Basecamp Antarctica expeditie Ortelius, 12 dagen

Basecamp Antarctica expeditie Ortelius, 12 dagen


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Ortelius in Ushuaia. In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia naar Tierra del Fuego, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan het Beagle Kanaal. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar u over de Zuidpoolcirkel vaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen. Highlights: - Grote albatros - Grijskop albatros - Roetkopalbatros


Danco Island, Antarctica ezelspinguin kolonie
Danco Island, Antarctica ezelspinguin kolonie

U vaart direct naar "Hoog Antarctica". U passeert de Melchior eilanden en het Schollaert Kanaal tussen de Brabant en Antwerpeneiland. Op Cuverville eiland zult u een grote kolonie ezel pinguïns vinden en broedende sub antarctische stormvogels. Cuverville eiland is een klein steil eiland, gelegen tussen de bergen van het Antarctisch Schiereiland en Danco eiland. Als u landt op Danco eiland, kunt u de ezelspinguins waarnemen en eventueel de wendell zeehond en de krabbeneter. In Neko Harbour zult u weer de kans hebben om voet aan land te zetten op het Antarctische continent. U komt in een prachtig landschap met de enorme gletsjers. U geniet van het landschap waarbij u omringd wordt door bergpieken tijdens uw trip met zodiac in Paradise Bay. Hier heeft u opnieuw de kans om voet aan wal te zetten. U kunt in een zodiac ook de kleine waterwegen te bevaren in deze prachtige baai. In dit gebied heeft u een goede kans om bultruggen en dwergvinvissen te zien. Na het varen door het Neumayer kanaal, hopen we een kans te krijgen om het oude Britse onderzoeksstation met een bezoek te vereren.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Er staat nu een museum en postkantoor op Port Lockroy op Goudier eiland. Dicht bij Port Lockroy kunnen wij ook een landing maken op Jougla Point met de ezel pinguïns en de keizeraalscholver. Terwijl we verder varen naar het zuiden, naar Pléneau en Petermann Island, komen we door het spectaculaire Lemaire Channel. Hier zijn opnieuw keizeraalscholvers te zien, maar ook Adéliepinguins. In het water rondom dit gebied is de kans groot dat u bultrugwalvissen, dwergvinvissen en vinvissen tegenkomt. Vervolgens varen we weer noordwaarts, door Gerlache Strait. Dan zult u aankomen in Wilhelmina Bay, waar vaak bultrugwalvissen naar voedsel zoeken. Hier kunnen we met de zodiacs een tocht maken bij het wrak van Guvernøren, een oude walvisvaarder dat hier in vlammen opging in 1915. Daarna vaart u rond de Melchior Islands, temidden van een sprookjesachtig landschap met eilanden vol ijs en mooi gevormde ijsbergen. Hier kunt u mogelijk weer walvissen ontmoeten, maar ook zeeluipaarden en krabbeneters. Na deze bestemming varen we weer via de Drake Passage naar Ushuaia.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia wordt u gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.

Highlights:
- Bekijken van diverse vogels
- Drake Passage


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

We ontschepen m/v Ortelius in de ochtend na het ontbijt in Ushuaia.


Let op!

De hierboven beschreven route en activiteiten zijn afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Reisdata

 28 november 2018 - 9 december 2018 (OTL24)

 18 december 2018 - 29 december 2018 (OTL26)

 29 december 2018 - 9 januari 2019 (OTL27)

 7 maart 2019 - 18 maart 2019 (OTL32)

Basecamp Antarctica expeditie

Deze basecamp Antarctica expeditie met Ortelius is een unieke, actieve reis voor mensen die dit bijzondere continent graag op een sportieve manier willen ontdekken. De basecamp reizen zijn daar speciaal voor ontwikkeld. Een aantal reizen naar Antarctica wordt van tevoren geselecteerd als basecamp reis. Tijdens deze reizen zal het schip ms Ortelius als een soort basiskamp functioneren, om van daaruit verschillende activiteiten te ondernemen, zowel aan land als op en in het water.

Tijdens deze reis ligt het schip ms Ortelius langer voor anker op een mooie plek dan tijdens de normale expeditiereizen. Op deze manier kan het schip als vertrekpunt worden gebruikt om verschillende sportieve activiteiten te ondernemen. Denkt u hierbij aan het beklimmen van bergen, deelnemen aan lange wandeltochten, het uitgebreid fotograferen van flora en fauna, kamperen aan land en kajakken langs de kust. En dat allemaal op en rondom Antarctica! Er bestaat geen betere manier om dit bijzondere continent zo goed te ontdekken dan tijdens een van deze basecamp Antarctica expeditiereizen!

Als passagier bent u echter niet verplicht om deel te nemen aan de speciale activiteiten die worden georganiseerd voor de basecamp expeditie. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan één van de activiteiten die bij het normale expeditieprogramma horen. U gaat dan per zodiac met een gids aan land en kunt daar deelnemen aan makkelijke tot matig inspannende wandelingen, met focus op de fauna van Antarctica. Hier hoort ook een bezoek aan een onderzoeksstation bij. Op deze manier kunt u ook van dichtbij genieten van al het moois dat Antarctica te bieden heeft, zonder dat u aan de sportieve activiteiten hoeft deel te nemen.

Basecamp Antarctica expeditie - Reisinformatie

Tijdens deze reizen met het ms Ortelius arriveert u op de vierde dag in Antarctica. De kapitein zal het schip bij het Neumayer Channel voor anker leggen. Dit zal dus de plek zijn die de komende drie dagen als basiskamp gebruikt gaat worden en de wateren rond Wiencke Island zullen het speelterrein worden voor allerlei activiteiten. U kunt kiezen om hier te gaan kajakken, maar ook sneeuwschoenwandelingen zijn mogelijk dankzij de bergachtige omgeving. Voor de alpinisten is het een mooie uitdaging om de heuvels en uitzichtpunten verder landinwaarts te gaan beklimmen en ontdekken. Omdat het schip hier twee dagen blijft liggen, kunnen twee kampeernachten en twee volledige dagen met activiteiten worden ingepland.

Na Neumayer Channel vaart het schip door naar Booth, Pléneau en Petermann Island. Hier wordt opnieuw een geschikte plek gekozen voor het basiskamp. Bij Neko Harbour kunt u genieten van het spectaculaire landschap, dat bestaat uit steile bergen en gletsjers. U kunt hier kajakken en wandelen en voor de actieve wandelaars wordt de uitdaging iets groter gemaakt. Zij kunnen hoger op de gletsjers klimmen met een van de gidsen. Bij Neko Harbour of Paradise Bay maken we een kamp aan land, waar we de nacht doorbrengen. Op de vroege ochtend van dag 9 wordt het laatste kamp opgebroken, om vervolgens langzaam terug te varen naar Ushuaia. Deze laatste dagen van basecamp Antarctica expeditie kunt u vanaf het schip genieten van de vogels en de zeedieren die we ongetwijfeld zullen tegenkomen.

Let op: de activiteiten kunnen uitsluitend veilig worden uitgevoerd bij goede weersomstandigheden. Hier kunnen van tevoren geen garanties voor worden gegeven. Dit zal dan ook ter plaatse bepaald worden door de expeditieleider.


Prijslijst Basecamp Antarctica expeditie Ortelius, 12 dagen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

*10*Periode 2018: 28/11 - 9/12 (OTL24) 2018: 18/12 - 29/12 (OTL26) 2018: 29/12 - 09/1 (OTL27) 2019: 07/3 - 18/3 (OTL32)
4p hut patrijspoort 6350 6600 6600 6350
3p hut patrijspoort 7150 7400 7400 7150
2p hut patrijspoort dek 3 7850 8100 8100 7850
2p hut patrijspoort dek 4 7850 8100 8100 7850
2p hut raam 8150 8450 8450 8150
2p hut deluxe 8750 9050 9050 8750
2p hut superior 9350 9650 9650 9350

Inclusief:

Alle maaltijden, snacks, koffie en thee gedurende de reis aan boord van het schip.

Alle excursies aan wal en activiteiten met zodiacs gedurende de reis.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en leiderschap door een ervaren expeditieteam.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

Alle overige diensten, belastingen en havengelden in de hele programma.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Alle vliegtickets, of chartervluchten.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons worden geregeld.

! Transfer naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.