Autoroute Noorwegen Thrijm: hoofdsteden, Hardangervidda en Sognefjell

Routebeschrijving 1654 km


Flatdal, Nutheim Gjestgeveri
Flatdal, Nutheim Gjestgeveri

Aankomst in Oslo om 14.00 uur. U heeft nog even de tijd om enkele bezienswaardigheden in Oslo te bezoeken aangezien u binnen 3 uur naar uw accommodatie rijdt. Ondanks haar noordelijke ligging, heeft Oslo een mild klimaat. De zomers zijn vaak relatief warm, en de zomertemperaturen zijn vergelijkbaar met veel zuidelijkere steden zoals Amsterdam of Hamburg. In Oslo vind u belangrijke culturele instituten zoals de nationale musea en het nationale theater. Het Noorse opera en ballet kunt u vinden in het kenmerkende gebouw direct aan de Oslofjord, Maak een wandeling over het dak van dit gebouw met als extra het schitterende uitzicht over Oslo en de fjord, dit is een populair tijdverdrijf voor zowel de Osloënaren als de toeristen. Na uw bezoek rijdt u naar Flatdal. 2 overnachtingen in Nutheim Gjestgeveri.


Sandnes, Kronen Gaard Hotel
Sandnes, Kronen Gaard Hotel

Vandaag een prachtige route door zuid-west Noorwegen. Het start al vrij snel met een haarspeldbochten weg rond Dalen. U rijdt via diverse bergen en dalen richting Nomeland. De Suleskarvegen lopen over een bergpas en brengen u van het Setesdal naar Sandnes. 2 nachten verblijf in het Kronen Gaard te Sandnes. De wandelaars kunnen van hier richting Jørpeland rijden voor een wandeltocht naar de Preikstolen (dit uitstapje kost u bij elkaar zeker 6 uur! ) U kunt ook naar de dichtbij gelegen oliestad Stavanger gaan met een gezellig oud centrum, leuke winkels en goede restaurants.


Lofthus, Ullensvang Hotel
Lofthus, Ullensvang Hotel

Een mooie rit door Rogaland naar Lofthus met de onderweg de ferry's Lauvik - Oanes en Hjelmeland - Nesvik. Ook de Røldalsfjellet, de entree tot de zuidkant van de Hardangervidda, is een spectaculair stukje Noorwegen. In de buurt van Odda moet u beslist even stoppen bij de Låtefossen, een indrukwekkende waterval. Na Odda volgt nog een mooie rit langs de Sørfjorden, een zijtak van de Hardangerfjord. U verblijft 2 nachten in het Ullensvang Hotel.


OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL
OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL

Vandaag een korte route via de ferry's Kinsarvik - Utne -Kvanndal en Venjaneset-Hatvik naar het aan de Bjørnefjord gelegen Osøyro, van hieruit kunt u de Hanzestad Bergen per auto of boot bezoeken. U verblijft 2 nachten in het prachtig gelegen en zeer prettige Solstrand Fjordhotel met goed uitgeruste wellness en binnen- en buitenzwembad. Wilt u een liever een balletje slaan dan kan dat op de golfclub Bjørnefjorden op ca. 10 minuten lopen van het hotel.


BALESTRAND, KVIKNE HOTEL
BALESTRAND, KVIKNE HOTEL

Een relatief korte maar zeer indrukwekkende route vandaag. U rijdt via het toeristenplaatsje Voss en over de prachtige Vikafjell met spectaculaire uitzichten naar Vangsnes waar u per ferry de Sognefjord oversteekt naar Dragsvik. 2 overnachtingen in het Kvikne Hotel in Balestrand.


LOM, FOSSHEIM TURISTHOTELL
LOM, FOSSHEIM TURISTHOTELL

De reis begint met de ferry van Dragsvik naar Hella, u rijdt dan langs de Sognefjord naar Sogndal om dan verder via de Lusterfjord en de prachtige Sognefjellweg noordwaarts te rijden naar Lom. De nationale toeristenweg Sognefjell is de hoogt gelegen bergpas van Noord-Europa met links en rechts ijsblauwe meren en de puntige en besneeuwde toppen van de bergen van Jotunheimen! Deze weg is in de winter gesloten en vroeg in het zomerseizoen rijdt u tussen metershoge sneeuwwallen. 2 overnachtingen in het Fossheim Turitshotell.


Lørenskog, Losby Gods
Lørenskog, Losby Gods

Wederom een prachtig traject over een nationale toeristenweg, nu gaat het over de Valdresflya met zicht op de bergen van Jotunheimen naar Fagernes. Misschien ziet u onderweg wel rendieren en neemt u nog even de tijd om naar het openluchtmuseum in Fagernes of om naar de Hadeland glasfabriek in Jevnaker te gaan. U eindbestemming is Løreskog, ca 30 km van Oslo. 2 overnachtingen in het prachtige Losby Gods.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

Een hele korte route naar Oslo waar u de hele ochtend nog wat tijd heeft om enkele highlights van deze hoofdstad van Noorwegen te bekijken. Vertrek per Color Line om 14.00 uur


17e dag

aankomst in Kiel om 10.00 uur

17 daagse reis

Vertrek: dagelijks.

De eerste kennismaking met Noorwegen bij deze autoroute is de Oslofjord met aan het eind daarvan de hoofdstad van Noorwegen: Oslo. U bezoekt de provincie Telemark met het Telemarkkanaal, het Setesdal en de Preikestolen, een rotsplateau met een fantastisch uitzicht over de Lysefjord. Over fjorden gesproken: ook de Hardangerfjord is een plaatje. Heel anders, maar wel heel aantrekkelijk zijn bezoekjes aan Stavanger en Bergen, twee bruisende plaatsen met een leuk centrum. Dan volgt nog de Sognefjord, Niet alleen het fjordengebied maar ook het ‘binnenland' heeft tal van verrassingen met als hoogtepunt van deze autoroute de Sognefjell, de fantastische bergweg tussen Luster en Lom met onderweg prachtige uitzichten op de hoogste bergen van Noorwegen in het Nationaal Park de Jotunheimen. Een prachtige rondreis met onderweg tal van highlights van Noorwegen. Dat begint al met de Noorse hoofdstad Oslo.

Autoroute Noorwegen Thrijm hoogtepunten:

Telemark
Setesdal
Stavanger
Hardangerfjord
Hardangervidda
Bergen
Jotunheimen
Sognefjord
Sognefjell
Valdresflya
Oslo

De laatste jaren horen wij onze klanten steeds vaker zeggen dat ze op zoek zijn naar een hotelrondreis langs kleinschalige en sfeervolle accommodaties vandaar ons ruime aanbod van dit soort bijzondere hotelrondreizen.

Prijslijst Autoroute Noorwegen Thrijm: hoofdsteden, Hardangervidda en Sognefjell (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Thrijm prijs per persoon 2019 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 2005
hotels incl. halfpension 2760
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking .

De reissom is incl. het tarief van € 519 per enkele reis voor de ferry Kiel-Oslo en Oslo-Kiel. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

inclusief:

bootreis Kiel-Oslo vv incl. 2 persoonsbuitenhut d/t***

alle genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

een ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! binnenlandse ferry’s

! dinerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €16,20 pp

! dinerbuffet Oslo - Kiel Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Oslo - Kiel Colorline €16,20 pp