Autorondreis Balder: langs de Noorse fjordenkust

Route beschrijving (Totale afstand 1549 km)


Tau, Lilland Hotel
Tau, Lilland Hotel

Aankomst met de ferry in Stavanger om 07.00 uur. Allereerst kunt u gaan rondkijken in het kleinschalige en gezellige centrum van Stavanger of genieten van een ontbijt in één van de vele restaurants in deze oliestad. U neemt vervolgens de ferry van Stavanger naar Tau of van Lauvvik naar Oanes. Na de drukte van Stavanger ervaart u al snel hoe rustig het kan zijn in Noorwegen. U verblijft 2 nachten in het Lilland Hotel in Tau, een prachtig uitgangspunt voor een wandeling naar de iconische Preikestolen.


OSØYRI, BJØRNEFJORDEN GJESTETUN
OSØYRI, BJØRNEFJORDEN GJESTETUN

Een prachtige route vol afwisseling door de provincie Ryfylke. Fjorden en bergen, watervallen en vergezichten wisselen elkaar af. U kunt volop genieten onderweg! De autorondreis wordt al snel onderbroken door de ferry Hjelmeland-Nesvik, altijd leuk zo'n 'verplichte' pauze onderweg. Daarna een mooie tocht door een verrassend berglandschap naar Odda, een aardig plaatsje voor een stop. Mooi is daarna de route langs de Sørfjorden met de Låtefossen en vervolgens komt u in Odda aan de imposante Hardangerfjord. U gaat per ferry over diezelfde Hardangerfjord van Årsnes naar Gjermundshamn. Tot slot volgt nog een leuke rit naar Osøyro. U verblijft 2 nachten in het Bjørnefjorden Gjestetun. Excursies: Bergen met vismarkt, Bryggen en Fløien en nog veel meer.


Lavik, Lavik Fjordhotel
Lavik, Lavik Fjordhotel

Een kennismaking met de majestueuze Sognefjord: ziedaar het motto van deze reisdag. Onderweg is het leuke toeristenplaatsje Voss prima voor een stop. Na Voss wordt het landschap nog spectaculairder. U komt over de Vikafjell, een woest berglandschap met aan het eind een fantastisch uitzicht op het dorpje Vik en de Sognefjord. Stop daarna bij Vik voor een bezoek aan de staafkerk en geniet vervolgens van een oversteek per ferry van Vangsnes naar Dragsvik. Vervolgens is het nog een leuk ritje langs de Sognefjord naar Lavik. U heeft 2 overnachtingen in het Lavik Fjord hotel. Excursies: Fjærland met gletsjermuseum.


Ålesund, Scandic Parken Hotel
Ålesund, Scandic Parken Hotel

De Gaularfjell, een woeste hoogvlakte met onderweg een prachtig uitzichtpunt, is de eerste verrassing vandaag. Daarna is de rit langs het Jølstravatnet, een langgerekt meer, ook een sprookje met prachtige spiegelingen. U gaat per ferry van Anda naar Lote. Daarna volgt een mooie tocht naar Folkestad, waar de volgende ferry op u wacht voor de overtocht naar Volda. U kunt volop genieten van het uitzicht op de Austefjord. U kunt ook nog lekker uitrusten als u per ferry oversteekt van Festøya naar Solavågen. En dan is het niet ver meer naar het fraaie stadje Ålesund. Een plaats met een prachtige ligging aan de Atlantische kust. Een plaats ook die bekend is geworden door het centrum dat is opgetrokken in Jugendstil. U heeft 2 overnachtingen in het Scandic Parken Hotel. Excursies: centrum Ålesund, berg Aksla, Sunnmøre Museum, Godøy met grafheuvels, Atlantic Seapark.


Hjelledalen, Hjelle Hotel
Hjelledalen, Hjelle Hotel

Een mooie route vandaag tijdens deze autorondreis langs Åndalsnes dat fraai gelegen is aan de Romsdalsfjord. En vanuit Åndalsnes richting Geiranger maakt u kennis met de befaamde Trollstigen. Een tocht over deze weg is echt een avontuur en natuurlijk moet u onderweg even stoppen om te genieten van een fabuleus uitzicht bij het mooie uitzichtpunt maar ook bij het verderop gelegen Gudbrandsjuvet waar de rivier Valldøla zich met geweld door de kloof perst. Dan volgt de overtocht per ferry van Linge naar Eidsdal om vervolgens door een prachtige omgeving en over de Adelaarsweg, met ook weer een prachtig uitzichtpunt, naar Geiranger te rijden. U kunt even in Geiranger rondkijken of doorrijden naar de top van de berg Dalsnibba waar u een prachtig uitzicht heeft over Geiranger, de Geirangerfjord, de Adelaarsweg en omgeving. Van daar nog een korte rit naar uw verblijfplaats Hjelledalen. U verblijft 2 nachten in het Hjelle Hotel. Excursies: Briksdalgletsjer en Kjenndalsbre, Videseter het zomerskigebied bij Stryn.


Heggenes, Herang Tunet
Heggenes, Herang Tunet

Bij Videseter komt u op de Gamle Strynefjellvegen, een meer dan 100 jaar oud meesterwerk van wegenbouw die zich door het berg- en fjordenlandschap over de Strynefjell naar Grotli slingert, het is één van de mooiste bergwegen in Noorwegen. Maak een stop bij Videseter met de Buldrefossen, daarna zijn Grotli en Pollfoss prima plaatsen om even de benen te strekken. Dan volgt nog een mooie en afwisselende route naar Lom. In Lom kunt u een lekker broodje bij de plaatselijke bakker kopen maar ook een bezoek brengen aan Fossheim Steinsenter. Verder is de staafkerk van Lom heel bekend en zeker ook een bezoekje waard. De laatste etappe voert over de Valdresflya met prachtig uitzicht op de hoogste bergen van Noorwegen naar Heggenes. U heeft 2 overnachtingen in het idyllische Herangtunet.


OSLO, HOLMENKOLLEN PARK HOTEL SCANDIC
OSLO, HOLMENKOLLEN PARK HOTEL SCANDIC

Een prachtige laatste etappe in Noorwegen. U rijdt door het toeristenplaatsje Fagernes, met het kleine maar mooie openluchtmuseum, en Hadeland waar u een bezoek kunt brengen aan Hadeland Glassverk met glasblazerij, museum en winkel. U heeft 1 overnachting in het Holmenkollen Park hotel aan de noordkant van Oslo. Oslo is de stad waar natuur en cultuur samenkomen, waar u kunt genieten van een gevarieerd winkelaanbod, musea, mooie parken, hippe wijken, het koninklijk paleis en de vele restaurants en terrasjes.


16e dag
Aankomst Kiel om 10.00 uur

16 daagse reis

Vertrek: dagelijks.

Noorwegen is bekend door zijn fjorden. Ooit creëerden ijstijden hier deze wonderen van de natuur. Met deze autorondreis zult u tal van deze natuurwonderen zélf kunnen zien. Zoals bijvoorbeeld de imposante Sognefjord en de majestueuze Geirangerfjord. Het reizen in het fjordengebied is één en al afwisseling. Dat komt door het prachtige landschap, maar ook door de vele overtochten per ferry. Natuurlijk heeft Noorwegen nog meer dan alleen de fjorden. Ook de Noorse bergwereld mag er zijn en dat geldt ook voor uitgestrekte hoogvlaktes en mooie rivierdalen. En tot slot zijn er leuke plaatsjes als Ålesund en Fagernes en niet te vergeten de Noorse hoofdstad Oslo. En het is ook prettig om te weten dat u tijdens deze autorondreis in goede en bovenal sfeervolle hotels overnacht. Uiteraard kan de reis op elke plaats worden verlengd.

Autorondreis Balder hoogtepunten:

Stavanger
Preikestolen
Ryfylke
Hardangerfjord
Bergen
Flåm
Sognefjord
Briksdalsbre
Geiranger
Ålesund
Trollstigen
Valdres
Oslo

Prijslijst Autorondreis Balder: langs de Noorse fjordenkust (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode BALDER prijs per persoon 2019 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1495
hotels incl. halfpension, behalve in Ålesund en Oslo Incl. ontbijt 1960
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking .

De reissom is incl. het tarief van € 336 voor de ferry Hirtshals-Stavanger en voor Oslo-Kiel een tarief van € 459. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

bootreis per Fjord Line Hirtshals - Stavanger incl. bed in 2 persoonsbinnenhut d/t***

de genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

bootreis per Color Line Oslo - Kiel incl. bed in 2 persoons binnenhut d/t***

en natuurlijk de ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

Exclusief (maaltijden kunnen we voor u boeken):

! de binnenlandse ferry’s

! dinerbuffet Hirtshals - Stavanger Fjordline €41 pp (let op; diner na 20.00 uur)

! ontbijtbuffet Hirtshals - Stavanger Fjordline €18 pp (let op; ontbijt rond 05.30 uur)

! dinerbuffet Oslo - Kiel Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Oslo - Kiel Colorline €16,20 pp