Baltische Staten: vakantiereizen naar Estland, Letland en Litouwen

Stille Parels aan de Oostzee, de Baltische Staten vormen waarschijnlijk één van de meest onbekende gebieden van Europa.

Hoewel deze drie landen in één adem worden genoemd en aan elkaar grenzen, hebben zij toch hun eigen identiteit behouden en zijn trots op hun onafhankelijkheid. Reizend door de Baltische Staten realiseert u zich dat oost en west een stuk dichter bij elkaar zijn gekomen.

Estland is de kleinste van de drie Baltische Staten, het is even groot als Nederland en er wonen 1,4 miljoen mensen. Het grenst aan Letland en Rusland en wordt omsloten door de Baltische Zee waarin vele dunbevolkte eilandjes om een bezoek vragen.
Letland is groter dan Estland en kleiner dan Litouwen en is het middelste land van de Baltische Staten. Ongeveer 50% van Letland bestaat uit onaangetaste natuur in de vorm van bossen en reservaten, talloze rivieren, 2256 meren en honderden kilometers witte zandstranden. De flora en fauna zijn verbazingwekkend. Hier leven nog bruine beren, lynxen, wolven en duizenden ooievaars die hier een ‘paalwoning' hebben.
Litouwen is het grootste land van de Baltische Staten. De natuur in Litouwen is overweldigend en dat wil men graag zo houden. U kunt vrijwel onbeperkt van de natuur genieten in vijf nationale parken en verschillende natuurreservaten.

Ook hier bieden we enkele door onszelf samengestelde rondreizen aan waarbij u kunt genieten van de afwisseling van de drie hoofdsteden en provinciestadjes met veel cultuur en ook de prachtige ongerepte natuur van het platteland van deze drie bijzondere landen.

Rondreizen Baltische Staten: Litouwen, Estland en Letland

Stille Parels aan de Oostzee, de Baltische Staten vormen waarschijnlijk één van de meest onbekende gedeeltes van Europa.Hotels Baltische Staten

Of u nu voor uw plezier of voor zaken naar de Baltische Staten reist, Norge Reiser heeft een aantal hotels in deze unieke landen voor u geselecteerd waar het u aan niets zal ontbreken. Deze hotels passen prima in een rondreis maar zijn ook uitstekend geschikt voor een weekendje weg of een city trip. Romantisch, met uw partner, of ongedwongen en ontspannen met familie of vrienden.