Autovakantie Noorwegen Embla: bergen en gletsjers

Route beschrijving (Totale afstand 886 km)


GÅLÅ, GÅLÅ HYTTE
GÅLÅ, GÅLÅ HYTTE

Aankomst in Oslo om 10.00 uur. U heeft de mogelijkheid om wat bezienswaardigheden van deze hoofdstad te bezoeken zoals het museumeiland Bygdøy, het Frognerpark en het Raadhuis. Daarna volgt een afwisselende rit via Hamar met zijn Vikingskipet, de befaamde schaatshal, naar Lillehammer, hier is een wandeling door het openluchtmuseum Maihaugen aan te raden en dat geldt ook voor het gezellige centrum. De laatste etappe voert over de Peer Gynt weg, een tolweg die door een prachtig landschap voert. U verblijft 5 nachten in bungalow Gålå Hytte. Leuk is een bezoekje aan Lillehammer, de stad van de Olympische Winterspelen of een kennismaking met Rondane via de Peer Gynt Seterveg, het Svatsumdalen met Helvete, Jotunheimen - het Noorse hooggebergte. Activiteiten: raften op de Sjoarivier, mountainbiken, downhillbiken, bergbeklimmen, elandsafari. In het hoogseizoen is er een activiteitenprogramma en van eind juli tot begin augustus wordt hier jaarlijks het Peer Gynt festival gehouden.


Blaksæter, Roset Panorama
Blaksæter, Roset Panorama

Na van het rijk van Peer Gynt genoten te hebben volgt de prachtige route door het Gudbrandsdal. Daarna volgt een mooie rit langs het Vågåvatnet, een langgerekt meer met een prachtige kleur, aan het eind van het meer ligt het toeristenplaatsje Lom. Interessant is hier de houten staafkerk, maar ook het Fjellmuseum is de moeite waard. Richting Grotli verandert het landschap, het wordt allemaal wat ruiger. Pollfoss maar ook Grotli is een prima plek voor een stop, Bi Grotli kunt u kiezen of u de weg vervolgt via de tunnelweg naar Stryn of afslaat en via de Gamle Strynefjellveg gaat rijden. Het laatste is een adembenemende maar onverharde route door een schitterend soms besneeuwd berglandschap met aan het eind een spectaculaire afdaling bij Videseter. U verblijft 5 nachten in huisje van Roset Panorama nabij Stryn. Excursies: de mooie meren Loenvatn en Oldevatn, de Kjenndalsgletsjer en de Briksdalgletsjer, Loen Skylift, Via Ferrata, Geiranger met de Dalsnibba en de Adelaarsweg, de Vestkapp, het vogeleiland Runde en het zomerskicentrum bij Stryn.


Vøringfoss, Liseth Pensjonat og Hyttetun
Vøringfoss, Liseth Pensjonat og Hyttetun

Een prachtige reisdag die begint met de Nordjord, met vervolgens tal van verrassingen, zoals de Gaularfjellweg die vanaf een hoogte van 748 m. afdaalt naar zeeniveau. Dat het Noorse landschap heel afwisselend is, wist u al, maar vandaag wordt dat weer bevestigd als u de majestueuze Sognefjord per ferry oversteekt naar Vangsnes. De gletsjers hebben in de ijstijden heel erg hun best gedaan, want de Sognefjord is meer dan 200 kilometer lang! En daarmee niet alleen het langste maar ook het diepste fjord van Noorwegen. De omliggende bergen zijn soms meer dan 1600 m hoog. Vervolgens is de Vikafjell aan de beurt, een hoogvlakte waar ook 's zomers nog sneeuw kan liggen. Daarna een mooie rit naar het gezellige Voss. En tenslotte is naar de weidse Hardangervidda. U verblijft 5 nachten in V☼ringfoss bij Liseth Pensjonat. Bezienswaardigheden; fjordcruise op de Hardangerfjord, Hardangervidda, Låtefossen, Vøringfossen en Folgefonna gletsjer. Activiteiten: Mikkelparken - zwembad met waterglijbanen, roeibootjes en trampoline, wandelen op de Hardangervidda.


13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals
13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals

De laatste reisdag in Noorwegen tijdens deze autovakantie Noorwegen is naar de Hanzestad Bergen. U kunt misschien nog even naar Bryggen en de vismarkt voordat u per nachtboot van Fjord Line om 13.30 uur vertrekt.


18e dag

Aankomst in Hirtshals om 07.00 uur.

U kunt de terugreis door Denemarken nog verlengen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Legoland. Arrangementen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.18-daagse autovakantie Noorwegen Embla: bergen en gletsjers

Vertrek: dagelijks

Met deze autovakantie Noorwegen maakt u kennis met heel veel facetten van de Noorse natuur en cultuur! De hoofdstad Oslo met o.a. het Frognerpark met prachtige beelden van Gustav Vigeland en Hanzestad Bergen, het prachtige berglandschap met besneeuwde bergtoppen, gletsjers, rivieren, watervallen en meren nodigen uit tot activiteiten! Wandelen, fietsen, kajakken, raften, paardrijden en nog veel meer. Ook liefhebbers van de fjorden komen tijdens deze reis volop aan hun trekken. Wat dacht u van de Nordfjord - waar u trouwens ook nog de Briksdalsgletsjer kunt bewonderen of actief bezig kunt zijn in het Stryn zomerskicentrum - of de befaamde Geirangerfjord, waar u beslist een fjordcruise moet maken, de Loen Skylift en Via Ferrata. Verder maakt u tijdens deze autovakantie Noorwegen kennis met de Sognefjord met een lengte van meer dan 200 kilometer! En met de Hardangerfjord, de ‘Tuin van Noorwegen', waar de Folgefonna gletsjer en de Vøringfoss waterval bekende trekpleisters zijn. 

Autovakantie Noorwegen Embla - hoogtepunten   

 • Oslo
 • Peer Gyntweg
 • Lillehammer
 • Gudbrandsdal
 • Gamle Strynefjell
 • Geirangerfjord
 • Dalsnibba
 • Briksdalsbre
 • Kjenndalsbre
 • Loen skylift
 • Via Ferrata
 • Gaularfjell
 • Hardangerfjord
 • Folgefonna
 • Vøringfossen
 • Bergen
Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Autovakantie Noorwegen Embla: bergen en gletsjers (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
16/6-16/8 1400 985 740
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking

Embla prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 484 / 564 voor de ferry Kiel-Oslo en € 356 / 436 voor de ferry Bergen-Hirtshals. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Het is ook mogelijk om met 5 - 6 personen te reizen. De prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Inclusief:

 Bootreis per Color Line Kiel naar Oslo incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

Verblijf in de genoemde bungalows

 Bootreis per Fjord Line Bergen naar Hirtshals incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

 En natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry's

! Dinerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,70 pp

! Ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €17,10 pp

! Dinerbuffet Bergen - Hirtshals Fjordline €44,- pp

! Ontbijtbuffet Bergen - Hirtshals Fjordline €18,- pp