Beleef Spitsbergen met de middernachtzon, 14 dagen per World Explorer

Reisbeschrijving Spitsbergen met de middernachtzon

LET OP: De geplande route van deze expeditie naar Spitsbergen met de middernachtzon wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

✓  27 juni - 10 juli 2020

✓  30 juli - 12 augustus 2020

M/S Ocean Nova
M/S Ocean Nova

78 passagiers
37 hutten

Lengte 73m
Bouwjaar 1992
Snelheid 12 knopen


vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen
vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen

U vliegt op eigen gelegenheid van Nederland naar Longyearbyen. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Oslo
Oslo

Uw reis naar de Noordpool begint in Oslo, de levendige hoofdstad van Noorwegen. Als u vroeg aankomt, kunt u een bezoek brengen aan de musea in de stad of genieten van het groen voordat u naar uw luchthavenhotel gaat (inbegrepen in deze reis).


Longyearbyen
Longyearbyen

Uw reis naar de Noordpool begint in Oslo, de levendige hoofdstad van Noorwegen. Als u vroeg aankomt, kunt u een bezoek brengen aan de musea in de stad of genieten van het groen voordat u naar uw luchthavenhotel gaat (inbegrepen in deze reis).


Spitsbergen
Spitsbergen

U kunt dagelijks nieuwe avonturen verwachten zodra we beginnen aan de scheepsreis rondom Spitsbergen. We varen eerst langs de westkust in noordelijke richting en verkennen onderweg een aantal kleinere eilanden. De diversiteit van diersoorten en geologische formaties is hier verbazingwekkend. Het plan is om in ieder geval rondom Spitsbergen te varen, maar als de omstandigheden het toelaten, proberen we rondom de hele Svalbard archipel te varen. Elke expeditie is anders en is grotendeels afhankelijk van ijs en het weer, maar we hopen in ieder geval de volgende plekken te bezoeken: 14e Juli Gletsjer, Ny London, Phippsøya, Alkefjellet en het zelden bezochte Kvitøya.

Deze namen zullen u misschien niet bekend voorkomen, maar elke plek heeft zijn charme. Voor vogelliefhebbers is de 14e Juli Gletsjer een fantastische plek, met paarse strandlopers, eiders, brandganzen en noordse sternen. Bij Alkefjellet leven kortbekzeekoeten.

Bij Ny London, Sundneset en Alkhornet moet u uw camera gereed houden, als u graag rendieren wilt fotograferen. Het expeditieteam let constant op de omgeving, om ijsberen te spotten. Phippsøya en Isbukta zijn bekende jachtgebieden van ijsberen, waardoor de kans hier groot is dat u de dieren in actie kunt zien.

Het begrijpen van de cultuur van Spitsbergen is een belangrijk onderdeel om Spitsbergen te waarderen. Het gaat daarbij niet alleen om hoe de mensen er vandaag de dag leven, maar ook hoe dit gebied voor het eerst is ontdekt. Walvisjacht was een van de belangrijkste industrieën en u kunt oude blubberovens uit de 16e eeuw bekijken. Andere overblijfselen van de vroegere walvisjacht zijn te vinden bij Smeerenburg.


Longyearbyen
Longyearbyen

Het is tijd om afscheid te nemen van uw medereizigers en het expeditieteam aan boord van het schip. De reis eindigt in Longyearbyen, waar u naar de luchthaven wordt gebracht. Van daaruit kunt u op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland. Wij helpen u graag bij het regelen en boeken van deze vlucht(en).


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

U vliegt op eigen gelegenheid terug van Longyearbyen naar Amsterdam.


Kajakken Spitsbergen
Kajakken Spitsbergen

Kajakken Spitsbergen is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Arctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en arctische dieren.


Peddelen Spitsbergen
Peddelen Spitsbergen

Bij de excursie peddelen Spitsbergen verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


Beleef Spitsbergen met de middernachtzon, 14 dagen per World Explorer


Aanbod van activiteiten

Kajakken

 Peddelen

Prijslijst Beleef Spitsbergen met de middernachtzon, 14 dagen per World Explorer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 27 juni - 10 juli 2020 30 juli - 12 augustus 2020
3-persoons hut 7900 7900
2-persoons hut infinity suite 12200 12200
2-persoons hut veranda suite 12200 12200
2-persoons hut superior 14000 14000
2-persoons hut deluxe 15300 15300
Eigenaarssuite 17400 17400
Bij te boeken activiteiten:
Kajakken 610 610
Peddelen 170 170

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Rubberlaarzen voor tijdens de landingen (te leen).

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

Diverse servicekosten en havengelden gedurende het programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $100.000 per persoon.

Uitgebreide reisbeschrijving.

 Transfer van Longyearbyen luchthaven naar schip en v.v.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten.

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.