Auto hotelrondreis Rån: Finland, Noordkaap en Noorwegen

Route beschrijving (totale afstand 4299 km)


03.00 uur vertrek per Finnlines van Travemünde naar Helsinki
03.00 uur vertrek per Finnlines van Travemünde naar Helsinki

Om 03.00 uur vertrek per nachtboot van Finnlines van Travemünde naar Helsinki, u kunt de avond voor vertrek vanaf 20.00 uur inchecken.


Helsinki, Scandic grand Marina
Helsinki, Scandic grand Marina

Aankomst om 07.30 uur U heeft een hele dag de tijd om Helsinki te gaan verkennen, de stad die bekend staat om haar bijzondere architectuur. De vismarkt bij de haven. Esplanadi, de brede winkelstraat met zijn talloze designwinkels. Kiasma, het museum voor moderne kunst. De rotskerk. De archipel voor de kust. Zomaar een greep uit de highlights van Helsinki. En wat dacht u van een boottrip naar het schilderachtige Tallinn, de hoofdstad van Estland of met het pontje naar het oude fort op Suomenlinna? U heeft 1 overnachting in het Scandic Grand Marina Hotel.


Kuopio, Scandic Hotel Kuopio
Kuopio, Scandic Hotel Kuopio

Vandaag zult u al ervaren waarom Finland het land van de duizenden meren wordt genoemd. U zult kunnen genieten van het uitzicht op een fiks aantal meren. Verder zorgen de bossen en leuke plaatsjes als Lahti en Jyvässkylä voor de nodige afwisseling. Kuopio, uw eindbestemming van vandaag, is een levendige stad met veel winkels. U bevindt zich hier echt midden in het Oost-Finse merengebied. 'Beklim' hier de belangrijke bezienswaardigheid: de Pujio berg, bovenop is de PujioToren te bezoeken. Zowel overdag als 's avonds is het uitzicht over stad en omringend gebied indrukwekkend. U verblijft 1 nacht in het Scandic Hotel Kuopio.


Oulu, Scandic Hotel
Oulu, Scandic Hotel

De bossen en de meren bepalen ook vandaag het beeld van de reis. Onderweg kunt u leuke stops maken in plaatsen als Iisalmi en Kajaani, hier woonde ooit Elias Lönnrot, de samensteller van de Kavela, het grote epos over Finland. U wordt omringd door natuur en ruimte voordat u aankomt in de studentenstad Oulu, de stad bestaat uit enkele eilanden die met loopbruggen met elkaar verbonden zijn. U heeft 1 overnachting in het Scandic Hotel Oulu.


Rovanniemi, Scandic Rovaniemi Hotel
Rovanniemi, Scandic Rovaniemi Hotel

Een mooie tocht door de ongerepte Finse natuur naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland met bezienswaardigheden als het Artikum en Ounasvaara, een uitkijkpunt met een fantastisch uitzicht. Rovaniemi ligt op de plaats waar de rivieren Kemijoki en Ounosjoki samenvloeien en waar u de 'Napapiri' de poolcirkel passeert. U bent nu in het land van de middernachtzon. In het Santa Claus Villlage kunt u de Kerstman met een bezoek vereren. U overnacht in het Scandic Rovaniemi Hotel.


KARASJOK, SCANDIC HOTEL KARASJOK
KARASJOK, SCANDIC HOTEL KARASJOK

Een lange etappe vandaag. Allereerst door het noorden van Finland. Misschien kunt u nog even goud gaan zoeken in Tankavaara of een bezoekje brengen aan Karhunpesäkivi, de Berensteen. Ook het uitgestrekte Inarimeer is de moeite waard. In Noorwegen komt u in de provincie Finnmark terecht, het land van de Samen met hun rendierkuddes. Héél veel van hun cultuur is terug te zien in het Samelandsenter in Karasjok. U verblijft 1 nacht in het Scandic Hotel Karasjok.


Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen
Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen

De eerste dag etappe in Noorwegen gaat over weidse hoogvlaktes en langs de imposante Porsangerfjord naar Honningsvåg, de hoofdplaats van het eiland Magerøy. De Noordkaap is nu dichtbij. Ga 's avonds direct toch 'even' kijken op de Noordkaap. Bij helder weer heeft u hier een fantastisch uitzicht op de middernachtzon. Dit is echter niet gegarandeerd! Het is heel bijzonder om de zon langzaam weer op te zien komen terwijl uw verwachting is dat deze verder zal gaan zakken. Verder kunt u nog een kijkje gaan nemen bij één van de grillige spelingen van de natuur: Kirkeporten en het pittoreske vissersplaatsje Gjesvær. U heeft 1 overnachting in het Scandic Bryggen hotel.


Uløybukt, Arctic Panorama Lodge
Uløybukt, Arctic Panorama Lodge

Een flinke afstand vandaag, maar tegelijkertijd leert u een fiks gedeelte van het mooie Noord Noorwegen kennen. Hoogvlaktes met veel rendieren, berkenbossen, meertjes en moerasgebieden maar ook prachtige fjorden wisselen elkaar af. Het is een aanrader om even te stoppen in Alta om daar de prehistorische rotstekeningen te gaan bekijken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst vermeld staan. U heeft 2 overnachtingen om alles even lekker te laten bezinkn in het prachtige Arctic Panorama Lodge, u bereikt de lodge via de ferry Rotsand-Uløybukt.


Sandtorg, Sandtorgholmen Hotel
Sandtorg, Sandtorgholmen Hotel

Vandaag begint de tocht met de ferry van Uløybukt naar Rotsand en rijdt u verder langs de Storfjorden met prachtige vergezichten op de Lyngenalpen op het eiland Lyngen met zijn besneeuwde bergtoppen. Skibotn, een aloude marktplaats, is een prima plek om te stoppen. Daarna is het landschap van Troms altijd weer anders, altijd weer uitdagend. De laatste etappe voert langs de Astafjord naar Sandtorg op het mooie eiland Kvæfjord. U heeft 1 overnachting in Sandtorgholmen Hotel.


Andenes, Hotell Marena
Andenes, Hotell Marena

De Andøya nationale toeristenweg is een 58 kilometer lange weg tussen Bjørnskinn in het zuiden naar Andenes in het noorden met onderweg de vissersplaatsjes Nordmela en Bleik. U verblijft 2 nachten in het Marena Hotel. Excursies: de vuurtoren van Andenes. Polarmuseum met een tentoonstelling over het leven van de jager Hilmar Nøis. Interessant is Hisnakull met diverse exposities. Het Whale Center met exposities over de walvis. Een walvissafari per vissersboot of ribboat is een unieke belevenis, men durft voor 95% te garanderen dat u walvissen krijgt te zien. U kunt ook naar Bleiksøya, een eiland met één van de bekendste vogel kliffen van Noorwegen.


HENNINGSVÆR, LOFOTEN ARCTIC HOTEL
HENNINGSVÆR, LOFOTEN ARCTIC HOTEL

De Vesterålen en Lofoten hebben een uniek landschap en klimaat. De eilanden zijn ideaal om met elkaar te combineren zoals wij in deze auto hotelrondreis ook doen. Onderweg ziet u steile bergen die tot aan zee doorlopen met witte strandjes en ongekend helder water, mooie spiegelingen en een prachtige fauna en flora. In Stokmarknes kunt u nog een bezoekje brengen aan het museum van de Hurtigrute. De oversteek per ferry van Melbu naar Fiskebøl is trouwens ook een belevenis. En daarna rijdt u naar het vissersdorpje Henningsvær. U heeft 2 overnachtingen in het Lofoten Arctic Hotel. Henningsvær is een pittoresk vissersplaatsje, gelegen aan de zee. In het 'centrum' vindt u de kunstgalerie van Karl Erik Harr. Excursies: ribboat safari, Kabelvåg met Lofoten Aquarium en openlucht museum. Borg met Lofotr, een nagebouwde Vikingnederzetting. Nusfjord, een klein vissersplaatsje, hier heeft de tijd stilgestaan. Bezoek ook de Vikten glasblazerij.


Bodø, Thon Hotel Nordlys
Bodø, Thon Hotel Nordlys

Voordat u de overtocht van Moskenes naar Bodø maakt kunt u nog genieten van de eilanden Vestvågøy en Moskenesøy met de pittoreske en fotogenieke dorpjes Reine en Å. De ferry duur ca 3¼ uur. Bodø logt op een schiereiland nog net boven de Poolcirkel. Breng een bezoek aan de oude handelspost Kjerringøy en de grootste maalstroom ter Wereld Saltstraumen, twee van de talloze bezienswaardigheden. U heeft 1 overnachting in het Thon Hotel Nordlys.


MOSJØEN, FRU HAUGANS HOTEL
MOSJØEN, FRU HAUGANS HOTEL

Veel afwisseling vandaag. Zo passeert u de poolcirkel weer. Bij het Polarsirkelsenter kunt u even rondkijken en een certificaat kopen als bewijs dat u de poolcirkel bent gepasseerd. Ten noorden van Mo i Rana kunt u eventueel een bezoek brengen aan de Grønli Grotta en de Svartisen gletsjer. Uiteindelijk arriveert u in Mosjøen, een pittoresk plaatsje met de Sjøgata, een straat met de oudste houten huizen van Noorwegen. U verblijft 1 nacht in het Fru Haugans Hotel.


Trondheim, Scandic Nidelven
Trondheim, Scandic Nidelven

Een afscheid van Nordland en een kennismaking met Nord Trøndelag. Mogelijk maakt u in de buurt van Grong een stop om te kijken naar de zalmtrappen in de rivier en een bezoekje te brengen aan Namsen Laksakvarium. Bij Snåsa komt u langs de Bølareinen, een wereldberoemde rotstekening. Eerst nog genieten van de rit langs de weidse Trondheimfjord en daarna is Trondheim zelf aan de beurt. U heeft volop tijd om een kijkje te gaan nemen in de imposante Nidarosdom, een bezoekje te brengen aan één van de vele musea, een boottocht te maken over het Trondheimfjord, rond te dwalen door het oude centrum met zijn kleurige houten huizen of gewoon eens een keertje te gaan winkelen! U heeft 1 overnachting in het zeer centraal gelegen Scandic Nidelven Hotel.


LOM, FOSSHEIM TURISTHOTELL
LOM, FOSSHEIM TURISTHOTELL

Na een bezoek aan de interessante stad Trondheim gaat de reis verder over de Dovrefjell, een uitgestrekte hoogvlakte met prachtige vergezichten die tevens de natuurlijke barrière is tussen het centrale en zuidelijke gedeelte van Noorwegen. U kunt hier zelfs een muskusossafari maken! Daarna rijdt u door het mooie Gudbrandsdal, zo vaak beschreven in de boeken van Sigrid Undset en door velen het dal der dalen genoemd. Het Gudbrandsdal is vol contrasten. Tussen de hoge bergen en brede en groene dalen ervaart u de veelzijdigheid van deze regio, de afwisselende natuur zorgt voor rust en ontspanning en tenslotte rijdt u via weg 15 naar Lom. U heeft 1 overnachting in het Fossheim Turisthotell.


OSLO, HOLMENKOLLEN PARK HOTEL SCANDIC
OSLO, HOLMENKOLLEN PARK HOTEL SCANDIC

Noorwegen heeft u nog steeds veel te bieden en staat nog steeds garant voor tal van natuurlijke verrassingen. Eén zo'n verrassing is de weg over de Valdresflya met fabuleuze vergezichten op Jotunheimen, het Noorse hooggebergte. Nóg zo'n verrassing is de liefelijke provincie Valdres met zijn ongerepte natuur. Heel anders is Hadeland Glassverk in Jevnaker. Dit is een glasfabriek met tal van attracties. Leuk voor een bezoek. Leuk voor een mooi souvenir. Tenslotte bereikt u Oslo. Oslo is een gezellige stad waar u heerlijk kunt winkelen in de Karl Johansgate of op een terrasje kunt zitten bij Akerbrygge. Maar ook de musea, zoals het Munch museum en het Vikingschip museum, zijn zeer de moeite waard. En dat geldt ook voor het markante stadhuis, de Holmenkollen springschans met museum, het Frognerpark met beelden van Gustav Vigeland en voor nog veel meer. U heeft 1 overnachting in het rustieke, aan de noordkant van Oslo gelegen Holmenkollen Park Hotel.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

De ochtend kunt u nog vrij besteden om wat te winkelen of om de laatste highlights van Oslo te bewonderen voor u per Color Line vertrekt om 14.00 uur


21e dag

Aankomst in Kiel om 10.00 uur

21 daagse reis

vertrek: dagelijks.

Een mooie auto hotelrondreis door het hoge noorden. Allereerst een kennismaking met Finland, het land met zijn vele duizenden meren en eeuwig zingende bossen. De Finse hoofdstad Helsinki is een smeltkroes van oost en west en daardoor een stad met tal van bezienswaardigheden. Bij de passage van de poolcirkel in Finland kunt u kennismaken met de enige 'echte' Kerstman. Bovendien bent u dan in het gebied van de middernachtzon. Een middernachtzon die u hopelijk ook ziet als u op de Noordkaap staat. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van uw reis. En daarna kunt u volop kennismaken met al het moois dat Noorwegen te bieden heeft. Fjorden en bergen, gletsjers en hoogvlakten, verstilde meren en kronkelende rivierdalen, de bekende Vesterålen en Lofoten en steden als Alta en Trondheim. Het eindpunt van uw auto hotelrondreis is de Noorse hoofdstad Oslo waar ook genoeg te zien en te beleven is. Samengevat: een reis om nooit te vergeten! Uiteraard kan deze reis aangepast en/of verlengd worden.

Auto hotelrondreis Rån hoogtepunten: 

Helsinki
merengebied
Kerstman
Lapland
Noordkaap
Tromsø
walvissafari
Vesterålen
Lofoten
Trondheim
Gudbrandsdal
Oslo

Wilt u langer in Helsinki blijven of eventueel een uitstapje maken naar Tallinn of St. Petersburg ook dat is mogelijk.

Prijslijst Auto hotelrondreis Rån: Finland, Noordkaap en Noorwegen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Rån prijs per persoon 2019 in € 2 persoonskamer d/t
1/5-31/5 Hotels incl. ontbijt 2030
1/6-30/6 en 15/8-11/9 Hotels incl. ontbijt 2095
1/7-14/8 Hotels incl. ontbijt 2210
1/5-31/5 Hotels incl. halfpension, behalve in Karasjok, Andenes, Bodø en Oslo incl. ontbijt 2495
1/6-30/6 en 15/8-11/9 Hotels incl. halfpension, behalve in Karasjok, Andenes, Bodø en Oslo incl. ontbijt 2550
1/7-14/8 Hotels incl. halfpension, behalve in Karasjok, Andenes, Bodø en Oslo incl. ontbijt 2665
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

De reissom is incl. het tarief van € 459 voor de ferry Oslo-Kiel. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

inclusief:

bootreis per Finnlines van Travemunde-Helsinki incl. bed in 2 pers. binnenhut d/t

de genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

bootreis Oslo - Kiel incl. bed in een 2 pers. binnenhut douche/toilet***

ferryovertocht Rotsand-Uløybukt v.v. en Moskenes-Bodø

en natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de overige binnenlandse ferry's

! maaltijdpakket Finnlines Travemünde-Helsinki (brunch, diner en ontbijt) €56 pp

! dinerbuffet Oslo - Kiel Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Oslo - Kiel Colorline €16,20 pp