Autovakantie Noorwegen Embla: bergen en gletsjers

Route beschrijving (Totale afstand 886 km)


GÅLÅ, GÅLÅ HYTTE
GÅLÅ, GÅLÅ HYTTE

Aankomst in Oslo om 10.00 uur. U heeft de mogelijkheid om wat bezienswaardigheden van deze hoofdstad te bezoeken zoals het museumeiland Bygdøy, het Frognerpark en het Raadhuis. Daarna volgt een afwisselende rit via Hamar met zijn Vikingskipet, de befaamde schaatshal, naar Lillehammer, hier is een wandeling door het openluchtmuseum Maihaugen aan te raden en dat geldt ook voor het gezellige centrum. De laatste etappe voert over de Peer Gynt weg, een originele Noorse tolweg die door een prachtig landschap voert. U verblijft 5 nachten in bungalow Gålå Hytte. Leuk is een bezoekje aan Lillehammer, de stad van de Olympische Winterspelen of een kennismaking met Rondane via de Peer Gynt Seterveg, het Svatsumdalen met Helvete, Jotunheimen - het Noorse hooggebergte. Activiteiten: raften op de Sjoarivier, mountainbiken, downhillbiken, bergbeklimmen, elandsafari. In het hoogseizoen is er een activiteitenprogramma en van 31/7 - 9/8 wordt het Peer Gynt festival hier gehouden.


Oldedalen, Skuletunet
Oldedalen, Skuletunet

Na van het rijk van Peer Gynt genoten te hebben volgt de prachtige route door het Gudbrandsdal. Daarna volgt een mooie rit langs het Vågåvatnet, een langgerekt meer met een prachtige kleur, aan het eind van het meer ligt het toeristenplaatsje Lom. Interessant is hier de houten staafkerk, maar ook het Fjellmuseum is de moeite waard. Richting Grotli verandert het landschap, het wordt allemaal wat ruiger. Grotli is een prima plek voor een stop, hier kunt u kiezen of u de weg vervolgt via de tunnelweg naar Stryn of afslaat en via de Gamle Strynefjellveg gaat rijden. Het laatste is een adembenemende route door een schitterend soms besneeuwd berglandschap met aan het eind een spectaculaire afdaling bij Videseter. Stryn tenslotte ligt aan de prachtige Nordfjord. U verblijft 5 nachten in huisje Skuletunet. Excursies: de mooie meren Loenvatn en Oldevatn, de Kjenndalsgletsjer en de Briksdalgletsjer, Geiranger met de Dalsnibba en de Adelaarsweg, de Vestkapp, het vogeleiland Runde en het zomerskicentrum bij Stryn.


Øystese, Sjuseter Ramslia
Øystese, Sjuseter Ramslia

Een prachtige reisdag die begint met de Nordjord, met vervolgens tal van verrassingen, zoals de Gaularfjellweg die vanaf een hoogte van 748 m. afdaalt naar zeeniveau. Dat het Noorse landschap heel afwisselend is, wist u al, maar vandaag wordt dat weer bevestigd als u de majestueuze Sognefjord per ferry oversteekt naar Vangsnes. De gletsjers hebben in de ijstijden heel erg hun best gedaan, want de Sognefjord is meer dan 200 kilometer lang! En daarmee niet alleen het langste maar ook het diepste fjord van Noorwegen. De omliggende bergen zijn soms meer dan 1600 m hoog. Vervolgens is de fameuze Vikafjell aan de beurt, een hoogvlakte waar ook 's zomers nog sneeuw kan liggen. Daarna een mooie rit naar het gezellige Voss (ga even omhoog met de kabelbaan om te genieten van een fantastisch uitzicht). En tenslotte is daar de weidse Hardangerfjord. U verblijft 3 nachten Sjuseter Hytte. Excursies: Bergen met vismarkt, aquarium en tal van andere bezienswaardigheden, fjordcruise op de Hardangerfjord, Låtefossen, Vøringfossen en Folgefonna gletsjer. Activiteiten: Mikkelparken - zwembad met waterglijbanen, roeibootjes en trampoline, wandelen op de Hardangervidda


13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals
13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals

De laatste reisdag in Noorwegen tijdens deze autovakantie Noorwegen. U kunt de Hanzestad Bergen nog bezoeken voordat de nachtboot van Fjord Line om 13.30 uur vertrekt.


18e dag

aankomst hirtshals om 07.00 uur.

U kunt de terugreis door Denemarken nog verlengen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Legoland. Arrangementen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.18 daagse reis

vertrek: dagelijks

Met deze autovakantie Noorwegen maakt u kennis met heel veel facetten van de Noorse natuur en cultuur!  De hoofdstad Oslo met o.a. het Frognerpark met prachtige beelden van Gustav Vigeland en de aloude Hanzestad Bergen, het prachtige berglandschap met besneeuwde bergtoppen, gletsjers, rivieren, watervallen en meren nodigen uit tot activiteiten! Wandelen, fietsen, kajakken, raften, paardrijden en nog veel meer. Ook liefhebbers van de fjorden komen tijdens deze reis volop aan hun trekken. Wat dacht u van de Nordfjord - waar u trouwens ook nog de Briksdalsgletsjer kunt bewonderen of actief bezig kunt zijn in het Stryn zomerskicentrum - of de befaamde Geirangerfjord, waar u beslist een fjordcruise moet maken. Verder maakt u tijdens deze autovakantie Noorwegen kennis met de Sognefjord met een lengte van meer dan 200 kilometer! En met de Hardangerfjord, de ‘Tuin van Noorwegen\', waar de Folgefonna gletsjer een bekende trekpleisters is. 

Autovakantie Noorwegen Embla hoogtepunten:  

 • Oslo
 • Peer Gyntweg
 • Lillehammer
 • Gudbrandsdal
 • Gamle Strynefjell
 • Geirangerfjord
 • Dalsnibba
 • Briksdalsbre
 • Kjenndalsbre
 • Gaularfjell
 • Hardangerfjord
 • Folgefonna
 • Bergen
Zomer Activiteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Autovakantie Noorwegen Embla: bergen en gletsjers (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
16/6-16/8 1225 925 695
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Embla prijs per persoon 2018 in €

De reissom is incl. het tarief van € 429/509 voor de ferry Kiel-Oslo en € 330/384 voor de ferry Bergen-Hirtshals. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Het is ook mogelijk om met 5 - 6 personen te reizen de prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar

Inbegrepen:

bootreis per Color Line Kiel naar Oslo incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

verblijf in de genoemde bungalows

bootreis per Fjord Line Bergen naar Hirtshals incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

en natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! binnenlandse ferries