Autorondreis Lapland 15 daagse bungalowrondreis Kalle

Route beschrijving (Totale afstand 1244 km)


vlieg Amsterdam-Helsinki-Rovaniemi
vlieg Amsterdam-Helsinki-Rovaniemi

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Rovaniemi. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Särkimukka, Pinetree lodge
Särkimukka, Pinetree lodge

Na aankomst in Rovaniemi haalt u de huurauto op en vertrekt u richting Kangos in Zweden. Let op; grensoverschrijding huurauto dient u ter plaatse te voldoen. Het wordt gelukkig niet donker in deze periode zodat u rustig 's avonds nog een stuk kan rijden. Uw eerste stop is Pello, een dorp met 2 kernen op de grens met Zweden. U reist verder in Zweeds Lapland en kunt genieten van het pure Lapland. In het midden van de Zweedse wildernis ligt Pinetree Lodge, u verblijft hier 3 dagen in een huisje incl ontbijt. Activiteiten: wandelen, fietsen, zwemmen, vissen, river rafting. U kan ook genieten van een husky wandeling of paardrijden in deze fantastische natuur! U verblijft echt in 'the middle of nowhere' en het is hier genieten van de pure rust en natuurschoonheid.


Bjorkliden, Kåppas Cabin Village
Bjorkliden, Kåppas Cabin Village

U vervolgt uw reis in Zweeds Lapland. Het straatbeeld van Kiruna is zoals je je voorstelt bij een typische plek in Noord-Scandinavië: houten huizen, haast permanent besneeuwde wegen en mensen met bontmutsen die zich per slee verplaatsen. U kunt een bezoek brengen aan de mijn, het stadhuis of de kerk. Op zo'n 10 kilometer van Abisko Nationaal park ligt Kåppas Cabin Village waar u 4 nachten verblijft. Activiteiten: wandelen in Abisko Nationaal Park, fietsen, kanovaren, vissen. Maak een trektocht door arctische bossen: wandel langs fjorden, ravijnen en watervallen, bezoek grotten en ga eens vliegvissen. Bezoek ook het Trollsjön, het helderste meer van Zweden in het Kärkevaggedal.


Kilpisjärvi, Tundrea holiday resort
Kilpisjärvi, Tundrea holiday resort

Bij Riksgrensen steekt u de grens over naar Noorwegen. U volgt vanaf Narvik de E6 tot aan Skibotn. Het hele gebied hier wordt omgeven door bergen van zo'n 1100-1450 meter hoogte. Breng een bezoek aan Polar Zoo, de noordelijkste dierentuin ter wereld waar de wilde dieren nog vrij rondlopen. Indrukwekkend zijn ook de Målselvfossen, een gigantische waterval, die uit drie stroomversnellingen en 'verdiepingen' bestaat. Onderweg is het ook leuk om even te stoppen in Skibotn. Door zijn gunstige ligging was dit in vroeger tijden een handelsplaats voor de Noren, de Finnen en de Samen. De oude ‘stalletjes’ aan de markt zijn gerestaureerd. U verblijft 3 nachten in een bungalow van Tundrea Holiday Resort. Activiteiten: bezoek 3 landenpunt, Maala en Saana Fjell, de heilige bergen van de Sami, welke zich uitstekend lenen voor het maken van wandelingen, boottocht naar het 3 landen punt.


Raanujärvi, Napapiirin Järvilomat Oy
Raanujärvi, Napapiirin Järvilomat Oy

Een mooie tocht die volledig langs de rivier Muonionjoki loopt, deze rivier is ook meteen de grens tussen Zweden en Finland. Bezoek de berg Kaarevaara, met 517 meter hoogte, een mooi uitzicht over Noord-Lapland. Om een goede indruk te krijgen van Muonio en omgeving kunt u een wandelingetje maken naar de top van de Olostunturi (509 meter). En als u deze inspanning te groot vindt: u kunt ook met een kabelbaan naar de top. Nationaal Park Pallas Ounas is ook zeker de moeite waard om even de benen te strekken. Tussen Aavesaksa en Pello passeert u de poolcirkel. Uiteraard kunt u hier een souvenir kopen. U verblijft 4 nachten in een huisje van Napapiirin Järvilomat. Activiteiten: bezoek Rovaniemi, wandelen in diverse nationale parken, fietsen, kanoën.


vlieg Rovaniemi-Helsinki-Amsterdam
vlieg Rovaniemi-Helsinki-Amsterdam

U levert de huurauto in op de luchthaven en vliegt via Helsinki terug naar Amsterdam op eigen gelegenheid. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.Autorondreis Lapland 15 daagse bungalowrondreis Kalle

Een autorondreis door het noorden van Zweeds en Fins Lapland. Deze reis is ook mogelijk met eigen auto, u vaart dan naar Helsinki en neemt de autotrein naar Rovaniemi. Indien gewenst kan dit verder worden uitgewerkt. U gaat genieten van locaties die afgelegen liggen en waar weinig mensen zullen komen. Het echte Lapland gevoel, het land van de rendieren, de Samen, de middernachtzon en de uitgestrekte natuur. Deze reis heeft voldoende mogelijkheden voor de wandelliefhebbers. Geniet van de lange dagen!

Autorondreis Lapland bungalowrondreis Kalle - Hoogtepunten:

 • Saarijarvi
 • Sauna
 • Uitgestrekte bossen
 • Zwemmen
 • Fietsen
 • Kiruna
 • Abisko Nationaal Park
 • Narvik
 • Polar Zoo
 • Målselvfossen
 • 3 landenpunt
 • Muonionjoki
 • Pallas Ounas Nationaal Park
 • Poolcirkel
 • Rovaniemi


Prijslijst Autorondreis Lapland 15 daagse bungalowrondreis Kalle (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
April t/m september 1745 1465 1215
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Kalle prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het vliegtarief van € 425 per persoon van Amsterdam naar Rovaniemi retour. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Het is ook mogelijk om met 5 - 6 personen te reizen de prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar

Inclusief:

huurauto VW Polo / Skoda Fabia STW of gelijkwaardig inclusief: C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver), Ongelimiteerd aantal kilometers, W.A. verzekering, Diefstalverzekering, Lokale belastingen, Wegenservice vanuit verhuurder, NoRisk Garantie en Afkoop annulerings-kosten

Verblijf in de genoemde bungalows incl eindschoonmaak en bedlinnen

Ontbijt bij verblijf Pinetree Lodge

En natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Grensoverschrijding huurauto (dient u ter plaatse te betalen)