Baltsende korhoen, Nationaal park Tiveden in Zweden

Bekijk foto's

Diep in de wildernis van het Nationaal park Tiveden verzamelen de korhoenders zich om te bewijzen dat zij de beste partner zijn door middel van dansen en gevechten. Als geesten verschijnen ze in de vroege schemering. Wie zal degene zijn die de hen het meest geschikt vinden? Of zal er een havik komen en toeslaan? De tocht zal 16 uur duren van 18:00 uur tot 10:00 de volgende dag. Aantal maximum deelnemers is 4. De ontmoetingsplaats is in Tiveden bij tankstation OK / Q8 in Laxå, naast de snelweg E20.

Voordat de zon opkomt gaan we naar het moeras om de baltsende korhoen te bekijken. Na het opkomen van de zon verschijnen de mannetjes een voor een. Om elkaar te bevechten en zelfs te doden tussen de bosjes en holtes. Het karakteristieke baltslied is het enige dat de ochtendstilte doorbreekt. Het dansen begint en het kan zo wild zijn dat veren in het rond vliegen. De korhoenders baltsen mogelijk al eeuwen op deze plek. Tijdens de baltsing kan alles gebeuren - wie zal degene zijn die de anderen overwint? Of komt er een havik en probeert op een van de mannetjes te jagen?

De korhoen is ook erg waakzaam, hierdoor is er veel voorzichtigheid en stilte nodig om ze te kunnen bezichtigen. De opwinding tijdens het schouwspel is geweldig en de omgeving in het moeras is zeer schilderachtig. Inbegrepen is informatie over de korhoen, hun leefomstandigheden en habitat, alsmede welke voorzorgsmaatregelen en aandachtspunt tijdens de activiteit te nemen. We reizen en lopen naar de schuilplaats, ruim voordat de zon opkomt. In de mystieke duisternis sluipen we weg in het schijnsel van onze hoofdlampen. Laat het spektakel beginnen!


Prijzen

Periode Prijs per persoon
Laatste 3 weken van april Op aanvraag

Inclusief
 Overnacht bij Hamgården met ontbijt waarbij koffie en thee (of een vegetarisch alternatief)
 Warme slaapzak en dekens
 Een overnachting in de schuilhut
 Een gids gedurende de hele excursie

Exclusief
- Warme kleding