Ballangen, Ballangen Camping

Ballangen Camping

Ballangen Camping - Algemeen

Men heet u graag van harte welkom op Ballangen Camping, dé camping voor families in de provincie Nordland. In 2001 is deze camping door de Noorse Caravan Club uitgeroepen tot de beste camping in Noorwegen en daar zijn ze trots op. Ze maken die erkenning ook nog steeds waar met deze goed verzorgde camping waar talloze activiteiten mogelijk zijn. De camping ligt aan zee en heeft een heerlijk strand waar u heerlijk van de zon kunt genieten of beachvolleybal kunt spelen maar waar ook vele watersporten beoefend kunnen worden. Er worden boten, kano's en kajaks verhuurd maar een vistocht op zee is natuurlijk ook een must voor de liefhebber.

De mogelijkheden op de camping zijn voor jong en oud; heerlijk zwemmen in het verwarmde buitenzwembad met 50m lange glijbaan, genieten van een heerlijke en betaalbare maaltijd in het gezellige restaurant, een partijtje tennis of mini golf spelen of wat meer serieus aan uw slag en uw handicap werken op de nabij gelegen golf course. Voor de jongste gasten zijn er een speeltuin, trampolines, voetbal- en basketbal veldjes en knuffel-konijnen. Hoewel Ballangen Camping aan zee ligt is het ook een prima uitvalsbasis om het binnenland van Noorwegen te ontdekken. De camping is werkelijk omgeven door een fantastisch veelzijdig wandelterrein met bossen en open vlaktes. U kunt heerlijk joggen langs de nieuwe boulevard of wat rustiger wandelingetje maken naar het nabijgelegen Ballangen. Het restaurant serveert heerlijke maaltijden en heeft een groot zonne-terras.

Ballangen Camping - Accommodatie

Naast de kampeerplaatsen heeft Ballangen camping 50 hutten van goed niveau, moderne sanitaire faciliteiten, sauna, solarium en een wasruimte met wasmachines en -drogers. Ballangen is geschikt voor gehandicapten.

Er zijn 22 kleine en 28 grotere hutten. De kleinste hutten zijn zeer eenvoudig met 4 stapelbedden, een kookplaat en koelkast, in één ruimte. Deze hutten liggen dicht bij de sanitaire voorzieningen. Daarnaast zijn er een aantal hutten met dezelfde faciliteiten maar een aparte slaapkamer.

De overige 28 hutten zijn grote, moderne hutten voor 4-6 personen. Deze zijn volledig ingericht met douche/toilet, keuken, woonkamer en tv. Deze hutten hebben dekbedden en kussens maar geen bedlinnen.

Hut A 35m²
6 slaapplaatsen, slaapkamer, woonkamer, volledig ingerichte keuken met keukengerei, douche/toilet, tv, incl. dekbedden en kussens.

Hut B 30m²
4 slaapplaatsen, slaapkamer, woonkamer, ingerichte keuken met keukengerei, douche/toilet, tv, incl. dekbedden en kussens.

Hut C 16m²
4 slaapplaatsen (stapelbedden), kookplaat en koelkast, aparte slaapkamer. Keukengerei, dekbedden en kussens zelf meenemen.

Hut D 10m²
4 slaapplaatsen (stapelbedden), kookplaat en koelkast, één ruimte. Keukengerei, dekbedden en kussens zelf meenemen.

Ballangen Camping - Activiteiten

Bij de receptie kunt u de huur van een boot of fiets regelen of informatie inwinnen over de diverse andere activiteiten zoals een begeleide tocht naar één van de vele nabij gelegen bergtoppen of ander schitterend gebied of een walvissafari. Er zijn ook vele vismogelijkheden: op zee, in stromend water of in de twee uitstekende zalm-rivieren. Bij de receptie kunt u de benodigde informatie en vergunningen krijgen. Behalve de receptie is er ook een prima supermarkt met een uitgebreid assortiment en een souvenir shop.

Ballangen Camping - Omgeving

40 km ten noorden van Ballangen biedt bijvoorbeeld Narvik talloze activiteiten en bezienswaardigheden, zoals een kabelbaan, groot winkelcentrum en musea. 20 km ten zuiden van Ballangen ligt de prachtige Efjord met adembenemende uitzichten en uitstekende vismogelijkheden. Ook Stetind, de in 2003 tot nationale berg gekozen gigant ligt binnen bereik.

Prijzen

Prijslijst Ballangen, Ballangen Camping (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode kampeerhut A kampeerhut B kampeerhut C kampeerhut D kampeerhut E
1/5-30/9 op aanvraag 127 110 97 op aanvraag

Prijs per kampeerhut per nacht in € in 2020.

Kampeerhuttentocht Disa: Noorwegen, Noordkaap, Lapland en Lofoten

Een bijzondere reis met een bijzondere bestemming, namelijk de Noordkaap. En als het weer het toelaat op die speciale plek genieten van de befaamde middernachtzon. Dankzij een extra dag in Skipsfjord (Noordkaap) heeft u ook een extra kans op de middernachtzon.