Basecamp Antarctica expeditie Hondius, 10 dagen

Basecamp Antarctica expeditie Hondius, 10 dagen


M/S Hondius
M/S Hondius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
2 drie-persoons hutten
42 twee-persoons hutten
11 deluxe hutten
8 superior hutten
15 suites

Lengte 107.60m
Breedte 17.6m


Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Vlucht Amsterdam - Ushuaia

U reist op eigen gelegenheid van Nederland naar Ushuaia. Wij helpen u graag met het uitzoeken en regelen van de beste vluchten.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

Uw expeditiereis begint in de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld: Ushuaia. Hier ligt het schip ms Hondius voor u klaar en 's middags kunt u aan boord. Als iedereen er klaar voor is, zet het schip koers naar het indrukwekkende Antarctica. De eerste avond vaart u door het prachtige Beaglekanaal.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

De komende twee dagen bevindt u zich met het schip op de Drake Passage. Hier krijgt u echt al het gevoel een echte poolreiziger te zijn en als u geluk heeft, ziet u misschien al een walvis! Voorbij de Antarctische Convergentie, een natuurlijke 'grens' in zee, veranderen zowel het zee- als het vogelleven. Dankzij het koude en voedselrijke water dat hier naar het oppervlak komt, zullen er veel vogels rondvliegen. Denk aan kaapse duiven en zuidelijke stormvogels.

In de buurt van de South Shetland Islands zullen de eerste ijsbergen te zien zijn.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

U komt aan bij Antarctica! Beleef de magische wereld van grijze rotspieken, dikke lagen sneeuw en de enorme blauwwitte ijsbergen. Daarnaast ziet u de bijzondere dieren, die zich volledig aan deze leefomgeving hebben aangepast. Het schip vaart langs de Melchior Islands en door het Schollaert Kanaal, naar de mogelijk de volgende plekken:
Danco Island, Neko Harbour, Paradise Bay, Port Lockroy & Wilhelmina Bay.

Bekijk de uitgebreide beschrijving van een aantal mogelijke landingsplekken hieronder.


Danco Island, Antarctica ezelspinguin kolonie
Danco Island, Antarctica ezelspinguin kolonie

Hier ligt de focus op het doen van activiteiten, die in het teken van de aanwezige ezelspinguinkolonie zullen staan. Ook liggen hier vaak Weddell zeehonden en krabbeneters op de kust.


Port Lockroy
Port Lockroy

Na het Neumayer Channel, zal u naar verwachting Port Lockroy bezoeken. Op deze plek zijn geweldige mogelijkheden om te kajakken of zelfs te kamperen! Als de omstandigheden het toelaten, kunt u het landschap en de dieren gaan ontdekken op sneeuwschoenen.


Wilhelminabaai
Wilhelminabaai

In deze omgeving worden vaak bultruggen gezien. Hier kunt u opnieuw vanuit de zodiacs genieten van de omgeving en dichtbij het wrak van Guvernøren komen, dat in 1915 in vlammen opging.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Hoe laat het schip uit Antarctica zal vertrekken, wordt bepaald op basis van de weersverwachting voor de Drake Passage. In 2 dagen vaart u weer terug naar de bewoonde wereld.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de ochtend na het ontbijt gaat u in Ushuaia weer van boord.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

U reist op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland.


Kamperen Antarctica
Kamperen Antarctica

Kamperen Antarctica is een unieke ervaring, het enige geluid dat je zal horen is afkomstig van de nabijgelegen pinguïnkolonies en de afkalvende gletsjers.


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


Sneeuwschoenwandelen Antarctica
Sneeuwschoenwandelen Antarctica

Sneeuwschoenwandelen Antarctica is de ideale manier om meer van het Antarctische gebied te verkennen dan slechts de kustlijn. Het sneeuwschoenwandelen vereist geen extra vaardigheden, enkel een normale, goede gezondheid.


Let op! De hierboven beschreven route en activiteiten zijn afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Reisdata

 11 - 20 december 2020 (HDS24)

  20 - 29 december 2020 (HDS25)

  29 december 2020 - 7 januari 2021 (HDS26)

  7 januari 2021 - 16 januari 2021 (HDS27)

Basecamp Antarctica expeditie

Deze basecamp Antarctica expeditie met het ms Hondius is een unieke, actieve reis voor mensen die dit bijzondere continent graag op een sportieve manier willen ontdekken. Ook krijgt u de kans om meer te weten te komen van de gebieden die u bezoekt, dankzij het ervaren expeditieteam dat ook aanwezig zal zijn tijdens deze reis. Zij verzorgen onder andere interactieve workshops en interessante tentoonstellingen, zowel aan boord van het schip als aan land.

Deze activiteiten zijn uniek en worden uitsluitend aangeboden aan boord van het ms Hondius. Alle activiteiten zijn even leuk als informatief en behandelen een breed scala aan onderwerpen, gebaseerd op uw specifieke reis en landingsplekken! Een aantal onderwerpen die kunnen worden besproken zijn astronomie, geologie en plantkunde, maar ook krijgt u de mooiste verhalen over de fascinerende wereld van walvissen, landzoogdieren, vogels en andere bijzondere dieren die hier leven. Er bestaat geen betere manier om dit bijzondere continent zo goed te ontdekken dan tijdens een van deze basecamp Antarctica expeditiereizen!

Als passagier bent u echter niet verplicht om deel te nemen aan de speciale activiteiten die worden georganiseerd. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan één van de activiteiten die bij het normale expeditieprogramma horen. U gaat dan per zodiac met een gids aan land en kunt daar deelnemen aan makkelijke tot matig inspannende wandelingen, met focus op de fauna van Antarctica. Hier hoort ook een bezoek aan een onderzoeksstation bij. Op deze manier kunt u ook van dichtbij genieten van al het moois dat Antarctica te bieden heeft, zonder dat u aan de sportieve activiteiten hoeft deel te nemen.

Basecamp Antarctica expeditie - Reisinformatie

Tijdens deze reizen met het ms Hondius arriveert u op de vierde dag in Antarctica. U kunt kiezen om te gaan kajakken, maar ook sneeuwschoenwandelingen zijn mogelijk dankzij de bergachtige omgeving. Na Neumayer Channel vaart het schip door naar Port Lockroy. Bij Neko Harbour kunt u genieten van het spectaculaire landschap, dat bestaat uit steile bergen en gletsjers. U kunt hier kajakken en wandelen en voor de actieve wandelaars wordt de uitdaging iets groter gemaakt. Zij kunnen hoger op de gletsjers klimmen met een van de gidsen. Op de vroege ochtend van dag 8 is het tijd om Antarctica achter u te laten en langzaam terug te varen naar Ushuaia. Deze laatste dagen van basecamp Antarctica expeditie kunt u vanaf het schip genieten van de vogels en de zeedieren die we ongetwijfeld zullen tegenkomen.

Let op: de activiteiten kunnen uitsluitend veilig worden uitgevoerd bij goede weersomstandigheden. Hier kunnen van tevoren geen garanties voor worden gegeven. Dit zal dan ook ter plaatse bepaald worden door de expeditieleider.


Prijslijst Basecamp Antarctica expeditie Hondius, 10 dagen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon HDS24 | 11 - 20 december 2020 HDS25 | 20 - 29 december 2020 HDS26 | 29 december 2020 - 7 januari 2021 HDS27 | 7 - 17 januari 2021
4-persoons hut patrijspoort 5550 (wachtlijst) 6150 6150 (wachtlijst) 6150
3-persoons hut patrijspoort Op aanvraag Op aanvraag Op aanvraag 6950
2-persoons hut patrijspoort 6850 (wachtlijst) 7600 7600 7600
2-persoons hut raam 7150 (wachtlijst) 7900 7900 7900
2-persoons hut deluxe 7650 (wachtlijst) 8350 (wachtlijst) 8350 8350
2-persoons hut superior 8200 8950 (wachtlijst) 8950 8950
Junior suite 8800 9600 9600 9600
Grand suite met privé balkon 9950 11100 11100 11100

Prijzen in €

Inclusief:

✓ De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

✓ Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team. 

Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping).

Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Transfers naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.