Autorondreis Balder: langs de Noorse fjordenkust

Route beschrijving (Totale afstand 1578 km)


Tau, Lilland Hotel
Tau, Lilland Hotel

Aankomst met de ferry in Stavanger om 06.30 uur. Allereerst kunt u gaan rondkijken in het kleinschalige en gezellige centrum van Stavanger of genieten van een ontbijt in één van de vele restaurants in deze oliestad. U neemt vervolgens de ferry van Stavanger naar Tau of van Lauvvik naar Oanes. Na de drukte van Stavanger ervaart u al snel hoe rustig het kan zijn in Noorwegen. U verblijft 2 nachten in het Lilland Hotel, een prachtig uitgangspunt voor een wandeling naar de iconische Preikestolen.


OSØYRI, BJØRNEFJORDEN GJESTETUN
OSØYRI, BJØRNEFJORDEN GJESTETUN

Een prachtige route vol afwisseling door de provincie Ryfylke. Fjorden en bergen, watervallen en vergezichten wisselen elkaar af. U kunt volop genieten onderweg! De autorondreis wordt al snel onderbroken door de ferry Hjelmeland-Nesvik, altijd leuk zo'n 'verplichte' pauze onderweg. Daarna een mooie tocht door een verrassend berglandschap naar Odda, een aardig plaatsje voor een stop. Mooi is daarna de route langs de Sørfjorden en de imposante Hardangerfjord. Vervolgens per ferry over diezelfde Hardangerfjord van Gjermundshamn naar Årsnes. Tot slot volgt nog een leuke rit naar Osøyro. U verblijft hier 2 nachten in het Bjørnefjorden Gjestetun. Excursies: Bergen met vismarkt, Bryggen en Fløien en nog veel meer.


Lavik, Lavik Fjordhotel
Lavik, Lavik Fjordhotel

Een kennismaking met de majestueuze Sognefjord: ziedaar het motto van deze reisdag. Onderweg is het leuke plaatsje Voss prima voor een stop. Ga zeker eens met de kabelbaan naar boven om te genieten van het prachtige uitzicht. Na Voss wordt het landschap nog spectaculairder. Na Vinje komt u op de Vikafjell, een woest berglandschap met aan het eind een fantastisch uitzivht op het dorpje Vik en de Sognefjord. Stop daarna bij Vik voor een bezoek aan de staafkerk en geniet vervolgens van een oversteek per ferry van Vangsnes naar Dragsvik. Daarna is het nog een leuk ritje langs het fjord naar Lavik. U heeft 2 overnachtingen in het Lavik Fjord hotel. Excursies: Fjærland met gletsjermuseum.


ÅLESUND, SCANDIC PARKEN HOTEL
ÅLESUND, SCANDIC PARKEN HOTEL

De Gaularfjell, een woeste hoogvlakte, is de eerste verrassing vandaag. Daarna is de rit langs het Jølstravatnet, een langgerekt meer, ook een sprookje met prachtige spiegelingen. Na Skei rijdt u door het zogeheten 'geitendal '. Bij Byrkjelo gaat de route naar Anda voor de overtocht per ferry naar Lote. Na Lote volgt een mooie tocht naar Folkestad, waar de volgende ferry op u wacht voor de overtocht naar Volda. En daarna kunt u volop genieten van het uitzicht op de Vatsdalfjord. U kunt ook nog lekker uitrusten als u per ferry oversteekt naar Sunde. En dan is het niet ver meer naar het fraaie stadje Ålesund. Een plaats met een prachtige ligging aan de Atlantische kust. Een plaats ook die bekend is geworden door het centrum dat is opgetrokken in Jugendstil. U heeft 2 overnachtingen in het Parken Hotel. Excursies: centrum Ålesund, berg Aksla, Sunnmøre Museum, Godøy met grafheuvels, Atlantic Seapark.


Hjelledalen, Hjelle Hotel
Hjelledalen, Hjelle Hotel

Een mooie route vandaag tijdens deze autorondreis langs Åndalsnes dat fraai gelegen is aan de Romsdalsfjord. En als u vanuit Åndalsnes richting Geiranger rijdt, maakt u kennis met de befaamde Trollstigen. Een tocht over deze weg is echt een avontuur en natuurlijk moet u onderweg even stoppen om te genieten van een fabuleus uitzicht. Tot slot nog een overtocht per ferry, namelijk van Linge naar Eidsdal. Dan door met een rit door een prachtige omgeving over de Adelaarsweg met ook weer een prachtig uitzicht punt naar Geiranger. U kunt even in Geiranger rondkijken of doorrijden naar de top van de berg Dalsnibba waar u een prachtig uitzicht heeft over Geiranger, de Geirangerfjord en de Adelaarsweg. Vandaar nog een korte rit naar uw verblijfplaats Hjelle. U verblijft 2 nachten in het Hjelle Hotel. Excursies: Briksdalgletsjer en Kjendalsbre, het zomerskigebied bij Stryn.


Eidsbugarden, Eidsbugarden Hotel
Eidsbugarden, Eidsbugarden Hotel

Bij Videseter komt u op de Gamle Strynvegen, een meer dan 100 jaar oud meesterwerk van wegenbouw die zich door het berg- en fjordenlandschap over de Strynefjell naar Grotli slingert, het is één van de mooiste bergwegen in Noorwegen. Grotli is een prima plaats om even de benen te strekken. En daarna volgt nog een mooie en afwisselende route naar Lom. In Lom kunt u een lekker broodje bij de plaatselijke bakker kopen maar ook een bezoek brengen aan Fossheim Steinsenter. Verder is de staafkerk van Lom heel bekend en zeker ook een bezoekje waard. De laatste etappe voert over de Sognefjell - met uitzicht op het Noorse hooggebergte de Jotunheimen, naar het idyllisch gelegen Eidsbugarden. U heeft 2 overnachtingen in het Eidsbugarden Hotel.


Lærdal, Lindstrøm Hotel
Lærdal, Lindstrøm Hotel

In het voor en naseizoen verblijft u in het Lindstrøm Hotel.


OSLO, HOLMENKOLLEN PARK HOTEL SCANDIC
OSLO, HOLMENKOLLEN PARK HOTEL SCANDIC

Een prachtige laatste etappe in Noorwegen. U rijdt over een 1137 meter hoge bergpas waarbij de delen door de dalenn spectaculairder zijn dan de bergpas zelf. Dit komt omdat de bergen rondom niet veel hoger dan de pas zijn. De route voert u via Hemsedal naar de Noorse hoofdstad Oslo. Onderweg kunt u mogelijk even stoppen in Hadeland bij Hadeland Glassverk met glasblazerij, museum en winkel. U heeft 1 overnachting in het Holmenkollen Parkhotel. Oslo is de stad waar natuur en cultuur samenkomen, waar u kunt genieten van een gevarieerd winkelaanbod, musea, mooie parken, hippe wijken, het koninklijk paleis en de vele restaurants en terrasjes.


16e dag
Aankomst Kiel om 10.00 uur

16 daagse reis

Vertrek: dagelijks.

Noorwegen is bekend door zijn fjorden. Ooit creëerden ijstijden hier deze wonderen van de natuur. Met deze autorondreis zult u tal van deze natuurwonderen zélf kunnen zien. Zoals bijvoorbeeld de imposante Sognefjord en de majestueuze Geirangerfjord. Het reizen in het fjordengebied is één en al afwisseling. Dat komt door het prachtige landschap, maar ook door de vele overtochten per ferry. Natuurlijk heeft Noorwegen nog meer dan alleen de fjorden. Ook de Noorse bergwereld mag er zijn en dat geldt ook voor uitgestrekte hoogvlaktes en mooie rivierdalen. En tot slot zijn er leuke plaatsjes als Ålesund en Fagernes en niet te vergeten de Noorse hoofdstad Oslo. En het is ook prettig om te weten dat u tijdens deze autorondreis in goede en bovenal sfeervolle hotels overnacht. Uiteraard kan de reis op elke plaats worden verlengd.

Autorondreis Balder hoogtepunten:

Stavanger
Preikestolen
Ryfylke
Hardangerfjord
Bergen
Flåm
Sognefjord
Briksdalsbre
Geiranger
Ålesund
Trollstigen
Valdres
Oslo

Prijslijst Autorondreis Balder: langs de Noorse fjordenkust (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode BALDER prijs per persoon 2017 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1395
hotels incl. halfpension 1875
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking .

De reissom is incl. het tarief van € 334 voor de ferry Hirtshals-Stavanger en voor Oslo-Kiel een tarief van € 429. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

bootreis per Fjord Line Hirtshals - Stavanger incl. bed in 2 persoonsbinnenhut d/t***

de genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

bootreis per Color Line Oslo - Kiel incl. bed in 2 persoons binnenhut d/t***

en natuurlijk de ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de binnenlandse ferry’s