Autovakantie Odin: Lapland, Noordkaap, Lofoten

Route beschrijving (totale afstand 5244 km)


Savalen, Savalen Fjellhotell og Spa
Savalen, Savalen Fjellhotell og Spa

Aankomst in Oslo om 10.00 uur. Mogelijk wilt u nog even rondkijken in de Noorse hoofdstad maar daarna gaat u door naar Hedmark, een provincie vol afwisselende natuur in het oosten van Noorwegen. Geniet onderweg van het uitzicht op de markante bergtoppen van de Rondane. U heeft 1 overnachting in het Savalen Fjellhotel.


Inderøy, Jegtvolden Fjordhotel
Inderøy, Jegtvolden Fjordhotel

De route van vandaag loopt langs Rorøs, een oud mijnwerkersstadje dat op de wereldmonumenten lijst van de UNESCO staat. Daarna rijdt u verder via weg 705 door een rustiek landschap naar Stiklestad, wie weet ziet u hier enkele van de talloze rendieren die in dit gebied leven.Het laatste deel van vandaag loopt langs de Trondheimsfjord naar Inderøy. 1 overnachting in het Jægtvolden Fjordhotel.


MO I RANA, MEYERGARDEN HOTEL
MO I RANA, MEYERGARDEN HOTEL

Mogelijk kunt u vandaag een kijkje nemen aan de oostkant van het Snåsavatnet bij de rotstekeningen bij de oude boerderij Bardal en het iets verderop gelegen bekende Bøla rendier. De E6, dé verbindingsweg met het hoge noorden maar ook een nog vrij onbekend gebied tijdens deze autovakantie, slingert zich noordwaarts door het Namdalen en langs het mooie Majavatn aan de ene kant en het Børgefjell National Park aan de andere kant. Uiteindelijk komt u aan in Mo I Rana, een plaatsje met in de buurt de Grønligrotta en de Svartisen (gletsjer). U verblijft 1 nacht in het Meyergården Hotel.


Innhavet, Hamarøy Hotell
Innhavet, Hamarøy Hotell

Het is toch een bijzonder moment als u de poolcirkel passeert. Want dan bent u écht in het Land van de Middernachtzon. Uiteraard kunt u hier een certificaat kopen als bewijs dat u ook daadwerkelijk de poolcirkel hebt gepasseerd. En verder kunt u volop genieten van het door de fjorden diep ingesneden landschap in dit gedeelte van Noorwegen en van uw verblijf in Innhavet (een plaatsje midden in het rijk van de Noorse schrijver Knut Hamsun). 1 overnachting in het Hamarøy Hotell.


Oteren, Hotel Lyngskroa
Oteren, Hotel Lyngskroa

Het kustgebied van Noorwegen is vol afwisseling. En het is daarbij leuk om de reis te moeten onderbreken voor een oversteek met een ferry. In dit geval is dat de ferry Bognes - Skarberget. Even lekker uitwaaien op het water en genieten van de vergezichten! Narvik is een plaats die zwaar is getroffen tijdens de Tweede Wereldoorlog, het Krigsminne Museet geeft daar een indrukwekkend beeld van. Voor een overweldigend uitzicht op Narvik en wijde omgeving gaat u met de kabelbaan omhoog. De E6 slingert zich verder langs het Ofotfjord en Bardufoss naar Oteren aan Lyngen. U heeft 1 overnachting in Hotel Lyngskroa.


Alta, Thon Hotel Alta
Alta, Thon Hotel Alta

Steeds verder naar het noorden. En ook vandaag zult u verbaasd staan van het natuurschoon dat ook dit deel van de Noorse kust te bieden heeft. Wat te denken van het uitzicht op het eiland Lyngen met zijn besneeuwde bergtoppen; de Lyngenalpen! Onderweg is Skibotn nog een aardig plaatsje om even te stoppen. Deze dagtocht eindigt in Alta met de prehistorische rotstekeningen die sinds 1985 op de UNESCO Werelderfgoedlijst vermeld staan. U heeft 1 overnachting in het Thon Alta Hotel.


Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen
Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen

U krijgt wederom veel te zien. Fjorden, bergen, kleine plaatsjes. Verder kunt u zich verbazen over de weidse toendra, hoogvlaktes en de imposante Porsangerfjord op weg naar Honningsvåg, de hoofdplaats van het eiland Magerøy. De Noordkaap is nu dichtbij. Ga 's avonds direct 'even' kijken op de Noordkaap. De middernachtzon is namelijk niet gegarandeerd. Verder kunt u nog een kijkje gaan nemen bij de Kirkeporten en in het vissersplaatsje Gjesvær. U heeft 1 overnachting in het Scandic Bryggen hotel te Honningsvåg.


Kautokeino, Thon Hotel Kautokeino
Kautokeino, Thon Hotel Kautokeino

Een afscheid van de Noordkaap. Misschien brengt u nog even een bezoekje aan het Nordkapp Museum in Honningsvåg maar daarna gaat u via de tunnel weer naar het vasteland van Noorwegen. Wat volgt is een mooie tocht langs de weidse Porsangerfjord en daarna naar het 'binnenland' van Noorwegen. Via Karasjok, waar u misschien nog even een bezoek wilt brengen aan het Sami parlement, en langs de rivier de Karasjohka naar Kautokeino, hier treft men de authentieke en levende Samische cultuur aan. U verblijft 1 nacht in het Thon Hotel. Juhls Silver Gallery is een bezoek zeker waard.


Kiruna, Scandic Hotel Ferrum
Kiruna, Scandic Hotel Ferrum

Vanuit Noorwegen via een klein stukje Finland naar Zweden: een mooi affiche voor deze dag etappe. De dag begint met een tocht over de weidse Finnmarksvidda dat bijna in het geheel boven de boomgrens ligt. Hier groeien alleen dwergberken, kronkelige wilgen, jeneverbessen, mos, mølter en heide, U rijdt via Enontekiö in Finland en Karesuando, gelegen aan de Muonionjoki, de grensrivier tussen Zweden en Finland, door de oneindige leegte van Noord-Zweden naar Kiruna, bekend om de ijzererts die hier wordt gewonnen. U verblijft 1 nacht in het Ferrum Hotel.


Sandtorg, Sandtorgholmen Hotel
Sandtorg, Sandtorgholmen Hotel

De Nordkalottvägen, de route van Kiruna naar Narvik, is een prachtige tocht over hoogvlaktes, langs weidse meren, het beschermd natuurgebied van Abisko (Abisko National Park) met spectaculaire kloven, rotspartijen en lieflijke valleien en alpenweiden met als finale het berglandschap in Noorwegen. Daarna volgt nog een afwisselende traject naar Sandtorg op Vesterålen. U verblijft 1 nacht in het Sandtorgholmen Hotel.


Henningsvær, Lofoten Arctic Hotel
Henningsvær, Lofoten Arctic Hotel

Eerst nog een mooi stukje Vesterålen dat bestaat uit meerdere grote en kleinere eilanden, deze eilanden vormen het decor van en aantal boeken van de Noorse schrijfster Herbjørg Wassmo die in Øksnes geboren is. Daarna gaat u via weg E10, de Kong Olav V weg, door een prachtige onberoerde natuur naar de Lofoten met een uniek landschap en klimaat. Kijk eens rond in de 'hoofdstad' Svolvær. Of breng een bezoekje aan het Lofoten Aquarium in Kabelvåg. Het Lofoten Arctic Hotel in idyllische vissersplaatsje Henningsvær is uw verblijfplaats voor 2 nachten.


Bodø, Thon Hotel Nordlys
Bodø, Thon Hotel Nordlys

Vandaag staat de overtocht van Moskenes op Lofoten naar Bodø op het Noorse vasteland op het programma. Maar eerst kunt u nog genieten van de dorpjes Reine, met de dramatische bergen als achtergrond, en het vissersdorpje Å in het uiterste zuiden. Misschien hangt er hier en daar nog vis te drogen aan de rekken. De overtocht naar het vaste land duurt circa 3 1/4 uur. U heeft 1 overnachting in het Thon Hotel Nordlys. Misschien wilt u nog een kijkje nemen bij Saltstraumen, een gigantische getijdenstroom dat een fantastisch schouwspel biedt.


Mosjøen, Fru Haugans Hotel
Mosjøen, Fru Haugans Hotel

U rijdt via Fauske, mooi gelegen aan de Saltfjord, en Rognan met in het plaatselijke openluchtmuseum een verzameling oude gebouwen en vissersbotenweer zuidwaarts. Vanuit het Saltdal klimt u naar de Saltfjellet, een National Park. Daar passeert u de poolcirkel weer. De grootste bezienswaardigheden iets ten noorden van Mo i Rana zijn de Grønligrotta en de Svartisen gletsjer. Dan komt u aan in Mosjøen met de historische Sjøgata in het leuke centrum. U verblijft 1 nacht in het Fru Haugans Hotel.


Trondheim, Scandic Nidelven
Trondheim, Scandic Nidelven

Ook op de 16e dag van deze autovakantie heeft Noorwegen u nog steeds veel te bieden. Bijvoorbeeld de Fiskumfoss 13 km ten noorden van Grong, dit is een prachtige, 34½ m hoge waterval met de langste zalmtrap van Noord-Europa. Er is ook een zalm studio en restaurant. De eindbestemming van vandaag is het gemoedelijke Trondheim gelegen aan de rivier de Nidelva, met de imposante Nidarosdom, tal van musea en het oude centrum met zijn kleurige houten huizen. U verblijft 1 nacht in het heel centraal gelegen Scandic Nidelven.


Molde, Molde Fjordstuer
Molde, Molde Fjordstuer

Wéér zo'n mooie en avontuurlijke etappe langs de Noorse kust. De prachtige vergezichten, de fjorden en de bergen zullen indruk maken. U ontkomt niet aan een ferry-oversteek, dit keer van Halsa naar Kanestraum voor u aankomt in het gezellige Kristiansund. Heel apart is de Atlantershavnvegen, een weg pal langs de Atlantische Oceaan, met name met storm een hele bijzondere ervaring om daar te kunnen rijden. Ook bijzonder is de rozenstad Molde met zicht op 222 toppen! U heeft 1 overnachting in het aan het fjord gelegen Molde Fjordstuer.


Sandane, Gloppen Hotel
Sandane, Gloppen Hotel

Vandaag staat er een mooi traject langs en over de fjorden op het programma. Het begint met de ferry van Sølsneset naar Åfarnes. En daarna kunt u volop gaan genieten van een 'topper' in Noorwegen, namelijk de Trollstigen, een befaamde bergweg bij Åndalsnes. Stop bij het prachtige uitkijkpunt voor een onvergetelijk uitzicht. Na de oversteek per ferry van Linge naar Eidsdal rijdt u over de Ørnevegen naar het beroemde Geirangerfjord, hier heeft u twee mogelijkheden of u rijdt door naar de Dalsnibba met een prachtig uitzicht op het Geirangerfjord of u neemt de ferry door het Geirangerfjord naar Hellesylt. U heeft 2 overnachtingen in het Gloppen Hotel in Sandane.


Bergen, Scandic Torget Hotel
Bergen, Scandic Torget Hotel

Na de Nordfjord is vandaag de weidse Sognefjord aan de beurt. Maar eerst kunt u nog genieten van de pracht van de Gaularfjell, ook weer met een prachtig uitzichtpunt, voor u bij Dragsvik per ferry het bekende Sognefjord oversteekt naar Hella. Kijk in Vik nog even rond bij de staafkerk voordat u de spectaculaire Vikafjell oprijdt op weg naar het toeristenplaatsje Voss. Breng in Bergen een bezoekje aan Bryggen met de oude koopmanshuizen of maak een tocht met de Fløibaan met prachtig uitzicht vanaf de top. Het centrum van Bergen met zijn winkelstraten en terrassen is ook niet te versmaden. U heeft één overnachting in het Scandic Torget Hotel.


13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals
13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals

U heeft nog een hele ochtend de tijd om in Bergen rond te kijken. Vertrek per nachtboot van Fjord Line om 13.30 uur.


22e dag

Aankomst in Hirtshals om 08.00 uur.

22-daagse autovakantie Odin: Lapland, Noordkaap, Lofoten

Vertrek: dagelijks

Een bijzondere autovakantie met een bijzondere bestemming, namelijk de Noordkaap. Als het weer het toelaat kunt u 's nachts op die speciale plek genieten van de befaamde middernachtzon. Vergis u niet, Noorwegen heeft een lengte van meer dan 2500 kilometer! En dat betekent dus flinke dag afstanden van Oslo naar de Noordkaap toe en weer terug naar de Hanzestad Bergen. Maar tegelijkertijd maakt u wél kennis met alle facetten van dit prachtige land. De bergen, de fjorden, de uitgestrekte hoogvlaktes, gletsjers en watervallen. Verstilde meren en eindeloze bossen, maar ook rustieke vissersplaatsjes en tal van bezienswaardigheden. Noorwegen is overal verrassend en niet alleen vanwege de overweldigende natuur maar ook door het bijzondere licht. De overnachtingen vinden plaats in uitstekende hotels. Natuurlijk kan ook deze autovakantie op elke plaats verlengd of aangepast worden. Wij maken graag een passend reisvoorstel met de daarbij behorende prijs voor u.

Autovakantie Odin - Hoogtepunten:

 • Oslo
 • Røros
 • Trondheim
 • Poolcirkel
 • Alta
 • Noordkaap
 • Lapland
 • Lofoten
 • Atlanterhavsvei
 • Trollstigen
 • Geiranger
 • Briksdalsbre
 • Sognefjord
 • Hardangerfjord
 • Bergen

De genoemde boot overtochten zijn uiteraard bij de reissom inbegrepen, wilt u liever met een andere overtocht; geen probleem! Dit regelen wij graag voor u.

Prijslijst Autovakantie Odin: Lapland, Noordkaap, Lofoten (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Odin prijs per persoon 2020 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 2105
hotels incl. halfpension behalve in Bergen en Mosjoen incl. ontbijt 2815
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Odin prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 484 voor de ferry Kiel-Oslo en € 356 voor de ferry Bergen-Hirtshals. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

 Bootreis Kiel - Oslo. incl. bed in 2 pers. binnenhut douche/toilet***

 De hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

 De ferry overtocht Moskenes-Bodø in de periode 24/6-18/8, buiten deze periode gaat u met de ferry van Svolvær naar Skutvik.

Bootreis Bergen - Hirtshals, incl. bed in 2 pers. binnenhut douche/toilet

 En natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief (maaltijden kunnen we voor u boeken):

! De binnenlandse ferry’s

! Dinerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,70 pp

! Ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €17,20 pp

! Dinerbuffet Bergen - Hirtshals Fjordline €44,- pp

! Ontbijtbuffet Bergen - Hirtshals Fjordline €18,- pp (let op; ontbijt rond 06.30 uur)