Aurora Borealis, Spitsbergen & Noordoost-Groenland

Aanschouw het ongerepte poollandschap

Motorschip Plancius Groenland Spitsbergen Kaiser Franz Joseph fjord
  • Motorschip
  • Plancius
  • Groenland
  • Spitsbergen
  • Kaiser Franz Joseph fjord
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Tijdens deze 14-daagse reis Aurora Borealis, Spitsbergen & Noordoost-Groenland vaart u met het motorschip Plancius van Spitsbergen naar Noordoost-Groenland. Uw reis start in Longyearbyen in Spitsbergen. Voordat u in Longyearbyen aan boord gaat, is er de gelegenheid om dit voormalige mijnstadje te bezoeken. Een bezoek aan het poolmuseum is dan zeker de moeite waard. Vervolgens vaart het schip door naar noordoost Groenland en tot slot gaat u naar Akureyri in IJsland. Bij Groenland ligt vaak nog zee-ijs, waar geprobeerd wordt om doorheen te varen, om zo Foster Bugt te bereiken. Aanschouw het ongerepte poollandschap, waaronder het bijzondere pakijs en ga mee op zoek naar schitterende pooldieren. In de nacht heeft u kans op het zien van het noorderlicht.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de Aurora Borealis, Spitsbergen & Noordoost-Groenland wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving


  • Expeditiereis met het Motorschip Plancius

    • Nachten

      13

    • Maaltijden

      Volpension

    • Bijzonderheden

      Hutten op indeling mogelijk

    Motorschip Plancius

    Het Motorschip Plancius begon haar bestaan in 1976 als een onderzoeksschip voor de Nederlandse Marine en heette destijds "Hr. Ms. Tydeman". In juni 2004 werd ze uit de actieve dienst gehaald en in dec ...

    Het Motorschip Plancius begon haar bestaan in 1976 als een onderzoeksschip voor de Nederlandse Marine en heette destijds "Hr. Ms. Tydeman". In juni 2004 werd ze uit de actieve dienst gehaald en in december 2006 gekocht door Oceanwide Expeditions en opgenomen in de Oceanwide vloot. In juni 2009 is het schip aan haar nieuwe taak als expeditieschip begonnen. Volledig gerenoveerd tot een schip dat comfortabel plaats kan bieden aan 116 passagiers, voorzien van een certificaat waaruit blijkt dat het aan de laatste veiligheidseisen voldoet en varend onder Nederlandse vlag. Het schip is comfortabel en mooi ingericht, maar is geenszins een luxe passagiersschip. De reizen naar de Arctische en Antarctische gebieden zijn en blijven in eerste instantie toch onderzoek- en ontdekkingsreizen waarbij er zoveel mogelijk tijd aan land wordt doorgebracht. Dit schip heeft alle capaciteiten om aan die eisen te voldoen.

    Motorschip Plancius heeft veel grote open dek ruimtes en op dek 3 kunt u zelfs het hele schip rond lopen. Dat biedt u volop mogelijkheden optimaal van de omgeving te genieten en natuurlijk van de dieren die worden gespot! Het schip is uitgerust met 10 Mark V zodiacs met een 40 HP 4-stroke buitenboord motor en 2 loopbruggen aan stuurboord waardoor een soepel verlopende zodiac excursie gegarandeerd is. Er is een restaurant tevens leeszaal aan boord en een ruime panorama lounge met bar en bibliotheek. Het uitzicht is hier fenomenaal! De internationale professionele 30 koppige bemanning bestaat onder andere uit 4 chefs, 1 purser, 1 barman, 2 expeditieleider, 5 gidsen en een arts.

    Technische gegevens
    Gewicht: 3175 ton
    Lengte : 89 meter (267 feet)
    Breedte: 14,5 meter (43 feet)
    Diepte: 4,8 meter (15 feet)
    Motoren: 3 x Diesel-Electric
    Snelheid: 10 - 12 knopen
    Vlag: Nederlandse
    Capaciteit: 108 passagiers
    IJs klasse: A3
    Bouwjaar: 1976
    Hutten: 53
    Zodiacs: 10

    De hutten aan boord
    4-persoons hutten (douche en toilet)
    Aantal: 4
    3-persoons hutten (douche en toilet)
    Aantal: 2
    2-persoons hutten (douche en toilet)
    Aantal: 37
    Superior hutten (douche en toilet)
    Aantal: 10

    Vertoon meer

    Vlucht Amsterdam - Oslo - Longyearbyen

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer
  • Inschepen in Longyearbyen

    Op de eerste dag komt u aan in Longyearbyen. Maak een wandeling door deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de vroege avond varen we de Isfjord in. Tijdens deze tocht door de 75km lange fjord kunnen we misschien al de eerste walvissen spotten.

    Longyearbyen

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...
    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

    Svalbard Museum
    Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

    Vertoon meer
  • Raudfjorden in Spitsbergen

    Tijdens de nacht varen we noordwaarts, onderweg naar de Raudfjord. Dit ligt in het noordwesten van Spitsbergen. Spectaculaire gletsjers maken een groot deel uit van deze fjord, het is tevens een geliefde plek voor ringelrobben en baardrobben. Ook biedt deze plek een grote kans op het spotten van de eerste ijsberen. In de loop van de avond varen we verder.

    Raudfjord

    ‘Raud' betekent rood, afgeleid van het rode gesteente uit het Devoon aan de oostzijde van de Raudfjord. Vanuit basiskampen op de oevers vertrekken soms georganiseerde trektochten. Op het einde van d ...
    ‘Raud' betekent rood, afgeleid van het rode gesteente uit het Devoon aan de oostzijde van de Raudfjord. Vanuit basiskampen op de oevers vertrekken soms georganiseerde trektochten. Op het einde van de fjord monden enkele mooie gletsjers (Raudfjordenbreen en Chauveaubreen) uit. De fjord ligt in het noorden van Spitsbergen.
    Vertoon meer
  • Op zee

    Deze twee dagen verblijven we op zee, op weg naar Groenland. Tussen Spitsbergen en Groenland bevindt zich veel pakijs, waarvan we hopen dat we dichtbij kunnen komen. In dat geval is de kans op het spotten van ijsberen groot. Ook kunnen we in deze wateren walvissen tegenkomen.

    Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

    De Groenlandzee bevindt zich tussen Groenland, Spitsbergen en Jan Mayen. Het is een onderdeel van de Noordelijke IJszee en het omvat ongeveer 1.205.000 km². ...

    De Groenlandzee bevindt zich tussen Groenland, Spitsbergen en Jan Mayen. Het is een onderdeel van de Noordelijke IJszee en het omvat ongeveer 1.205.000 km².

    Vertoon meer
  • Myggebugten en de Kaiser Franz Joseph Fjord

    Op de vijfde dag komt u aan bij Groenland. We zullen proberen om de eerste landing te maken in Myggebugten. Dit hangt af van de hoeveelheid ijs in de Foster Bugt en of we hier doorheen kunnen varen. In Myggenbugten bevindt zich een oude pelsjagershut uit de vorige eeuw. Toen joegen Noorse jagers nog op poolvossen en ijsberen. Nu wonen hier veel muskusossen in de uitgestrekte toendra achter de hut.

    We varen door de spectaculaire Kaiser Franz Joseph Fjord, met aan beide kanten enorme bergen die zorgen voor een indrukwekkend uitzicht. Een andere mogelijkheid is de mooie Sofia Sund.

    Kaiser Franz Joseph Fjord, Groenland

    Kaiser Franz Joseph Fjord is een indrukwekkende fjord die omgeven wordt door grote bergen. In de kern van de fjord bevindt zich een vulkaan waartoe de toegang verstopt is door ijsschotsen. Deze fjord ...
    Kaiser Franz Joseph Fjord is een indrukwekkende fjord die omgeven wordt door grote bergen. In de kern van de fjord bevindt zich een vulkaan waartoe de toegang verstopt is door ijsschotsen. Deze fjord bevindt zich in het oosten van Groenland.

    Vertoon meer
  • Blomster Bugt en de Antarctic Sound

    Via het Teufelschloss (Het Duivelskasteel) varen we naar de Blomster Bugt. Hier kunt u genieten van de prachtige omgeving, inclusief witte poolhazen en ijsduikers met jongen.

    In de namiddag varen we verder naar de Antarctic Sound. We komen langs de eilanden: Ruth, Maria en Ella Ø. Indien mogelijk maken we nog een landing op Maria.

    Ella Ø, Groenland

    Ella Ø is een eiland in het oosten van Groenland en behoort tot het Nationaal Park Noordoost-Groenland.  ...
    Ella Ø is een eiland in het oosten van Groenland en behoort tot het Nationaal Park Noordoost-Groenland. 

    Vertoon meer
  • Segelsällskapets Fjord en de Alpe Fjord

    In de ochtend vaart u de Segelssälsskapets Fjord binnen. Indien mogelijk wordt er een landing op een magische plek aan de zuidkant van de fjord gemaakt. We maken een wandeling die ons bij een meertje brengt waar grote kansen zijn op het zien van muskusossen, sneeuwhazen en sneeuwhoenders.

    In de middag vaart u de Alpe Fjord binnen. Deze fjord doet zijn naam zeker eer aan met de hoge Alpiene bergen. Hier maken we een prachtige lange tocht met de zodiacs. We varen hiermee naar de Gully Gletsjer, diep in de fjord.

    Segelsällskapet Fjord, Gully Gletsjer

    De Segelsällskapet Fjord is een fjord in het oosten van Groenland. Het is een onderdeel van de Koning Oscarfjord in het Nationaal Park Noordoost-Groenland. ...

    De Segelsällskapet Fjord is een fjord in het oosten van Groenland. Het is een onderdeel van de Koning Oscarfjord in het Nationaal Park Noordoost-Groenland.

    Vertoon meer
  • Antarcticahavn

    Antarcticahavn is een breed en uitgestrekt dal, waar de eerste helft van de dag door zal worden doorgebracht. Hier bestaat weer een kans dat we groepen muskusossen tegenkomen. In deze tijd hebben de landschappen een magische uitstraling dankzij de combinatie van de prachtige herfstkleuren van de bomen en planten, en de lage zon die op de ijsbergen en de fjorden schijnt.

    Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland

    Het plaatsje Ittoqqortoormiit is een voormalige gemeente aan de oostkust van Groenland, aan de monding van het reusachtige fjordcomplex Kangertittivaq en aan de rand van het grootste nationale park te ...

    Het plaatsje Ittoqqortoormiit is een voormalige gemeente aan de oostkust van Groenland, aan de monding van het reusachtige fjordcomplex Kangertittivaq en aan de rand van het grootste nationale park ter wereld. Op 1 januari 2009 is de gemeente opgeheven en opgegaan in de gemeente Sermersooq. In 2014 telde de plaats 444 inwoners.De luchthaven van de plaats, genaamd Nerlerit Inaat, ligt op ongeveer 45 km afstand in noordwestelijke richting en is alleen bereikbaar per helikopter of hondenslee.

    De plaats werd gesticht in 1925 omdat de bevolking in het zuidelijker gelegen Tasiilaq, op een afstand van 800 km de dichtstbijzijnde nederzetting, te groot werd: er waren niet genoeg dieren voor alle jagers, waardoor er hongersnoden waren. Hier aan de rand van het nationale park was een goede omgeving voor de jacht, met ijsberen, muskusossen, walrussen, zeehonden en vogels. Heel lang heeft deze gemeenschap in groot isolement geleefd. Eind 19e eeuw kwamen zij in contact met andere mensen.

    Nu is het dorp voorzien van huizen met grote schotelantennes. De mensen hebben mobiele telefoons, kinderen hebben mountainbikes en lopen in spijkerbroeken met sportschoenen. Toch is er ook nog veel van de oude manier van leven terug te vinden. Zodra de winter zijn intocht heeft gedaan, komt de bontkleding weer te voorschijn en worden de honden weer voor de slede gespannen. De jagers gaan er dagenlang met hun span op uit om onder andere zeehonden en sneeuwhoenders te vangen.

    Vertoon meer
  • Scoresby Sund en Danmarks Ø

    Op deze dag bereiken we het grootste fjordensysteem van de wereld: Scoresby Sund. In de ochtend zijn we bij Volquart Boons Kyst, een vol met gletsjers bezaaide kust waar we een zodiactocht langs de gletsjers maken als dat mogelijk is.

    Later gaan we nogmaals aan land, dit keer bij Danmarks Ø. Hier zijn de restanten van een oude Inuït nederzetting te vinden, die ongeveer 200 jaar geleden verlaten werd. Zowel de restanten van de zomerhuizen als de winterhuizen zijn zichtbaar. Ook de beer-bestendige opslagplaatsen en een aantal graven zijn nog herkenbaar. In de avond vaart u westwaarts, dieper de Scoresby Sund in.

    Danmark Ø, Groenland

    Danmark Ø is een onbewoond eiland bij Scoresby Sund aan de oostkust van Groenland. Het eiland is ongeveer 13,3km lang en 12,4km breed. In het westen en noordwesten is het eiland tot 380m hoog en naar ...

    Danmark Ø is een onbewoond eiland bij Scoresby Sund aan de oostkust van Groenland. Het eiland is ongeveer 13,3km lang en 12,4km breed. In het westen en noordwesten is het eiland tot 380m hoog en naar het zuidoosten neemt de hoogte af tot ongeveer 60m.

    In het zuiden van het eiland ligt de natuurlijke haven Hekla Havn, waar de deelnemers van Oost-Groenlandexpeditie van Carl Ryder in 1891 hun schip als uitvalsbasis neerlegde. Tijdens deze expeditie werden op het eiland de overblijfselen van huizen, graven en artefacten gevonden, die aantoonden dat de kust van Scoresby Sund relatief kort daarvoor nog bewoond is geweest.

    Vertoon meer
  • Røde Ø en de Røde Fjord

    Vandaag is het doel om een Zodiaccruise tussen de spectaculair gevormde blauwe ijsbergen rond het eiland Røde Ø te maken. Hier kunt u ongelooflijk mooie rode zandsteenformaties zien. Wanneer de ijscondities het toelaten proberen we Røde Fjord binnen te varen. Tijdens de herfst veranderen de dwergwilg en de dwergberk van kleur, waardoor het landschap een prachtige uitstraling krijgt. Het staat dan in contrast met de drijvende blauwe ijsbergen. In het fjord wordt er indien mogelijk een landing gemaakt zodat we even van het prachtige uitzicht over getooide toendra kunnen genieten. Ook is er grote kans op ontmoetingen met verschillende wilde dieren. Denk hierbij aan muskusossen, sneeuwhoenders en ijsduikers.

    In de loop van de avond vaart u door de fjord. Onderweg kunt u genieten van het contrast tussen de warme herfstkleuren van de bomen en planten en de kleuren van de donkere bergen en de blauwe ijsbergen.

    Cape Hofmann Halvø, Groenland

    Cape Hofmann Halvø is een plaats in het oosten/zuidoosten van Groenland waar de kans groot is dat u muskusossen kunt spotten. Het is een mooie bestemming voor iedereen die spectaculaire Arctische lan ...
    Cape Hofmann Halvø is een plaats in het oosten/zuidoosten van Groenland waar de kans groot is dat u muskusossen kunt spotten. Het is een mooie bestemming voor iedereen die spectaculaire Arctische landschappen wil zien, mede ook door de hoge bergen waar het schiereiland mee wordt omringd.

    De landschappen zijn het hele jaar door mooi, maar het is nog indrukwekkender tijdens de herfst. Dan worden de herfstkleuren zichtbaar langs de kust, die een mooi contrast vormen met de donkere bergen en het felle blauw-witte kleuren van de passerende ijsbergen. Daarnaast bieden de herfstmaanden nog een extraatje: het noorderlicht! De nachten worden langer, waardoor de kans bestaat dat dit fantastische fenomeen zich laat zien.

    Vertoon meer
  • Sydkap

    In Nordvestfjord in Scoresby Land zijn gigantische ijsbergen van soms wel meer dan 100 meter hoog te zien. De meeste van deze ijsbergen zijn vastgelopen op de ondiepe bodem van de fjord. Hier gaan we aan land bij Sydkap, waar overblijfselen van winterhuizen uit de Thule-cultuur zichtbaar zijn. De mensen die hier leefden (ongeveer 20 mensen) hadden vroeger op walvissen gejaagd, waarvan de botten werden gebruikt om de huisjes te bouwen. Ook heeft u hier mooie uitzichten over de zeestraat Hall Bredning.

    Sydkap, Groenland

    Sydkap is een gebied in Groenland waar u de overblijfselen ziet van de winterverblijven van de Thule cultuur. Maximaal 20 mensen leefden hier van de jacht op Greenland Whales, waarvan men de botten ge ...

    Sydkap is een gebied in Groenland waar u de overblijfselen ziet van de winterverblijven van de Thule cultuur. Maximaal 20 mensen leefden hier van de jacht op Greenland Whales, waarvan men de botten gebruikte om huizen te bouwen.

    Vertoon meer
  • De Hurry Inlet en Ittoqqortoormiit

    Vandaag maken we een toendra wandeling op Liverpoolland, in de Hurry Inlet. In de middag bezoeken we de grootste nederzetting van Scoresby Sund: Ittoqqortoormiit. Hier leven ongeveer 450 mensen. Van hieruit kunnen ansichtkaarten verstuurd worden vanuit het postkantoor/winkeltje. Ook kunt u hier een rondwandeling maken, waarbij we sledehonden zullen tegenkomen en we drogende huiden van zeehonden, Muskusossen en IJsberen kunnen bekijken.

    In de namiddag varen we weer verder zuidwaarts, terwijl u vanaf het schip nog lang kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Blosseville-kust.

    Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland

    Het plaatsje Ittoqqortoormiit is een voormalige gemeente aan de oostkust van Groenland, aan de monding van het reusachtige fjordcomplex Kangertittivaq en aan de rand van het grootste nationale park te ...

    Het plaatsje Ittoqqortoormiit is een voormalige gemeente aan de oostkust van Groenland, aan de monding van het reusachtige fjordcomplex Kangertittivaq en aan de rand van het grootste nationale park ter wereld. Op 1 januari 2009 is de gemeente opgeheven en opgegaan in de gemeente Sermersooq. In 2014 telde de plaats 444 inwoners.De luchthaven van de plaats, genaamd Nerlerit Inaat, ligt op ongeveer 45 km afstand in noordwestelijke richting en is alleen bereikbaar per helikopter of hondenslee.

    De plaats werd gesticht in 1925 omdat de bevolking in het zuidelijker gelegen Tasiilaq, op een afstand van 800 km de dichtstbijzijnde nederzetting, te groot werd: er waren niet genoeg dieren voor alle jagers, waardoor er hongersnoden waren. Hier aan de rand van het nationale park was een goede omgeving voor de jacht, met ijsberen, muskusossen, walrussen, zeehonden en vogels. Heel lang heeft deze gemeenschap in groot isolement geleefd. Eind 19e eeuw kwamen zij in contact met andere mensen.

    Nu is het dorp voorzien van huizen met grote schotelantennes. De mensen hebben mobiele telefoons, kinderen hebben mountainbikes en lopen in spijkerbroeken met sportschoenen. Toch is er ook nog veel van de oude manier van leven terug te vinden. Zodra de winter zijn intocht heeft gedaan, komt de bontkleding weer te voorschijn en worden de honden weer voor de slede gespannen. De jagers gaan er dagenlang met hun span op uit om onder andere zeehonden en sneeuwhoenders te vangen.

    Vertoon meer
  • Op zee

    Deze dag brengt u weer volledig op zee door. Daardoor heeft u veel kans op het zien van grote walvissen en zeevogels. In de nacht is vaak het noorderlicht (Aurora Borealis) te zien.

    Straat Denemarken, Groenland - IJsland

    De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de At ...
    De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. 

    Vertoon meer
  • Ontschepen Akureyri en op weg naar Reykjavik

    Dit is de laatste dag van deze Spitsbergen Groenland reis. Vandaag arriveert u in Akureyri in IJsland. Van hieruit wordt u in ongeveer 6 uur met een bus naar Reykjavik gereden. Let op: deze bustransfer is niet standaard bij de prijs inbegrepen.

    Akureyri, IJsland

    Akureyri ligt in het noorden van IJsland en ligt aan de Eilandfjord (IJslandse naam: Eyjafjörður). De Eilandfjord is de langste fjord van IJsland. Dwars door de stad Akureyri stroomt rivier de Gler ...
    Akureyri ligt in het noorden van IJsland en ligt aan de Eilandfjord (IJslandse naam: Eyjafjörður). De Eilandfjord is de langste fjord van IJsland. Dwars door de stad Akureyri stroomt rivier de Glerá. De stad zelf staat bekend om de botanische tuin. De eerste bewoner in dit gebied was een Viking: een Noor die aan het einde van de 9e eeuw besloot om Noorwegen te verlaten en zich te vestigen in IJsland. 

    Vertoon meer

    Vlucht Reykjavik - Amsterdam

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer

Prijzen

Periode 18 - 31 aug 2024
4-persoonshut patrijspoort € 9.100
3-persoonshut patrijspoort € 11.000
2-persoonshut patrijspoort € 12.900
2-persoonshut raam € 14.100
2-persoonshut deluxe € 15.000
Superior € 16.700

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Voorwaarden Oceanwide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving
Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee
Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door het ervaren expeditie team
Het gratis lenen van sneeuwschoenen
Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip voor de passagiers op de groepsvluchten van en naar Longyearbyen
Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
AECO toeslagen en overheidsbelastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (tenzij anders aangegeven)
- Arrangementen voor en na de reis aan boord
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrek belastingen
- Maaltijden aan wal
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekeringen (dit wordt sterk aanbevolen)
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van de bar, telecommunicatie en wasserij
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)