólmur. 

Mykines is één van de 18 eilanden en is het meest westelijke hiervan. Door de ligging en de vele regen is deze gigantische rots ontzettend groen. Vele vogelaars komen hiervoor naar de Faeröer eilanden toe. Papegaaiduikers en jan-van-genten zien hier vaste gasten!