Autovakantie Freya: Zuid-Noorwegen

Route beschrijving (totale afstand 1529 km)


Kristiansand, Norge Hotel
Kristiansand, Norge Hotel

Aankomst in Kristiansand om 15.30 uur. 2 overnachtingen in het in het centrum gelegen Hotel Norge. In Kristiansand kunt u genieten van de verschillende activiteiten zoals wandelen, vissen, varen, zwemmen bij één van de stranden, genieten van de prachtige scherenkust en misschien wel van één van de vele muziekfestivals die hier jaarlijks gehouden worden.


Vrådal, Straand Hotel
Vrådal, Straand Hotel

Vandaag maakt u kennis met het vermaarde Setesdal. Dit prachtige dal staat bekend om de zilversmeedkunst die hier wordt bedreven. Verder is de tocht langs het langgerekte Byglandsfjord ook niet mis. En daarna volgt een mooie 'doorsteek' door een ruig berggebied en langs prachtige meren naar Vrådal. U heeft 2 overnachtingen in het Quality Hotel & Resort Straand. Uw verblijfplaats in het liefelijke Telemark is een prima uitgangspunt voor allerlei uitstapjes. Excursies: wandelen, elanden- en beversafari's, een boottocht op het Nisservatn, met de stoeltjeslift de berg op, een dagtocht naar Risør of Mandal (twee leuke plaatsen aan de kust) of een boottocht op het Telemarkkanaal.


OSØYRI, BJØRNEFJORDEN GJESTETUN
OSØYRI, BJØRNEFJORDEN GJESTETUN

Een goed begin van de dag: een leuke rit langs het Vråvatn richting Dalen. Dalen is trouwens het begin van het Telemarkkanaal dat van hier tot aan de Oslofjord loopt. Even verderop kunt u bij Eidsborg een leuk staafkerkje gaan bewonderen. Voorbij Haukeligrend begint de weg te stijgen richting de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa. Het loont de moeite om te stoppen bij Haukelisæter. Na Røldal gaat het richting Hardangerfjord. Onderweg kunt u nog genieten van de Låtefossen. Langs de westoever van de Størfjorden rijdt u naar Utne voor een oversteek per ferry over de Hardangerfjord naar Kvanndal. De laatste etappe voert langs dit weidse fjord naar Osøyri. U verblijft hier 2 nachten in het Bjørnefjorden Gjestetun. Excursies: Bergen met vismarkt, Bryggen en Fløien, de trein/bus/boot excursie Norway in a Nutshell en nog veel meer.


Lavik, Lavik Fjordhotel
Lavik, Lavik Fjordhotel

Een afscheid van de Hardangerfjord en een kennismaking met de majestueuze Sognefjord: ziedaar het motto van deze reisdag. Onderweg is het leuke plaatsje Voss prima voor een stop. Ga zeker eens met de kabelbaan naar boven om te genieten van het prachtige uitzicht. Na Voss wordt het landschap nog spectaculairder. Na Vinje komt u op de Vikafjell, een woest berglandschap. Stop daarna bij Vik voor een bezoek aan de staafkerk en geniet vervolgens van een oversteek per ferry van Vangsnes naar Dragsvik. Daarna is het nog een leuk ritje naar Lavik aan de Sognefjord. U heeft 2 overnachtingen in het Lavik Fjordhotel. Excursies: naar Solund, Stølsheimen, Fjærlandsfjord en als u er niet met de auto op uit wilt trekken: wandelen


Hjelledalen, Hjelle Hotel
Hjelledalen, Hjelle Hotel

De Gaularfjell, een woeste hoogvlakte, is de eerste verrassing vandaag. Daarna is de rit langs het Jølstravattnet, een langgerekt meer, ook een belevenis. Na Skei rijdt u door het zogeheten 'geiten dal '. En dan volgt de aanblik van de prachtige Nordjord met landinwaarts de Jostedalsbre. U kunt een bezoek brengen aan de Briksdalbreen of de Kjenndalsbreen, twee mooie gletsjers. U heeft 2 overnachtingen in het Hjelle Hotel. Excursies: Gamle Strynefjell, Geiranger - Hellesylt, de Westkaap, wandelen in de omgeving, skiën bij het Sommarskisenter.


OSLO, HOLMENKOLLEN PARK HOTEL SCANDIC
OSLO, HOLMENKOLLEN PARK HOTEL SCANDIC

U heeft 2 overnachtingen in het Holmenkollen Parkhotel. Oslo is de stad waar natuur en cultuur samenkomen, waar u kunt genieten van een gevarieerd winkelaanbod, musea, mooie parken, hippe wijken, het koninklijk paleis en de vele restaurants en terrasjes.


16e dag

Aankomst in Kiel om 10.00 uur.

16 daagse reis

vertrek: dagelijks

Een prachtige autovakantie door een fraai stukje Noorwegen. Tijdens deze unieke autovakantie maakt u kennis met Telemark, een rustieke en de meest zon zekere provincie van Noorwegen. Daarnaast bent u volop in de gelegenheid om het fjordengebied met de Hardangerfjord, de Sognefjord, de Nordfjord en de Geirangerfjord te gaan ontdekken. En passant ervaart u ook nog de pracht van het Noorse hooggebergte en de schoonheid van Valdres. U sluit reis af met een verblijf in de gemoedelijke stad Oslo. Door de rust, ruimte en de vriendelijke bevolking kunt u genieten van een ontspannen vakantie. Deze autovakantie kan op elke willekeurige plaats worden verlengd, de kosten daarvoor berekenen we graag voor u.

​Autovakantie Freya hoogtepunten:

Telemark
Telemarkkanaal
Hardangervidda
Hardangerfjord
Bergen
Flåm
Sognefjord
Briksdalsbre
Geirangerfjord
Nordfjord
Trollstigen
Gudbrandsdal
Oslo

​De genoemde boot overtochten zijn uiteraard bij de reissom inbegrepen, wilt u liever met een andere overtocht; geen probleem neemt u dan contact op met Norge Reiser, tel 085 4010810 of per e-mail: info@norgereiser.nl
U overnacht tijdens deze reis in sfeervolle hotels die prachtig aan het fjord of in de steden of bergen gelegen zijn. Ook deze reis kan helemaal aan uw wensen aangepast worden.

Prijslijst Autovakantie Freya: Zuid-Noorwegen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Freya prijs per persoon 2019 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1410
hotels incl. halfpension behalve in Kristiansand en Oslo incl. ontbijt 1890
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

De reissom is incl. het tarief van € 169 voor de ferry Hirtshals-Kristiansand en € 459 voor de ferry Oslo-Kiel. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

inclusief:

heen bootreis Hirtshals-Kristiansand in de Voyager Class

terug bootreis Oslo-Kiel incl. bed in 2 persoons binnenhut d/t***

de genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

en natuurlijk de NORGE REISER routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de binnenlandse ferry's

dinerbuffet Oslo - Kiel Colorline €37,10 pp

ontbijtbuffet Oslo - Kiel Colorline €16,20 pp