Baltische Staten rondreis 18 dagen - Eleri

Baltische Staten rondreis 18 dagen - Eleri

vlieg Amsterdam-Riga
vlieg Amsterdam-Riga

U vliegt van Amsterdam naar Riga, de rechtstreekse vlucht met KLM en Air Baltic vertrekt om 10.20 uur en komt om 13.35 uur aan in Riga.


Riga, Hotel Laine
Riga, Hotel Laine

U heeft de hele dag om Riga te verkennen. U kunt langs de boulevards van Riga rijden en genieten van het uitzicht op het City Canal en de tuinen, het Bastion hill, Latvian National Theatre, Fine arts museum en verschillende Art Nouveau gebouwen. Bezoek de middeleeuwse Hanzestad, het Riga kasteel, St. Peter's kerk, Dome kathedraal, de Old guild huizen, Latvian national opera, de Powder tower en andere belangrijke bezienswaardigheden. Een van de oudste musea van Europa staat in Riga, het Riga history en navigation museum. Riga als maritiem metropool, aan de ene kant komen de cruises binnen via de rivier Daugava terwijl de haven ook gebruikt wordt voor grote vrachtschepen. 2 overnachtingen in het Hotel Laine.


Kolka, Hotel Zitari
Kolka, Hotel Zitari

Vertrek naar Kolka. Wanneer u vertrekt uit Riga raden wij nog een wandeling in bos aan. U wandelt langs authentieke, traditionele houten huizen welke nu in bezit zijn van het Lets Etnografisch openluchtmuseum welke is opgericht in 1925 en gevestigd in de buitenwijken van Riga. Het museum bestaat uit 90 traditionele gebouwen: boerderijen, molens, vissershutten en houten kerken. Als u onderweg bent naar Kolka, maakt u dan een tussenstop in de stad Jurmula, een zeer bekende badplaats in Letland. U kan er ook voor kiezen om het Kemeri Nationaal park te bezoeken. 1 overnachting in Hotel Zitari.


Liepaja, Hotel Kolumbs
Liepaja, Hotel Kolumbs

Vertrek naar Liepaja. Bezoek naast verschillende vissersdorpjes ook Ventspils. Ventspils is een van de grootste havensteden in Letland. Dit is een moderne badplaats, en de dynamiek van de ontwikkeling is gewoon uitstekend. Op het grondgebied van de stad ligt een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het hele land - het fort van de Livonian Orde. Dit prachtige fort gelegen aan de oever van de rivier Wien, herinnert bezoekers aan de grote tijden van ridders en ridderlijke gevechten door acht eeuwen heen. Het kasteel werd een lange tijd gebruikt als gevangenis. Dit prachtige gebouw is volledig bewaard gebleven tot op de dag van vandaag. Tegenwoordig kan iedereen in de sombere gangen wandelen en de sfeer van de donkere Middeleeuwen ervaren. 2 overnachtingen in Hotel Kolumbs te Liepaja.


Liepaja, Hotel Kolumbs
Liepaja, Hotel Kolumbs

Vandaag krijgt u de tijd om meer van Liepaja en haar omgeving te zien. Het is belangrijk om te weten dat Liepaja uit twee hoofdgebieden bestaat: Het centrum van de stad, en Karosta, het noordelijke deel van de stad. Karosta was vroeger een geheime militaire stad voor het Russische Rijk (dus veel gebouwen van de tsaar-tijd) en de Sovjet-Unie (brute blokken met woningen uit de jaren 1970 net naast een orthodoxe kathedraal van 110 jaar oud). Zowel het centrum van de stad en Karosta hebben grote stranden, en u zal worden verrast hoe ongerept en prachtig het centraal gelegen strand is, en hoe wit en zacht het zand is! Karosta is in wezen een andere stad, omdat het echt een verschillende geschiedenis en architectuur dan de rest van Liepaja heeft; In Liepaja is er geen 'oude stad', maar in het centrum en omgeving staan oude, mooie houten gebouwen. Het centrum omvat ook het gebied Seaside Park (Jurmalasparken), die een fantastische wit, zacht zandstrand heeft.


Klaipeda, Old Mill Hotel
Klaipeda, Old Mill Hotel

Bezoek onderweg naar Klaipeda het Pape Natuur park. De begraasde natuurgebieden rondom Pape zijn in beheer bij WWF Latvia. Pape is een uniek gebied met grote kuddes runderen, koniks en wisenten. Lange tijd is Klaipėda onderdeel geweest van Pruisen en heeft dan ook een Duitse uitstraling. De officiële naam van Litouwen was in het verleden Memel. Alleen tussen 1923 en 1939 en na 1945 tot heden is dit Klaipėda. Vanwege het Pruisische en Duitse verleden van deze havenstad, komen er veel Duitse toeristen. Door de stad loopt de rivier Danė. Op de linkeroever van de rivier is de oude stad, en op zijn rechteroever is het moderne stadscentrum. In de oude stad, de kroon van de stad, is volop gerestaureerd. De met kinderkopjes aangelegde straten en de antieke lantaarnpalen geven een eigen uitstraling. De architectuur van de stad valt op door zijn vele houten of half-houten gebouwen met een Duitse uitstraling. 2 overnachtingen in Old Mill Hotel.


Klaipeda, Old Mill Hotel
Klaipeda, Old Mill Hotel

Een volledige dag om naar het Neringa Nationaal park aan de Curonian Spit te rijden, wat gemakkelijk kan worden bereikt per veerboot vanuit Klaipeda. Rijd langs dit zanderige schiereiland wat bedekt is met dennenbossen en hoog gras. Curibonian Spit, scheidt de Baltische zee van het Curonian Lagoon, het is een uniek natuurgebied wat vaak de Litouwse sahara wordt genoemd. Dit komt door de indrukwekkende zandduinen. Ontdek de prachtige ongerepte natuur met duinen, dennenbossen en gouden stranden. Bezoek de Hill of Witches met witch huizen en wel 100 fantasievolle en folky houten sculpturen verspreid langs een bospad in Juodkrante village en het Nida resort. De vissershut, het huis van de beroemde Duitse schrijven Thomas Mann en de Amber galerie. Grijp de kans om de Parnidzio duin te beklimmen en geniet van het prachtige panorama uitzicht over Nida. U keert met de veerpont weer terug naar Klaipeda.


Vilnius, Hotel Rinno
Vilnius, Hotel Rinno

Vertrek naar Vilnius. U passeert het nationaal park Trakai. In het district en nationaal park Trakai bevinden zich ongeveer 200 meertjes. Het bekendste en grootste meer is Galve met een oppervlakte van 388 hectare. Op een van de vele eilandjes in dit meer is het prachtige kasteel van Trakai gebouwd. Na de restauratie werd er een historisch museum in het kasteel geopend. Via 2 houten bruggen is het kasteel en museum te bezoeken. Voor of na het bezoek kunt u ook genieten van Kibinai, een lokale lekkernij wat lijkt op een soort worstenbroodje. 2 overnachtingen in Hotel Rinno te Vilnius.


Vilnius, Hotel Rinno
Vilnius, Hotel Rinno

Een dag om Vilnius, al 600 jaar de hoofdstad van Litouwen, te verkennen. Bezichtigingen die we u aanraden zijn: St. Peter en Paul's kerk, de parel van de barokke architectuur. Begin met het ontdekken van de oude stad met de Cathedral Square, het symbol van Vilnius classisicistische stijl. U kunt de catacomben, waar de grootste Litouwse hertogen begraven liggen, bezoeken. De Hill of Gediminas kasteel bidet u een prachtig panorama uitzicht over Vilnius. Wandel langs St. Anne's gothic kerk en het Bernadine klooster, de Gates of Dawn met het heilige beeld van Maria, de Town hall, de universiteit van Vilnius (gebouwd in 1579) met zijn 13 pittoreske binnenplaatsen en St. John's kerk. Wandel door de oude smalle straatjes in het historische deel van de stad. In de middag kunt u nog even naar Trakai rijden (25 km van Vilnius). Trakai is de voormalige hoofdstad van het Grand duchy van Litouwen. Bezoek het kasteel en het museum. Probeer ook het nationale gerecht 'Kibinai' bij een van de plaatselijke taveernes.


Daugavpils, Villa Ksenija
Daugavpils, Villa Ksenija

Geniet vandaag van de prachtige natuur van Anykščiai. in Anykščiai kunt u tussen de toppen van de bomen wandelen. U kunt zelfs met een lift naar boven als u minder goed te been bent. Geniet van prachtige vergezichten. De oude stad Daugavpils is in de tweede oorlog zwaar beschadigd en heeft nu een duidelijk Sovjet-karakter. Het is echter wel een levendige stad. Daugavpils’ “claim to fame” is de schilder Mark Rothko, die hier in 1903 werd geboren. Aan de rand van de stad ligt een groot fort, dat in 1810 door de Russen werd gebouwd. Hierin is een boeiend Rothko-museum gevestigd. U kunt ook het Dagavas Loki natuurpark bezoeken. Dit natuurpark is een van de rijkste en meest ongewone natuurparken in Letland met betrekking tot de natuurlijke rijkdommen, het omringende milieu, de landschappen, de biologische diversiteit van het gebied en de culturele monumenten die er zijn. U heeft een fantastisch uitzicht vanaf de Daugava oever. 1 overnachting in Daugavpils Villa Ksenija.


Rezekne, Hotel Kolonna Rezekne
Rezekne, Hotel Kolonna Rezekne

U kunt vandaag het jongste nationale park van Letland bezoeken. Het Razna Nationaal park beslaat 59.615 hectare en omvat talrijke meren, waaronder het Razna meer, het op een na grootste meer van het land. Het meer is rijk aan vis. Daarnaast is de basiliek van Aglona ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De basiliek van Aglona werd gebouwd in de late barok stijl, het is versierd met twee 60 meter hoge torens en is een bekend bedevaartsoord. 100.000 Pelgrims komen elk jaar op 15 augustus naar Aglona om de dag van de Hemelvaart van de Maagd Maria te vieren. Het is een van de meest bekende heilige plaatsen in de wereld. 1 overnachting in Kolonna Hotel te Rezekne.


Cesis, Karlamuiza Country Hotel
Cesis, Karlamuiza Country Hotel

U vandaag de hele dag de tijd om meer van Cesis te zien. U kan er ook voor kiezen om het Gauja Nationaal park te bezoeken. Het park beslaat een driehoekig gebied in het stroomgebied van de rivier Gauja, beginnend bij Valmiera en eindigend voorbij Sigulda. De zandsteenformaties langs de rivier dateren uit het Devoon en hebben dit gebied de bijnaam het "Lijflandse Zwitserland" (Vidzemes Šveice) opgeleverd. Optioneel: dagtrip naar Ligatne en Araiši (65 km)


Sigulda, Sigulda Hotel
Sigulda, Sigulda Hotel

Midden in het Gauja Nationaal park ligt de historische stad Sigulda. Sinds enkele jaren is de stad een belangrijk wintersportcentrum met een bobsleebaan (waar je vanaf kan gaan) en ski-pistes op de hellingen. In 1207 werd hier door de Orde van de Zwaardbroeders een kasteel gebouwd. Heden ten dage is het een ruïne. Het Gauja Nationaal Park is een prachtig wandelgebied dat met de Ligatne Nature Trails een uitgebreid netwerk van wandelpaden bezit. In de heuvels rond Sigulda ligt het kasteel van Turaida, dat in de 17e eeuw gedeeltelijk vernietigd werd toen de kruitkamer getroffen werd door de bliksem. Vlak bij het kasteel staat een houten kerk waar de 'Roos van Turaida' ligt begraven. Zij was een negentienjarig meisje dat in 1620 door een Poolse officier werd vermoord in de grotten rond de vesting. Volgens de overlevering was zij verliefd op een tuinman van een nabijgelegen vesting, maar werd zij door de officier in de val gelokt. 1 overnachting in Hotel Sigulda.


Tartu, Hotel London
Tartu, Hotel London

In de ochtend rijdt u via Valmiera naar Tartu. Valmiera, één van de Hanzesteden. Valmiera ontwikkelde zich rond een burcht van de Orde van de Zwaardbroeders. Het kreeg in 1323 stadsrechten en is sinds 1365 een Hanzestad. De stad werd in de loop der eeuwen meer dan eens verwoest, voor het laatst in 1944, toen een derde van de stad in vlammen opging. Tot de weinige middeleeuwse overblijfselen behoren de gotische Simonskerk en de ruïne van de burcht. Tartu is een studentenstad met veel pubs en restaurants waar het leven erg goedkoop is. De stad heeft een rijke historie en mooie parken die midden in de stad liggen. In de zomer is het in deze stad rustig omdat alle studenten weg zijn. 1 overnachting in Hotel London.


Talinn, KREUTZWALD HOTEL
Talinn, KREUTZWALD HOTEL

Vertrek naar Tallinn via Rakvere, deze stad ligt in het noorden van Estland, 20 km ten zuiden van de Golf van Finland. Rakvere staat bekend om zijn Tarvas standbeeld van een oeros, men denkt dat dit het grootste standbeeld van een dier in de Baltische Staten is. 2 overnachtingen in het Kreutzwald hotel.


Talinn, KREUTZWALD HOTEL
Talinn, KREUTZWALD HOTEL

Laat je meeslepen in de middeleeuwse geest welke wordt weerspiegeld door de oude binnenstad van Tallinn. Loop over de geplaveide oude straatjes en neem een kijkje bij een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: De Toompea heuvel met zijn kasteel, Alexander Nevsky's kathedraal, de Dome kerk en het gebouw van het Estse parlement. Neem prachtige panoramische foto's wanneer u op een van de uitkijk platforms staat. Het onderste deel van de oude stad heft de bezienswaardigheden als het stadhuis, de St Olav's en Nicholas kerken. Er zijn interessante plaatsen in de grotere binnenstad, zoals het Kadriorg Park met het 18e eeuwse barokke paleis, het Pirita zeilcentrum en het klooster van St. Bridget.


vlieg Tallinn-Amsterdam
vlieg Tallinn-Amsterdam

U vliegt van Tallinn naar Amsterdam, de rechtstreekse vlucht met KLM en Air Baltic vertrekt om 07.25 uur en komt om 09.00 uur aan in Amsterdam. Tegen een toeslag is het uiteraard mogelijk om andere vluchten te boeken met gunstige tijden (en mogelijk een overstap).


Baltische Staten rondreis

18-daagse reis

Vertrek: dagelijks

Baltische Staten rondreis - uw geplande reis


Deze Baltische Staten rondreis introduceert bezoekers in zeer gevarieerde landschappen, lokale tradities en historische locaties. Reizigers zijn meestal verrast dat zo'n klein gebied zoveel contrasten bevat. U bezoekt de steden Tallinn, Riga en Vilnius maar ook de westkust van Letland, de slaperige dorpen in Oost Letland en zandduinen van Litouwen worden aangedaan. Deze Baltische Staten rondreis laat u op de best mogelijke manier kennis maken met de Baltische landen.

Heenreis: vlucht Amsterdam - Riga 
2 overnachtingen in Riga 
1 overnachting in Kolka  
2 overnachtingen in Liepaja
2 overnachtingen in Klaipeda  
2 overnachtingen in Vilnius
1 overnachting in Daugavpils 
1 overnachting in Rezekne
2 overnachtingen in Cēsis
1 overnachting in Sigulda
1 overnachting in Tartu
2 overnachtingen in Tallinn 
Terugreis: vlucht Tallinn - Amsterdam

U krijgt tijdens deze fly-drive Baltische Hoofdsteden een huurauto tot uw beschikking om zelf naar de steden te rijden. Bij de meeste hotels is een gratis parkeerplaats inbegrepen. Alleen in Riga (€10 per dag) en Tallinn (€12 per dag) dient u voor het parkeren te betalen.

Fly-drive Baltische Hoofdsteden - uw accommodaties 

• Riga, Laine Hotel. Het 3-sterren Art Hotel Laine ligt in de historische binnenstad van Riga en op 10 minuten lopen van het oude centrum. Het biedt kamers met een kabel-tv en een minibar. Er is gratis internet beschikbaar.  

• Kolka, Hotel Zitari Kolka. Zitari ligt op een unieke locatie, op slechts 2 km van de beroemde kaap van Kolka, waar de Baltische Zee overloopt in de Golf van Riga. De accommodatie beschikt over een tuin. Het strand bevindt zich op slechts 400 meter afstand.

• Liepaja, Hotel Kolumbs. Deze accommodatie ligt op 11 minuten lopen van het strand. Dit hotel ligt in een van de mooiste steden van Letland, Liepāja, in de streek Kurzeme. Het beschikt over moderne en comfortabele accommodatie.

• Klaipeda, Old Mill Hotel. Dit moderne 3-sterren plus hotel ligt in de buurt van het historische kasteel van Klaipeda, aan de oevers van de rivier de Dane. Old Mill Hotel biedt kamers met gratis WiFi en airconditioning.

• Vilnius, Rinno Hotel. Het elegante 3-sterrenhotel Rinno ligt aan de rustige Vingriu-straat in de oude binnenstad van Vilnius, vlakbij de synagoge. Het hotel biedt klassiek ingerichte kamers met satelliet-tv en gratis WiFi. U krijgt hier een superieur kamer.

• Daugavpils, Villa Ksenija. Villa Ksenija ligt in het centrale deel van Daugavpils, in een historisch herenhuis, dat staat geregistreerd als een architectonische bezienswaardigheid. Het hotel biedt stijlvolle accommodatie met gratis WiFi.

• Rezekne, Kolonna Hotel Rezekne. Het 3-sterrenhotel Kolonna Rezekne ligt in het centrum van de Oost-Letse stad Rezekne, direct aan de oever van de rivier Rezekne. Het gerestaureerde exterieur van het hotel weerspiegelt de herkomst uit de jaren 1930.

• Cêsis, Kârlamuiza Country hotel. Het Karlamuiza Country Hotel is gevestigd in een oud herenhuis. Het biedt ruime suites met aparte keukens, en slaapkamers met moderne voorzieningen. Elke suite is voorzien van eenvoudige keukenvoorzieningen, een badkamer, en alle gebruikelijke faciliteiten.

• Sigulda, Hotel Sigulda. Deze accommodatie ligt op 13 minuten lopen van het strand. Hotel Sigulda ligt op 300 meter van het treinstation en biedt gezellige kamers met satelliet-tv en gratis WiFi. Het zwembad is tussen 08:00 - 10:00 gratis toegankelijk. Voor het gebruik van de Finse sauna en het stoombad geldt een toeslag.

• Tartu, London Hotel. Het Hotel Londen ligt midden in de historische binnenstad van Tartu en biedt kamers in pastelkleuren met een minibar, gratis WiFi en een flatscreen-tv met satellietzenders. Onder voorbehoud van beschikbaarheid is er gratis privéparkeergelegenheid.

• Tallinn, Kreutzwald Hotel. Het 4-sterren Kreutzwald Hotel Tallinn ligt op slechts 12 minuten lopen van de mooie oude binnenstad van Tallinn. Het biedt spafaciliteiten, een bibliotheek en kamers met airconditioning en gratis WiFi.

De overnachtingen vinden plaats in goede maar soms ook eenvoudige hotels.
De reis kan op elke willekeurige plaats worden verlengd, de kosten daarvoor berekenen we graag voor u.

Prijslijst Baltische Staten rondreis 18 dagen - Eleri (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode prijs per persoon 2019 in € 2 persoonskamer d/t
Gehele jaar 1595

Inclusief:

De genoemde hotels incl. ontbijt

Huurauto Toyota Auris of gelijkwaardig inclusief: C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver), Ongelimiteerd aantal kilometers, W.A. verzekering, Diefstalverzekering, Lokale belastingen, Wegenservice vanuit verhuurder, NoRisk Garantie en Afkoop annulerings-kosten

Vluchten (Vanaf € 275 per persoon van Amsterdam naar Riga & Tallinn naar Amsterdam. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is.)

En natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Grensoverschrijding huurauto +/- €60 ter plaatse te voldoen

! Oneway rental huurauto +/- €140 ter plaatse te voldoen