Auerhoen en korhoen balts - 4 dagen, Nationaal park Tiveden in Zweden

Auerhoen en korhoen balts - Nationaal park Tiveden

Grijp de kans om de auerhoen en korhoen balts te ervaren! Ons pakket bevat 2 overnachtingen in de auerhoen schuilhut en 1 nacht in de korhoen schuilhut. In deze schuilhutten kunt u de vogels op de beste manier bekijken.


U begint met twee overnachtingen bij de auerhoen schuilhut verscholen in het bos. Voordat u de schuilhut binnengaat, krijg u eerst nuttige informatie over de vogel, zijn habitat en de gedragscode die u tijdens deze activiteit nodig heeft. Zeer verwachtingsvol gaat u met onze gids het bos in richting de schuilhut, waar u de avond en nacht in volledige stilte doorbrengt.


Het kost tijd, absolute stilte en geduld om getuige te zijn van deze hofmakerij. De auerhoen is uiterst waakzaam en als deelnemer moet u aandacht en verantwoordelijkheid tonen om de stilte niet te verstoren. De baltsing vindt plaats tijdens de vroege ochtend en gaat door tot de voormiddag. Tijdens de avond hoort u de mannetjes in de omringende bomen oprukken terwijl ze een paar van hun typische geluiden maken.


Alle voorzorgsmaatregelen zijn de moeite waard en iets om van te genieten als je 's morgens de mannetjes magnifiek kunt zien en horen. Wanneer ze aankomen en een vrouwtje zich laat zien, dan zullen de gevechten intenser worden.

Rond de middag op de tweede dag verlaat u omgeving en gaat u lunchen en tot rust komen. In de middag keert u terug naar de schuilhut voor nog een overnachting, gevolgd door baltsing in de vroege ochtend. Een verblijf in deze omgeving is nooit hetzelfde als de voorgaande dag.


Op de derde dag verlaat u rond de middag deze omgeving en gaat u lunchen. Hierna gaat u naar ons partner bedrijf. Hier zult u een nacht verblijven in een hut. 's Avonds geniet u van een diner en krijgt u informatie van onze gids over de baltsing van de korhoen. In het midden van de nacht staat u op voor een snel ontbijt en warme dranken, want we gaan tijdig voor de zonsopgang op weg naar de baltsings plek van de korhoen.


In het donker begint vlak voor zonsopgang de roepingen van de korhoen. Terwijl het zonlicht langzaam meer word, duiken de korhoenders een voor een op als geesten in het moeras. De roepingen intensifiëren en de dansen ook. Zullen er veel auerhoenders en korhoenders komen? Of wordt de baltsing misschien verstoord door een aanval van een havik? Tijdens de vroege ochtenduren kan er veel gebeuren. Tegen het middaguur op de vierde dag is de activiteit afgelopen.

Auerhoen en korhoen balts - algemene informatie 

Duur: 4 dagen.
Begin van de excursie: 15:00 uur. Einde 13:00 uur op de 4de dag. 
Deelnemers: Maximaal 4 personen.
Locatie: Nationaal park Tiveden. 

De gegidste tour vindt plaats in Tiveden. De ontmoetingsplaats is bij tankstation OK / Q8 in Laxå, naast de snelweg E20. 

Prijzen

Prijslijst Auerhoen en korhoen balts - 4 dagen, Nationaal park Tiveden in Zweden (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon in €
22-04-2018 tot 25-04-2019 op aanvraag
25-04-2018 tot 28-04-2019 op aanvraag

Prijs per persoon 2019 in €

Inclusief:

  Eten en drinken. 

  Warme slaapzak en dekens.

  2 overnachting in de schuilhut.

Overnacht bij Hamgården met ontbijt waarbij koffie en thee. Of een vegetarisch alternatief.

  Een gids gedurende de hele excursie. 

Exclusief:

!  Warme kleding.