Aurora Borealis: Noorderlicht op de Lofoten zien 8-daagse reis

Aurora, 8-daagse reis

Evenskjer, Tjeldsundbrua Kro & Hotell AS
Evenskjer, Tjeldsundbrua Kro & Hotell AS

Na aankomst op de luchthaven haalt u de huurauto op en dan is het nog een klein half uur rijden naar uw eerste accommodatie. Let op! De vluchten komen allemaal rond 17.30 uur aan, u zal dus alles in het donker moeten rijden. Dit is de reden dat we een hotel vlakbij de luchthaven hebben gekozen.


Svolvær, Thon Hotel Lofoten
Svolvær, Thon Hotel Lofoten

Na het ontbijt rijdt u in zo'n 3 uur naar Svolvær waar u de komende 3 nachten verblijft. Ondanks de korte dagen zijn er tal van excursiemogelijkheden: een dagtocht over de Lofoten met de schilderachtig gelegen vissersdorpjes, de recht uit zee oprijzende bergwanden en de spitse bergtoppen. U kunt gaan skiën, een natuursafari maken met een ribboat op zee of naar de Trollfjord, een winter kajaktocht maken, een sneeuwschoenwandeling maken of een bezoek brengen aan het Vikingmuseum te Borg.


Laukvik, Polarlightcenter appartement *
Laukvik, Polarlightcenter appartement *

Op eigen gelegenheid naar het Polarlightcenter te Laukvik voor een interessante lezing over het magische Aurora-Borealis. Vroeger was het noorderlicht een bron van talloze mythen, de één zag in hier een waarschuwing voor oorlog of pest in. Maar een ander schreef het licht toe aan overleden oude maagden en de Sami waren overtuigd van de bovennatuurlijke krachten van het magische licht.


Andenes, Andrikken Hotel
Andenes, Andrikken Hotel

Een mooie tocht van circa 4 uur via de ferry Fiskebol - Melbu naar Andenes waar u 3 nachten verblijft. U verblijft in het Andrikken Hotel op basis van logies/ontbijt. Excursiemogelijkheden zijn ook hier volop mogelijk: breng een bezoek aan Inga. Hier kunt u naar een Sami familie met rendieren, maak een hondensledetocht, ga op natuur- en vogelsafari (hier overwinteren de koningseider, ijseend, geelsnavelduiker, de wilde zwaan en de kleine alk, ook zeearenden zijn volop aanwezig), Ringstad en Akva cultuur. Al eeuwenlang worden kunstenaars geïnspireerd door de sprookjesachtige omgeving van de Vesterålen, breng een bezoek aan één van de vele galerieën die de Vesterålen rijk zijn.


Walvissafari Andenes
Walvissafari Andenes

Het water rond Andenes is voedselrijk hierdoor trekt zij verschillende soorten balein- en tandwalvissen aan. In de zomermaanden zien we vooral potvissen, maar ook orka's en grienden komen we geregeld tegen op zee. In de wintermaanden daar in tegen zien we voornamelijk orka's, bultruggen en vinvissen, zij volgen de haring tot in het fjord naast Andenes. Daarom is Andenes de plek om walvissen te spotten het hele jaar door.


Vlieg Evenes-Oslo-Amsterdam
Vlieg Evenes-Oslo-Amsterdam

Vandaag is het tijd om de eilandengroepen te verlaten. U rijdt in ongeveer 4 uur van Andenes naar Evenes. U brengt de auto terug naar de luchthaven. U vliegt van Evenes via Oslo terug naar Amsterdam. Norwegian heeft vluchten die rond half 4 in de middag vertrekken richting Oslo en daarna naar Amsterdam.Winteractiviteiten Noorwegen

Naast het Noorderlicht is er in Noord Noorwegen nog veel meer te beleven, u kunt genieten van de besneeuwde berglandschappen in het bijzondere winterlicht en van de vele outdoor activiteiten.Aurora Borealis - Noorderlichtreis Lofoten

Bent u ook zo benieuwd naar het Aurora Borealis? Naar die mooie kleuren, van wit naar groen en met wat geluk oranje, rood, blauw en paars, die aan de hemel verschijnen tussen de prachtige sterren en de heldere maan? Breng dan een bezoek aan de Lofoten en Vesterålen en leer meer over Aurora Borealis en eventueel het fotograferen daarvan door een bezoek te brengen aak het Polarlightcenter in Laukvik. Daarnaast is een walvissafari inbegrepen

U kunt, buiten het aanschouwen van het Aurora Borealis, ook een bezoek brengen aan een Sami familie met rendieren, vissen, sneeuwschoenwandelen of (ook al is het beperkt) skiën. Ook leuk is het maken van een excursie per ribboat vanuit Svolvær naar de Trollfjord of breng een bezoek aan één van de leuke musea of galerieën.

In de winter is het veel donker in Noord-Noorwegen maar u hoeft niet bang te zijn voor een complete duisternis, zelfs in december en januari is het elke dag een paar uur licht of schemerlicht. De winterperiode is bij uitstek geschikt om het noorderlicht oftewel Aurora Borealis te zien. Door de warme golfstroom wordt het hier over het algemeen niet extreem koud maar goede winterkleding is wel aan te raden.

Aurora Borealis - geplande reis

  • Heenreis: U vliegt op 1 dag vanuit Amsterdam via Oslo naar Evenes.
  • Na aankomst haalt u uw huurauto op. U rijdt met deze auto die voorzien is van spijkerbanden, waardoor u met een gerust hart op de besneeuwde wegen kunt rijden, naar Tjeldsundbrua Hotel. Dit hotel ligt op 30 minuten van de luchthaven en u bent vrij om te gaan en staan waar u dat wilt. U kunt dus alle kanten op.  Krijgt u een berichtje van het Polarlight center dat het Aurora Borealis te zien is, dan kunt u eventueel naar een plekje rijden waarvandaan u een geheel vrij zicht heeft.
  • De volgende dag rijdt u naar Svolvær waar u 3 nachten verblijft in het Thon Hotel Lofoten. U heeft gedurende uw verblijf op de Lofoten een noorderlichtlezing in het Polarlightcenter te Laukvik, u leert alles over het Aurora Borealis.
  • Na 3 nachten verblijf op de Lofoten is het tijd om te vertrekken naar de Vesterålen, u verblijft 3 nachten in het Thon hotel te Andenes.
  • U heeft gedurende uw verblijf op de Vesterålen een walvissafari met Whalesafari Andenes. Deze unieke walvissafari begint met een uitgebreide presentatie in het museum. Na deze presentatie is het tijd om aan boord te stappen van een prachtige vissersboot en te gaan genieten van de walvissen.
  • Op dag 7 vertrekt u van de Vesterålen richting Evenes voor uw
  • Terugreis: U vliegt vanuit Evenes via Oslo naar Amsterdam.

Aurora Borealis - uw accommodatie

  • Tjeldsund Brua hotel ligt op 6 minuten lopen van het strand. Dit hotel kijkt uit op de Sjeldsundet Straat en de brug. Het biedt traditionele gerechten, een terras aan het water, en kamers met gratis filmzenders en gratis WiFi.
  • Thon Lofoten is een milieuvriendelijk en stijlvol hotel in het pittoreske havenstadje Svolvær. Bij het hotel is WiFi gratis beschikbaar. U kunt genieten van het prachtige uitzicht op het water en de berg Svolværgeita.
  • Het Thon Andrikken Hotel ligt op 6 minuten lopen van het strand. Het hotel biedt gratis parkeergelegenheid en wifi. 

Prijslijst Aurora Borealis: Noorderlicht op de Lofoten zien 8-daagse reis (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Op basis van 2 personen
September t/m april vanaf
Reissom per persoon in € 1375

Let op! In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge vluchttoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen.
Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs.

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  Autohuur VW Polo of vergelijkbaar incl. ongelimiteerd aantal kilometers, NoRisk garantie (CDW**) en lokale belastingen

✓  Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. logies ontbijt

✓  Noorderlichtlezing

✓  Walvissafari en museumbezoek

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden 

! Niet genoemde excursies

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard