Aurora Borealis, Spitsbergen Groenland 14 dagen per ms Plancius

Aurora Borealis, Spitsbergen Groenland


M/S Plancius
M/S Plancius

108 passagiers
4 vier-persoons hutten
36 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m


Longyearbyen
Longyearbyen

Op de eerste dag is de aankomst in Longyearbyen. In de vroege avond vertrekt het ms Plancius en vaart het de Isfjord in. Tijdens deze tocht door de 75km lange fjord kunnen we misschien al de eerste walvissen spotten.


Raudfjord
Raudfjord

Tijdens de nacht varen we noordwaarts, onderweg naar de Raudfjord. Deze ligt in het noordwesten van Spitsbergen. Spectaculaire gletsjers maken een groot deel uit van deze fjord, waar veel ringelrobben en baardrobben voorkomen. Ook biedt deze plek een grote kans op het spotten van de eerste ijsberen. In de loop van de avond varen we verder.


Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland
Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

Deze twee dagen verblijft u op zee, terwijl het ms Plancius onderweg is naar Groenland. Tussen Spitsbergen en Groenland bevindt zich veel pakijs, waarvan we hopen dat we er dichtbij kunnen komen. In dat geval is de kans op het spotten van ijsberen groot. Ook kunnen we in deze wateren walvissen tegenkomen.


Kaiser Franz Joseph Fjord, Groenland
Kaiser Franz Joseph Fjord, Groenland

Op de vijfde dag komen we aan bij Groenland. We zullen proberen om de eerste landing te maken in Myggebugten. Dit hangt af van de hoeveelheid ijs in de Foster Bugt en of we hier doorheen kunnen varen.

In Myggenbugten is een oude pelsjagershut uit de vorige eeuw. Toen joegen Noorse jagers nog op poolvossen en ijsberen. Nu wonen hier veel muskusossen.

We varen door de spectaculaire Kaiser Franz Joseph Fjord, met aan beide kanten enorme bergen die zorgen voor een indrukwekkend uitzicht. Een andere mogelijkheid is Sofia Sund.


Ella Ø, Groenland
Ella Ø, Groenland

Voor deze dag staat een landing in Blomster Bugt gepland. Hier kunt u genieten van de prachtige omgeving, inclusief witte poolhazen en ijsduikers met jongen.

In de namiddag varen we verder. We komen langs Teufelschloss en Ella Ø. Indien mogelijk maken we 's avonds nog een mooie landing.


Segelsällskapet Fjord, Gully Gletsjer
Segelsällskapet Fjord, Gully Gletsjer

's Ochtends varen we de Segelssälsskapets binnen. We maken een landing op een magische plek aan de zuidkant van de fjord. We maken een wandeling die ons bij een meertje brengt waar grote kansen zijn op het zien van muskusossen, sneeuwhazen en sneeuwhoenders.

's Middags varen we de Alpe Fjord binnen. Deze fjord doet zijn naam zeker eer aan met de hoge bergen. Hier maken we een prachtige lange tocht met de zodiacs. We varen hiermee naar de Gully Gletsjer.


Scoresby Sund, Oost-Groenland
Scoresby Sund, Oost-Groenland

Antarcticahavn is een breed en uitgestrekt dal, waar we de eerste helft van de dag door zullen brengen. Hier bestaat de kans dat we groepen muskusossen tegenkomen.

In deze tijd hebben de landschappen een magische uitstraling dankzij de combinatie van de prachtige herfstkleuren van de vegetatie en de lage zon die op de ijsbergen en de fjorden schijnt.


Danmark Ø, Groenland
Danmark Ø, Groenland

Op deze dag bereiken we het grootste fjordensysteem van de wereld: Scoresby Sund. 's Ochtends zijn we bij Volquart Boons Kyst, waar we een zodiactocht langs de gletsjers maken als dat mogelijk is. In dat geval maken we een landing in de buurt van de Måne gletsjer.

Later gaan we nogmaals aan land, dit keer bij Danmarks Ø. Hier zijn de restanten van een oude Inuït nederzetting te vinden, die ongeveer 200 jaar geleden verlaten werd. Zowel de restanten van de zomerhuizen als de winterhuizen zijn zichtbaar. Ook de beer-bestendige opslagplaatsen en een aantal graven zijn nog herkenbaar.


Cape Hofmann Halvø, Groenland
Cape Hofmann Halvø, Groenland

Bij Kap Hofmann Halvø gaan we aan land. Ook hier heeft u weer een grote kans op ontmoetingen met verschillende wilde dieren. Denkt u hierbij aan muskusossen, sneeuwhoenders en ijsduikers. Tijdens de herfst veranderen de dwergwilg en de dwergberk van kleur, waardoor het landschap een prachtige uitstraling krijgt.

In de loop van de avond varen we door de fjord. Onderweg kunnen we genieten van het contrast tussen de warme herfstkleuren van de bomen en planten en de kleuren van de donkere bergen en de koel blauwe ijsbergen.


Sydkap, Groenland
Sydkap, Groenland

In Nordvestfjord in Scoresby Land zijn gigantische ijsbergen van soms wel meer dan 100 meter hoog te zien. De meeste van deze ijsbergen zijn vastgelopen op de ondiepe bodem van de fjord. Hier gaan we aan land bij Sydkap, waar overblijfselen van winterhuizen uit de Thule-cultuur zichtbaar zijn. De mensen die hier leefden (bijna 20) joegen vroeger op walvissen, waarvan de botten werden gebruikt om de huisjes te bouwen.


Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland
Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland

De grootste nederzetting van Scoresby Sund is Ittoqqortoormiit. Hier leven ongeveer 400 mensen. Van hieruit kunnen ansichtkaarten verstuurd worden vanuit het postkantoor/ winkeltje. Ook kunnen we hier een rondwandeling maken, waarbij we sledehonden zullen tegenkomen.

In de namiddag varen we weer verder zuidwaarts, terwijl we vanaf het schip nog lang kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de Blosseville-kust.


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

Deze dag brengt u weer volledig op zee door. Daardoor heeft u veel kans op het zien van grote walvissen en zeevogels.

's Nachts is hier vaak het noorderlicht (Aurora Borealis) te zien.


Akureyri, IJsland
Akureyri, IJsland

Dit is de laatste dag van deze Spitsbergen Groenland reis. U arriveert met het ms Plancius in Akureyri in IJsland. Van hieruit wordt u in ongeveer 6 uur met een bus naar Reykjavik gereden (Hotel Reykjavík Centrum, Adalstraeti 16).

Let op, deze bustransfer is niet standaard bij de prijs inbegrepen en moet apart worden bijgeboekt à €70 p.p.


LET OP: De route van Aurora Borealis Spitsbergen Groenland wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 2 september - 15 september 2019 (PLA16)

31 augustus - 13 september 2019 (PLA15)

Aurora Borealis, Spitsbergen Groenland

Deze 14-daagse Spitsbergen Groenland reis gaat met het ms Plancius van Spitsbergen naar Noordoost-Groenland. U start de reis in Longyearbyen in Spitsbergen. Voordat u in Longyearbyen aan boord gaat van het ms Plancius, is er de gelegenheid om dit voormalige mijnstadje te bezoeken. Een bezoek aan het poolmuseum is dan zeker de moeite waard. Vervolgens vaart het schip door naar noordoost Groenland en tot slot gaat u naar Akureyri in IJsland.

Bij Groenland ligt vaak nog zee-ijs, waar we doorheen willen proberen te varen, om zo Foster Bugt te bereiken. Hier willen we onze eerste landing gaan maken, in Myggebugten. Op deze plek worden vaak muskusossen gezien op de uitgestrekte toendra. Aan de kust staat een oude pelsjagershut uit de eerste helft van de vorige eeuw. Toen joegen Noorse jagers hier nog op poolvossen en ijsberen.

Aurora Borealis Spitsbergen Groenland - bezienswaardigheden

Tijdens deze Spitsbergen Groenland reis kunt u genieten van verschillende highlights en bezienswaardigheden. Een aantal voorbeelden: het Svalbart Museum, Raudfjord, verschillende zeehonden, Kaiser Franz Joseph Fjord, Myggebugten, verschillende zodiac tochten, overblijfselen van Thule huizen en de Ittoqortoormiit.

Ontdek het allemaal zelf tijdens deze 14-daagse reis naar Spitsbergen en Groenland!


Prijslijst Aurora Borealis, Spitsbergen Groenland 14 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon PLA16 | 2 - 15 sepember 2019 PLA15 | 31 aug - 15 sept 2020
4-persoons hut met patrijspoort 5350 5600
3-persoons hut met patrijspoort 6500 -
2-persoons hut met patrijspoort 7600 7900
2-persoons hut met raam 8300 8650
2-persoons hut deluxe 8800 9150
2-persoons hut superior 9900 10300

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets naar Longyearbyen en van Akureyri.

! Transfer per gecharterde bus van Akureyri naar Radhus Reykjavikur, 6 uur. (€70,00 p.p. per enkele reis)

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.