Autorondreis Balder: langs de Noorse fjordenkust - 16 dagen

Route beschrijving (Totale afstand 1549 km)


Oslo, Thon Storo
Oslo, Thon Storo

Aankomst met de ferry in Oslo om 10.00 uur. Allereerst kunt u gaan rondkijken in de Noorse hoofdstad Oslo. De stad is prachtig gelegen aan de gelijknamige fjord. Oslo is de stad waar natuur en cultuur samenkomen er is een aantal mooie parken, hippe wijken, interessante musea en er zijn vele gezellige restaurants en terrasjes. Er is veel te zien en te beleven, bijvoorbeeld het Vigelandpark met zijn beelden, maar u kunt ook gezellig winkelen op de Karl Johansgate. U verblijft 2 nachten in Thon Hotel Storo in Oslo.


HEGGENES, HERANG TUNET*
HEGGENES, HERANG TUNET*

Vanuit Oslo rijdt u op de 4e dag verder naar Heggenes. In Heggenes verblijft u voor 2 nachten in het idyllische Herangtunet. U rijdt door het toeristenplaatsje Fagernes, met het kleine maar mooie openluchtmuseum, en Hadeland waar u een bezoek kunt brengen aan Hadeland Glassverk met glasblazerij, museum en winkel. De volgende excursies zijn er mogelijk: Jotunheimen National Park, wandelen, paardrijden, fietsen, golfen en diverse wateractiviteiten.


Hjelledalen, Hjelle Hotel
Hjelledalen, Hjelle Hotel

De route van Heggenes naar Hjelle gaat over de Valdresflya met prachtig uitzicht op de hoogste bergen van Noorwegen. Na de Valdresflya volgt er een mooie en afwisselende route naar Lom. In Lom kunt u een lekker broodje bij de plaatselijke bakker kopen maar ook een bezoek brengen aan Fossheim Steinsenter. Verder is de staafkerk van Lom heel bekend en zeker ook een bezoekje waard. Via de Gamle Strynefjellsvegen, een meer dan 100 jaar oud meesterwerk van wegenbouw die zich door het berg- en fjordenlandschap over de Strynefjell naar Grotli slingert, kunt u een stop maken bij Pollfoss en Grotli om de benen te strekken. Of maak een stop bij Videseter met de Buldrefossen. In Hjelledalen verblijft u in het Hjelle Hotel voor 2 nachten. De volgende excursies zijn er mogelijk: Briksdalgletsjer en Kjenndalsbre, Videseter het zomerskigebied bij Stryn.


Ålesund, Brosundet
Ålesund, Brosundet

U rijdt door een prachtige omgeving naar Geiranger. U kunt even in Geiranger rondkijken of doorrijden naar de top van de berg Dalsnibba waar u een prachtig uitzicht heeft over Geiranger, de Geirangerfjord, de Adelaarsweg en omgeving. Via de Adelaarsweg rijdt u door naar Eidsdal, om vanuit hier de overtocht per ferry te maken naar Linge. Richting Åndalsnes maakt u kennis met de befaamde Trollstigen. Een tocht over deze weg is echt een avontuur en natuurlijk moet u onderweg even stoppen om te genieten van een fabuleus uitzicht bij het mooie uitzichtpunt. Ook het verderop gelegen Gudbrandsjuvet waar de rivier Valldøla zich met geweld door de kloof perst is een bezoekje waard. U heeft 2 overnachtingen in hotel Brosundet. De volgende excursies zijn er mogelijk: centrum Ålesund, berg Aksla, Sunnmøre Museum, Godøy met grafheuvels, Atlantic Seapark.


Lavik, Lavik Fjordhotel
Lavik, Lavik Fjordhotel

Na Ålesund neemt u de 10e dag de oversteek per ferry van Solavagen naar Festoya. Daarna kunt u ook nog lekker uitrusten op de volgende overtocht per ferry van Volda naar Folkestad. Tijdens deze tocht kunt u volop genieten van het uitzicht op de Austefjord. Daarna volgt een mooie tocht naar Lote. Hier gaat u dan per ferry naar Anda. Uiteindelijk gaat de rit langs het Jølstravatnet, een langgerekt meer met prachtige spiegelingen, het is net een sprookje. Onderweg komt u ook langs een prachtig uitzichtpunt: de Gaularfjell. U heeft 2 overnachtingen in het Lavik Fjord hotel. De volgende excursies zijn er mogelijk: Fjærland met gletsjermuseum, wandelen, dagtrip naar Solind, rondje Høyanger, fietsen en diverse fjordcruises.


OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL
OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL

Vanuit Lavik maakt u op de 12e dag een leuk ritje langs de Sognefjord naar de oversteek per ferry van Dragsvik naar Vangsnes. Bij Vik kunt u stoppen voor een bezoek aan de staafkerk. U komt tijdens de tocht naar Voss over de Vikafjell, een spectaculair landschap met een woest berglandschap. Onderweg is het leuke toeristenplaatsje Voss prima voor een stop. Uw verblijf voor 2 nachten is in het Solstrand Fjordhotel. De volgende excursies zijn er mogelijk: Bergen met vismarkt, Bryggen, Fløien en nog veel meer.


Sola, Sola Strand Hotel
Sola, Sola Strand Hotel

De dag van de eilanden en binnenlandse ferry's. Vandaag start u de reis met een fantastische overtocht van Halhjem naar Sandvikvåg, u vaart 50 minuten over de Bjørnafjorden. Bezoek in Leirvik de grote scheepswerf of het Sunhorddland Folkemuseum. U neemt de volgende ferry naar het eiland Rennesøy en kunt 25 minuten lang genieten van de vergezichten over de Boknafjord. U kunt nog de zijweg nemen naar het Utstein Kloster, het best bewaarde klooster van Noorwegen. Om op het 'vasteland' te komen gaat u door de 5830 meter lange tunnel onder de Kvitsøyfjord door. U verblijft 1 nacht in het Sola Strand Hotel. De volgende excursies zijn er mogelijk: Stavanger, Solastranden, fietsen, windsurfen, Sverd i fjell (3 zwaarden).


20.00 uur vertrek per Fjord Line van Stavanger naar Hirtshals
20.00 uur vertrek per Fjord Line van Stavanger naar Hirtshals

Vandaag vertrekt u met de nachtboot van Stavanger naar Hirtshals om 20:00 uur per Fjord Line. Eventueel kunt u nog een bezoek brengen aan de stad Stavanger om daar een dagje rond te kijken in het kleinschalige en gezellige centrum.


16e dag

Aankomst in Hirtshals om 08.00 uur.

16-daagse autorondreis Balder: langs de Fjordenkust 

Vertrek: dagelijks

Noorwegen is bekend door zijn fjorden. Ooit creëerden ijstijden hier deze wonderen van de natuur. Met deze autorondreis zult u tal van deze natuurwonderen zélf zien. Zoals bijvoorbeeld de imposante Sognefjord en de majestueuze Geirangerfjord. Het reizen in het fjordengebied is één en al afwisseling. Dat komt door het prachtige landschap, maar ook door de vele overtochten per ferry. Natuurlijk heeft Noorwegen nog meer dan alleen de fjorden. Ook de Noorse bergwereld mag er zijn en dat geldt ook voor uitgestrekte hoogvlaktes en mooie rivierdalen. Tot slot zijn er leuke plaatsjes als Ålesund en Fagernes en niet te vergeten de Noorse hoofdstad Oslo. Het is ook prettig om te weten dat u tijdens deze autorondreis in goede en bovenal sfeervolle hotels overnacht. Uiteraard kan de reis op elke plaats worden verlengd.


Autorondreis Balder - Hoogtepunten

  • Oslo: interessante hoofdstad
  • Valdres: traditioneel district in centraal Noorwegen
  • Trollstigen: touristische route met 11 haarspeldbochten
  • Ålesund: 'drijvende' stad
  • Briksdalsbre: gletsjer 
  • Geiranger: prachtige dorpje
  • Hardangerfjord, Sognefjord
  • Stavanger & Bergen: Idyllische havensteden


Prijslijst Autorondreis Balder: langs de Noorse fjordenkust - 16 dagen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Balder prijs per persoon 2020 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1590
hotels incl. halfpension, behalve in Ålesund incl. ontbijt 2075
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Balder prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 484 voor de ferry Kiel - Oslo en voor Stavanger - Hirtshals een tarief van € 356. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Bootreis per Color Line Kiel - Oslo incl. bed in 2 persoonsbinnenhut d/t***

 De genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

Bootreis per Fjord Line Stavanger - Hirtshals incl. bed in 2 persoons binnenhut d/t***

 En natuurlijk de ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

Exclusief (maaltijden kunnen we voor u boeken):

! De binnenlandse ferry’s

! Dinerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,70 pp 

! Ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €17,10 pp 

! Dinerbuffet Stavanger - Hirtshals Fjord Line €44,- pp

! Ontbijtbuffet Stavanger - Hirtshals Fjord Line €18,- pp

! Parkeerkosten