Autovakantie Odin: Lapland, Noordkaap, Lofoten

Route beschrijving (totale afstand 5244 km)


Savalen, Savalen Fjellhotell og Spa
Savalen, Savalen Fjellhotell og Spa

Aankomst in Oslo om 10.00 uur. Mogelijk wilt u nog even rondkijken in de Noorse hoofdstad maar daarna gaat u door naar Hedmark, een provincie vol afwisselende natuur in het oosten van Noorwegen. Geniet onderweg van het uitzicht op de markante bergtoppen van de Rondane. U heeft 1 overnachting in het Savalen Fjellhotel.


Inderøy, Jegtvolden Fjordhotel
Inderøy, Jegtvolden Fjordhotel

De route van vandaag loopt langs Rorøs, een oud mijnwerkersstadje dat op de wereldmonumenten lijst van de UNESCO staat. Daarna rijdt u verder via weg 705 door een rustiek landschap naar Stiklestad, wie weet ziet u hier enkele van de talloze rendieren die in dit gebied leven. Mogelijk kunt u nog een kijkje nemen in de buurt van Bardal bij de rotstekeningen en iets verderop van het Bøla rendier. 1 overnachting in het Jegtvolden Fjordhotel.


MO I RANA, MEYERGARDEN HOTEL
MO I RANA, MEYERGARDEN HOTEL

De E6, dé verbindingsweg met het hoge noorden maar ook een nog vrij onbekend gebied tijdens deze autovakantie, slingert zich door het Namdalen en langs het mooie Majavatn aan de ene kant en het Børgefjell National Park aan de andere kant. Uiteindelijk komt u aan in Mo I Rana, een plaatsje in de buurt van de Grønligrotta en de Svartisengletsjer. U verblijft 1 nacht in het Meijergården Hotel.


INNHAVET, HAMARØY HOTELL
INNHAVET, HAMARØY HOTELL

Het is toch een bijzonder moment als u de poolcirkel passeert. Want dan bent u écht in het Land van de Middernachtzon. Uiteraard kunt u hier een certificaat kopen als bewijs dat u ook daadwerkelijk de poolcirkel hebt gepasseerd. En verder kunt u volop genieten van het door de fjorden diep ingesneden landschap in dit gedeelte van Noorwegen en van uw verblijf in Innhavet (een plaatsje midden in het rijk van de Noorse schrijver Knut Hamsun). 1 overnachting in het Hamarøy Hotell.


Oteren, Hotel Lyngskroa
Oteren, Hotel Lyngskroa

Het kustgebied van Noorwegen is vol afwisseling. En het is daarbij leuk om de reis te onderbreken voor een oversteek met een ferry. In dit geval is dat de ferry Bognes - Skarberget. Even lekker uitwaaien op het water en genieten van de vergezichten! Narvik is een plaats die zwaar is getroffen tijdens de Tweede Wereldoorlog, het Krigsminne Museet geeft daar een indrukwekkend beeld van. Voor een overweldigend uitzicht op Narvik en wijde omgeving gaat u met de kabelbaan omhoog. U heeft 1 overnachting in Hotel Lyngskroa.


Alta, Thon Hotel Alta
Alta, Thon Hotel Alta

Steeds verder naar het noorden. En ook vandaag zult u verbaasd staan van het natuurschoon dat ook dit deel van de Noorse kust te bieden heeft. Wat te denken van het uitzicht op het eiland Lyngen met zijn besneeuwde bergtoppen; de Lyngenalpen! Onderweg is Skibotn nog een aardig plaatsje om even te stoppen. Deze dagtocht eindigt in Alta met de prehistorische rotstekeningen die sinds 1985 op de UNESCO Werelderfgoedlijst vermeld staan. U heeft 1 overnachting in het Thon Alta Hotel.


Skarsvåg, Nordkapp Turisthotell
Skarsvåg, Nordkapp Turisthotell

U krijgt wederom veel krijgt te zien. Fjorden, bergen, kleine plaatsjes. Verder kunt u zich verbazen over de weidse toendra, hoogvlaktes en de imposante Porsangerfjord op weg naar Honningsvåg, de hoofdplaats van het eiland Magerøy. De Noordkaap is nu dichtbij. Ga 's avonds direct 'even' kijken op de Noordkaap. De middernachtzon is namelijk niet gegarandeerd. Verder kunt u onog een kijkje gaan nemen bij de Kirkeporten en in het vissersplaatsje Gjesvær. U heeft 1 overnachting in het Nordkapp Turisthotell.


Kautokeino, Thon Hotel Kautokeino
Kautokeino, Thon Hotel Kautokeino

Een afscheid van de Noordkaap. Misschien brengt u nog even een bezoekje aan het Nordkapp Museum in Honningsvåg maar daarna gaat u via de tunnel weer naar het vasteland van Noorwegen. Wat volgt is een mooie tocht langs de weidse Porsangerfjord en daarna over Sennalandet naar het 'binnenland' van Noorwegen naar Kautokeino, hier treft men de authentieke en levende Samische cultuur aan. U verblijft 1 nacht in het Thon Hotel.


Kiruna, Scandic Hotel Ferrum
Kiruna, Scandic Hotel Ferrum

Vanuit Noorwegen via een klein stukje Finland naar Zweden: een mooi affiche voor deze dag etappe. De dag begint met een tocht over de weidse Finnmarkvidda dat bijna in het geheel boven de boomgrens ligt. Hier groeien alleen dwergberken, kronkelige wilgen, jeneverbessen, mos, mølter en heide, U rijdt via Enontekiö in Finlanden, Karesuando, een plaats aan de Muonionjoki, de grensrivier tussen Zweden en Finland, door de oneindige leegte van Noord-Zweden naar Kiruna, bekend om de ijzererts die hier wordt gewonnen. U verblijft 1 nacht in het Ferrum Hotel.


Sandtorg, Sandtorgholmen Hotel
Sandtorg, Sandtorgholmen Hotel

De Nordkalottvägen, de route van Kiruna naar Narvik, is een prachtige tocht over hoogvlaktes, langs weidse meren, het beschermd natuurgebied van Abisko met spectaculaire kloven, rotspartijen en lieflijke valleien en alpenweiden met als finale het berglandschap in Noorwegen. Narvik is in de Tweede Wereldoorlog vernietigd door de Duitsers en daarna weer opgebouwd. Aan die periode herinnert het Nordland Røde Kors Krigsminne Museum. Daarna een afwisselende reis naar Sandtorg op Vesterålen. U verblijft 1 nacht in het Sandtorgholmen Hotel.


HENNINGSVÆR, LOFOTEN ARCTIC HOTEL
HENNINGSVÆR, LOFOTEN ARCTIC HOTEL

Eerst een mooi stukje Vesterålen dat bestaat uit meerdere grote en kleinere eilanden. Deze eilanden vormen het decor van en aantal boeken van de Noorse schrijfster Herbjørg Wassmo die in Øksnes geboren is. Daarna gaat u via de ferry Melbu-Fiskebøl naar de Lofoten met een uniek landschap en klimaat. Kijk eens rond in de 'hoofdstad' Svolvær. Of breng een bezoekje aan het Lofoten Aquarium in Kabelvåg. Het vissersplaatsje Henningsvær is een plaatje waar u 2 nachten verblijft in het Lofoten Arctic Hotel.


BODØ, THON HOTEL NORDLYS
BODØ, THON HOTEL NORDLYS

Vandaag staat de overtocht van Moskenes op Lofoten naar Bodø op het Noorse vasteland op het programma. Maar eerst kunt u nog genieten van de dorpjes Reine, met de dramatische bergen als achtergrond, en het vissersdorpje Å in het uiterste zuiden. Misschien hangt er hier en daar nog vis te drogen aan de rekken. De overtocht naar het vaste land duurt circa 3 1/4 uur. U heeft 1 overnachting in het Thon Hotel Nordlys. Misschien wilt u nog een kijkje nemen in Salstraumen, een gigantische getijdenstroom die een fantastisch schouwspel biedt.


MOSJØEN, FRU HAUGANS HOTEL
MOSJØEN, FRU HAUGANS HOTEL

U rijdt via Fauske, mooi gelegen aan de Saltfjord, en Rognan met in het plaatselijke openluchtmuseum een verzameling oude gebouwen en vissersbotenweer zuidwaarts. Vanuit het Saltdal klimt u naar de Saltfjellet, een National Park. Daar passeert u de poolcirkel. De grootste bezienswaardigheden van Mo i Rana namelijk de Grønligrotte en de Svartisen gletsjer liggen iets ten noorden van deze plaats. Mosjøen heeft een leuk historisch centrum. U verblijft 1 nacht in het Fru Haugans Hotel.


Trondheim, Scandic Nidelven
Trondheim, Scandic Nidelven

Ook deze 16e dag van deze autovakantie heeft Noorwegen u nog steeds veel te bieden. Bijvoorbeeld de Fiskumfoss, een prachtige waterval met zalmtrap. Bij Snåsa kunt u, als u langs de oostkant van het meer langsrijdt, naar Bølareinen. De eindbestemming van vandaag is het gemoedelijke Trondheim gelegen aan de rivier de Nidelva, met de imposante Nidarosdom, tal van musea en het oude centrum met zijn kleurige houten huizen. U verblijft 1 nacht in het Scandic Nidelven.


Molde, Fjordstuer
Molde, Fjordstuer

Wéér zo'n mooie en avontuurlijke etappe langs de Noorse kust. De prachtige vergezichten, de fjorden en de bergen zullen indruk maken. U ontkomt niet aan een ferry-oversteek, dit keer van Halsa naar Kanestraum en een bezoekje aan het gezellige Kristiansund. Heel apart is de Atlantershavnvegen, een weg pal langs de Atlantische Oceaan, met name met storm een hele bijzondere ervaring om daar te kunnen rijden. Ook bijzonder is de rozenstad Molde met zicht op 222 toppen! U heeft 1 overnachting in het aan het fjord gelegen Molde Fjordstuer.


SANDANE, GLOPPEN HOTEL
SANDANE, GLOPPEN HOTEL

Vandaag staat er een mooi traject langs en over de fjorden op het programma. Het begint met de ferry van Sølsneset naar Åfarnes. En daarna kunt u volop gaan genieten van een 'topper' in Noorwegen, namelijk de Trollstigen, een befaamde bergweg bij Åndalsnes. Stop bij het uitkijkpunt voor een onvergetelijk uitzicht. Na de oversteek per ferry van Linge naar Eidsdal reist u over de Adelaarsweg naar het beroemde Geirangerfjord, hier heeft u twee mogelijkheden of u rijdt door naar de Dalsnibba met een prachtig uitzicht op het Geirangerfjord of u neemt de autoferry door het Geirangerfjord naar Hellesylt. U heeft 2 overnachtingen in het Gloppen Hotel.


OSØYRI, BJØRNEFJORDEN GJESTETUN
OSØYRI, BJØRNEFJORDEN GJESTETUN

Na de Nordfjord is vandaag eerst de weidse Sognefjord aan de beurt en vervolgens de Hardangerfjord. Maar eerst kunt u nog genieten van de pracht van de Gaularfjell voor u bij Dragsvik per ferry het Sognefjord, deze fjord is meer dan 200 kilometer lang, oversteekt naar Hella. Kijk in Vik nog even rond bij de staafkerk voordat u de spectaculaire Vikafjell oversteekt naar het toeristenplaatsje Voss om verder langs het Hardangerfjord naar Osøyro te rijden. U verblijft 1 nacht in het Bjørnefjorden Gjestetun.


13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals
13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals

Uw laatste etappe van deze prachtige autovakantie in Noorwegen gaat naar de Hanzestad Bergen. Gelukkig heeft u nog een hele ochtend de tijd om hier rond te kijken, bijvoorbeeld in Brygge of op de vismarkt. Vertrek per nachtboot van de Fjord Line om 14.30 uur.


22e dag

Aankomst in Hirtshals om 08.00 uur

22-daagse reis

Vertrek: dagelijks

Een bijzondere autovakantie met een bijzondere bestemming, namelijk de Noordkaap. Als het weer het toelaat kunt u 's nachts op die speciale plek genieten van de befaamde middernachtzon en dankzij een extra dag in Honningsvåg kunt u de Noordkaap twee keer bezoeken. Vergis u niet, Noorwegen heeft een lengte van meer dan 2500 kilometer! En dat betekent dus flinke dag afstanden van Oslo naar de Noordkaap toe en weer terug naar de Hanzestad Bergen. Maar tegelijkertijd maakt u wél kennis met alle facetten van dit prachtige land. De bergen, de fjorden, de uitgestrekte hoogvlaktes, gletsjers en watervallen. Verstilde meren en eindeloze bossen, maar ook rustieke vissersplaatsjes en tal van bezienswaardigheden. Noorwegen is overal verrassend en niet alleen vanwege de overweldigende natuur maar ook door het bijzondere licht. De overnachtingen vinden plaats in uitstekende hotels. Natuurlijk kan ook deze autovakantie op elke plaats verlengd of aangepast worden. Wij maken graag een passend reisvoorstel met de daarbij behorende prijs voor u.

Autovakantie Odin hoogtepunten:

Oslo
Røros
Trondheim
Poolcirkel
Alta
Noordkaap
Lapland
Lofoten
Atlanterhavsvei
Trollstigen
Geiranger
Briksdalsbre
Sognefjord
Hardangerfjord
Bergen

De genoemde boot overtochten zijn uiteraard bij de reissom inbegrepen, wilt u liever met een andere overtocht; geen probleem neemt u dan contact op met Norge Reiser, tel 085 4010810 of per e-mail: info@norgereiser.nl

Prijslijst Autovakantie Odin: Lapland, Noordkaap, Lofoten (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Odin prijs per persoon 2018 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1950
hotels incl. halfpension 2595
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking .

De reissom is incl. het tarief van € 459 voor de ferry Kiel-Oslo en € 336 voor de ferry Bergen-Hirtshals. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

inclusief:

bootreis Kiel - Oslo. incl. bed in 2 pers. binnenhut douche/toilet***

ontbijt en dinerbuffet aan boord van Kiel - Oslo

de hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

de ferry overtocht Moskenes-Bodø in de periode 24/6-18/8, buiten deze periode gaat u met de ferry van Svolvær naar Skutvik.

bootreis Bergen - Hirtshals, incl. bed in 2 pers. binnenhut douche/toilet

en natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de binnenlandse ferry's