Aurora Borealis, Spitsbergen Groenland 14 dagen per ms Plancius

Aurora Borealis, Spitsbergen Groenland


M/S Plancius
M/S Plancius

108 passagiers
4 vier-persoons hutten
36 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m


vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen
vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen

U reist op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Longyearbyen. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Longyearbyen
Longyearbyen

De eerste dag kom je aan in Longyearbyen. Maak een wandeling rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de vroege avond varen we de Isfjord in. Tijdens deze tocht door de 75km lange fjord kunnen we misschien al de eerste walvissen spotten.


Raudfjord
Raudfjord

Tijdens de nacht varen we noordwaarts, onderweg naar de Raudfjord. Dit fjord ligt in het noordwesten van Spitsbergen. Spectaculaire gletsjers maken een groot deel uit van deze fjord, het is tevens een geliefde plek voor ringelrobben en baardrobben. Ook biedt deze plek een grote kans op het spotten van de eerste ijsberen. In de loop van de avond varen we verder.


Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland
Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

Deze twee dagen verblijven we op zee, op weg naar Groenland. Tussen Spitsbergen en Groenland bevindt zich veel pakijs, waarvan we hopen dat we dichtbij kunnen komen. In dat geval is de kans op het spotten van ijsberen groot. Ook kunnen we in deze wateren walvissen tegenkomen.


Kaiser Franz Joseph Fjord, Groenland
Kaiser Franz Joseph Fjord, Groenland

Op de vijfde dag komen we aan bij Groenland. We zullen proberen om de eerste landing te maken in Myggebugten. Dit hangt af van de hoeveelheid ijs in de Foster Bugt en of we hier doorheen kunnen varen. In Myggenbugten bevindt zich een oude pelsjagershut uit de vorige eeuw. Toen joegen Noorse jagers nog op poolvossen en ijsberen. Nu wonen hier veel muskusossen in de uitgestrekte toendra achter de hut. We varen door de spectaculaire Kaiser Franz Joseph Fjord, met aan beide kanten enorme bergen die zorgen voor een indrukwekkend uitzicht. Een andere mogelijkheid is de mooie Sofia Sund.


Ella Ø, Groenland
Ella Ø, Groenland

Via het Teufelschloss (Het Duivelskasteel), een berg met een mooie gelaagde geologie varen we naar de Blomster Bugt. Hier kan je genieten van de prachtige omgeving, inclusief witte poolhazen en ijsduikers met jongen. In de namiddag varen we verder naar de Antarctic Sound. We komen langs eilanden Ruth, Maria en Ella Ø. Indien mogelijk maken we nog een landing op Maria.


Segelsällskapet Fjord, Gully Gletsjer
Segelsällskapet Fjord, Gully Gletsjer

's Ochtends varen we de Segelssälsskapets Fjord binnen. We maken een landing op een magische plek aan de zuidkant van de fjord. We maken een wandeling die ons bij een meertje brengt waar grote kansen zijn op het zien van muskusossen, sneeuwhazen en sneeuwhoenders. 's Middags varen we de Alpe Fjord binnen. Deze fjord doet zijn naam zeker eer aan met de hoge Alpiene bergen. Hier maken we een prachtige lange tocht met de zodiacs. We varen hiermee naar de Gully Gletsjer, diep in de fjord.


Scoresby Sund, Oost-Groenland
Scoresby Sund, Oost-Groenland

Antarcticahavn is een breed en uitgestrekt dal, waar we de eerste helft van de dag door zullen brengen. Hier bestaat weer een kans dat we groepen muskusossen tegenkomen. In deze tijd hebben de landschappen een magische uitstraling dankzij de combinatie van de prachtige herfstkleuren van de vegetatie en de lage zon die op de ijsbergen en de fjorden schijnt.


Danmark Ø, Groenland
Danmark Ø, Groenland

Op deze dag bereiken we het grootste fjordensysteem van de wereld: Scoresby Sund. 's Ochtends zijn we bij Volquart Boons Kyst, een vol met gletsjers bezaaide kust waar we een zodiactocht langs de gletsjers maken als dat mogelijk is. Later gaan we nogmaals aan land, dit keer bij Danmarks Ø. Hier zijn de restanten van een oude Inuït nederzetting te vinden, die ongeveer 200 jaar geleden verlaten werd. Zowel de restanten van de zomerhuizen als de winterhuizen zijn zichtbaar. Ook de beer-bestendige opslagplaatsen en een aantal graven zijn nog herkenbaar. 's Avonds varen we door de met prachtige ijsbergen bezaaide fjorden westwaarts, dieper de Scoresby Sund in.


Cape Hofmann Halvø, Groenland
Cape Hofmann Halvø, Groenland

Ons doel is een Zodiaccruise tussen de spectaculair gevormde blauwe ijsbergen rond het eiland Røde Ø, waar we ongelooflijk mooie rode zandsteenformaties kunnen zien. Wanneer de ijscondities het toelaten proberen we Røde Fjord binnen te varen. Tijdens de herfst veranderen de dwergwilg en de dwergberk van kleur, waardoor het landschap een prachtige uitstraling krijgt. Het staat dan in contrast met de drijvende blauwe ijsbergen. In het fjord willen we een landing maken zodat we even van het prachtige uitzicht over getooide toendra kunnen genieten. Ook is er grote kans op ontmoetingen met verschillende wilde dieren. Denk hierbij aan muskusossen, sneeuwhoenders en ijsduikers. In de loop van de avond varen we door de fjord. Onderweg kunnen we genieten van het contrast tussen de warme herfstkleuren van de bomen en planten en de kleuren van de donkere bergen en de blauwe ijsbergen.


Sydkap, Groenland
Sydkap, Groenland

In Nordvestfjord in Scoresby Land zijn gigantische ijsbergen van soms wel meer dan 100 meter hoog te zien. De meeste van deze ijsbergen zijn vastgelopen op de ondiepe bodem van de fjord. Hier gaan we aan land bij Sydkap, waar overblijfselen van winterhuizen uit de Thule-cultuur zichtbaar zijn. De mensen die hier leefden (maar ongeveer 20) joegen vroeger op walvissen, waarvan de botten werden gebruikt om de huisjes te bouwen. je hebt hier tevens mooie uitzichten over de zeestraat Hall Bredning.


Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland
Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland

Vandaag maken we een toendra wandeling op Liverpoolland, in de Hurry Inlet. In de middag bezoeken we de grootste nederzetting van Scoresby Sund, Ittoqqortoormiit. Hier leven ongeveer 450 mensen. Van hieruit kunnen ansichtkaarten verstuurd worden vanuit het postkantoor/ winkeltje. Ook kunnen we hier een rondwandeling maken, waarbij we sledehonden zullen tegenkomen en we drogende huiden van zeehonden, Muskusossen en IJsberen kunnen bekijken. In de namiddag varen we weer verder zuidwaarts, terwijl we vanaf het schip nog lang kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de Blosseville-kust.


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

Deze dag brengt u weer volledig op zee door. Daardoor heeft u veel kans op het zien van grote walvissen en zeevogels. 's Nachts is vaak het noorderlicht (Aurora Borealis) te zien.


Akureyri, IJsland
Akureyri, IJsland

Dit is de laatste dag van deze Spitsbergen Groenland reis. Je arriveert in Akureyri in IJsland. Van hieruit word je in ongeveer 6 uur met een bus naar Reykjavik gereden (Hotel Reykjavík Centrum, Adalstraeti 16). Let op, deze bustransfer is niet standaard bij de prijs inbegrepen en moet apart worden bijgeboekt à €70 p.p.


vlieg Reykjavik-Amsterdam
vlieg Reykjavik-Amsterdam

U reist op eigen gelegenheid van Reykjavik naar Amsterdam. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


LET OP: De route van Aurora Borealis Spitsbergen Groenland wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

31 augustus - 13 september 2020 (PLA15)

25 augustus - 7 september 2021 (PLA12)

Aurora Borealis, Spitsbergen Groenland 14 dagen per ms Plancius

Deze 14-daagse Spitsbergen Groenland reis gaat met het ms Plancius van Spitsbergen naar Noordoost-Groenland. Je start de reis in Longyearbyen in Spitsbergen. Voordat je in Longyearbyen aan boord gaat, is er de gelegenheid om dit voormalige mijnstadje te bezoeken. Een bezoek aan het poolmuseum is dan zeker de moeite waard. Vervolgens vaart het schip door naar noordoost Groenland en tot slot gaat u naar Akureyri in IJsland. Bij Groenland ligt vaak nog zee-ijs, waar we proberen doorheen te varen, om zo Foster Bugt te bereiken. Aanschouw het ongerepte poollandschap, waaronder het bijzondere pakijs en ga mee op zoek naar schitterende pooldieren. En met 's nachts kans op het zien van het noorderlicht! 

Aurora Borealis Spitsbergen Groenland - Highlights

  • Rode zandsteenformaties en drijvende blauwe ijsbergen rondom Røde Fjord
  • Schitterende pooldieren zoals zeehonden, poolhazen en muskusossen 
  • De gigantische ijsbergen van Kaiser Franz Joseph Fjord
  • Oude jachthut en uitgestrekte toendra in Myggebugten
  • Nederzetting Ittoqortoormiit 

Prijslijst Aurora Borealis, Spitsbergen Groenland 14 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon PLA15 | 31 augustus - 13 september 2020 PLA12 | 25 augustus - 7 september 2021
4-persoons hut met patrijspoort 5600 5850
3-persoons hut met patrijspoort Wachtlijst Wachtlijst
2-persoons hut met patrijspoort 7900 8200
2-persoons hut met raam 8650 9000
2-persoons hut deluxe 9150 9500
2-persoons hut superior 10300 10700

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen en presentaties door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets naar Longyearbyen en van Akureyri.

! Arrangementen voor - en na de reis aan boord. 

! Aankomst en vertrek belastingen 

! Maaltijden aan wal. 

! Transfer per gecharterde bus van Akureyri naar Radhus Reykjavikur, 6 uur. (€70,00 p.p. per enkele reis)

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.