Autotocht Troll: Trondheim, Atlanterhavsveien en Trollstigen

Route beschrijving (totale afstand 1678 km)


Røros,  Bergstadens Hotel
Røros, Bergstadens Hotel

U heeft kort de tijd om wat highlight van Oslo te bekijken, maar na deze eerste kennismaking met Oslo heeft u op de terugreis ook nog wat tijd om dit af te maken. U rijdt door het rustieke Hedmark langs Hamar, heel fraai gelegen aan het langgerekte Mjøsameer en voor schaatsliefhebbers ook interessant vanwege het Vikingskipet (de befaamde ijshal). Geniet onderweg verder van de rustgevende omgeving en het uitzicht op de markante bergtoppen van Rondane voor u aankomt in het mijnstadje Røros. U heeft 2 overnachtingen in het Bergstadens Hotel.


Orkanger, Bårdshaug Herregård
Orkanger, Bårdshaug Herregård

Via een mooie weg langs het Skarvan og Roltdalen Nationaal Park, dicht langs de Zweedse grens, met veel kans op het zien van rendieren naar de domstad Trondheim met de Domkerk van Nidaros, het Ringve-museum, Rockheim, de Gamle Bybro en nog veel meer bezienswaardigheden. U overnacht in het iets ten zuidwesten van Trondheim gelegen Orkanger. 2 nachten verblijf in het Bårdhaug Herregård.


Molde, Fjordstuer
Molde, Fjordstuer

Op naar de fjordenkust, een mooi onderdeel van deze autotocht. Van de drukte van de regio rond Trondheim naar de stilte van de indrukwekkende Noorse natuur. Een mooie afwisselende route vandaag die bij Halsa wordt onderbroken door een overtocht per ferry over de Halsafjord naar Kanestraum. Daarna kunt u een kijkje nemen in het op vier eilandjes gebouwde Kristiansund. U vervolgt uw reis over de spectaculaire Atlanterhavsvei naar de rozenstad Molde. U verblijft 2 nachten aan het fjord gelegen Molde Fjordstuer. Excursies: Romsdalmuseet, Moldegård. Van hier heeft u zicht op 222 bergpieken en ziet u de schepen van Hurtigruten voorbij varen.


Loen, Alexandra Hotel
Loen, Alexandra Hotel

Nog meer genieten van de schitterende fjordenkust van Noorwegen. Maar eerst een neemt u de ferry-overtocht van Sølsneset naar Åfarnes. Vervolgens is Åndalsnes een prima plaats voor een stop. En daarna komt de befaamde Trollstigen aan de beurt. Als u boven bent, moet u beslist even de tijd nemen om naar het uitzichtpunt te wandelen en daar te genieten van het uitzicht. Na de ferry Linge-Eidsdal daalt u via de Adelaarsweg (wederom een prachtig uitzicht en mooi uitzichtpunt) af naar Geiranger. Misschien heeft u de tijd voor een rondvaart over de fjord of verderop voor een rit naar de top van de Dalsnibba. Heel apart is de rit over de Gamle Strynveien door een woest en imposant stukje Noorwegen. En uiteindelijk is daar na al dat natuurgeweld uw verblijfplaats Loen aan de Nordfjord. U verblijft 2 nachten in het Alexandra Hotel. Excursies: Briksdal- en Kjendalsbre, het zomerskigebied bij Stryn.


Luster, Nes Gård
Luster, Nes Gård

Een relatief korte maar wederom indrukwekkende route vandaag. U rijdt langs de Innvikfjord naar Skei I Jølster. Daar gaat u verder via een bergweg naar Fjærland. Onderweg heeft u meerdere keren zicht op de uitlopers van de Jostedalsbre, de grootste gletsjer van het vaste land van Europa. Breng een bezoekje aan het gletsjermuseum voordat u verder rijdt naar Luster. U verblijft hier 2 nachten in Nes Gård.


Heggenes, Herang Tunet
Heggenes, Herang Tunet

Over de mooie Sognefjell en langs het toeristendorpje Lom naar Heggenes aan de Valdresflya. In Lom kunt u een bezoekje brengen aan de stavkerk of heerlijk lunchen, dit laatste kan ook in Lemonsjø. Onderweg heeft u prachtig zicht op de hoogste bergen van Noorwegen waar u bovendien veel kans heeft op het zien van rendieren. U verblijft 2 nachten in het idyllische Herang Tunet.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

Ook tijdens de laatste etappe van deze autotocht is er genoeg afwisseling. Breng nog een bezoekje aan de Hadeland Glassverk in Jevnaker of maak nog even tijd om wat bezienswaardigheden in Oslo te bezoeken. U kunt de reis uiteraard ook verlengen met een nachtje Oslo. Vertrek per nachtboot van de Color Line uit Oslo om 14.00 uur.


15e dag

Aankomst in Kiel om 10.00 uur.

15 daagse reis

vertrek: dagelijks.

Het is zeker geen straf om uw autotocht door Noorwegen te beginnen in Oslo. De Noorse hoofdstad heeft een gezellig centrum met veel bezienswaardigheden en een prachtige ligging aan de gelijknamige fjord. En daarna wachten u allerlei verrassingen. Het langgerekte Østerdal, de pracht van Trondheim met zijn Nidarosdom, het verbluffende uitzicht op Molde met de omliggende bergen. Verder maakt u uitgebreid kennis met het imposante fjordengebied met pareltjes als de Geirangerfjord en de Sognefjord, maar ook met de gletsjers van Jostedalsbreen. Geniet van al het moois dat u onderweg te zien krijgt. Noorwegen blijft verrassen. Er wordt tijdens deze autotocht gelogeerd in uitstekende sfeerhotels waar een kamer met bad/douche en toilet gereserveerd is. Ook autotocht Troll kan aangepast worden aan uw wensen, de kosten hiervoor berekenen we graag vrijblijvend voor u.

Autotocht Troll hoogtepunten:

Oslo
Østerdal
Rondane
Røros
Trondheim
Atlanterhavsvei
Trollstigen
fjorden
gletsjers
Jotunheimen
Sognefjord
Sognefjell
Valdresflya
Valdres
Hadeland Glassverk

De laatste jaren horen wij onze klanten steeds vaker zeggen dat ze op zoek zijn naar een hotelrondreis langs bijzondere en waar mogelijk kleinere accommodaties vandaar ons ruime aanbod van dit soort reizen. Autotocht Troll gaat langs karakteristieke en sfeervolle hotels met karakter.    

Prijslijst Autotocht Troll: Trondheim, Atlanterhavsveien en Trollstigen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Troll prijs per persoon 2019 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1750
hotels incl. halfpension 2375
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking .

De reissom is incl. het tarief van € 519 per enkele reis voor de ferry Kiel-Oslo en Oslo-Kiel. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

inclusief:

bootreis per Color Line van Kiel-Oslo incl. bed in 2 persoonsbuitenhut douche/toilet***

de genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

bootreis per Color Line van Oslo-Kiel incl. bed in 2 persoonsbuitenhut douche/toilet***

en natuurlijk de ''Norge Reiser'' routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de binnenlandse ferry's

! dinerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €16,20 pp

! dinerbuffet Oslo - Kiel Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Oslo - Kiel Colorline €16,20 pp